Oplossing hondenpoep?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

Hallo!

Ik heb een vraagje voor jullie. Wat doen jullie met de hondenpoep in de tuin? Vorig jaar kochten we ons eerste huis met tuin voor de hond.

Vroeger ging haar ontlasting mee de vuilbak(buiten) in, wat soms voor nare geurtjes en beestjes zorgde. Nu hebben we een "Doggy Dooley" in de grond, maar ben er absoluut niet tevreden van... In het begin werkte het goed, maar na een tijdje verteerde de ontlasting niet meer en groeit er in een straal van 1.5m allemaal onkruid rond de put.

Wat doen jullie? Is een composthoop een optie of zorgt dat ook voor onkruid in de buurt? ;-)

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Hoe vaak laat je de hond uit? Wij hebben ook een tuin maar wandelen 4x per dag waardoor onze hond nooit wat in de tuin doet. 

 

Vind je poepen in de tuin geen probleem, leer je hond aan dit in een speciaal hoekje van de tuin te doen. Zou het hoekje wel dagelijks opruimen. Zou dit zelf ook gewoon met poepzakjes doen, goed dichtmaken en in de buitenbak gooien. Tip, zorg dat je buitenbak in de schaduw staat gedurende de dag, dat voorkomt opwarming en stinken. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus doet nooit wat in de tuin. Onze vorige hond deed haar laatste plasje in de tuin en heel soms over dag een drol. Deze ruimde ik altijd gelijk op en gooide ik in de winter in de grijze bak (met zakje) en zomers spoelde ik het door de wc want met warm weer geeft dat mij te veel stank overlast (tevens vliegen en maden bah).

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

schop pakken en in de vuilnisbak knikkeren. 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier nooit in de tuin.

Wel eens per ongeluk in het gras achter ons huis van de gemeente.

Er komen bijna geen vreemden. Het is achter onze rij huizen.Een brede strook gras en water.

 

Zakje erom en in de groene kliko bij het restafval.

En ja bij de wandelingen gaat het in de prullebak van de gemeente.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn hond poept of plast nooit in de tuin. Hij wordt gewoon regelmatig uitgelaten, dus weet dat hij dan zijn behoeften kan doen.

@[email protected] en Jazz : 'zakje erom en in de groene kliko'. Is een beetje verwarrend : bij mij is de groene kliko voor het groene afval, dus niet voor plastic zakjes.... Ik zou dan gaan voor de grijze kliko....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je kan het ook gewoon oprapen met een beetje toiletpapier of keukenrol en doorspoelen in je toilet. Heb je geen plastic zakjes nodig en staat het ook nergens te stinken.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Hier wordt er ook 4 tot 5 keer gewandeld dus de kans dat er in de tuin wordt gepoept is vrij klein. Mocht het wel gebeuren pak ik het gewoon op met zo'n geurend poepzakje van de action en gooi het dan in de container.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Hier een grote tuin waar, als ze gaat, ze in de hoekjes en kantjes gaat; We laten het dus gewoon liggen en 1x per week gaat het allemaal mee het grasmachien in :)

 

We hebben geen kinderen maar als mijn neefjes komen ga ik eens langs met de schop. Ik gooit het tussen de struiken of het gaat dan in de groenbak.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Mijn hond poept of plast nooit in de tuin. Hij wordt gewoon regelmatig uitgelaten, dus weet dat hij dan zijn behoeften kan doen.
@[email protected] en Jazz : 'zakje erom en in de groene kliko'. Is een beetje verwarrend : bij mij is de groene kliko voor het groene afval, dus niet voor plastic zakjes.... Ik zou dan gaan voor de grijze kliko.... "

 Haha hier is de bruine voor gft

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hallo!

Ik heb een vraagje voor jullie. Wat doen jullie met de hondenpoep in de tuin? Vorig jaar kochten we ons eerste huis met tuin voor de hond.

