Fokken of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik denk dat het juist een plus is dat je kinderen hebt. Het kan je wel eens teveel worden.. maar als je iets echt wil zet je door. Doordat je kinderen hebt groeien de pups niet alleen op in huiselijke omgeving, maar wennen ze ook aan kinderen. Dit is een stukje extra socialisatie die makkelijker kan zijn voor je omdat je je eigen kids al in huis hebt.  "

 Zo had ik er niet over nagedacht haha. Maar zal het niet teveel worden met een <2 kindje en dan +-8 pups? Ik bedoel, 1 pup kan al een hand vol zijn, laat staan een nest + een huishond en moeders. En dan ook nog een peuter die net wilt lopen haha. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  Zo had ik er niet over nagedacht haha. Maar zal het niet teveel worden met een <2 kindje en dan +-8 pups? Ik bedoel, 1 pup kan al een hand vol zijn, laat staan een nest + een huishond en moeders. En dan ook nog een peuter die net wilt lopen haha.  "

Of het teveel gaat zijn, hangt volledig af van meerdere factoren. De één heeft een rustig kindje, de ander een constant jengelend en veeleisend kindje. Het hangt ook af van de grootte van het nest: een klein nest zal over waarschijnlijk minder energie vragen dan een nest van meer dan 10 pups. En daarnaast: hoeveel kan jij persoonlijk aan?

 

Ik zou zelf niet fokken als ik zo'n jong kindje zou hebben, puur omdat het kindje op zich al een fulltime baan is. Als ik daarnaast óók nog eens 8 weken lang intensief de geboorte, de verzorging én de socialisatie van de pups op mij zou moeten nemen.... Nee, dat zou ik zelf niet kunnen volhouden. 

 

Maar zoals ik al zei: het hangt volledig af van verschillende factoren  Iedereen zal het anders ervaren.

honden page profiel bentebente

"  Zo had ik er niet over nagedacht haha. Maar zal het niet teveel worden met een <2 kindje en dan +-8 pups? Ik bedoel, 1 pup kan al een hand vol zijn, laat staan een nest + een huishond en moeders. En dan ook nog een peuter die net wilt lopen haha.  "

 Tsja, wat is te veel? Het hangt er heel erg van af wat je aankan, hoe je erin staat, en hoe erg je je inzet. Maar je moet er ook rekening mee houden dat elke week van de pups iets anders meebrengt. Tot de leeftijd van drie weken kunnen ze nog niet zo heel veel en is wat je doet met de pups vooral routinematig. Je weegt ze, houd hun groei in de gaten, verschoont de werpkist, houd mama tevreden.. enz. Daarna lopen ze niet door je hele huis heen, als het goed is. Ze zullen veel in de ren zitten in een gebied waar echt geleefd word, bv de keuken of woonkamer, en dan in een ren met werpkist. Het is niet zo dat je de hele dag blaffende pupjes door je hele huis hebt banjeren, ze slapen nog zoveel. Vanaf 10 weken gaan pups pas echt heel veel ondernemen, naar mijn weet dan.. en dan is er nog de moederhond die waarschijnlijk veel doet. Je moet je ook bedenken dat je dan dus vrij bent, als je dan nog zou werken. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Bij onze fokker konden de nieuwe eigenaren ook diverse keren eerst langs komen.

Dat komt er ook nog bij kijken.

honden page profiel bentebente

Trouwens, je zei dat er geen haast bij was? Ik weet niet hoe lang je zou willen wachten.. maar binnen drie jaar zit je jongste ook al hele dagen op school. En je zou evt. ook aan buitenschoolse opvang kunnen denken in de weekenden als je een nestje hebt. Bovendien weet je nog niet welk ras je zou willen, dat is iets waar je al een jaar over zou kunnen doen, dan moet het teefje nog op dekleeftijd komen, reu zoeken, testen doen.. enz. Er zit echt nog wel tijd tussen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Ik heb 1 kruizing en een volle duitser. Een kennel in de tuin komt er sowieso, want er komt over een paar jaar een 2e diensthond bij die wolf vervangt bij ziekte. Want met een zieke hond kun je geen geld verdienen. En dan word het idd heel druk in huis. Dit word trouwens een kant en klare hond en geen pup.
 
Daarnaast wil ik niet mijn parttime baantje vervangen voor nesten pups. Het gaat mij ook niet om verdienen. Ik vind dat sowieso een verkeerde insteek om te fokken, geld verdienen over de rug van je hond. Zoals mn vriend is al beveiliger, heeft al werk, maar vind met honden werken ook leuk, dus is een toevoeging om zo'n leuke partner erbij te nemen. Nu nemen we ook een groot risico door wolf te kopen, op te leiden en te testen terwijl we nog niet weten of hij geschikt is. En lukt het met hem niet, dan word het een huishond. Net als de toekomstige fokteef, is ze ongeschikt dan hoeft ze geen pups te hebben of de deur uit.
 
Voor zover ik al een beetje heb uitgezocht moet er minimaal 1 loopsheid tussen de dracht zitten. Dus komt dat neer op om het jaar een nestje. Een dekreu mag 3 keer per jaar dekken. Ik wil mn teef ook rond de 2-3 jaar voor het eerst dekken. Mn reu pas met 2. Is het eerste nest een keizersnee of veel problemen komt er ook geen nest 2. Ik wil wel fokken met belang voor iig mijn honden. Zijn de testen niet 100% goed, neem ik ook geen risico's.
 
Ik snap best dat de weimeraner niet populair is en je dus met pups kan blijven zitten. Masr het punt is, een labrador of een golden retriever is zo populair, waarom zouden ze een pup van (bijvoorbeeld) 1000 halen als ze het bij een slechte fokker voor 200 kunnen. Ben dan eerder bang dat ik met pups van een populair ras blijf zitten. Daarnaast moet je, zoals er al gezegd werd, leven met dat ras in huis. Ik wil sowieso een weimeraner als volgend ras. Ze hebben gewoon het karakter wat ik zoek in een hond, op papier dan. Waarom dan ook niet daarmee fokken? Als de teef aan alles voldoet...
 
