Braken door stress?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Hallo HP'ers,

Ik ben alweer een tijdje niet heel actief geweest op het forum, maar ik zou toch graag jullie ervaringen horen.

Nika (onze Rottweiler van 4 jaar oud) geeft behoorlijk snel over. Wij wijten het aan stress; het gebeurt vaak als de bel gaat, als iemand van ons thuiskomt of als er een andere "stressfactor" aanwezig is. Zelden tijdens het spelen, nooit tijdens het wandelen. Toen we (voorafgaand aan haar knieblessures) nog intensief met haar in de hondensport actief waren, gebeurde het ook weleens. Soms braakt ze haar complete maaltijd uit, meestal zijn het kleine beetjes gal of water. Daarnaast heeft ze ook last van reverse-sneezing; het stopt vaak binnen een paar seconden weer, maar volgt regelmatig op het overgeven.

Een tijd geleden heb ik erover al eens navraag gedaan bij onze dierenarts; hij legde de oorzaak in het feit dat Nika een hele drukke/werklustige hond is en zag er niet zozeer kwaad in. Toch zit het me niet helemaal lekker, daarom wil ik vragen of er meerdere mensen zijn met dergelijke ervaringen? En hebben jullie tips wat ik ertegen zou kunnen doen?

We denken er sterk over om Nika op korte termijn te laten steriliseren, omdat ze ook behoorlijk schijndrachtig is en ze daar zelf veel hinder van ervaart. Nu is sterilisatie voor mij altijd een 'verboden' onderwerp geweest, omdat ik weet dat (zeker Rottweilers) er qua gedrag enorm onder kunnen veranderen. Wat denken jullie, zou ze door een sterilisatie juist wat rust in haar koppie kunnen krijgen of zal het eerder de andere kant op slaan?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Eerst....overgeven zo vaak is natuurlijk nimmer goed, het terug geven van de maaltijd veroorzaakt schade aan de slokdarm.....ik zou er op letten dat er een week lang eens heel rustig met je hond gedaan wordt, kleine wandelingen, drie x per dag kleine beetjes eten geven.... in huis een bot geven, de witte van farmfood of biofood, verteerd goed,  en niet te veel aandacht, kijk eens of dat dan beter wordt...     castratie...je hond is vier jaar en karakter gesetteld, daar zal niet veel aan veranderen, wel moet je opletten voor overgewicht, een gecastreerde hond ontwikkelt makkelijk wat extra buikvet...je hond is uitgegroeid, en kan wat rustiger worden, hoef niet....

Volgende forumvraag: Indaling testikel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^