Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik kan geen link plaatsen maar als je kijkt op

immermoed en dan punt com

en dan klikt op de boerboel in Nederland lees je ook 2 ervaringen met soortgelijk verloop. Missvhien kan je er nog iets mee, misschien deze mensen benaderen voor hun ervaring?

sterkte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik zal via pb doorgeven wie er bij me is geweest, vind het niet fijn om mensen zo in het openbaar te zetten.
 
Er komt nog iemand langs, die is niet van een specifieke methode. Kijkt naar je hond en kijkt dan wat je kan doen. Wat positief kan dat is fijn. Honden die meer regels nodig hebben krijgen meer regels. Niks qua geweld!
  "

 ik denk dat een goede gt daar niets op tegen zal hebben? Het is haar werk en als ze iets niet kan oplossen of dit kaliber honden niet goed genoeg kent is het alleen maar eerlijk als ze dat toegeeft?

 

Laat je niet ontmoedigen hierdoor, er is niets veranderd

 

dat de hond agressief was wist je al, daarom vraag je juist hulp

dat iemand die de hond niet kent in 1 opslag ziet wat wel of niet  de oorzaak is, is erg knap, of erg onwaarschijnlijk.

 

 Ik zou nu niet meer zomaar iemand laten komen, dat heeft er tot nu toe alleen maar toe geleid dat de hond agressiever is geworden en tot grote teleurstellingen, voor jou en de hond.

Je zou hier eerst kunnen overleggen voordat je iemand inschakeld?

 

 

 

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

"  ik denk dat een goede gt daar niets op tegen zal hebben? Het is haar werk en als ze iets niet kan oplossen of dit kaliber honden niet goed genoeg kent is het alleen maar eerlijk als ze dat toegeeft?
 
Laat je niet ontmoedigen hierdoor, er is niets veranderd
 
dat de hond agressief was wist je al, daarom vraag je juist hulp
dat iemand die de hond niet kent in 1 opslag ziet wat wel of niet  de oorzaak is, is erg knap, of erg onwaarschijnlijk.
 
 Ik zou nu niet meer zomaar iemand laten komen, dat heeft er toe geleid dat de hond agressiever is geworden en tot grote teleurstelling geleid, voor jou en de hond.
Je zou hier eerst kunnen overleggen voordat je iemand inschakeld?
 
 
  "

 Sluit me hierbij aan. Al die vreemde mensen in huis, zorgt voor hem misschien ook wel voor een stukje meer agressie. Had die eerste GT al wel ervaring met dit ras? Zou denk in dit geval wel heel belangrijk zijn, iemand die bekend is met de karaktereigenschappen van het beestje en die hierop weet in te spelen. En wat daadwerkelijk agressie is en wat bijv. angst, verveling, of toch iets medisch. 

honden page profiel PatPat

Ik weet niet hoe ik een privébericht moet versturen? Beantwoorden lukt wel. Maar hoe ik iemand een berichtje moet sturen, weet ik niet.

 

Ik woon in zuid Holland, ik weer niet wie ik hier in de buurt kan zoeken die van wanten weet. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik weet niet hoe ik een privébericht moet versturen? Beantwoorden lukt wel. Maar hoe ik iemand een berichtje moet sturen, weet ik niet.
 
Ik woon in zuid Holland, ik weer niet wie ik hier in de buurt kan zoeken die van wanten weet.  "

 Ik woon ook in Zuid Holland, ik stuur je een pb, ben wel benieuwd wie bij je was. Ik ken hier een aantal

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik zal ook nooit meer een boerboel in huis halen! Al heb ik een landhuis. Herplaatsen gaat ook niet zo gemakkelijk. Hij duld geen vreemde mensen. Dan moet die ergens wonen waar hij niet in contact komt met iemand. Ook niet die eigenaar. Wanneer iemand niet oplet is het gedaan, kan je iemand anders daar blind op vertrouwen? Hij krijgt niet nu een spuitje, maar ze heeft wel een duidelijk advies gegeven. 
 
Ik blijf bjj 'me plan'. De kans dat het fout gaat is heel groot. Ik kan het hem niet aandoen om van hand naar hand te gaan. Ik zal zoveel mogelijk informatie inwinnen. Ik kijk nu ook niet anders naar mijn hond, maar het is wel weer door iemand die er verstand van heeft bevestigd. Ze heeft me geen tips gegeven van hoe ik met hem moet omgaan. Hij gaat een keer helemaal door. Muilkorf omhouden zodat het veilig blijft. Zij kon niks anders voor ons doen. 
Ik ben ook niet blij met het advies maar moet wel realistisch blijven. 
 
