Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Dat komt ervan als men rassen koopt die vaak problemen geven. Het kan nooit groot genoeg zijn . Ik word misschien grof. Wat willen jullie bewijzen met zulk een soort honden.Dat jullie ze niet aan kunnen.In dit geval, laten inslapen.
"De Boerboel is en blijft in de eerste plaats een echte waakhond met een zeer sterk territoriaal instinct. De Boerboel heeft dus echt een erf nodig die hij kan en mag bewaken. Een Boerboel  op een flat, appartement of een woning met kleine tuin is ook verre van ideaal te noemen en veroorzaakt dan ook vaak problemen die uiteindelijk ten koste van de hond zullen gaan.   Ook de wandeling  door bijvoorbeeld het stadspark is voor de Boerboel een bron van prikkels welke tot problemen zou kunnen leiden Nee een Boerboel is en blijft een hond die het liefst op zijn erf is en kan waken. De Boerboel is dan in het verleden  nooit gefokt op schoonheid maar puur op functionaliteit. Want alleen hierop werden de honden door de Zuid Afrikaanse boeren geselecteerd. Een Boerboel kon nog zo mooi zijn, een onbetrouwbare, agressieve of laffe Boerboel werd direct door de Afrikaanse boer naar de eeuwige jachtvelden geholpen" "

 Dat is grappig ik was aan het googelen op Boerboel en ik dacht lees ik nu dubbel, las exact hetzelfde hier http://www.immermoed.com/services-view/karakter-van-de-boerboel/

Ik dacht dat het je eigen tekst was maar je bent de bron vergeten te vermelden denk ik.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Het eeuwige Mantra, "er zijn genoeg mensen waar niets aan de hand is", en "ik ken bla enz"
Bij alle bijt incidenten komen dezelfde rassen en onverantwoordde eigenaars terug.
Verontwaardigd zijn omdat mijn zijn egen fout niet wil toegeven hoort bij een puber thuis.
Gelukkig hoef ik niets te bewijzen.
 
  "

 Als TS onverantwoord was, had ze hier geen hulp gezocht en geen maatregelen getroffen. Dus wat je nu zegt slaat nergens op en is ronduit beledigend naar TS toe.

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Dit is NIET persoonlijk bedoeld en ik begrijp TS zeer goed. Maar telkens opnieuw komen deze problemen terug. Als ik de slachtsoffers, vaak kinderen zie, die aangevallen werden terwijl ze op straat speelden dan komt er toch wel iets op van : genoeg is genoeg.

Het enige advies dat ik kan geven, breng jezelf niet in gevaar en ga geen hopeloos gevecht aan.

Mijn stijl is misschien wat te direct (mijn excuses daazrvoor) maar soms is to the point ook niet zo slecht.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Als een hond al zover is en het zit duidelijk in de lijn.  Gevaarlijk. Levert steeds meer aan ruimte in. Om veiligheid voor zover dat kan te garanderen.

 

Scan van de kop is gemaakt. Fotos. Medisch is de boel bekeken.

Gt's hebben hun oordeel gegeven.

 

Gekeken naar jullie leven jou leven en de hond. Zou ik vinden dat er veel kwaliteit van leven verloren is gegaan.

 

En ik zou denken dat het in de genen zit.

 

Je zegt herhaaldelijk de vader is een goedzak. Maar dat 1 van de ouders een goedzak is houd niet in dat hij datgene heeft geerft of anders zijn de genen van de moeder erg overheersend meegekomen.

 

Zijn de lijnen goed bekeken. Broers zussen van de ouders. Voorouders. Gedrag.

 

Ikzelf kan alleen zeggen als het zover is gekomen. Zou ikzelf hebben gekozen voor inslapen. Voor zijn rust en dat van mezelf.

 

Het beheerst je leven 24 uur per dag. Alles wat de hond aan ruimte heeft moeten inleveren omdat het qua veiligheid niet anders kan. 

