Buiten VS Binnen Plassen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mike (Gast)

Hallo HondenForum! Ik heb sinds ongeveer anderhalve maand een puppy. Ze is nu 4.5 maand oud en wij proberen haar zo goed en zo snel mogelijk zindelijk te maken.Wanneer we met haar naar buiten gaan, dan doet ze braaf haar behoefte op het gras. Super fijn!Probleem in dit geval is dat ze niet weet wat het verschil is tussen binnen en buiten en dus binnen net zo graag haar behoefte doet als buiten. Zo doet ze bijvoorbeeld binnen een half uur nadat we met haar buiten zijn geweest meteen weer haar behoefte binnen. Dit lijkt me geen ongelukje...Wij wonen momenteel in een appartement op 5 hoog en inmiddels is ze wel zodanig zindelijk dat ze niet meer op de gang of in de lift plast. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat ze dit ook niet meer in de woning zelf doet.Omdat we in een appartement wonen, hebben we dus ook een balkon. Dit is echter een loggia, dus met dichte muren en een plafond. We hebben wel geprobeerd om haar aan te leren om ook daar haar behoefte te doen, het is tenslotte buiten, maar dat wil niet lukken.Wanneer we met haar op het balkon zitten, dan zal ze daar niet uit zichzelf haar behoefte doen. Meestal is het zelfs zo dat ze, wanneer we weer naar binnen gaan, ze als eerste meteen haar behoefte doet op het moment dat ze over de drempel is. Het ziet er dus naar uit dat onze pup zeer goed door heeft dat ze haar behoefte moet doen wanneer we met haar naar buiten gaan en ze op het gras kan. Hier belonen we haar dan ook uitbundig voor.Het probleem is in dit geval dat ze niet weet dat ze dat ook enkel mag doen wanneer ze buiten op het gras, of eventueel op het balkon is en dus niet binnen. Hoe zorg ik ervoor dat ze niet meer binnen haar behoefte doet, maar enkel en alleen nog maar buiten?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gewoon blijven oefenen. Ik denk dat je al wel goed op weg bent. Maak op je balkon een plekje waar je pup mag plassen. Een bak zand en daarop gras laten groeien is best handig in het geval van jullie. Mocht je hond eens ziek zijn en aan de diarree zijn is dit ook nog eens een hele handige oplossing, dan hoef je niet om de haverklap naar beneden met als gevolg dat de hele lift wordt onder gescheten.

 

Als jullie van de wandeling binnen zijn, laat dan de deur naar het balkon open zodat de pup gelijk daar heen kan voor het plasje. Het binnen plassen kan wel te maken hebben met dat ze het buiten nog best wel spannend vind. Er gebeurt zoveel om haar heen, goed uitplassen zit er waarschijnlijk nog niet in. Dus, wanneer ze binnen is kan ze in alle rust gaan zitten uitplassen.

Mike (Gast)

Super bedankt voor je reactie, Ruby!

 

Ik had er zelf niet eens bij nagedacht dat het zo snel weer binnen plassen zou kunnen komen doordat ze niet goed uitplast wanneer ze buiten is.

Nu ik er zo over nadenk had ik inderdaad wel altijd het gevoel dat ze, wanneer ze binnen plast, altijd langer bezig is met plassen dan wanneer ze het buiten doet.

 

Je idee van dat stukje gras op het balkon ga ik in ieder geval uitproberen. Wellicht dat ze op die manier wel op het balkon wilt plassen. Ze associeert gras in ieder geval al met een plek waar ze haar behoefte kan doen.

 

PS. sorry van de onoverzichtelijke opmaak. In de editor zag mijn post er prima uit, maar dat bleek achteraf toch een beetje tegen te vallen...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hier heb ik op het terras onder een heel groot afdak kunstgras liggen.

Tot mijn grote frustratie plassen de kleintjes daar heel graag als het regent  (bang om nat te worden)

Dus ik ben daar constant aan't spuiten met allerlei, zodat ze dat niet meer zouden doen.

