Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Ik zal een oud nederlands spreekwoord gebruiken: "wat baten kaars en bril als....."Ik herken me zelf erin , schuld bij me zelf zoeken, had ik niet beter. Na 8 maanden hebben we besloten hem  (mix Mechelaar en Labrador weg te doen. Per mirakel bleek een landbouwer hem te willen, hij kon in de modder op het afgelegen erf genieten van onbeperkte vrijheid. Hij was gelukkig, woonde niet in hun huis.

Een lief dier dat alles stuk maakte wat onder zijn tanden kwam: perfect getraind op de honden school en perfect opgevoed, alleen bij het verliezen van oog contact sloopte hij alles.

Gevaarlijk was hij niet anders was hij onmiddellijk  ...

Ik zou nooit mijn gezin noch anderen enig risico willen laten lopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Pat ik denk gewoon dat je ongeschikt bent voor dit type hond.

 

Die hond die moet sowieso zijn ruimte hebben en een hond die gemuilkorfd in een gezin moet leven is gewoon waardeloos.

 

In een normale situatie moet je niet op je hond letten,kijken wanneer zijn bui omslaat.

Jij zegt dat er geen spanning is,jij voelt dat niet maar die hond wel.

Jij bent degene die hem triggert.

 

Hij heeft gewoon een andere baas nodig.

Kan je geen contact opzoeken met een boerboelclub en hem herplaatsen bij mensen die verstand hebben van het ras?

 

Kijk uit met al die GT's is vaak water naar de zee brengen.

Je hebt een gezin daar ben je verantwoordelijk voor en als het niet gaat met de hond dan moet je de veiligheid van je gezin voorop stellen.

 

Het is stom om met een hond van dit kaliber in je huis te leven als je hem niet onder controle hebt.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wat een leven voor die hond....constant gemuilkorfd, niet meer bij het gezin mogen komen (wat ik heel goed begrijp).

Een gedragstherapeute zal echt niet kunnen toveren.

Als het mijn hond was, was ik er al lang mee gestopt.

(ik heb het al een paar keren "mogen" meemaken)

Dagelijks krijgen een pak honden een spuitje, dikwijls voor veel minder goede redenen als jij hebt.

 

Maar even realistisch: zeg eens nu eerlijk, als jij hem een spuitje laat geven wie gaat er om hem treuren? 

Je gezin zal vooral heel opgelucht zijn.

Alleen jijzelf zal er een tijdje kapot van zijn, vooral schuldgevoelens hebben omdat het "mislukt" is en je zult lang blijven twijfelen of je wel genoeg gedaan hebt voor hem.

Maar dat slijt en daarna blijft er alleen een grote opluchting over.

En dan ga je jezelf afvragen waarom je het niet eerder hebt gedaan.

Anoniem (Gast)

Een hond moet in een gezin voor 1000% te vertrouwen zijn. Natuurlijk moet je er continue bij boven, een hond blijft een hond. En kinderen blijven kinderen, ze kunnen toch eens 1x iets proberen of er bovenop willen gaan zitten... Je moet er als ouder alert op zijn, maar je moet ook je hond kunnen vertrouwen. Even kunnen plassen. De deuren gewoon open kunnen laten staan. Dit gaat mis. Een gedragsdeskundige gaat hier niets meer aan kunnen doen behalve een paar honderd euro verdienen. Ik vind dat je nu je eigen gevoel aan de kant moet gaan zetten en moet kiezen voor de absolute veiligheid van je gezin en ook de mensen bij je uit de straat (je moet er toch niet aan denken dat de riem losschiet. Of dat de hond de muilkorf af krijgt met zijn voorpoten in huis als jij even aan het eten koken bent en met je rug naar hem toe staat). Ik ben een absolute hondenliefhebber maar het blijft uiteindelijk wel een hond. 

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

 Ten eerste vind ik het knap dat je hier je verhaal doet en niet meteen de hond afschijft.

Wat veel mensen vergeten is dat een Boerboel een hond is die nog dicht bij zijn instinct staat.  Ze zijn een korte 15 jaar denk ik ineens populair geworden en uit Afrika gehaald. Het verschil tussen de taak in Afrika (bewaking) en Nederland (oetsiekoetsie huishond) is enorm. Een Boerboel is een hond met een extreem pittig karakter en als de eigenaar niet degene is die regeerd dan zal de hond regeren. En geef hem eens ongelijk. Daar is hij voor gefokt om zelfstandig  te werken. Gereserveerdheid hoort bij het ras. Het is natuurlijk niet goed te praten dat hij nu zelf gaat regelen maar geef hem eens ongelijk.

Eigenlijk zou je dus dominanter moeten zijn dan je hond. Jou wil is wet. Maar zie dat nou nog maar eens voor elkaar te krijgen. Laten we wel wezen  mits hij dit gedrag niet laat zien omdat hij lichamelijk wat mankeerd.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik heb alles eens op m'n gemak door gelezen.

Ten eerste vind ik het bewonderenswaardig dat je nog iedere dag de ballen in de lucht weet te houden en een zo goed mogelijk veilige situatie creëert voor iedereen.

Ik denk dat je in een heel lastig pakket zit!

Er worden diverse tips aangevoerd allen zullen werken maar wel op (hele lange) termijn en niet snel.