Omdat bij mij gezondheid het hoogst staat wil ik niet met duitsers fokken. Ons plan was ook dat als wolf succesvol slagt en aan het werk gaat om hem in te zetten als dekreu. Maar omdat ie 1 niet ingedaalde bal heeft doen we dat niet vanwege dat ie het door kan geven aan zn pups. De reden dat er ook een duitser loopt en geen mechelse is omdat ik ze niet bij ons vind passen.  "

 Die Duitsers halen jullie dan puur voor het werk in huis? Sorry maar er zijn echt veel goede Duitse fokkers hoor. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Trouwens, je zei dat er geen haast bij was? Ik weet niet hoe lang je zou willen wachten.. maar binnen drie jaar zit je jongste ook al hele dagen op school. En je zou evt. ook aan buitenschoolse opvang kunnen denken in de weekenden als je een nestje hebt. Bovendien weet je nog niet welk ras je zou willen, dat is iets waar je al een jaar over zou kunnen doen, dan moet het teefje nog op dekleeftijd komen, reu zoeken, testen doen.. enz. Er zit echt nog wel tijd tussen. "

 Klopt, we zijn nu rustig opzoek naar een huis. Daar willen we eind volgend jaar wel inzitten. En dan is het; komt het kindje dan is het welkom. Dus het is ook niet te voorspellen wanneer het kind er is en wanneer hij dus op school zit ofzo als er pups zijn. En een teef moet ook eerst 2 zijn voor een dekking, dus dan ben je al ongeveer 3 jaar verder. Dus dan kan het kind 1 a 2 jaar oud zijn, maar ik kan ook pas net zwanger zijn dan. De een word zwanger door een klap op de kont en de ander is 10 jaar bezig. Dus dat kan ik niet van te voren bepalen. Natuurlijk kan ik wel uitrekenen of de hond tegelijkertijd bevalt of dat ik beter nog half jaar kan wachten tot de creche of zoiets. En dat ga ik dan zeker doen. Maar toch blijf hoogstwaarschijnlijk een kleintje hebben tijdens mn eerste nest.

 

Ik zie alleen maar heupen die zowat op de grond staan bij duitsers.. Tijdens mn zoektocht naar een duitse werd ik er ook ontmoedigd door tot dit nestje verteld werd.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Denk eigenlijk dat je wel een beetje hard van stapel loopt hoor 

 

Ga eerst maar eens kijken hoe het je straks bevalt als je 3 zeer actieve honden in huis hebt. Je hebt nu 2 honden, ze zeggen altijd, 2 honden zijn 2 honden, maar 3 honden is een roedel. Dat schijnt een groot verschil te zijn, en met de rassen die je neemt ben je zo een paar uur per dag bezig om ze allemaal te uitdaging te geven die ze nodig hebben. 

 

Daarbij eerst maar eens kijken of je alles opgevoed en lopend krijgt daar met de 3 honden zonder enige gedragsproblemen, dat is ook wel een dingetje...

 

Daarna eerst maar eens kijken hoe je dat gaat doen als je een kind krijgt, sowieso nemen die zo ongeveer al je tijd in beslag, maar ook het ene kind is het andere kind niet, dus ga eerst maar eens kijken hoe dat gaat lopen dan voordat je hier aan gaat denken. 

 

En zelfs als dat alles dan goed zit dan ben ik ook nog eens van mening dat je helemaal geen hond moet nemen omdat je ze graag wilt fokken. De aller eerste insteek die je zou moeten hebben voor een 4e hond is omdat je gewoon een 4e hond wilt hebben. Ga je dat maar eens afvragen, 4 grote zeer actieve honden die je alle 4 uitdaging moet geven en ondertussen je kids ook nog eens een goede opvoeding moeten geven (dat laatste is ook niet altijd even makkelijk hoor ik  Nee serieus, onderschat dat echt niet hoor, er zijn al genoeg ouders die de opvoeding en begeleiding van hun kind er aan voorbij laten schieten...). 

 

En als je dan tot de conclusie komt dat je dat allemaal wel wilt, dan ga je eerst kijken welk ras je hart bij ligt en bij je gezin past. Niet kijken naar welk ras wel of geen fokker zou kunnen gebruiken. Dan neem je een pup en kan je pas met een leeftijd van 1 á 2 jaar gaan zien of die hond ook daadwerkelijk bruikbaar is om mee te fokken. 9 van de 10 stamboom fokkers die kijken namelijk totaal niet kritisch naar hun teven. Ze kopen een teef aan met het idee er mee te fokken, en als die teef dan even een karakter blijkt te hebben die gewoon niet bij het ras past dan gaan ze er alsnog mee fokken. Want ja daar hadden ze die teef voor gekocht. Ik vind dat een goede fokker dat niet doet, niet een pup kopen met de gedachte ermee te fokken. Eerst lekker wachten tot die pup groot is en dan heel kritisch kijken of ze wel geschikt is. 

 

Ik zou dit leuke idee dus gewoon lekker even op de plank plaatsen, en er pas weer naar kijken als het zo ver is. Want als je je er nu al blind op gaat staren dan gaat het je nooit lukken om kritisch naar je eigen  fok teef te kijken, en dat is nou juist net de fout die fokkers al te veel maken. 

 

Als ik het persoonlijk zo lees, een actieve kruising, 2 duitse herders werklijn, en dan nog een weimaraner om mee te gaan fokken en een pup van de weimaraner om aan te houden... Oftewel, 5 zeer actieve, zeer grote, zeer intelligente honden, en dan ook nog eens jonge kinderen erbij met af en toe een jong nest die gesocialiseerd moet worden... Mij persoonlijk klinkt dat in elk geval als mission impossible en vraag je om een complete burn out... Maar dat ben ik dan he  

 

Ik zou in elk geval het idee even lekker op de plank leggen, ga eerst maar eens kijken hoe het allemaal gaat lopen! Nooit een teef kopen met het idee er direct mee te fokken, dat is mijn mening. Je koopt een teef omdat je een hond er bij wilt hebben, de rest zie je later pas, als ze groot is en je het karakter weet. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Denk eigenlijk dat je wel een beetje hard van stapel loopt hoor 
 
Ga eerst maar eens kijken hoe het je straks bevalt als je 3 zeer actieve honden in huis hebt. Je hebt nu 2 honden, ze zeggen altijd, 2 honden zijn 2 honden, maar 3 honden is een roedel. Dat schijnt een groot verschil te zijn, en met de rassen die je neemt ben je zo een paar uur per dag bezig om ze allemaal te uitdaging te geven die ze nodig hebben. 
 
Daarbij eerst maar eens kijken of je alles opgevoed en lopend krijgt daar met de 3 honden zonder enige gedragsproblemen, dat is ook wel een dingetje...
 
Daarna eerst maar eens kijken hoe je dat gaat doen als je een kind krijgt, sowieso nemen die zo ongeveer al je tijd in beslag, maar ook het ene kind is het andere kind niet, dus ga eerst maar eens kijken hoe dat gaat lopen dan voordat je hier aan gaat denken. 
 
En zelfs als dat alles dan goed zit dan ben ik ook nog eens van mening dat je helemaal geen hond moet nemen omdat je ze graag wilt fokken. De aller eerste insteek die je zou moeten hebben voor een 4e hond is omdat je gewoon een 4e hond wilt hebben. Ga je dat maar eens afvragen, 4 grote zeer actieve honden die je alle 4 uitdaging moet geven en ondertussen je kids ook nog eens een goede opvoeding moeten geven (dat laatste is ook niet altijd even makkelijk hoor ik  Nee serieus, onderschat dat echt niet hoor, er zijn al genoeg ouders die de opvoeding en begeleiding van hun kind er aan voorbij laten schieten...). 
 