Misschien plast jouw pup makkelijker op zoiets.

Er zitten gaatjes in dat kunstgras en je kan het makkelijk opheffen om eronder te poetsen.

Ik merk ook aan de klanthondjes dat ze daar graag op plassen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat is zo'n hp dingetje.. Je moet twee keer op enter drukken wil je een fatsoenlijke alinea hebben.

 

Je kan altijd proberen met het stukje gras op het balkon inderdaad. Het zou wel heel makkelijk wezen. Maak de zijkanten dicht met bijvoorbeeld wat klimop zodat je pup niet alle kanten op kan kijken en dan alsnog niet plast.

Staat ook wel gezellig zo'n groen stukje op het balkon.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hier heb ik op het terras onder een heel groot afdak kunstgras liggen.
Tot mijn grote frustratie plassen de kleintjes daar heel graag als het regent  (bang om nat te worden)
Dus ik ben daar constant aan't spuiten met allerlei, zodat ze dat niet meer zouden doen.
Misschien plast jouw pup makkelijker op zoiets.
Er zitten gaatjes in dat kunstgras en je kan het makkelijk opheffen om eronder te poetsen.
Ik merk ook aan de klanthondjes dat ze daar graag op plassen.  "

 Haha Luz, geef die kleintjes eens ongelijk . Heb je al met azijn schoongemaakt? Misschien ruiken ze dan de plas niet meer en gaan ze er niet meer heen?

Maar kunstgras is inderdaad ook wel een mooie oplossing voor ts.

Mike (Gast)

Super bedankt voor de tips!

 

Ik zal eens gaan kijken voor kunstgras. Als ze alleen al naar het balkon gaat om haar behoefte te doen ipv binnen, dan ben ik al heel blij. De tegels op het balkon zijn een stuk makkelijker schoon te maken dan het laminaat binnen. Om nog maar te zwijgen over het tapijt...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bij de accion, het allergoedkoopste...het is ook nog te knippen...knip het in hanteerbare delen, kan je het in de douce vaak even uitspoelen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Mocht je in de buurt van bergen op zoom wonen heb ik nog een petloo van staywell. Zo niet kan je ook iets zelf maken of zoiets kopen.

Ik heb dat ook gebruikt toen we nog op een appartement zaten, en voor het zindelijk maken kan het heel handig zijn.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Misschien heeft je pup de foute link gelegd.

is blaasontsteking uitgesloten?

 

Probeer zo veel mogelijk met de pup naar buiten te gaan en zorg dat de pup ook voldoende geplast heeft buiten voor je terug naar binnen gaat. Desnoods na een half uurtje al weer. Niet op terras laten gaan dat maakt het allemaal verwarrender. 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Dat is vaak standaard bij pupjes. Half uur na wakker worden of spelen of eten of drinken dan komt er wat haha. Dan standaard even buiten zetten en goed prijzen als ze daar doet.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wij hebben op ons vakantieadres ook op terras een hoekje voor Lance gemaakt. Stukje boomstronk gelegd.

Euh...we moesten wél eerst zorgen dat er een geurtje aanhing van andere hond want een propere stok weigerde hij tegen te plassen.

Nu  gekend blijft hij het s avonds laat en s morgens vroeg gebruiken.

De zwabber staat klaar en whoeps is proper.

 

Dus denk ik dat in jouw geval je misschien voor een beetje eigen urine vd pup erop moet zorgen ? 

Spoel ook niet direct af na haar eerste plasje daar, ze moet het hoekje leren ruiken......daarna kan je het proper houden.

 

Maar er gaat niks boven een wandeling hoor om ze zindelijk te  maken.

 

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Dat is vaak standaard bij pupjes. Half uur na wakker worden of spelen of eten of drinken dan komt er wat haha. Dan standaard even buiten zetten en goed prijzen als ze daar doet. "

 Bij pups van 8 weken ja.. hier was dat na 18 weken al lang niet meer.

Volgende forumvraag: Zindelijkheid puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^