Daarbij geef je al aan dat er in het nest meerdere honden zijn die agressie vertonen, dit vind ik echt wel een belangrijk punt blijkbaar is het dan waarschijnlijk toch genetisch bepaald.

 

Wat kun je het beste doen in deze situatie................dat is een ieder voor zich.

 

Wat zou ik doen, gezien er kleine kinderen in het spel zijn en ik uit ervaring weet hoeveel vriendjes en vriendinnetjes dit met zich meebrengt, hoeveel ouders daar weer bij betrokken zijn met halen en brengen zou het voor mij een NO GO situatie worden waarbij ik wellicht niet meer voor 100% de veiligheid kan bieden en er niet bij na zou moeten denken wat er gebeurd als de hond agressie in gaat zetten bij bezoekende kinderen en of ouders zou me zelf dit nooit en te nimmer kunnen vergeven!

Voor mij zou dus herplaatsing een optie zijn maar dan echt bij iemand die weet wat dit ras inhoud en waar de hond geen gevaar voor de omgeving zou kunnen opleveren.

Wellicht zou je eens contact op kunnen nemen met de rasvereniging.

Geen herplaatsing dan toch helaas een spuitje hoe hard ook.

Maar is dit een leven voor jezelf, je familie maar ook voor de hond?

Houden van is ook de juiste beslissing durven nemen, en wat de juiste beslissing is...................tja voor een ieder weer anders!

 

Het enige wat ik nog kan doen is je heel veel sterkte en wijsheid toewensen!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik vind dat je ontzettend je best doet Pat. 

Als je ziet voor wat voor belachelijke redenen mensen soms een hond weg doen en jij blijft maar proberen het tij te keren.

Ik vind dat wel knap.

 

Wat is de reden dat deze hond doet zoals hij doet? Ik weet het niet.

Zal iemand het ooit weten?

 

Ik wens je veel sterkte en wijsheid toe. Heb helaas geen goeie raad. 

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Wat een verhaal zeg. Voor een deel herken ik dit wel. Voordat je een GT inschakeld zou ik eerst iemand van de rasvereniging inschakelen. De Boerboel is geen standaard kaliber hond. Het zal niet de eerste keer zijn dat een fokker (tijdelijk) een puppy terugkrijgt omdat de eigenaar niet met de hond kan omgaan. Laat er maar eens iemand naar kijken die echt verstand van het ras heeft.

Sterkte. Heel veel respect dat je blijft proberen en niet opgeeft. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Er zit een aanzienlijk verschil tussen afkraken en iemand met de neus op de feiten wijzen. Iemand die overal het hoogste woord heeft zal ook eens tegenspraak kunnen verwachten. "

 Meld je gewoon aan... praat veel gemakkelijker. Je bent lid dus waarom niet gewoon even aanmelden

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt voor de reacties..
 
De discussie die nu hier plaatsvind over welke methode,  is hetgeen wat ik me dus constant afvraag. Wat heeft hij nodig meer rust wat hem vertrouwen kan geven. Of gewoon heel duidelijk, jij bent de baas niet. Als ik het antwoord had op welke manier het beste zou zijn dan had ik deze vragen niet.
 
Het is niet dat hij alleen maar bezig is met mij. Dat maakt het juist zo vreemd. Hij kan de ene keer dus erg uitvallen en de andere keer heel rustig reageren.
 
Het is lastig te omschrijven, maar ik zal het proberen.
Zijn eerste reactie spreekt boekdelen! Loop ik zijn richting op en gaan zijn oren omhoog dan is het afwachten. Maar hij kan ook met zijn oren laag en zacht kwispelend staartje naar me toekomen. Mijn eerste zorg is dat hij zo agressief kan reageren, dus nu lijkt het misschien hier alsof dit is wat zijn leven is. Hij heeft echt 2 kanten.
 
Ik probeer echt te kijken of ik wat in mijn houding verander op de momenten dat hij dus fel word. Maar ik zie het niet. Hij zit echt niet in een kamer alleen waar niemand komt. Hij kan ik de gang, de keuken en een kamer waar ik nu dus zijn spulletjes heb neergelegd. De rest van het huis zoals de woonkamer en kinderkamers daar kan hij niet komen. Ik loop dus geregeld langs hem. Als ik in de keuken ben, daar ben ik ook vaak te vinden, dan ligt hij gewoon achter me en ik doe me ding. De muilkorf is waarschijnlijk het enige waardoor de spanning niet constant hoog oploopt. Ik voel me redelijk op mijn gemak en doe dus gewoon wat ik altijd doe. Lijkt mij voor hem ook ontspannend als alles gewoon verder gaat. Hij kan zelf kiezen of hij bij mij gaat liggen of juist ver weg van mij, in een andere kamer. Meestal zoekt hij me wel op en de ene keer is dat dus met een hoop bombarie en de andere keer weer heel rustig. Wanneer hij zo rustig naast me ligt, krijgt hij echt wel een aai, lieve woordjes of een snoepje.
 
Hij krijgt inderdaad stress wanneer hij zich echt gaat focussen op mij maar het is niet zo dat hij de hele dag gestrest in een andere kamer ligt. Misschien heb ik een onduidelijk beeld gegeven.
 
Ik weet niet wat en of ik iets doe wat hem triggerd. Maar als dat gebeurd is hij dus wel gevaarlijk.
 