Hij is nu eenmaal een groot risico voor de omgeving. Herplaatsen is dus absoluut niet verstandig. 
  "

 Pat jij weet het toch het beste,wat is jouw conclusie als je heel eerlijk de situatie bekijkt?

Dat is de vraag die je,jezelf moet stellen.

 

 

honden page profiel PatPat

Hoe meer ik hoor laten inslapen, er is geen hoop, hoe meer je daarin gaat geloven. Maar ik mis nog een stukje informatie. Het is voor mij nog niet rond zo. Ik moet echt iets meer weten voor ik een besluit kan nemen.

 

Ieder berichtje is waardevol. Al is het alleen maar dat je weet dat je niet de enige bent, die voor deze keuze hebt gestaan..

 

 

Ik heb ook een lichtpuntje te melden!

Ik heb geen rijbewijs en mijn hond in iemand anders zijn of haar auto krijgen is dus een groot probleem. Niemand zal rustig kunnen rijden met deze hond achterin. Maar ik kan via de dierenambulance mijn hond meenemen! Natuurlijk zal ook dit voor een hoop stress zorgen maar als het naar een goede therapeut leid dan moet ik daar overheen kijken..

 

Goede gedragstherapeuten in zuid Holland? Wie kan me helpen!

Ik denk aan Jeroen omen, iemand bekend met hem? 

Anoniem (Gast)

Hoewel waarschijnlijk hier op hp verguisd  (maar ik vraag me af hoeveel mensen hem echt kennen, ik wel, heb met mijn zeer heftige hond getraind, veel geleerd en de hond is opgebloeid en tegelijk gekalmeerd ) zou je contact op kunnen nemen met Bert van Straat en. Hij weigert geen enkel ras of type. Heeft grote liefde voor molossers en doet ook roedelopname.

Ik ben er een flinke poos geweest en eigenlijk zie je bij hem voor al zeer grote sterke honden waar mensen totaal mee zijn vastgelopen en overal geweigerd worden en het advies krijgen om te laten slapen.

 

Hij is heel eerlijk en recht toe recht aan naar baas en hond. 

 

Zit in Hoeven..klein stukje Brabant in maar doet ook huisbezoek 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Bedoel je  Bert van Straten?

Cecar Millan fan, zegt genoeg...

honden page profiel Daniëlle TermijnDaniëlle Termijn

honden foto van Daniëlle Termijn

Hierbij een suggestie Petra Driesen, tevens haar link http://www.hondenschoolpetradriesen.nl/start/index.php

Bel haar zo snel mogelijk, succes !

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Bedoel je  Bert van Straten?
Cecar Millan fan, zegt genoeg... "

 En wat zegt dat dan precies?

De methode van Cesar Millan is namelijk niet perse fout en helpt in veel gevallen erg goed.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Op een gegeven moment ziet TS door de bomen het bos toch niet meer?!

Al die suggesties lief hoor. Maar zet er dan in ieder geval duidelijk bij waarom deze GT de voorkeur heeft boven de huis-tuin-keuken GT (of elke andere wat dat betreft). Waarom deze en niet 1 van de vele aangedragen GT's. Ik ken er ook nog wel maar niet voor een probleem als dit, om eerlijk te zijn.


honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Aller eerst, wat ben jij een topper, onwaarschijnlijk hoe wel overwogen je beslissingen maakt en belsuiten neemt

Je zit in een crisis situatie, maar dan nog laat je je niet dat laatste duwtje richting definitief einde, zomaar geven.

Echt knap van je, zeker weten dat bij heel veel andere adressen, de hond of al herplaatst zou zijn, of naar het asiel zou zijn gebracht, of inderdaad een spuitje had gekregen.

 

Ik kan je niet adviseren..., ik zit teveel in de 'koekjes' richting terwijl ik weet dat soms, heel soms er eerst andere stappen nodig zijn voordat je aan koekjes kunt gaan denken

 

Hoe dan ook wil ik je onwijs veel sterkte, wijsheid en kracht toewensen.... en houdt je gezonde verstand erbij, niet hier gek laten maken, niet door een therapeut gek laten maken.... maar met je volle verstand nadenken en besluiten hoe je verder wil voor je hond en je gezin

 

 

Anoniem (Gast)

@Luz

De hond in laten slapen is natuurlijk een veel betere "methode "

 

Ik ken Bert persoonlijk en zelden zo'n gedreven hondenmens ontmoet die tot het uiterste gaat in de strijd om het leven van honden die door velen allang afgeschreven zijn.