En als je dan tot de conclusie komt dat je dat allemaal wel wilt, dan ga je eerst kijken welk ras je hart bij ligt en bij je gezin past. Niet kijken naar welk ras wel of geen fokker zou kunnen gebruiken. Dan neem je een pup en kan je pas met een leeftijd van 1 á 2 jaar gaan zien of die hond ook daadwerkelijk bruikbaar is om mee te fokken. 9 van de 10 stamboom fokkers die kijken namelijk totaal niet kritisch naar hun teven. Ze kopen een teef aan met het idee er mee te fokken, en als die teef dan even een karakter blijkt te hebben die gewoon niet bij het ras past dan gaan ze er alsnog mee fokken. Want ja daar hadden ze die teef voor gekocht. Ik vind dat een goede fokker dat niet doet, niet een pup kopen met de gedachte ermee te fokken. Eerst lekker wachten tot die pup groot is en dan heel kritisch kijken of ze wel geschikt is. 
 
Ik zou dit leuke idee dus gewoon lekker even op de plank plaatsen, en er pas weer naar kijken als het zo ver is. Want als je je er nu al blind op gaat staren dan gaat het je nooit lukken om kritisch naar je eigen  fok teef te kijken, en dat is nou juist net de fout die fokkers al te veel maken. 
 
Als ik het persoonlijk zo lees, een actieve kruising, 2 duitse herders werklijn, en dan nog een weimaraner om mee te gaan fokken en een pup van de weimaraner om aan te houden... Oftewel, 5 zeer actieve, zeer grote, zeer intelligente honden, en dan ook nog eens jonge kinderen erbij met af en toe een jong nest die gesocialiseerd moet worden... Mij persoonlijk klinkt dat in elk geval als mission impossible en vraag je om een complete burn out... Maar dat ben ik dan he  
 
Ik zou in elk geval het idee even lekker op de plank leggen, ga eerst maar eens kijken hoe het allemaal gaat lopen! Nooit een teef kopen met het idee er direct mee te fokken, dat is mijn mening. Je koopt een teef omdat je een hond er bij wilt hebben, de rest zie je later pas, als ze groot is en je het karakter weet.  "

 Ik vind jou heel leuk schrijven, weet alleen niet wat leuker is, hoe je het typt of eigelijk dat je de spijker op de kop slaat en dus mijn idee zo grappig klinkt haha 

 

Ten eerste wel even een correctie; joy en wolf blijven binnen. De 2e duitser komt buiten, word een kant en klare hond en zal in principe niet binnen zitten (als in slapen enzo). Er komt sowieso een 2e huishond (wolf is werkhond dus telt niet mee als huishond) maar idd wel de 3e hond in huis. (Ben namelijk van mening dat je van wolf na 1-2 jaar binnen geen kennelhond meer maakt). De kennelhond is ook niet mijn verantwoording, ook niet even laten plassen ofzo. Ook gaan zowel wolf als de 2e hond altijd mee naar het werk, dus zullen ze ook weinig thuis zijn (zie mn vriend nu ook vrij weinig haha). 

 

Officieel was ook de bedoeling dat er een 2e hond zou komen. Ik zat nog te twijfelen aan het ras, maar wil sowieso wat actiefs. Joy is ook lekker actief, altijd in voor wat te doen. Ik vind de weimeraners gewoon iets hebben (hoewel ik vamaf de eerste keer dat joy wegrende achter een konijn aan ik schreeuwde dat ik nóóit meer een hond met jachtinstinct wou hahaha) maar zowel innerlijk en uiterlijk bevalt de weimeraner. Dus absoluut is keuze 1 gewoon voor de gezelschap. Het is wel dat ik bewust wil kijken naar de lijnen en geteste ouders etc. Dan zou ze op papier goed zijn voor de fok. Maar, mocht het niet zo zijn word fokken uitgesteld tot er wat minder (huis)honden in huis zijn. Want anders word het idd wel een drukke boel.

 

Dat er meteen kinderen komen zodra we verhuizen kan ik ook niks over zeggen. Kan zomaar zijn dat we na een jaar een hummeltje hebben en een jaar later de teef dekklaar kan zijn. Maar ook dat we nog 5 jaar moeten wachten voor er iets groeit in mn buik. Maar zoals ik al zei, opzich valt het met de teef wel te plannen. Als ze over 2 maanden loops hoort te worden en ik merk dan dat ik zwanger ben dan wacht ik 2 keer loops worden bijvoorbeeld. 

 

Ik hoop dat ik het nu iets beter uitgelegs heb haha. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Potver, hele reactie getypt en toen was het weg 

Nogmaals: 

Wat ik nu zeg is niet negatief bedoeld hoor maar;

 

Meestal zie ik het andersom, iemand kiest een ras, wordt verliefd, wil een keer een nestje fokken en zo gaat het balletje rollen. 

Bij jou klinkt het alsof je een bedrijf wil opzetten ofzo hahah (bedoel dit niet letterlijk hoor), maar je hebt het over meerdere fokhonden, binnenhond, buitenhond, specifieke tijdsplanning etc. 

Ik zou gewoon een mooie Weimeraner teef uit goede lijnen uitzoeken, er een gezellige huishond van maken en daarna gaat het balletje wel rollen  


Wat bedoel je met kennel en huishond? Je wil een hond nemen voor in huis en eentje die altijd buiten moet zitten? Is dat niet zielig? Iedereen mag binnen behalve die hond?? Correct me if I'm wrong! 

Ik heb niet alles goed gelezen maar je wil meteen twee honden om mee te fokken? Ik zou lekker 1 nemen en daarna aankijken hoe het loopt, zodra een nestje bevalt kun je altijd meerdere honden aan gaan houden. 

Dit gezegd hebbende, het is natuurlijk alleen maar goed dat je goed over alles na wil denken 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Potver, hele reactie getypt en toen was het weg Nogmaals: Wat ik nu zeg is niet negatief bedoeld hoor maar;
 
Meestal zie ik het andersom, iemand kiest een ras, wordt verliefd, wil een keer een nestje fokken en zo gaat het balletje rollen. Bij jou klinkt het alsof je een bedrijf wil opzetten ofzo hahah (bedoel dit niet letterlijk hoor), maar je hebt het over meerdere fokhonden, binnenhond, buitenhond, specifieke tijdsplanning etc. Ik zou gewoon een mooie Weimeraner teef uit goede lijnen uitzoeken, er een gezellige huishond van maken en daarna gaat het balletje wel rollen  Wat bedoel je met kennel en huishond? Je wil een hond nemen voor in huis en eentje die altijd buiten moet zitten? Is dat niet zielig? Iedereen mag binnen behalve die hond?? Correct me if I'm wrong! Ik heb niet alles goed gelezen maar je wil meteen twee honden om mee te fokken? Ik zou lekker 1 nemen en daarna aankijken hoe het loopt, zodra een nestje bevalt kun je altijd meerdere honden aan gaan houden. Dit gezegd hebbende, het is natuurlijk alleen maar goed dat je goed over alles na wil denken  "