Ik heb de boel juist gescheiden zodat het voor hen duidelijk is. Als ik hem binnen zou laten wanneer de kinderen bijvoorbeeld naar bed zijn, dan kan hij weer binnen en dan moet hij weer apart als ze wakker zijn. Dat lijkt me juist onduidelijk en onrustig voor hem. Hij krijgt ze eten, water, aandacht! Wandelingen en rust!
 
Het is geen hoopje ellende maar ik snap dat er iets drastisch moet veranderen voor ons allemaal. Donderdag komt er een therapeut die ook op de positieve manier traint en ik ben heel benieuwd wat zij gaat zeggen. Als dat weinig hoopvol is ga ik op zoek naar iets anders. 
  "

 ik vind het juist goed dat je je zorgen en gedachtes hierover kwijt wil, voor jou en voor de hond en ik hoop dat de therapeut inderdaad positief werkt en het vertrouwen in jullie kan herstellen.

 

Ik krijg nu de indruk dat veel van dat vertrouwen verpest is door die vorige therapeuten.

Het gaat niet om de baas zijn, het gaat om elkaar kennen, elkaar vertrouwen, maatjes zijn, op 1 golflengte zitten, en dat is nu niet het geval.

Als ik bijv. dit lees:

 

Loop ik zijn richting op en gaan zijn oren omhoog dan is het afwachten. Maar hij kan ook met zijn oren laag en zacht kwispelend staartje naar me toekomen.

 

duidt alles er op dat hij niet weet wat hij aan je heeft en niet weet wat hem te wachten staat, of van hem verwacht wordt.

Wat ik al schreef, ik zou op dit moment niet naar hem toe lopen maar hem rustig bij me roepen. Verder geen commando's gaan oefenen op dit moment. Wel leuke ontspannende dingen doen, lekkertjes zoeken bijv. Hersenwerkjes die hij leuk vindt en goed in is.

 

Ben je bekend met kalmerende signalen? De oortjes laag, zacht kwispelend, kan van hem ook een poging zijn jou (en zichzelf) te kalmeren, en dus ook dat hij onzeker is wat jij gaat doen, wat er van hem verwacht wordt.

Ik zou me daarover gaan inlezen. Een goede basis is Turid Rugaas haar boekje Kalmerende Signalen. Hier een indruk daarvan

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

een hond, (als hij het door bepaalde methoden niet afgeleerd heeft, of tot heel grove communicatie overgaat zoals grommen of nog erger zoals in jullie geval) probeert zo ook met mensen te communiceren, vandaar dat het belangrijk is je erin te verdiepen.

 

 

In elk geval succes donderdag, hou ons op de hoogte als je wil.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor de reacties..
 
De discussie die nu hier plaatsvind over welke methode,  is hetgeen wat ik me dus constant afvraag. Wat heeft hij nodig meer rust wat hem vertrouwen kan geven. Of gewoon heel duidelijk, jij bent de baas niet. Als ik het antwoord had op welke manier het beste zou zijn dan had ik deze vragen niet.
 
Het is niet dat hij alleen maar bezig is met mij. Dat maakt het juist zo vreemd. Hij kan de ene keer dus erg uitvallen en de andere keer heel rustig reageren.
 
Het is lastig te omschrijven, maar ik zal het proberen.
Zijn eerste reactie spreekt boekdelen! Loop ik zijn richting op en gaan zijn oren omhoog dan is het afwachten. Maar hij kan ook met zijn oren laag en zacht kwispelend staartje naar me toekomen. Mijn eerste zorg is dat hij zo agressief kan reageren, dus nu lijkt het misschien hier alsof dit is wat zijn leven is. Hij heeft echt 2 kanten.
 
Ik probeer echt te kijken of ik wat in mijn houding verander op de momenten dat hij dus fel word. Maar ik zie het niet. Hij zit echt niet in een kamer alleen waar niemand komt. Hij kan ik de gang, de keuken en een kamer waar ik nu dus zijn spulletjes heb neergelegd. De rest van het huis zoals de woonkamer en kinderkamers daar kan hij niet komen. Ik loop dus geregeld langs hem. Als ik in de keuken ben, daar ben ik ook vaak te vinden, dan ligt hij gewoon achter me en ik doe me ding. De muilkorf is waarschijnlijk het enige waardoor de spanning niet constant hoog oploopt. Ik voel me redelijk op mijn gemak en doe dus gewoon wat ik altijd doe. Lijkt mij voor hem ook ontspannend als alles gewoon verder gaat. Hij kan zelf kiezen of hij bij mij gaat liggen of juist ver weg van mij, in een andere kamer. Meestal zoekt hij me wel op en de ene keer is dat dus met een hoop bombarie en de andere keer weer heel rustig. Wanneer hij zo rustig naast me ligt, krijgt hij echt wel een aai, lieve woordjes of een snoepje.
 
Hij krijgt inderdaad stress wanneer hij zich echt gaat focussen op mij maar het is niet zo dat hij de hele dag gestrest in een andere kamer ligt. Misschien heb ik een onduidelijk beeld gegeven.
 
Ik weet niet wat en of ik iets doe wat hem triggerd. Maar als dat gebeurd is hij dus wel gevaarlijk.
 