 

Wat een voorivooringenomen mensen zitten hier toch. 

 

Deze boerboel zal nergens meer welkom zijn dan bij trainers die werkelijk onveronverschrokken zijn en volledig gemotiveerd. 

 

Ik heb 1.5 jaar bij Bert getraind met heel veel plezier en mij hond danst vrolijk rond hoor. Maar goed, ik heb ook al zo'n kansloze hond die advies "inslapen " kreeg

 

Iemand schreef hier (Suzanne meen ik) dat dit gedrag van de beroep kan voortkomen omdat hij geen taak heeft en nu dus zelf taken heeft bedacht. Dat was ook precies het probleem van onze gevaarlijke herplaatser die niemand meer wilde....

 

Komop zeg..deze boerboel is niet van bordkarton... 

 

Ik denk dat Bert van Straten absoluut een optie is voor een zeer eerlijke beoordeling van de hond 

 

Maar goed ; het is een tip aan ts omdat haar strijd rondom haar hond mij persoonlijk aansprak, niet om in het pulletje van hp te passen want dat doe ik toch niet

honden page profiel PatPat

Bedankt Ina,

 

Soms denk ik ook laar het maar afgelopen zijn, dan is de rust terug en kunnen we weer verder. Maar dat is wel een makkelijke uitweg. Gelukkig sta ik snel weer met beide benen op de grond en besef ik maar al te goed, dat ik bepaal over het leven of de dood van mijn hond. Er is dan geen weg meer terug, net als ik hem ergens anders zal onderbrengen. Ik ben hem kwijt. Ik heb weer wat hoop, ondanks deze tegenslag.. Al is het zoiets simpels als vervoer. Dat was voor mij een groot probleem, en dat is nu opgelost! 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Je zou ook kunnen overwegen om hem intern bij de Martin Gaus academie te sturen. Zij hebben veel ervaring met in beslag genomen honden die behoorlijk ontspoort zijn. Als er echt geen hoop is zullen zij dat ook zeggen, maar niet na 1 oogopslag. Het is even prijzig en helemaal in Lelystad, maar ik denk dat dat een hele goede optie.

De hond is dan uit je huis zodat jij tot rust kan komen en zij gaan aan de slag met je hond. Later wordt jij ook betrokken in de heropvoeding en je krijgt ook huiswerk zodat je je weer goed kan voorbereiden op de terugkeer van je hond.

Grt Manja

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" @Luz
De hond in laten slapen is natuurlijk een veel betere "methode "
 
 
 "

Zo te horen zijn er al verschillende hondengedragstherapeuten, die hem in het echt hebben kunnen observeren (want dat kunnen wij hier niet) het met mij eens.

 

Mijn kind is ooit in het gezicht gebeten door een van mij eigen Mechelaars.

Zoiets vergeet je nooit meer en herinnert je er elke dag aan dat honden dieren zijn, dieren waar we nooit een volledige vat op zullen hebben.

Sorry dus, dat ik een beetje fel vooringenomen ben ivm honden die mensen aan vallen....

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Je zou ook kunnen overwegen om hem intern bij de Martin Gaus academie te sturen. Zij hebben veel ervaring met in beslag genomen honden die behoorlijk ontspoort zijn. Als er echt geen hoop is zullen zij dat ook zeggen, maar niet na 1 oogopslag. Het is even prijzig en helemaal in Lelystad, maar ik denk dat dat een hele goede optie.


De hond is dan uit je huis zodat jij tot rust kan komen en zij gaan aan de slag met je hond. Later wordt jij ook betrokken in de heropvoeding en je krijgt ook huiswerk zodat je je weer goed kan voorbereiden op de terugkeer van je hond.


Grt Manja "

 



Misschien is dit niet zo'n slecht idee. Martin Gaus zit o.a. bij de wereld draait door wel vaker zo te praten dat hij het doet voorkomen alsof een hond zoals TS heeft bij hen regelmatig binnenkomt. En ze bij veel gevallen toch succes boeken. Tenminste volgens mij was het dwdd, pin me er niet op vast.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" Je zou ook kunnen overwegen om hem intern bij de Martin Gaus academie te sturen. Zij hebben veel ervaring met in beslag genomen honden die behoorlijk ontspoort zijn. Als er echt geen hoop is zullen zij dat ook zeggen, maar niet na 1 oogopslag. Het is even prijzig en helemaal in Lelystad, maar ik denk dat dat een hele goede optie.