 

En ik snap dat je het goede wilt blijven zien. Respect daarvoor.  Ik zou enkel nog radeloos zijn en me wellicht niet meer veilig voelen in mijn eigen huis.

 

Na alles wat je al geprobeerd hebt. Aan medisch onderzoek. Aan gt's. Zelf geprobeerd en het is verergerd.

Ik zou het een onhoudbare situatie vinden. Die ik ook een ander niet aan zou willen doen.

 

Ik heb een tip gelezen om dan toch de oude roedelmethode te gebruiken. Is dat wat je wil. Letterlijk lichamelijk gevecht aan gaan met 60 kilo onbetrouwbare hond. Ik acht de kans dat de hond nog verder doordraait dan al is gebeurt veke malen groter dan de kans dat het effect zou kunnen hebben.

 

Plus wat levert het dan op. Er is eigenlijk al geen vertrouwen meer. In mijn ogen zou dat enkel nog groter worden.

 

Een keus om m te laten gaan is moeilijk. Maar denk je niet dat hij hetzelf ook mega zwaar heeft. Constant stress ervaart etc. Het is makkelijk te zeggen hij heeft te veel ruimte gezet. Maar het komt meer voor in het nest. Dat zou in mijn ogen geen toeval meer zijn.

 

Ik zou kiezen voor rust zowel voor jou als hem. En ik ben normaliter echt geen voorstander zoiets op die manier te zeggen. Omdat ik van mening ben dat het baasje zelf toe moet zijn aan een bepaald besluit etc. En zelf een keus moet maken zonder beinvloed te worden door anderen.

 

Echter in dit geval vind ik zoals de situatie omschreven word zeer ernstig en verontrusten. Zowel voor het gezin als de hond zelf.

 

(Ik heb alleen de eerste 2 pagina's gelezen. En mijn reactie gebaseerd op wat ik heb gelezen. En vanuit mijn eigen gevoel. 

Als de veiligheid zo in het geding is dat een hond 24 uur per dag gemuilkorft moet. En in een andere ruimte moet. Zou ik zeggen dit is geen leven voor geen van beide partijen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


Bij alle bijt incidenten komen dezelfde rassen en onverantwoordde eigenaars terug.
 
  "

 Heb je daar bewijs voor?

Punt is, dat lang niet alle bijtincidenten gemeld worden. Er wordt al helemaal geen onderzoek gedaan naar de eigenaar.

 

Er is totaal geen goed beeld betreft de rassen, of kruisingen, betreft bijtincidenten en al helemaal niet maar de achtergrond van de eigenaar.

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Met lichamelijk gevecht aan gaan bedoel ik dat dat zeer waarschijnlijk ontstaat. Niet dat dat het doel zou zijn van de roedelmethode 

 

Maar een hond die zo agressief is en niets meer aanvaard dat je probeerd te sturen. En je dan wil aanvallen. Als je dan drastisch die aanpak omgooit en leiding gaat eisen die deze hond duidelijk niet aanvaart. Zou het naar mijn indruk uitmonden in een letterlijke vechtstrijd. En ik zou dat met mijn 90kg zeker niet winnen van een hond die 60 kg is.

 

Dat is wat ik bedoel met de opmerking in mijn vorige bericht 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Jeetje wat heftig om zo een hond te hebben waarvan je eigenlijk al weet dat je andere huisdieren, kinderen en wellicht jijzelf niet veilig zijn. Je moet er niet aan denken wat voor een schade zo een hond kan aanrichten. Als ik het allemaal zo lees zijn er denk ik 2 opties. Ervan uitgaande dat medisch alles in orde is. 