Ik heb de boel juist gescheiden zodat het voor hen duidelijk is. Als ik hem binnen zou laten wanneer de kinderen bijvoorbeeld naar bed zijn, dan kan hij weer binnen en dan moet hij weer apart als ze wakker zijn. Dat lijkt me juist onduidelijk en onrustig voor hem. Hij krijgt ze eten, water, aandacht! Wandelingen en rust!
 
Het is geen hoopje ellende maar ik snap dat er iets drastisch moet veranderen voor ons allemaal. Donderdag komt er een therapeut die ook op de positieve manier traint en ik ben heel benieuwd wat zij gaat zeggen. Als dat weinig hoopvol is ga ik op zoek naar iets anders. 
  "

 Voor elke hond geld, duidelijk zijn, regels hebben en consequent zijn. Dan wordt hun leef situatie voorspelbaar en dat geeft rust.

 

Als je weet hoe honden leren, kan je daarmee aan de slag gaan. Zelf gebuik ik niet een bepaalde methode, behalve dat ik geen fysieke correcties gebruik.

 

Honden leren oa door associeren. Als gedrag iets opleverd, het nut heeft, zal dat gedrag zich herhalen. Levert het niets op, heeft het geen nut, dan stopt het.

 

Hond wilt op de bank en wordt er steeds afgestuurd, heeft het geen nut en de hond zal er niet meer op gaan, als de baas in de buurt is.

 

Honden zijn gevoelig voor iets prettigs, een voertje, een aai, of iets leuks doen en als je dat als beloning inzet, zullen ze het graag en vaker willen doen.

Een positieve beloning is altijd fijn.

 

Je zegt, dat je niet weet, wat er gebeurd als je op hem afloopt.

 

Stel, dat hij een keer lag te slapen en je kwam op hem af, hij wilde rust hebben en gromde. Jij ging weg, (was je misschien toch al van plan) en de hond heeft gemerkt, dat jij door grommen hem met rust liet.

Dat gedrag heeft nut voor hem, jou weggrommen en dus zal hij het vaker gaan gebruiken.

 

Het heeft ook te maken met interactie, op het moment, dat hij zo gespitst is en je kijkt hem aan, kan dat bedreigend voor hem zijn: ik lig hier rustig en mijn baas wilt wat van me.

 

Honden, vinden het prettig als ze thuis ergens liggen, dat ze met rust worden gelaten.

Loop dus niet meer naar hem toe. Als je wat van hem wilt, roep hem naar je toe.

 

Als hij de focus op jou legt, loop weg, even de kamer uit. Zo voorkom je een escalatie, zo laat je zien, dat je niets van hem wilt of verwacht.

Zo laat je ook zien (time out) dat hij even in de steek wordt gelaten, als hij zich op jou focust.

 

Wees duidelijk, waarbij je nooit fysiek hoeft te worden. 

Je hond kan uit angst voor de correctie het gedrag stoppen, maar de rede voor het gedrag blijft.

Op het moment van de correctie, ben jij geen leuke baas en zo een relatie, zou ik niet willen met mijn hond. Is gelukkig ook niet nodig.

 

Bovendien, door gedrag met een fysieke correctie onderdrukken, heb je kans, dat de hond je eens terug pakt. Die accepteerd dat dan niet.

Zeker een groot en sterk ras is dat zeer risicovol. 

 

Het kan ook, dat hij dat gedrag vertoond, voor aandacht..

Negatieve aandacht, is ook aandacht.

 

Op die momenten hem een lekkere kluif, of een kong geven.

Dan heeft hij iets te doen en doorbreek je het gedrag.

 

Zo besteed je geen aandacht aan zijn agressieve gedrag, dat verliest zijn nut. Je geeft hem iets positiefs te doen.

 

Zijn emotie zal veranderen, door het eten. Is bij ons ook, door eten voel je je prettig en zo haal je hem uit die aggressieve bui.

 

Als je dit gedrag herhaalt, zal het agressieve gedrag stoppen, dat levert niets meer op.

 

Waar woon je trouwens? Pas op met een gr, vraag altijd naar de opleiding en ervaring. Helaas mag iedereen zich gt noemen

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hij komt van een hobbyfokker. Het was het eerste nest van zijn moeder en ze zijn met 6 geboren. Een pup is naar het buitenland vertrokken, een pup is bij de fokker gebleven (daar heb ik geen contact meer mee, doordat ik dus 'vervelende'  vragen had over mijn pup) de 3e pup is zover ik weet niet agressief maar wel gereserveerd. De andere 2 pups en mijn pup zijn dus agressief. Deze 2 honden wonen dus wel op een erf en gedragen zich ook agressief.
 
Door het vervelende contact zal ik de naam van de fokker niet noemen. Het was geen broodfok.  "

 

Het lijkt me heel moeilijk om een oplossing voor de grote problemen met je hond te vinden. Deze hond is een gevaar voor je gezin en in feite ook voor de samenleving.

 

Bij dit ras is het van groot belang dat er ook op karakter wordt gefokt. Als er 3 agressieve honden in een nest zijn, is het duidelijk dat er niet op karakter is gefokt.

 

Een fokker die geen verantwoording voor door hem/haar gefokte honden neemt, moet op zijn/haar plichten gewezen worden.

 

Kan je samen met de eigenaren van de honden uit hetzelfde nest, die ook agressief zijn, een  gediplomeerd gedragstherapeut (http://honden-gedragstherapie.nl/)

inschakelen, die kan bevestigen of het hier erfelijke agressie betreft?