 Het is nu idd rondkijken en uitzoeken of fokken mogelijk is. Het staat vast dat er nog 2 honden bij komen (1 voor mij en joy en een 2e werkhond). En klopt, de 2e werkhond word een kennelhond. Dit is omdat het geen pup zal worden en toch worden er veel opgevoed in een kennel. Betekent niet dat ie geen huis kent, want hij mag overdag best binnen koekeloeren of bij ons lopen als we in de tuin zitten. Maar slapen doen we gewoon buiten. Ook zullen zowel wolf als de werkhond veel met mn vriend op pad zijn. Dus theoretisch heb ik er dan 4 maar in de prakijk zal ik er maar 2 hebben. En met 2 fokhonden bedoelde ik meer dat ik gewoon een teefje erbij wil, idd eerste intentie is gewoon een maatje erbij, ik vind het leuk om 2 honden te hebben, maar wolf gaat straks 'wegvallen' onder mijn verantwoordelijkheid en met hem kan ik niet de bossen etc induiken. Dat wil ik dus met joy en de toekomstige hond doen. Mocht ze niet geschikt zijn voor de fok is er ook niks aan de hand. Maar het zou leuk zijn. Eigelijk ben ik zo'n typische 'aawh ik wil een nestje van mn teef want dat is zo leuk' alleen dan wel op de juiste manier (testen, goede reu zoeken, papieren). En als nest 1 goed gaat en de teef geeft goede pups is nest 2/3 niet uitgesloten. Ik weet zelf uit ervaring dat er ook mensen zijn die geen contact hebben met de fokker nadat de pup opgehaald is, dus ik zou graag ook een pup zelf willen aanhouden uit het nest. Mij leek een reu handiger dan een teef, maar als ik verkocht ben aan een teefje qua karakter mag het ook allemaal.

 

En nee, ik wil geen bedrijf ervan maken, maar wel alles netjes doen. Ik wil ook best inkomen opgeven bij belasting etc het is toch wat anders dan een krantenbaan. Maar hoe of wat moet ik inhoudelijk nog even opzoeken hoe dat werkt. Wel bedankt voor je toevoeging!

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

"  Het is nu idd rondkijken en uitzoeken of fokken mogelijk is. Het staat vast dat er nog 2 honden bij komen (1 voor mij en joy en een 2e werkhond). En klopt, de 2e werkhond word een kennelhond. Dit is omdat het geen pup zal worden en toch worden er veel opgevoed in een kennel. Betekent niet dat ie geen huis kent, want hij mag overdag best binnen koekeloeren of bij ons lopen als we in de tuin zitten. Maar slapen doen we gewoon buiten. Ook zullen zowel wolf als de werkhond veel met mn vriend op pad zijn. Dus theoretisch heb ik er dan 4 maar in de prakijk zal ik er maar 2 hebben. En met 2 fokhonden bedoelde ik meer dat ik gewoon een teefje erbij wil, idd eerste intentie is gewoon een maatje erbij, ik vind het leuk om 2 honden te hebben, maar wolf gaat straks 'wegvallen' onder mijn verantwoordelijkheid en met hem kan ik niet de bossen etc induiken. Dat wil ik dus met joy en de toekomstige hond doen. Mocht ze niet geschikt zijn voor de fok is er ook niks aan de hand. Maar het zou leuk zijn. Eigelijk ben ik zo'n typische 'aawh ik wil een nestje van mn teef want dat is zo leuk' alleen dan wel op de juiste manier (testen, goede reu zoeken, papieren). En als nest 1 goed gaat en de teef geeft goede pups is nest 2/3 niet uitgesloten. Ik weet zelf uit ervaring dat er ook mensen zijn die geen contact hebben met de fokker nadat de pup opgehaald is, dus ik zou graag ook een pup zelf willen aanhouden uit het nest. Mij leek een reu handiger dan een teef, maar als ik verkocht ben aan een teefje qua karakter mag het ook allemaal.

 

En nee, ik wil geen bedrijf ervan maken, maar wel alles netjes doen. Ik wil ook best inkomen opgeven bij belasting etc het is toch wat anders dan een krantenbaan. Maar hoe of wat moet ik inhoudelijk nog even opzoeken hoe dat werkt. Wel bedankt voor je toevoeging! "

 Super duidelijke uitleg ;-)

ah oke ik had even gemist dat de werkhonden echt een ding van je vriend zijn.

Maar klinkt goed allemaal ;-)

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Rosanja,

Ik ben gewoon erg benieuwd.

Waarom zou de nieuwe volwassen werkhond een kennel hond moeten worden?

Zoals jij schrijft mag hij wel naar binnen koekeloeren of bij jullie in de tuin lopen als jullie in de tuin zitten.

Maar dat is maar een beperkt deel van het jaar..

Ik ben erg benieuwd waarom deze volwassen hond niet in een normale thuis situatie binnen mag zijn?

En waarom de werkhond die jullie nu hebben wel..

Zelf heb ik altijd herders gehad ook meerdere tegelijk.

Ook deze herders waren bekend met pakwerk maar leefde normaal in huis bij ons.

Twee Duitse herders kwamen als volwassen hond bij ons

Twee kwamen van de fokker en werd wekelijks een paar keer mee getraind.(waarvan 1 zeer fanatiek was bij het pakwerk maar zeer lieve sociale hond thuis en voor de omgeving)

Je vraagt (beslist) niet om mijn mening dat weet ik!

daar ben ik mij echt van bewust!!

Maar wordt er zelf wel een beetje verdrietig van als ik het lees.

In totaal heb ik in mijn leven 4 Duitse herders gehad en 1 Canadese herder.

Dit vind ik juist honden die echt heel baas gericht zijn en heel graag in de beurt van hun baas en gezin willen zijn.

Als de andere hond(en) binnen zijn en deze niet..

1 van de herders was eerst ook een kennelhond toen ik hem overnam

mocht deze bij ons wel in huis.

mijn band met deze hond was heel snel heel sterk.

Ondanks dat ze haar voormalige baas af en toe zag reageerde ze er totaal niet op ondanks dat deze fanatiek sportte(pakwerk ed) met deze herder.

Iemand anders uit de tijd voor mij reageerde ze wel vrolijk op.

 

Je schrijft dat Wolf straks niet meer onder jouw verantwoording valt.

dat je er niet meer mee naar het bos kunt gaan.

Maar de andere volwassen werkhond komt er toch bij als ik het goed begrijp mocht Wolf niet kunnen werken bv bij ziekte?

Dan is er toch altijd 1 van de twee herders aanwezig om lekker naar het bos te gaan?(evt met de reserve herder??)

Nogmaals de herders van ons ondanks pakwerk gingen samen mee naar het bos.