1) een grote buitenkennel met verwarmd slaaphok. Daar is hij, maar zijn vooral jullie veilig, en hoeft die geen muilkorf om. Geef hem daar voldoende afleiding, veilige kauwdingen bijvoorbeeld. Zou dan zeker 1x per dag ruim een uur wandelen, met muilkorf en altijd aangelijnd!, op een hele gekke tijd. Zo kom je hopelijk bijna geen mensen, honden en kinderen tegen. Zoek een uitlaatklep voor je hond. Speuren, kick bike, etc, waarvan jij denkt dat je hond het geweldig vindt. En hou je hond strak! Laat zien dat jij bepaalt wat er gaat gebeuren en de leiding neemt. Neem daarbij wel in acht dat als je in de kennel komt voor voeren, schoonmaken, muilkorf aan en uit doen dit misschien mis kan gaan. 

 

2) zie je optie 1 niet zitten. Kijk of de hond via de fokker herplaatst kan worden als terrein hond. Mits je hond van een goede fokker komt natuurlijk. Geen kinderen, vreemde mensen op het terrein en andere dieren vereist denk ik dan zo. 

(En als beide opties geen uitkomst bieden is de laatste optie hier ook genoemd, hoe spijtig ook). 

 

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Maar Martin Gaus had vroeger een totaal andere methode dan in de roedelmethode word gebruikt.

 

Gaus deed honden een slipketting of een prikband om, de honden kregen gewoon een enorme ruk aan de lijn en er werd geschreeuwd tegen de honden.

Dit is echt niet hoe de roedelmethode werk!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Kan best dat TS deels zelf schuldig is aan het probleem. Kan ook best zijn dat dat voor veel pittige rassen geldt. Maar de andere pups uit het nest beginnen ook dit gedrag te vertonen. Zijn die dan allemaal bij verkeerde baasjes geplaatst? Ja, het kán. Maar het kan net zo goed zijn dat die andere baasjes het wel goed aangepakt hebben en dit nest om wat voor reden dan ook wel heel erg pittig is, of dat er iets mis mee is.


Juist omdat meerdere honden in het nest dit hebben, vind ik zomaar alles in de schoot van TS werpen een beetje ongelukkig. Ik weet niet hoe groot dat nest was, maar ik kan bijna niet geloven dat al die honden uit het nest die dit gedrag beginnen te vertonen bij mensen zijn terecht gekomen die de boel totaal verkeerd aangepakt hebben.


Ik bedoel, bijna niemand is perfect met opvoeden. Te hard, te slap, niet consequent genoeg, of juist té serieus, medisch probleem en daardoor minder socialisatie, botte pech. Er gaat bij iedereen wel iets mis. Maar dan nog gaan zelfs pittige rassen niet zomaar moordneigingen richting baas krijgen. En zeker niet meerdere exemplaren uit hetzelfde nest.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik moest vannacht nog aan de hond denken..

 

Wat ik me oa afvraag, is wat de tips waren van de gedragsdeskundigen die je advies gegeven hebben?

 

Begrijp ik het goed dat de hond voertjes (zijn eten) uit jouw hand gevoerd krijgt?

Zelf vind ik het heel belangrijk dat een hond in alle rust kan eten, dat is naar mijn mening een basisbehoefte.

 

Ik zou in elk geval de raad van Esther (aan haar tips heb ik zelf ook veel gehad toen ik net op het forum kwam, ze is zelf een heel goede gt) opvolgen, dan weet je tenminste zeker dat je een goede gt met ervaring in zulke gevallen krijgt.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Ik ben benieuwd hoever jullie zouden gaan? Wanneer is hét genoeg en heeft het nog een kans om voor hem te knokken..  "

 net zoals jij veel te ver omdat we zo dom waren om naar een GT te gaan en te luisteren ipv alle dierenartsen af te lopen tot we serieus werden genomen en er werd gevonden wat er aan de hand was.

ging in dit geval trouwens ook over een volledig nest dat werd toegetakeld

Anoniem (Gast)

Hoe serieus moet je adviezen nemen van mensen die met pittigere rassen totaal geen ervaring hebben... ik gok dat het uitdraait op afspuiten wat in de huidige situatie geen verkeerd idee zou zijn helaas.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

 

Hoi Pat,

Ik wens je veel sterkte toe.