 

Als dit erfelijke agressie is, dan kunnen jullie samen een rechterlijke procedure starten tegen deze fokker met behulp van Dier & Recht

https://www.dierenrecht.nl/gewonnen-rechtszaken-en-schikkingen

 

Deze fokker, die agressieve honden op de wereld zet en verkoopt, moet aangepakt worden.

 

Ik besef dat bovenstaande info geen bijdrage levert tot het oplossen van je grote probleem, maar deze fokker moet gestopt worden om onverantwoord te fokken; er moet voorkomen worden, dat deze fokker nog meer agressieve honden fokt en verkoopt.

 

Als er geen passende oplossing gevonden kan worden; dan is er helaas geen andere oplossing dan laten inslapen. Er mogen geen slachtoffers vallen, noch volwassenen noch kinderen.

 

Ik wens je heel veel sterkte.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Laat wel wezen dat een Boerboel is gefokt op het nemen van zelfstandige beslissingen en deze enige vorm van agressie niet hoeven te schuwen. Dat is hun karakter, het hoort. 

 

Dat het zich gaat manifesteren op jou ja... Oepsie. Maar dat heeft niets te maken met een fout karakter. Wij hebben bij de paarden een Mastino die het terrein bewaakt. Die bijt bezoek dat hem niet aan staat. Doet ie zo even uit zn losse honden polsje, jou moet ik niet doei. Die hond is niet vals, die doet wat ie moet doen. Ik ben niet zn grootste fan, alles behalve maar die hond is niet fout. Zn karakter is niet fout. 

 

Er zit een groot verschil tussen fout en zelf niet kunnen waarderen. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Laat wel wezen dat een Boerboel is gefokt op het nemen van zelfstandige beslissingen en deze enige vorm van agressie niet hoeven te schuwen. Dat is hun karakter, het hoort. 
 
Dat het zich gaat manifesteren op jou ja... Oepsie. Maar dat heeft niets te maken met een fout karakter. Wij hebben bij de paarden een Mastino die het terrein bewaakt. Die bijt bezoek dat hem niet aan staat. Doet ie zo even uit zn losse honden polsje, jou moet ik niet doei. Die hond is niet vals, die doet wat ie moet doen. Ik ben niet zn grootste fan, alles behalve maar die hond is niet fout. Zn karakter is niet fout. 
 
Er zit een groot verschil tussen fout en zelf niet kunnen waarderen.  "

 Ik denk eerlijk gezegd dat velen geen idee hebben waarover ze het hebben.

Kijk bijt een engelse stafford naar mensen dat is fout. Bijt een boerboel uit waaksheid dat is niet fout.

 

Ik vind altijd dat er in zulke extreme gevallen waar de baas niet geschikt is voor zo een soort hond teveel advies wordt gegeven die best gevaarlijk kan zijn.

 

Ik hoop dat ts,alle reacties leest,de antwoorden zal husselen en eruit zal pikken wat nuttig maar ook veilig is.

 

 

honden page profiel CethinCethin

" Hij komt van een hobbyfokker. Het was het eerste nest van zijn moeder en ze zijn met 6 geboren. Een pup is naar het buitenland vertrokken, een pup is bij de fokker gebleven (daar heb ik geen contact meer mee, doordat ik dus 'vervelende'  vragen had over mijn pup) de 3e pup is zover ik weet niet agressief maar wel gereserveerd. De andere 2 pups en mijn pup zijn dus agressief. Deze 2 honden wonen dus wel op een erf en gedragen zich ook agressief.
 
Door het vervelende contact zal ik de naam van de fokker niet noemen. Het was geen broodfok.  "

 Hoe zijn de pups opgegroeid? Gebrek aan vroege socialisatie zou ook mee kunnen spelen.
Ik heb niet alle reacties van anderen gelezen maar wel die van jou maar 'lage staart en kwispel, lage oren komt op mij over als onzeker en het zou mij niets verbazen als dit gedrag uiteindelijk voort is gekomen uit onzekerheid en het uiteindelijk een vast patroon is geworden; immers zijn angstagressie werkt. Ik hoop dat de gedragstherapeut kan helpen vaststellen wat voor hem die stress veroorzaakt en hoe daar mee om te gaan. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Sorry ik heb geen advies, maar wil wel zeggen dat ik bewonderenswaardig vind hoeveel je je best doet!

Kennissen van mij hebben ook boerboels maar zijn echt niet het type mens er voor. Was daar eens op bezoek, die hond liet je er gewoon niet langs !! Toonde geen agressie maar week niet voor hen (ik bemoeide mij er maar niet mee).

Maar goed, ze hebben er nu meerdere want ze denken dat ze er geld mee kunnen verdienen (want ze krijgen zulke mooie grote nesten). Er lopen meerdere ongeteste teven en een reu.

Eerste nestje is geboren, Facebook wordt volgezet met hoe lief en leuke gezinshonden het zijn.

Ik vrees voor de pups waar ze terecht gaan komen...

Ohja de ouder honden zijn nog hartstikke jong.. nu gaat alles nog gemoedelijk... die mensen staan echt niet sterk in hun schoenen. Ik maak mij zorgen..