De hond is dan uit je huis zodat jij tot rust kan komen en zij gaan aan de slag met je hond. Later wordt jij ook betrokken in de heropvoeding en je krijgt ook huiswerk zodat je je weer goed kan voorbereiden op de terugkeer van je hond.

Grt Manja "

 

Dit vind ik een heel goed idee. !!

Ook een opname daar om hem te observeren zonder de prikkels waar hij elke dag aan gewend is.

Daar is alles nieuw en moet hij zichzelf laten zien.

De dingen waar hij thuis op reageert zijn even weg,

 

Nogmaals dit vind ik een echt goed idee.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb qua obsessief zwemgedrag van mijn hond goede ervaringen met Chantal Olfers van Hondenschool Rotterdam. Ze heeft kennis van zowel de oude slipketting methodes, als nieuwe positieve methodes. Ze begint qua training altijd positief, maar als het nodig is heeft ze wel de kennis van andere methoden.


Ik weet niet in hoeverre ze ook bij mensen thuis komt, maar misschien kun je overleggen om te zien wat ze van de hond vind. Toen ik bij haar trainde had ze ook gewoon Staffords wiens baasjes ze hielp, dus ze discrimineert niet naar ras (sommige hondenscholen/trainers doen dat wel).


Margje, wiens achternaam ik vergeten ben, heeft bij haar getraind/stage gelopen. Margje zit geloof ik in de buurt van Papendrecht. Margje zet zich ook in voor in beslag genomen honden, dus misschien is zij ook een optie?


Maar, een ding wil ik wel zeggen... heel veel trainers kunnen 1 ding wel goed, en dat is angst en onzekerheid spotten. Als ze dat niet zien is de kans behoorlijk groot dat het gedrag echt niet uit angst of onzekerheid komt, en dus uit zelf een taakje zoeken (maar tegen de eigen baas, en meerdere pups uit het nest blijft vreemd) of echt agressie.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Zoooo... na 'bijna' alles gelezen te hebben kan ik alleen maar zeggen, zoals velen voor mij, Pat ik heb echt bewondering voor je !!!!! Knap wat jij voor je hond overhebt en de tijd, geduld en opoffering wat je brengt...chapeau !!!!

Ik wilde eigenlijk niet reageren omdat je natuurlijk al zoveel reakties en goede adviezen hebt gehad.... toch kan ik nu niet anders... ;-)

Ik wil je adviseren om - zoals hierboven al aangegeven - contact op te nemen met Bert van Straten (Pack Leader). Ik denk dat je daar het beste af bent voor een goed advies en je kunt je hond daar ook op laten nemen voor een goed advies....

Jouw hond en de situatie waarin jij/jullie nu zitten zijn geen gevalletje van een 'standaard' GT.

Ik wens je veel succes en wijsheid bij je keus....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Even gegoogled, in Papendrecht was Margje Koster.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Even gegoogled, in Papendrecht was Margje Koster. "

 Klopt. Zij werkt idd voor hulp in beslag genomen honden.

 Ze heeft jammer gemoeg alleen niet haar opleiding tot gt afgemaakt.

 

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Even gegoogled, in Papendrecht was Margje Koster. "

 Margje is super, daar heb ik persoonlijk ervaring mee mee gehad!!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Klopt. Zij werkt idd voor hulp in beslag genomen honden.

 Ze heft jammer gemoeg alleen niet haar opleiding tot gt afgemaakt.

 

  "

 



Bill Gates heeft zijn opleiding ook niet afgemaakt. En Elon Musk ook niet... ;-)

Wat zullen hun ouders nog steeds teleurgesteld zijn. O-)

Papiertje zegt niet altijd wat.

honden page profiel PatPat

Afspraak met margje staat gepland! Zij krijgt meestal de ergste van de ergste om te beoordelen dus dat is nu een goede voor mijn hond. We hebben een afspraak voor volgende week donderdag. Tot die tijd blijf ik hopen! 

honden page profiel PatPat

Oowh en heel erg bedankt voor deze tip! Heb heel het internet afgezocht maar had nog niet van haar gehoord. 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Afspraak met margje staat gepland! Zij krijgt meestal de ergste van de ergste om te beoordelen dus dat is nu een goede voor mijn hond. We hebben een afspraak voor volgende week donderdag. Tot die tijd blijf ik hopen!  "

 Fijn, echt een hele goede beslissing.

Anoniem (Gast)

Arvid van Putten misschien een optie

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Margje is idd ook een goede,ik hoop zo dat ze jullie kan helpen,ik gun het je heel erg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 10 van 24 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende forumvraag: Opdringerige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^