Misschien contact zoeken met een andere(erkende) fokker van de boerboel.

Want deze hond mag nooit in de handen komen van iemand om er mee te gaan handelen.. in puppies ..bv:(

 

Anoniem (Gast)

Ik heb een grote mens agressieve hond gehad uit herplaatsing.

Wij "eindigden" ook bij de roedelmethode. Onze laatste kans want iedere!!! andere trainer die we gecontacteerd hadden, wezen ond of direct af of werden wit om hun neus als ze ons ontmoetten. "Afmaken die hond":  Dat was de fijne tekst van deze "positieve" trainers.

Maar ik geloofde in mijn hond en gelukkig wilden de mensen van de roedel het wel proberen.

 

Wat een onzin staat hier in het topic over deze methode..duidelijk dat het allemaal "horen zeggen " en vooringenomenheid is.

 

Met veel honden heb je daar inderdaad niet veel te zoeken, maar honden met de fysieke en mentale kracht als van TS kunnen daar zeker op hun plaats zíjn en daar leren begrijpen wat hun taak wel en wat hun taak niet is.

 

Wij hebben 2 jaar heel hard gewerkt maar uiteindelijk geloofde de hond ons. Hoefde hij niet meer zo nodig alles meer zelf te regelen, kon hij ontspannen, heerlijk loslopen en genoot hij zichtbaar van zijn leven.

 

Je hebt honden en honden. Ik denk zomaar dat heel veel mensen geen idee hebben wat een hond ook kan zijn:  Een machtig  (roof) dier die heel wel in staat is zijn wereld te beheersen en dat met geweld af te dwingen.

 

Als ik ts was zou ik het een poging waard vinden daar in de Ardennen bij de roedelmethode 

 

Btw 

Uit een onderzoek een paar jaar terug is gebleken dat er nauwelijks boerboels in Nederland zijn die geen ernstig tot zeer ernstig probleem gedrag geven. 

Marian (Gast)

Dit is heel gevaarlijk aan het worden en er is al genoeg moeite en tijd in gestoken. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Het lijkt of er iets niet klopt in zijn kop. Niet herplaatsen want dan is het hek van de dam!! Is maar een remedie en dat is de moeilijkste maar naar mijn mening de verstandigste!! Heb 40 jaar ervaring met Mechelaars en bouviers dus ik roep niet zo maar wat. Ik vind dit echt heel gevaarlijk. Sterkte. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik wil er toch nog even aan toevoegen, het heeft twee jaar geduurd voor de hond ..normaal..kon finctioneren, vergeet je even voor het gemak dat topic opener jonge kinderen heeft ? En dat twee jaar voor de kinderen heel erg lang is om op de hoede te zijn voor de hond ? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Kan je wel een praktische tip geven.

 

Als je ergens door heen wilt waarvan je hond weet dat hij jou blokkeert, geef dan eerst een gevulde kong in zijn mand, daarna ga je je gang.

Zo geef je je hond iets te doen, ipv dat hij zich met jou gaat bemoeien.

 

Staat hij voor je, strooi een handje brokjes op de grond en laat hem zoeken.

 

De gewoontes doorbreken en voorkomen, dat hij agressie gaat inzetten.

Zo kan je zijn gedrag ombuigen, op een positieve manier, zonder met hem de confrontatie aan te gaan. Dat moet je nl nooit willen.

 

De agressie lijkt me aangeleerd gedrag. Kans dat hij opzoek is naar grenzen of een uitdaging.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Boerboels zijn geen honden die zich laten ombuigen voor wat voer en gestrooi van brokjes...... op het moment dat de hond doorslaat helpt een lekkere kong of brok niet...je kan moeilijk de hele dag maar brokjes rondstrooien, eens is de hond verzadigd...vaak laten honden zich niet afleiden...zeker de boerboel niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

   Boerboel als pup van een vriendin, kan goed met anderen dieren opschieten, nu een grote volwassen hond, een reu, een lieve lobbes....woont met twee mopshondjes samen.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

" Kan je wel een praktische tip geven.