Heb wel wat afstand genomen want ik ben het er echt niet mee eens.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Laat wel wezen dat een Boerboel is gefokt op het nemen van zelfstandige beslissingen en deze enige vorm van agressie niet hoeven te schuwen. Dat is hun karakter, het hoort. 
 
Dat het zich gaat manifesteren op jou ja... Oepsie. Maar dat heeft niets te maken met een fout karakter. Wij hebben bij de paarden een Mastino die het terrein bewaakt. Die bijt bezoek dat hem niet aan staat. Doet ie zo even uit zn losse honden polsje, jou moet ik niet doei. Die hond is niet vals, die doet wat ie moet doen. Ik ben niet zn grootste fan, alles behalve maar die hond is niet fout. Zn karakter is niet fout. 
 
Er zit een groot verschil tussen fout en zelf niet kunnen waarderen "

 

Ik citeer uit de openingstekst van dit topic:

 

hij viel nu echt aan

Hij drukte me tegen de muur en bleef bijten.

Hij stopte ook niet, hij bleef komen

 

Is het normaal dat een Boerboel zich tegen zijn/haar eigen baas keert?

 

Een Boerboelbaas zou moeten waarderen, dat zijn/haar hond bijt?

 

Juist een Boerboel fokker zou heel secuur de pups moeten plaatsen. Deze hond hoort niet thuis in een gezin met kinderen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  
Ik citeer uit de openingstekst van dit topic:
 
hij viel nu echt aan
Hij drukte me tegen de muur en bleef bijten.
Hij stopte ook niet, hij bleef komen
 
Is het normaal dat een Boerboel zich tegen zijn/haar eigen baas keert?
 
Een Boerboelbaas zou moeten waarderen, dat zijn/haar hond bijt?
 
Juist een Boerboel fokker zou heel secuur de pups moeten plaatsen. Deze hond hoort niet thuis in een gezin met kinderen. "

 Dit is een uiting van gedrag, niet zijn karakter. 

 

Wat ik al eerder zei is het veelvoorkomend in de Molosser groep en nee je hoeft dat als eigenaar niet te waarderen maar je weet dat als je een dergelijke hond koopt de knopjes er op zitten en de functies zijn geïnstalleerd om het zo te zeggen. 

 

Ik ben ooit eens in mijn kuit genipt door een Border Collie die mij en mijn hond wilde drijven. Direct dat hij die stap zette had mijn Bulldog hem. De Collie heeft mega drijfinstict en mijn ras is zeer beschermend. Beide honden deden niets fout. Het is niet mijn hobby als schaap behandeld te worden maar dat had zn baas moeten voorkomen. Die hond volgde zn instinct. 

 

Snapje? Deze hond is volledig uitgerust met al deze opties. En hij is ze gaan benutten. Niet fout, wel ongewenst. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Trouwens ik zou ook ongeschikt zijn voor een boerboel zo een soort hond zou ik niet in mijn huis en bij mijn kleinkinderen laten lopen.

 

Vooroordelen vast wel,maar zo een hond zou een maatje te groot voor mij zijn.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  Dit is een uiting van gedrag, niet zijn karakter. 
 
Wat ik al eerder zei is het veelvoorkomend in de Molosser groep en nee je hoeft dat als eigenaar niet te waarderen maar je weet dat als je een dergelijke hond koopt de knopjes er op zitten en de functies zijn geïnstalleerd om het zo te zeggen. 
 
Ik ben ooit eens in mijn kuit genipt door een Border Collie die mij en mijn hond wilde drijven. Direct dat hij die stap zette had mijn Bulldog hem. De Collie heeft mega drijfinstict en mijn ras is zeer beschermend. Beide honden deden niets fout. Het is niet mijn hobby als schaap behandeld te worden maar dat had zn baas moeten voorkomen. Die hond volgde zn instinct. 
 
Snapje? Deze hond is volledig uitgerust met al deze opties. En hij is ze gaan benutten. Niet fout, wel ongewenst.  "

 

Ik snap je zeker.

 

Een GT erbij halen om dit probleem op te lossen, heeft dus totaal geen zin als ik het goed interpreteer.

 

Vind je dan niet dat de fokker geen Boerboel aan dit gezin met kinderen had moeten verkopen? De Boerboel is dan in zijn algemeenheid niet geschikt voor een gezin; tenzij de Boerboel gehouden zou worden op een landgoed waar hij eigen terrein kan beschermen met slaapruimte voor de Boerboel in de bijgebouwen?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  
Ik snap je zeker.
 
Een GT erbij halen om dit probleem op te lossen, heeft dus totaal geen zin als ik het goed interpreteer.
 
Vind je dan niet dat de fokker geen Boerboel aan dit gezin met kinderen had moeten verkopen? De Boerboel is dan in zijn algemeenheid niet geschikt voor een gezin; tenzij de Boerboel gehouden zou worden op een landgoed waar hij eigen terrein kan beschermen met slaapruimte voor de Boerboel in de bijgebouwen? "

 Nee een GT kan zeer goed helpen. Alleen niet de gemiddelde GT die geen ervaring heeft met dergelijk kaliber hond. En dat is wat vele met mij hebben ervaren, dat zijn er maar weinig en dan is je hond ten dode opgeschreven. 

 

Maar nee in mijn ogen kan een Boerboel prima met kinderen. Je ziet het hier nu ook de kids zijn veilig. Met wie is ie de strijd aan het aangaan? Zn baas. Wat dat betreft dus al een compliment voor TS, hij is het waard om de strijd mee aan te gaan. 