Herders hebben in principe 1 (baas)eigenaar waar ze het meest naar trekken dat was hier altijd naar mij maar verder luisterden ze ook heel goed naar mijn partner ook in het bos met andere honden.

het is een heel verhaal geworden was echt niet de bedoeling maar nogmaals ben gewoon heel erg benieuwd ......

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Begrijp niet hoe je het over je hart kan krijgen om een hond buiten te houden en de anderen binnen.

Probeer me voor te stellen hoe zo'n hond zich dan voelt.

Heel alleen van de groep afgesloten, op van de frustratie.

Lekker, zo.n kennelhond die zich zit op te jagen in zijn kooi (en plannen voor een kind...)

 

Snap niet welk beeld jij hebt over werkhonden hier (jawel ik heb ooit in de bewaking gewerkt)

Zij mogen hier bij ons, toch niks agressie vertonen in het bewakingswerk, heel gewone honden dus, die alleen als afschrikmiddel aan de riem mogen gebruikt worden.

Ze hoeven zelfs geen pakwerk te hebben gedaan, want ze mogen toch niet aanvallen.

We zitten hier niet in Amerika waar ze wel in de aanval ingezet mogen worden en dus potentiële gevaarlijke honden zijn.

Een werkhond uit de bewaking hier, is een hond als een andere hoor.

Ik heb al enkele topics van je gelezen en telkens laat je het uitschijnen dat de toekomstige honden "werkhonden"moeten worden.

Denk dat jij en je vriend een totaal verkeerd beeld hebben over het werk in de bewaking met hond.

Geen idee waar jullie je op baseren.

 

 

Anoniem (Gast)

Bij dit soort plannen vraag ik me altijd af hoe blij je je honden er zelf mee maakt. Het lijkt alsof jullie voor iedere behoefte een andere hond moeten nemen. Eentje om te knuffelen, eentje om te werken om op te voeden als werkhond, een kant en klare werkhond, eentje om te fokken etc. etc. Maar hoe sociaal is jouw werkhond straks naar andere honden? Hoe klikt het tussen de wiemaraners en je Aussie? (mijn Aussie heeft ene hekel aan alles wat nerveus is) Wat doe je me de reuen als de teef loops is? Hoe zijn de werkhonden met de eventuele pups? Ik vind dat je allereerst moet kijken naar de honden die je al hebt en hoe blij je ze maakt met een grote roedel. Een roedel met heel veel verschillen in temperament en karakter. Daarbij is het een denkfout om te denken dat als je een hond met papieren aanschaft uit geteste ouders het automatisch ook een fokhondje is. De meeste fokkers zitten er ook helemaal niet op te wachten dat pupkopers met hun lijnen gaan rommelen. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

t" Begrijp niet hoe je het over je hart kan krijgen om een hond buiten te houden en de anderen binnen.
Probeer me voor te stellen hoe zo'n hond zich dan voelt.
Heel alleen van de groep afgesloten, op van de frustratie.
Lekker, zo.n kennelhond die zich zit op te jagen in zijn kooi (en plannen voor een kind...)
 
Snap niet welk beeld jij hebt over werkhonden hier (jawel ik heb ooit in de bewaking gewerkt)
Zij mogen hier bij ons, toch niks agressie vertonen in het bewakingswerk, heel gewone honden dus, die alleen als afschrikmiddel aan de riem mogen gebruikt worden.
Ze hoeven zelfs geen pakwerk te hebben gedaan, want ze mogen toch niet aanvallen.
We zitten hier niet in Amerika waar ze wel in de aanval ingezet mogen worden en dus potentiële gevaarlijke honden zijn.
Een werkhond uit de bewaking hier, is een hond als een andere hoor.
Ik heb al enkele topics van je gelezen en telkens laat je het uitschijnen dat de toekomstige honden "werkhonden"moeten worden.
Denk dat jij en je vriend een totaal verkeerd beeld hebben over het werk in de bewaking met hond.
Geen idee waar jullie je op baseren.
 
  "

 Hoi Luz,

Ik ben het helemaal met je eens!!

Een werkhond is inderdaad ook echt een normale hond als anderen honden.

deze kunnen werk en prive situatie echt wel onder scheiden.

Met behoeftes aan sociale contacten met mens en dier.

nogmaals word er persoonlijk erg verdrietig van helemaal omdat ik wel durf te zeggen dat ik ervaring met herders heb.

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik vind het ook allemaal een beetje erg simplistisch en heel veel in hokjes denken (letterlijk en figuurlijk).

Ik heb ook honden die buiten leven, maar die zitten wel samen zodat ze nooit alleen zitten en verder zijn dat wel gewoon honden als een ander... Krijgen evenveel tot meer beweging, lopen gezellig samen los, kunnen ook in huis, slapen bij slecht weer boven bij mij...
Ik vind het een beetje naar om honden een stempel toe te wijzen van 'jij bent de werkhond', jij de reserve hond, jij de fokhond en jij de huishond... In de eerste plaats zijn het allemaal gewoon honden toch .. ik vind het best gemeen dat je als lid van een gezin niet naar een hond zou willen omkijken omdat jij er niet mee bezig bent.

Nu, zo zal je wel niet zijn, maar ik zou al de wilde plannen die je hebt maar even laten voor wat ze zijn, het lijken mij eerder jonge meisjes dromen en wel erg simpel gedacht allemaal.

Je kunt nog niets plannen voor over x aantal jaar, er kan zoveel gebeuren ondertussen. Wat hier allemaal al geschreven staat, ga je over een aantal jaar vast gewoon mee lachen. Dromen is leuk hoor, maar het zijn en blijven dromen.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

 

De volwassen herder(uit) de kennel was de 1e nacht onrustig en liep te ijsberen over het parket.

ik heb toen de slaapkamer deur open gezet en heeft vanaf die tijd altijd naast mijn bed geslapen s' nachts tot haar overlijden jaren later.(super herplaatser!!)

Toen de tweede volwassen Duitse herder erbij kwam stond de deur nog steeds open.(Ook lieve hond!!)

Nu met twee Newfoundlanders ook nog steeds.

Deze zoeken wel over het algemeen een koelere plek in het huis op.

Maar af en toe gedag komen zeggen(kroelen) doen ze wel.

Gast (Gast)

In Nederland is hondenbewaking heel anders geregeld dan in België.

In Nederland mag een hond vanuit noodweer wel bijten. En slaagt alleen voor zijn examen als hij ook goed Bij, loslaat en bewaakt. En kan je ook kiezen voor een zwaarder examen die ook de politiehonden moeten afleggen met dus bijten op afstand, bijten van een fietser enz.

Ook kan het zijn dat je in bepaalde situaties de politie met je hond moet assisteren en dus ook mag/Moet inzetten dus laten bijten.

 

Gast (Gast)

In Nederland lopen honden ook niet met muilkorf!

Hier 6 herders waarvan twee buiten in de kennel omdat ze met andere honden vechten. Alle honden ook de honden met pensioen gaan mee werken zodat ze nooit alleen thuis zijn en voor dienst laat ik ze uit op ons weiland en erna in het bos of strand vlakbij de werkplek.