 

Als je ergens door heen wilt waarvan je hond weet dat hij jou blokkeert, geef dan eerst een gevulde kong in zijn mand, daarna ga je je gang.

Zo geef je je hond iets te doen, ipv dat hij zich met jou gaat bemoeien.

 

Staat hij voor je, strooi een handje brokjes op de grond en laat hem zoeken.

 

De gewoontes doorbreken en voorkomen, dat hij agressie gaat inzetten.

Zo kan je zijn gedrag ombuigen, op een positieve manier, zonder met hem de confrontatie aan te gaan. Dat moet je nl nooit willen.

 

De agressie lijkt me aangeleerd gedrag. Kans dat hij opzoek is naar grenzen of een uitdaging.

 

  "

 



Met muilkorf om wordt een kong toch echt heel lastig hoor. En brokjes van de grond pakken, werkt vaak ook frusterend. Tenminste als mijn hond zijn muilkorf om heeft, dan doe ik hem daar geen plezier mee.

Daarbij kan ik me niet voorstellen dat de hond zich op die manier laat afleiden. Mijn hond zou dit in ieder geval niet doen. Ik ga meer mee in het advies van S&F

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

 

 

Niets is zwart/wit.. Natuurlijk is een boerboel niet zomaar een hond waar iedereen aan kan beginnen. En het is er ook geen die je op elke straathoek tegenkomt. Dat betekend niet dat een boerboel niet ook een goede gezinshond kan zijn voor anderen. Honden zijn individuen... In grote lijnen komt het gedrag van honden van hetzelfde ras over het algemeen overeen, maar de uitzondering maakt de regel. 

En de hond van deze topicstarter lijkt me nogal een verknipt individu, even cru gezegd.  Die heb je tussen mensen ook rondlopen maar zeker ook tussen honden. Misschien is dat wel het eerste criterium waarna je moet handelen en niet het ras. Deze hond spoort niet, anders viel hij niet zomaar zijn eigen eigenaar aan. En toen droeg het dier al een muilkorf en was er dus al van alles voorgevallen (vanaf zeer jonge leeftijd wat wel zorgwekkend is mijns inziens). 

 

 

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 12 september om 12:07 --

Anoniem (Gast)

Bekijk het eens vanuit de hond. Waarschijnlijk zal hij de rest van zijn leven 1 bonk stress ervaren, als hij nu op deze jonge leeftijd al dit gedrag vertoont. Zal hij altijd hyperalert zijn. Kan hij niet eens ontspannen in zijn eigen huis tussen zijn 'roedel'. Een spuitje geven is soms niet alleen het meest veilig (tjee, ik schrik er oprecht van dat er jonge kinderen in huis wonen samen met zo'n agressieve hond!!) voor mens, maar soms ook het meest respectvol voor de hond. Herplaatsen is soms het beste, maar voor deze hond is het alleen maar verplaatsen van dit levensgevaarlijke gedrag. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Met muilkorf om wordt een kong toch echt heel lastig hoor. En brokjes van de grond pakken, werkt vaak ook frusterend. Tenminste als mijn hond zijn muilkorf om heeft, dan doe ik hem daar geen plezier mee.

Daarbij kan ik me niet voorstellen dat de hond zich op die manier laat afleiden. Mijn hond zou dit in ieder geval niet doen. Ik ga meer mee in het advies van S&F "

 Het is niet afleiden, maar ander gedrag aanleren.