 

Ik weet het, voor HP begrippen is dit allemaal een beetje buitensporig. Je kan dr geen calming signs of koekjes bij gooien. Maar net als dat dat echt is is dit het ook. Welkom in de wondere wereld van een heel ander slag honden dan die hier normaal besproken worden. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  
Ik snap je zeker.
 
Een GT erbij halen om dit probleem op te lossen, heeft dus totaal geen zin als ik het goed interpreteer.
 
Vind je dan niet dat de fokker geen Boerboel aan dit gezin met kinderen had moeten verkopen? De Boerboel is dan in zijn algemeenheid niet geschikt voor een gezin; tenzij de Boerboel gehouden zou worden op een landgoed waar hij eigen terrein kan beschermen met slaapruimte voor de Boerboel in de bijgebouwen? "

 

Dat kan je zo niet zeggen vind ik. Dan zou een gt nooit zin hebben omdat elke hond zijn eigen karakter heeft, rasgebonden en individu gebonden. Het gaat er ook niet om een karakter te veranderen daar gaan veel gt's al de fout in lijkt het. Je zou mensen moeten leren daar verantwoord mee om te gaan.

Een gt die uitlegt hoe je een ras, wat gewend is zelfstandig te werken hoort te begeleiden, lijkt mij dus wel heel zinvol.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

" Er zit een aanzienlijk verschil tussen afkraken en iemand met de neus op de feiten wijzen. Iemand die overal het hoogste woord heeft zal ook eens tegenspraak kunnen verwachten. "

 Als hier iemand op HP het hoogste woord voert is dat zeker niet Willemijn. Maar een zekere Anoniem (gast).

 

En maak een profiel aan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Nee een GT kan zeer goed helpen. Alleen niet de gemiddelde GT die geen ervaring heeft met dergelijk kaliber hond. En dat is wat vele met mij hebben ervaren, dat zijn er maar weinig en dan is je hond ten dode opgeschreven. 
 
Maar nee in mijn ogen kan een Boerboel prima met kinderen. Je ziet het hier nu ook de kids zijn veilig. Met wie is ie de strijd aan het aangaan? Zn baas. Wat dat betreft dus al een compliment voor TS, hij is het waard om de strijd mee aan te gaan. 
 
Ik weet het, voor HP begrippen is dit allemaal een beetje buitensporig. Je kan dr geen calming signs of koekjes bij gooien. Maar net als dat dat echt is is dit het ook. Welkom in de wondere wereld van een heel ander slag honden dan die hier normaal besproken worden.  "

wat bedoel je met geen calming signs? Ook boerboels spreken hondentaal. Lijkt me juist ontzettend belangrijk om op de juiste manier zijn taal te interpreteren? Elkaar begrijpen is alles.

 

Nooit zomaar aannames maken dat als een hond zich tegen zijn baas keert dat dit wel normaal is want het is zijn karakter. Agressie is geen karaktereigenschap.

 

 

honden page profiel PatPat

Alweer bedankt voor alle reacties.. Heel fijn om je gehoord te voelen! Menig gt belt mij niet meer terug..

 

Ik ben trouwens een vrouw  misschien dachten jullie aan een grote vent, maar ben maar een vrouw van 50 kilo.

 

Hoe dan ook, ik kan hier zeker wat mee! Van alle tips en adviezen kan ik eruit halen wat ik denk dat goed is voor ons beide. 

Misschien inderdaad handig om iets als clomicalm erbij te geven als een opstartje? Hij iets meer rust zodat we het weer echt kunnen oppakken. 

 

Ik ga als een achtbaan, de ene keer wil ik echt opgeven en dan denk ik weer het is te vroeg, het is wel een lieve hond maar die is nu ondergesneeuwd door iets wat we moeten uitzoeken. 

 

Met lage oren en zacht kwispelend staartje kreeg ik niet de indruk dat hij onzeker is. Meer juist een rustige gemoedstoestand. Nu houd hij zijn staart altijd wel laag, zelfs buiten. Niet tussen de poten maar gewoon hangend zeg maar. 

 

Ik wil hem wel laten werken maar wat zou ik nog meer kunnen doen? We doen wel snoepjes zoeken buiten en hersenwerkjes binnen in huis. Hij is niet zo gericht op eten. Met spel word hij heel enthousiast en heb ik dagen spierpijn. Dat geeft niet als dit hem helpt!

 

Ik ben heel benieuwd wat deze gt donderdag aangeeft. Ik wil ook wat filmpjes gaan maken zodat jullie het ook kunnen zien. Het komt toch heel anders over als het getypt is.

 

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" wat bedoel je met geen calming signs? Ook boerboels spreken hondentaal. Lijkt me juist ontzettend belangrijk om op de juiste manier zijn taal te interpreteren? Elkaar begrijpen is alles.
 
Nooit zomaar aannames maken dat als een hond zich tegen zijn baas keert dat dit wel normaal is want het is zijn karakter. Agressie is geen karaktereigenschap.
 
  "

 Naar mijn niet zo bescheiden  mening is Calming Signs zo ongeveer het ergste wat er bestaat. Naar mijn ervaring hebben ze de allerslechtste GT's en is de methode gebouwd op vermijden en buigen van de baas, iets wat je alles behalve moet willen. Een hond is zoveel meer dan hoe kortzichtig dat programma is. Het schiet zwaar te kort.