Omdat wij beide met diensthonden werken en alle honden hier tot hun dood blijven hebben we er nu 6. Binnenkort fokken we zelf een nest waar we er twee van aanhouden omdat over drie jaar (zo lang kost de opleiding tot politiehond) twee van onze honden met pensioen gaan. Omdat ik zelf een heel goede praktijk dekreu heb en een hele goede teef FOK ik zelf. Ik FOK trouwens alleen als ik zelf pups wil aanhouden, alle testen goed zijn, bloedlijn minimaal 12 generaties bekend is en ze geschikt zijn voor het werk. Anders niet.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Geloof mij maar, ik denk toch dat ik een verkeerd beeld schep of iig verkeerd over laat komen.

 

Zowel wolf als de volgende werk hond, ik noem hem wel reserve hond, maar ze zijn beide het hetzelfde. Ze gaan beide mee naar het werk. Is dus niet zo dat 1 weg aan het kwijnen is in de kennel en wacht tot ie 3 keer per jaar mee mag omdat wolf ziek is. Zowel wolf als de volgende hond worden getraind dat ze mogen grijpen binnen de 2 meter als er bedreiging is (op lichaamstaal dus). Dat zou niet fijn zijn als ik in het donker loop en me niet fijn voel dat ze beide of 1 van de 2 ineens in een voorbijganger hangt. Vandaar dat ze na de examens mn vriend zn honden zijn en ik er dus niks meer mee doe. Deze honden gaan dus ook niet eventjes lekker een uurtje door het bos crossen met andere honden, maar op een goed zichtbaar veld lekker de poten strekken door mn vriend. De reden dat wolf nu nog geen kennelhond is, is omdat we nu op een flat wonen. En ikzelf vind het niet prettig om hem van een binnen hond een buitenhond te maken. Dit is onze eerste hond die gaat werken als ie groot is, we nemen de gok dat ie niet goed genoeg is. Als ie niet goed genoeg is word de weimeraner ook uitgesteld omdat wolf dan een gezelschapsmaatje word. Als hij bijvoorbeeld niet goes bijt, oefeningen niet kan of de scan van zn lichaam niet goed genoeg is.

 

De weimeraner komt er als gezelschapshond. Dat was sowieso al het plan. Kinderen of niet. Maar het lijkt mij ook leuk om daar een nestje mee te fokken. Dit heb ik ook van joy gedacht tot ik dus las hoe belangrijk testen is! En het is idd wss een meisjes droom, om gewoon af en toe een nestje te hebben. Maar dan wel met een 100% goede teef. 

 

En daarom vraag ik hier ook tips.. Is het haalbaar, wat moet ik doen etc. Het is niet zo dat ik al een weimeraner in huis heb. Tegen de tijd dat we verhuisd zijn is wolf al zoveel verder dat we goed kunnen inschatten of ie het werk kan of niet. Ik vind 3 honden, om mee naar het bos te gaan etc, toch wel wat veel. Vandaar dat de weimeraner dan uitgesteld word tot later. Maar als wolf gewoon lekker aan de slag kan is ie al sowieso een halve dag minimaal weg om te werken. Dan heb ik in de praktijk dus maar 1 hond.

 

Ik hoop dat het zo iets duidelijker is?

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Het klinkt allemaal vrij impulsief en zou zeggen geniet lekker van joy en wolf. Misschien kan wolf in de bewaking, wellicht ook niet. 

 

Lees het volgende in een ander topic van je:

Plots werden we gebeld, dat er een duitse herder pup geannuleerd was en of we wouden kijken. Uiteraard willen we dat wel! Aan papa zn kant zit een hele goede sport lijn, met kampioenen in onder andere ipo en gehoorzaamheid. Ook moeder heeft goede voorouders maar geen stamboom. 

 

Waar haal je een goede werkhond vandaan?

Een geschikte werkhond haal je niet van zomaar een fokker (krijg wel de indruk als je zegt dat ze er eentje 'over' hadden en moeder geen stamboom heeft). Vaak wordt er gezegd dat het van een bekende hond is, maar wat vergeten wordt is, dat de moeder het meeste aan de pups meegeeft. Als de moeder een onstabiele, bange teef is, dan zie je dat altijd in de pups terug. Een reu geeft in verhouding maar weinig mee. Kies dan ook nooit zomaar een pup als werkhond. Dat is een verkeerde insteek om een hond in huis te halen en leidt meestal tot teleurstellingen.

 

 

Verdiep je eerst in de onderwerpen om teleurstelling te voorkomen. Praat anders eens met iemand die ervaring heeft met werkhonden. Je kan er niet vanuit gaan dat Wolf zomaar ineens een werkhond wordt. Daar heeft die aanleg (juiste genen) en goede begeleiding voor nodig. 

 

En over het fokken. Zou eerst eens kijken, hoe ontwikkelt wolf zich? Wil je wel een 2e herder puur als werkhond in een kennel? Waar gaan jullie wonen? Wat wordt het gezinsritme met kinderen in de toekomst? Hoe gaat het financieel? Wil je er dan nog wel een pup waar je mee wilt gaan fokken bij? Lijkt me allemaal erg veel en zeker niet ideaal voor alle honden in het verhaal.  

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Rosanja,

Dank je wel voor de uit leg.

Ik lees hoe jullie er in staan en over denken voor nu en in de toekomst.

Jullie ervaring en ideeen voor de toekomst.

Zoals ik al schreef was 1 van onze herders zeer fanatiek bij pakwerk.

Trainde een paar keer per week daar.

Wij gingen naar deze club 1x per jaar onze herder veranderde in een hele andere hond wanneer wij die kant op reden voor de enting.

Fel en een stuiterde bal wilde echt zeer graag werken als ze uit de auto kwam. 

Ik heb in 1 sessie ergens haar aan het werk gezien met mij en een pakwerker.

Deze pakwerker herkende de fokkers lijn in mijn hond.

Wij hebben eerst wat dingen door genomen dat ze heel goed naar mij luisterde in het algemeen plus het commando los.(zeer belangrijk natuurlijk)

Deze pakwerker heeft mij diverse keren aan gevallen met een hoop kabaal, armen zwaaien en iets in zijn hand.

ja toe hij heel dicht bij was hing ze totdat ze het commando los kreeg.

De keren daar op ook.

Maar echt alleen door dat hij echt heel bedreigend dicht bij kwam.

Dus prive en aan het werk kon ze duidelijk onderscheiden!!

Dit was echt een zeer stabiele teef!!(ook los)

Ik kon haar s'avonds ook in het donker uitlaten en was nooit bang dat ze zomaar uit het niets zou kunnen grijpen bij passeren..

Wij hebben dit verder nooit meer gedaan maar deze herder kon gewoon los op in het bos.(echt nooit gevochten met een hond!!)