Bovendien werkt eten op de emotie van de hond.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Willemijn je praat alsof je heel veel ervaring en verstand hebt van dit ras en dat is gewoon niet zo.  "

 Willemijn heeft veel ervaring met honden en zij weet maar al te goed waar ze over praat.

 

Als je toch zo graag kritiek wil geven op andere leden waarom anoniem?? Als je op HP komt om te stoken kan je hier beter wegblijven in plaats van anoniem andere leden hun hulp te bekritiseren.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Bekijk het eens vanuit de hond. Waarschijnlijk zal hij de rest van zijn leven 1 bonk stress ervaren, als hij nu op deze jonge leeftijd al dit gedrag vertoont. Zal hij altijd hyperalert zijn. Kan hij niet eens ontspannen in zijn eigen huis tussen zijn 'roedel'. Een spuitje geven is soms niet alleen het meest veilig (tjee, ik schrik er oprecht van dat er jonge kinderen in huis wonen samen met zo'n agressieve hond!!) voor mens, maar soms ook het meest respectvol voor de hond. Herplaatsen is soms het beste, maar voor deze hond is het alleen maar verplaatsen van dit levensgevaarlijke gedrag.  "

Het siert TS dat hij hier om hulp komt vragen ivb met zijn/haar hond. Als je het openingstopic aandachtig hebt gelezen kan je zijn dat TS ondanks de agressie van zijn hond hij van het dier houdt. Veel hondeneigenaars hadden het allang opgegeven en de hond laten inslapen.

 

Laten inslapen kan altijd nog als geen enkele oplossing doeltreffend is. Er is duidelijk te lezen dat de kinderen niet in de buurt van de hond komen. TS spreekt ook niet over het herplaatsen van de hond.

honden page profiel PatPat

Bedankt voor de reacties..

 

De discussie die nu hier plaatsvind over welke methode,  is hetgeen wat ik me dus constant afvraag. Wat heeft hij nodig meer rust wat hem vertrouwen kan geven. Of gewoon heel duidelijk, jij bent de baas niet. Als ik het antwoord had op welke manier het beste zou zijn dan had ik deze vragen niet.

 

Het is niet dat hij alleen maar bezig is met mij. Dat maakt het juist zo vreemd. Hij kan de ene keer dus erg uitvallen en de andere keer heel rustig reageren.

 

Het is lastig te omschrijven, maar ik zal het proberen.

Zijn eerste reactie spreekt boekdelen! Loop ik zijn richting op en gaan zijn oren omhoog dan is het afwachten. Maar hij kan ook met zijn oren laag en zacht kwispelend staartje naar me toekomen. Mijn eerste zorg is dat hij zo agressief kan reageren, dus nu lijkt het misschien hier alsof dit is wat zijn leven is. Hij heeft echt 2 kanten.

 

Ik probeer echt te kijken of ik wat in mijn houding verander op de momenten dat hij dus fel word. Maar ik zie het niet. Hij zit echt niet in een kamer alleen waar niemand komt. Hij kan ik de gang, de keuken en een kamer waar ik nu dus zijn spulletjes heb neergelegd. De rest van het huis zoals de woonkamer en kinderkamers daar kan hij niet komen. Ik loop dus geregeld langs hem. Als ik in de keuken ben, daar ben ik ook vaak te vinden, dan ligt hij gewoon achter me en ik doe me ding. De muilkorf is waarschijnlijk het enige waardoor de spanning niet constant hoog oploopt. Ik voel me redelijk op mijn gemak en doe dus gewoon wat ik altijd doe. Lijkt mij voor hem ook ontspannend als alles gewoon verder gaat. Hij kan zelf kiezen of hij bij mij gaat liggen of juist ver weg van mij, in een andere kamer. Meestal zoekt hij me wel op en de ene keer is dat dus met een hoop bombarie en de andere keer weer heel rustig. Wanneer hij zo rustig naast me ligt, krijgt hij echt wel een aai, lieve woordjes of een snoepje.