 

Ik wil niemand beledigen maar hoe ga je met dat een Boerboel stoppen die je zonder korf verscheurd zou hebben omdat ie je er niet langs wilt laten? Wegkijken? Gapen? Hoe ga je dat gedrag buigen wanneer je aanwezigheid de trigger is? Weglopen? In een hotel wonen? Want op voldoende afstand staan zodat ie niet beledigd is is onmogelijk. Let wel, dit is een hond volledig zonder traumatisch verleden. Begrip.... Dat is toch erg. Samenwerking ja. 

 

Agressie is dat overigens wel en het is iets heel normaals. Iedereen bezit het. Maar ik zei niet dat het zn karakter is, ik zei dat dit uitingen zijn. Conflictvermijdend gedrag is er nou eenmaal merendeels uit bij rassen die moeten verdedigen. Anders kunnen ze hun werk niet doen. Het hoort bij het karakter. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik ben het toch eens met bovenstaande.

 

Ik heb mijn bouviers ook anders aangepakt dan mijn staffords.

Vanaf dag 1 was eigenlijk het werken begonnen bij de bouviers.

Met 6 maanden gromde mijn reu naar mij,onmiddellijk de kop ingedrukt dat heeft hij nooit meer gedaan.

Ik deed totaal geen concessies,deed hem ook geen pijn,soms pakte ik wel eens zijn baard beet en zei,klaar!

 

Toen de opvoeding klaar had ik geweldige honden,waar ik overal mee komen,veilig voor mens en dier.

 

Zulke sterke rassen moet je vanaf de eerste dag goed opvoeden.

Zo een 2 jaar moet je flink aan de bak gaan maar dan is het resultaat er ook naar.

honden page profiel PatPat

Ik vind mijn hond ook echt niet fout, maar zijn gedrag neemt extreme vormen aan. Ik ben gewoon veel te zacht geweest voor hem en daarmee bedoel ik niet dat ik nu ineens hard zal zijn, maar dat hij meer regels krijgt. Ja, hij mog op bank en hoefde niet te wachten met eten Enz.. Er waren natuurlijk wel wat regels maar dat waren er denk ik dan te weinig. Daarbij komt de confrontatie nu meestal als ik dus wel iets van hem vraag.

 

In een vorig stukje schreef ik dat ik zijn richting opliep en dat hij dan wisselend kan reageren. Ik heb hem niet benaderd, ik wou naar de keuken en hij lag schuin ernaast zeg maar. Ik kon niet via een andere richting lopen dan naar hem. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik vind mijn hond ook echt niet fout, maar zijn gedrag neemt extreme vormen aan. Ik ben gewoon veel te zacht geweest voor hem en daarmee bedoel ik niet dat ik nu ineens hard zal zijn, maar dat hij meer regels krijgt. Ja, hij mog op bank en hoefde niet te wachten met eten Enz.. Er waren natuurlijk wel wat regels maar dat waren er denk ik dan te weinig. Daarbij komt de confrontatie nu meestal als ik dus wel iets van hem vraag.
 
In een vorig stukje schreef ik dat ik zijn richting opliep en dat hij dan wisselend kan reageren. Ik heb hem niet benaderd, ik wou naar de keuken en hij lag schuin ernaast zeg maar. Ik kon niet via een andere richting lopen dan naar hem.  "

 In je openingspost schreef je wel dat hij echt wilde bijten,dat is fout.

 

Eerst eens beginnen met niks goed te praten. Je hond is een grote

lastpak die thuis de baas is.

De hond heeft gewoon te doen wat jij zegt,zeker dit soort honden.

 

Bij mijn honden is het zo als er een kind te dicht in de buurt kwam en te druk was dan gingen ze ergens anders liggen.

 

De hond moet zijn plaats weten in het gezin en dat is bij jou niet geval.

 

Zoek een goede trainer maar als je zelf geen natuurlijk overwicht hebt dan kan je beter de hond herplaatsen want hij is gewoon een gevaar in je gezin.

 

En ik vind het zielig dat je zo verkeerd je hond opgevoed hebt dat hij met een muilkorf moet leven.

 

Je vindt mijn reactie vast hard maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hihi nee je gaat natuurlijk niet zitten gapen

 

In mijn beleving wordt met calming signs bedoeld de lichaamstaal/manier van communiceren van de hond en hoe het best daarop te reageren.  En heeft niets te maken met vermijden of buigen van de baas.

Aan agressie gaat vaak heel wat vooraf. Likken, tongelen, wegkijken, wegdraaien, kwispelen etc. Communicatie (calming signs) van de hond ook naar ons toe.

 

Missen wij die kleine signalen gaat de hond grover geschut inzetten, zeker een hond met een zelfstandig karakter. Reageren we daar verkeerd op,  ziet de hond geen andere mogelijkheid dan tot agressie over te gaan. (Even simplistisch gezegd, er kunnen uiteraard meer dingen meespelen)

 

En wat al aangegeven is, door die stress kunnen de meest uiteenlopende lichamelijke problemen ontstaan (denk aan schildklier, wat het gedrag beinvloed zie link), waardoor je in een kringetje blijft ronddraaien.

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 24 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende forumvraag: Opdringerige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^