Had eerst de Canadese herder als maatje(lagen ook lepeltje met elkaar)

Toen deze overleed kwam de andere volwassen herder erbij deze had ook pakwerk gedaan bij de vorige eigenaar.

deze honden konden gewoon verder bij mens en dier  en ook los in het bos op het strand.(ook echt nooit ruzie)

Het is dus duidelijk wat jij schrijft en ik  probeer de andere kant op te schrijven hoe ik het heb ervaren met onze herders.

(andere herder kwam volwassen uit het asiel en de andere als pup

dit waren onze andere herders dus zo kwam ik op 5 herders totaal in mijn leven)

En 3 honden valt te doen is misschien even wennen

Wij hadden op een gegeven moment 1 herder(de laatste),2 grote kruisingen en onze 1e echte Newfoundlander.(4 tegelijk)

We zijn inmiddels wat jaren verder de anderen zijn helaas overleden en er is dus een newfoundlander bij gekomen dus nu twee totaal.

Heel anders dan herders.(maar wel heerlijk!!) 

Succes verder met het uitzoeken wat en hoe je het wil gaan doen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Het klinkt allemaal vrij impulsief en zou zeggen geniet lekker van joy en wolf. Misschien kan wolf in de bewaking, wellicht ook niet. 
 
Lees het volgende in een ander topic van je:
Plots werden we gebeld, dat er een duitse herder pup geannuleerd was en of we wouden kijken. Uiteraard willen we dat wel! Aan papa zn kant zit een hele goede sport lijn, met kampioenen in onder andere ipo en gehoorzaamheid. Ook moeder heeft goede voorouders maar geen stamboom. 
 
Waar haal je een goede werkhond vandaan?
Een geschikte werkhond haal je niet van zomaar een fokker (krijg wel de indruk als je zegt dat ze er eentje 'over' hadden en moeder geen stamboom heeft). Vaak wordt er gezegd dat het van een bekende hond is, maar wat vergeten wordt is, dat de moeder het meeste aan de pups meegeeft. Als de moeder een onstabiele, bange teef is, dan zie je dat altijd in de pups terug. Een reu geeft in verhouding maar weinig mee. Kies dan ook nooit zomaar een pup als werkhond. Dat is een verkeerde insteek om een hond in huis te halen en leidt meestal tot teleurstellingen.
 
 
Verdiep je eerst in de onderwerpen om teleurstelling te voorkomen. Praat anders eens met iemand die ervaring heeft met werkhonden. Je kan er niet vanuit gaan dat Wolf zomaar ineens een werkhond wordt. Daar heeft die aanleg (juiste genen) en goede begeleiding voor nodig. 
 
En over het fokken. Zou eerst eens kijken, hoe ontwikkelt wolf zich? Wil je wel een 2e herder puur als werkhond in een kennel? Waar gaan jullie wonen? Wat wordt het gezinsritme met kinderen in de toekomst? Hoe gaat het financieel? Wil je er dan nog wel een pup waar je mee wilt gaan fokken bij? Lijkt me allemaal erg veel en zeker niet ideaal voor alle honden in het verhaal.   "

 Zoals ik al zei, het was idd een gok. En de lijnen achter wolf zijn prima. Beide ouders komen uit werklijn. Maar aan moeder kant is er geen stamboom. Weet je hoeveel honden er lopen zonder stamboom maar toch zeker wel de genen en drift hebben? Er kan nog van alles gebeuren met wolf. Zoals ik eerder aangaf, tegen de tijd dat wolf oud genoeg is voor het examen zitten we ook gesetteld in ons nieuwe huis. Want waar we willen wonen etc is allemaal bekend. We moeten alleen nog alles rond maken qua makelaar/hypotheek maar hebben geen haast. En over kinderen, zodra het huis klaar is mag het komen. Dus er is daar gewoon geen datum op te prikken. Ook de 2e herder komt pas als alles klaar is. Wolf heeft nu sowieso nog de prioriteit.

 

En er is niks impulsief. Wolf is een weloverwogen beslissing. Er kwam een kruising mechels/hollander op ons pad, in zoektocht naar een 2e hond. Waardoor we de keuze maakte om met een gezelschap hond te wachten en tijd en moeite in een werkhond stoppen. Voor je uberhaupt met wolf kan werk is ie 2-3 jaar.

Als ik echt zo impulsief was hadden we een herder en een hond van marktplaats getrokken, toch?

 

En ik ken zeker de andere kant van de herders. Zit een hond op de club die alles en iedereen opvreet maar als je bij hem thuis komt, springt ie oo je schoot. Hoewel hij een extreem voorbeeld is haha. Maar omdat deze dus getraind worden op dus ook zelf beoordelen of iemand oke is of niet, wil ik er niet mee lopen. Beetje alsof de vrouw van een politieagent met een dienstwapen over straat loopt. Als hij bijt op zn werk word er een papiertje van verantwoording ingevuld. Als ze bijten bij mij aan de lijn dan is dat geen ongelukje. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Weimaraners zijn wel heel andere honden, pure jachthonden.

Het zijn erg standvastige honden waar je veel tijd in moet steken om ze te begeleiden.

En ik neem aan dat je dan ook iets gaat doen met jachttraining?

 

 

Zelf lijkt het mij lastig om zulke verschillende honden te hebben.

Honden voor de bewaking, waar jullie al ook al veel tijd in steken.

Dan misschien nog jachthonden waar je mee wilt fokken.

Je zal vaak apart met ze aan het werk moeten, op hun eigen terrein.

En dan nog de gewone huishonden die er tussendoor lopen.

Het lijkt wel 2 verschillende ways of life wat je in 1 leven probeert te stoppen 

 

Helemaal als je tegelijkertijd een gezin gaat stichten.

Je moet wel alles en iedereen alle aandacht kunnen geven, en niet al jonglerend van de één naar de ander rennen om alle ballen hoog te houden. 

 

Maar goed, als je eenmaal verhuisd bent, kun je toch eerst kijken wat je echt wil en wat mogelijk is.

 

 

 

 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Weimaraners zijn wel heel andere honden, pure jachthonden.
Het zijn erg standvastige honden waar je veel tijd in moet steken om ze te begeleiden.
En ik neem aan dat je dan ook iets gaat doen met jachttraining?
 
 
Zelf lijkt het mij lastig om zulke verschillende honden te hebben.
Honden voor de bewaking, waar jullie al ook al veel tijd in steken.
Dan misschien nog jachthonden waar je mee wilt fokken.
Je zal vaak apart met ze aan het werk moeten, op hun eigen terrein.
En dan nog de gewone huishonden die er tussendoor lopen.
Het lijkt wel 2 verschillende ways of life wat je in 1 leven probeert te stoppen 
 
Helemaal als je tegelijkertijd een gezin gaat stichten.
Je moet wel alles en iedereen alle aandacht kunnen geven, en niet al jonglerend van de één naar de ander rennen om alle ballen hoog te houden. 
 