 

Hij krijgt inderdaad stress wanneer hij zich echt gaat focussen op mij maar het is niet zo dat hij de hele dag gestrest in een andere kamer ligt. Misschien heb ik een onduidelijk beeld gegeven.

 

Ik weet niet wat en of ik iets doe wat hem triggerd. Maar als dat gebeurd is hij dus wel gevaarlijk.

 

Ik heb de boel juist gescheiden zodat het voor hen duidelijk is. Als ik hem binnen zou laten wanneer de kinderen bijvoorbeeld naar bed zijn, dan kan hij weer binnen en dan moet hij weer apart als ze wakker zijn. Dat lijkt me juist onduidelijk en onrustig voor hem. Hij krijgt ze eten, water, aandacht! Wandelingen en rust!

 

Het is geen hoopje ellende maar ik snap dat er iets drastisch moet veranderen voor ons allemaal. Donderdag komt er een therapeut die ook op de positieve manier traint en ik ben heel benieuwd wat zij gaat zeggen. Als dat weinig hoopvol is ga ik op zoek naar iets anders. 

 

honden page profiel PatPat

Hij komt van een hobbyfokker. Het was het eerste nest van zijn moeder en ze zijn met 6 geboren. Een pup is naar het buitenland vertrokken, een pup is bij de fokker gebleven (daar heb ik geen contact meer mee, doordat ik dus 'vervelende'  vragen had over mijn pup) de 3e pup is zover ik weet niet agressief maar wel gereserveerd. De andere 2 pups en mijn pup zijn dus agressief. Deze 2 honden wonen dus wel op een erf en gedragen zich ook agressief.

 

Door het vervelende contact zal ik de naam van de fokker niet noemen. Het was geen broodfok. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jammer Pat dat het zo gaat....vriendelijk en dan kan het zomaar omslaan naar je, herken je het niet ? Zie je de blik van je hond niet veranderen ? ...verstandig dat je het gescheiden houdt van de kinden, maar het kan opeens fout gaan, je kinderen kunnen ook wel eens onbesuisd in de ruimte gaan waar de hond zit...voor jou geen doen om altijd op je qwievive te zijn en te blijven....hoop dat je er uit komt met de nieuwe gedragstherapeut...het is meestal een moment opname voor degene die de hond observeerd,daar zou iemand dagen bij moeten zijn......     

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb alleen de eerste pagina gelezen. 

 

Allereerst wil ik zeggen dat ik je inzet voor hem zo enorm knap vind. Ik weet hoeveel tijd en energie in zo'n dier gaat zitten. Ze bepalen je hele leven op zo'n moment, en toch houd je van ze (ik spreek uit ervaring). 

 

Je hond is fysiek gezond, maar mentaal duidelijk niet. Of het nu erfelijk is of puur gedrag kan ik over internet niet zien. 

Maar heb je al eens medicatie geprobeerd? Er zijn verschillende kalmeringsmiddelen voor honden. Daarbij heb je antidepressiva (klinkt wat gek, maar hielp mijn hond toch wat verder in het verminderen van zijn agressieve gedrag), of pijnstillers. 

Die medicatie kan net het stukje extra geven waardoor jij weer verder kunt trainen met hem.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Is zijn schildklier (goed) getest?

 

Nelis verhoeven heeft hier een goed Artikel over geschreven.

 

Bij de meeste dierenartsen wordt dit overigens niet juist getest, dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Op de volgende pagina staat aangegeven wat er precies getest moet worden. 

Je kan het bloed ook daarheen sturen via de da om er zeker van te zijn dat het goed getest/geïnterpreteerd wordt.

http://www.hemopet.org/hemolife-diagnostics/veterinary-thyroid-testing.html

 

Ik zeg overigens niet dat dit het is, want ik vind dit absoluut geen situatie om via het internet "advies" over te geven. Maar wil het toch even meegeven als info. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 24 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende forumvraag: Opdringerige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^