Maar goed, als je eenmaal verhuisd bent, kun je toch eerst kijken wat je echt wil en wat mogelijk is.
 
 
 
 
  "

 Ik niet, ik help nu alleen met opvoeden omdat mn vriend plots meer is gaan werken. (Van 6 uur naar 12 uurs diensten die ook 's nachts zijn) De volgende die er komen zijn niet mijn verantwoordelijkheid. Ik doe ook alleen het huis gedeelte, zinderlijk maken, eten geven, niet van tafel jatten etc. Ik ga ook niet mee naar de trainingen. Wanneer wolf geslaagd is, wijkt ie ook niet meer van de zijde van mn vriend eigelijk. Dus op papier hebben we 2 honden maar in de praktijk zie ik wolf dan nog weinig. Vandaar dat ik dacht dat een 2e huishond dan geen probleem zou zijn.

 

En precies dat dus! De werkhonden hebben toch voorrang voor mijn fokwens. Dus tel dat we 'maar' 3 honden kwijt kunnen omdat het lastig is om meer honden te scheiden dan blijft het bij joy, wolf en een weimeraner. En dan nog een herder in de kennel. 

 

Vanaf nu wil ik trouwens wel weer een beetje meer naar het fokken trekken ipv commentaar over de werkhonden. Aangezien dat mn vriend zn pakkie aan is en de enige reden waarom wolf niet in een kennel gaat is omdat ik vind dat je niet na 2 jaar binnen plots naar buiten kan. Mn vriend is 24/7 met zijn honden bezig en ik dus 24/7 met joy, de kinderen en nog een gezelschapshond, waar ik iig 1 goed nestje mee wilt fokken. Kan ook nog zijn dat ik na dat eerste zeg; nooit meer!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik vind het ook allemaal een beetje erg simplistisch en heel veel in hokjes denken (letterlijk en figuurlijk).

Ik heb ook honden die buiten leven, maar die zitten wel samen zodat ze nooit alleen zitten en verder zijn dat wel gewoon honden als een ander... Krijgen evenveel tot meer beweging, lopen gezellig samen los, kunnen ook in huis, slapen bij slecht weer boven bij mij...
Ik vind het een beetje naar om honden een stempel toe te wijzen van 'jij bent de werkhond', jij de reserve hond, jij de fokhond en jij de huishond... In de eerste plaats zijn het allemaal gewoon honden toch .. ik vind het best gemeen dat je als lid van een gezin niet naar een hond zou willen omkijken omdat jij er niet mee bezig bent.

Nu, zo zal je wel niet zijn, maar ik zou al de wilde plannen die je hebt maar even laten voor wat ze zijn, het lijken mij eerder jonge meisjes dromen en wel erg simpel gedacht allemaal.

Je kunt nog niets plannen voor over x aantal jaar, er kan zoveel gebeuren ondertussen. Wat hier allemaal al geschreven staat, ga je over een aantal jaar vast gewoon mee lachen. Dromen is leuk hoor, maar het zijn en blijven dromen. "

 Zo vind ik het ook overkomen. 1 hond buiten en de rest binnen.  Vind ik vreselijk. 

 

Vind het ook vreemd dat je zegt dat jouw man paar honden heeft en jij.... je koopt als gezin toch samen die honden? Ik snap dat jij bv meer werkt met een bepaalde hond maar ik hoor dan dat je zelfs niet de werkhond laat plassen.... vind het allemaal wat vreemd. En nog vreemder als je zo verliefd bent op dat ras waar je mee wil fokken .... waarom zegt je dan in je Openingspost dat je het ras nog niet weet? Komt voor ons beetje over dat je maar snel ras gezocht hebt wat kwa uiterlijk leuk en mooi is. 

 

 

"Maar nu vraag ik me af; wat moet je doen? Als in; shows lopen? Fokker inlichten dat je gaat fokken? Hoe is het in combinatie met kinderen? Hoeveel teven/reuen? Is het mogelijk om mama en zoon te hebben als fokteef/dekreu in 1 huis? En het allerbelangrijkste; welk ras?"

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Zo vind ik het ook overkomen. 1 hond buiten en de rest binnen.  Vind ik vreselijk. 
 
Vind het ook vreemd dat je zegt dat jouw man paar honden heeft en jij.... je koopt als gezin toch samen die honden? Ik snap dat jij bv meer werkt met een bepaalde hond maar ik hoor dan dat je zelfs niet de werkhond laat plassen.... vind het allemaal wat vreemd. En nog vreemder als je zo verliefd bent op dat ras waar je mee wil fokken .... waarom zegt je dan in je Openingspost dat je het ras nog niet weet? Komt voor ons beetje over dat je maar snel ras gezocht hebt wat kwa uiterlijk leuk en mooi is. 
 
 
"Maar nu vraag ik me af; wat moet je doen? Als in; shows lopen? Fokker inlichten dat je gaat fokken? Hoe is het in combinatie met kinderen? Hoeveel teven/reuen? Is het mogelijk om mama en zoon te hebben als fokteef/dekreu in 1 huis? En het allerbelangrijkste; welk ras?"
  "

 Oke, laatste keer dat ik het zeg; kunnen we het nu op het fokken houden? Anders kan ik beter mn openingspost wijzigen in; hoe vind jij dat ik met onze honden omga.

 

Ik heb nog héél veel vragen omtrent fokken. Dat merkt iedereen en weet ik ook heel goed. Dáárom maak ik dit topic aan ipv gewoon een hond kopen. Als dat niet goed is kan je dat ook zeggen.

 

Ik ben dus benieuwd naar ervaringen. Hoe heb jij je ras uitgekozen. Is het als beginnende fokker slim om een best onbekend (of onbegrepen? Denk niet dat iedereen weet dat de weimeraner niet blij is van 3 rondjes even plassen) te nemen. Ook dus idd, wat hier al vermeld is, kan je dan de pups wel kwijt? Ik vind weimeraner sowieso mooie honden. Maar ik weet zelf nog niet eens of dat ras wel bij ons past. Is toch andere koek dan wat we nu hebben lopen. Maar mijn voorkeur gaat wel uit naar dat ras. Ik zocht ook wat meer inzicht hoe fokkers denken/leven zodat ik kan kijken of het uberhaupt wat voor me is. Maar de eerste paar reacties had ik heel veel aan, informatie over fokken. Nu alleen nog de echte ervaringen. Maar toen kreeg het een andere wending en bevalt jullie de manier hoe wij met de honden omgaan niet. Tja, daar kan ik niks aan doen. Ieder zn eigen leven. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Eerlijk, neen, de manier waarop jullie met honden omgaan bevalt mij echt niet.

Ik wens je geluk en veel wijsheid in het omgaan met honden.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Eerlijk, neen de manier waarop jullie met honden omgaan bevalt mij echt niet.
Ik wens je geluk en veel wijsheid in het omgaan met honden. "

 En dit heeft waarde want...? Dit gaat niet over fokken.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: block, of toch niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^