Vroeger ging haar ontlasting mee de vuilbak(buiten) in, wat soms voor nare geurtjes en beestjes zorgde. Nu hebben we een "Doggy Dooley" in de grond, maar ben er absoluut niet tevreden van... In het begin werkte het goed, maar na een tijdje verteerde de ontlasting niet meer en groeit er in een straal van 1.5m allemaal onkruid rond de put.

Wat doen jullie? Is een composthoop een optie of zorgt dat ook voor onkruid in de buurt? "

 Gaat bij mij gewoon direct het riool in...in het toilet...... wat is daar mis mee...zelf gaan je eigen drollen toch ook het toilet in..waarom bewaren in de kliko, wat voor stankoverlast zorgt...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hier een grote tuin waar, als ze gaat, ze in de hoekjes en kantjes gaat; We laten het dus gewoon liggen en 1x per week gaat het allemaal mee het grasmachien in :-)
 
We hebben geen kinderen maar als mijn neefjes komen ga ik eens langs met de schop. Ik gooit het tussen de struiken of het gaat dan in de groenbak. "

 In de groenbak mag je geen poep aanbieden.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hier laten we de hond gewoon uit, dus Java poept alleen bij 'nood' heel af en toe in de tuin. Dan pakken we gewoon een keukenpapier, pakken t poepje en spoelen die door de wc..

honden page profiel ZitaZita

Voor degenen die zeggen dat de hond(en) uitgelaten worden: laten jullie het dan gewoon liggen? Wij hebben altijd 2 herders gehad en vanalles al geprobeerd. Een speciale buis naar het riool, een speciale ton in de grond, maar het werkt allemaal maar tijdelijk... In het bos, als het tenminste niet in de weg ligt laten we het liggen, maar dat is niet alle dagen mogelijk. Man wil geen 2 honden meer ivm de hondenpoep... Ik vind 2 honden fijner omdat ze dan gezelschap hebben als we er niet bij zijn... Blijkbaar is het voor 1 hond in onze achtertuin (speciaal voor de honden) wel nog te doen (vergaat vanzelf) maar voor 2 niet meer... wie heeft er nog problemen en hoe lossen jullie dit op? Is door het toilet een optie? MVG 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Hier word ook gewoon gewandeld maar als ze haar behoefte in de tuin wil doen mag dat ook.

Ik gooi het ook in het toillet

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Voor degenen die zeggen dat de hond(en) uitgelaten worden: laten jullie het dan gewoon liggen? Wij hebben altijd 2 herders gehad en vanalles al geprobeerd. Een speciale buis naar het riool, een speciale ton in de grond, maar het werkt allemaal maar tijdelijk... In het bos, als het tenminste niet in de weg ligt laten we het liggen, maar dat is niet alle dagen mogelijk. Man wil geen 2 honden meer ivm de hondenpoep... Ik vind 2 honden fijner omdat ze dan gezelschap hebben als we er niet bij zijn... Blijkbaar is het voor 1 hond in onze achtertuin (speciaal voor de honden) wel nog te doen (vergaat vanzelf) maar voor 2 niet meer... wie heeft er nog problemen en hoe lossen jullie dit op? Is door het toilet een optie? MVG  "

In de wc, weg ermee, als je ziet dat als je hond op een plek in de tuin poept direct weg ermee de wc in, geen overlast voor jezelf en buren......laatst heeft mijn hond in de blauwe stad gepoept midden op het looppad, nou dan raap je het op, altijd zakjes bij me, er staan niet overal daar bakken, maar wel op loopafstand, mijn eigen hond doe ik niet moeilijk over, als je goed voedert, zijn het mooie drollen., zo op te rapen toch ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik ben niet moeilijk, ik woon pal naast een cres, kinderen van 0 tot 4 jaar, een hele grote container waar de poepluiers ingaan, voor een hele.....maand, ja echt, een x in de maand wordt deze geleegd, en daar woon ik naast, de drol van mijn hond ruim ik ala minuut op als ik zie, en dat zie je natuurlijk dat ze gepoept heeft, weg ermee, dan schoonmaakazijn op de plek , je mag komen, je ruikt niets.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Zita, ik heb twee giga honden van ieder 75kilo, poepen een x per dag, meestal in de blauwe stad, gebeurd wel eens dat ze in de bak poepen, ben jezelf bij toch....goede voeding geven is het ook niet de hele dag poep ruimen...en om daar geen hond voor te nemen, zonde toch....ik lees wel van je dat je het in je achtertuin laat liggen, vergaat vanzelf, kom zeg dat moet je niet doen, Pak direct die drol op en in de wc, niet laten liggen, bet duurt ruim twee weken eer een drol vanzelf vergaat.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Zindelijk maken in de tuin. Probleem opgelost (:

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Zindelijk maken in de tuin. Probleem opgelost (: "

smile Hahaha...ze vraagt waar je de poep laat...

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier ook 4 wandelingen per dag. Honden piepen nooit in de tuin, mogen ze best, nooit afgeleerd. Maar volgens mij vinden ze het zelf ook niet prettig. Ze blaffen voor de poort dat ze even naar de overkant willen en doen daar vervolgens hun behoefte.

honden page profiel ZitaZita

Bedankt voor de tips, ik denk na de reactie te lezen dat door de wc inderdaad de beste oplossing is ;-) Mvg

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Voor degenen die zeggen dat de hond(en) uitgelaten worden: laten jullie het dan gewoon liggen? Wij hebben altijd 2 herders gehad en vanalles al geprobeerd. Een speciale buis naar het riool, een speciale ton in de grond, maar het werkt allemaal maar tijdelijk... In het bos, als het tenminste niet in de weg ligt laten we het liggen, maar dat is niet alle dagen mogelijk. Man wil geen 2 honden meer ivm de hondenpoep... Ik vind 2 honden fijner omdat ze dan gezelschap hebben als we er niet bij zijn... Blijkbaar is het voor 1 hond in onze achtertuin (speciaal voor de honden) wel nog te doen (vergaat vanzelf) maar voor 2 niet meer... wie heeft er nog problemen en hoe lossen jullie dit op? Is door het toilet een optie? MVG  "

Haha nee je hebt hier binnen de bebouwde kom wel opruimplicht dus ik ruim het dus wel gewoon op. Maar dan neem je het alsnog niet mee naar huis, dat poepzakje gooi je in een prullenbak langs de weg.. Heel soms denk ik schijt, laat maar liggen. 

In het bos laat ik het sowieso liggen, als ze op het pad poept schop ik er wat zand over.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Wat opruimplicht is ruim ik het op. Altijd zakjes bij me.

Waar het niet hoeft, laat ik het meestal liggen of het moet bv midden op het pad zijn.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

"
In het bos laat ik het sowieso liggen, als ze op het pad poept schop ik er wat zand over. "

surprised surprised surprised surprised

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Wat?

Het ligt hier ook gewoon vol paardenpoep. Die kleine, begraven poepkes maken ook niks uit hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Neem voortaan wel een polsstok mee....smile

honden page profiel ZitaZita

Welk merk van voer geeft u, Willemijn? "durf te vragen" ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Welk merk van voer geeft u, Willemijn? "durf te vragen" ;-) "

Vlees van specimal, konijn, eend, zalm,  kalkoen, en kalkoen met vis. een x  in de week pens, de jongste krijgt smorgens brok van carnilove zalm.....graanvrij en aardappelvrij. tuurlijk mag je dat vragen, poepen een x per dag en zelden twee x .

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hier geen put maar in de complete oppervlakte van de tuin groeit onkruid. Onkruid groeit overal, zelfs in de voedingsarme gele bouwgrond die in een heel van onze tuin ligt. Dus dat lijkt me niet aan die put liggen. Vooral met dit weer heb je na 2 dagen alweer nieuwe plantjes onkruid.

 

Obi heeft hier 1 bak met grind erin waar hij alles mag doen. En hij doet het ook alleen maar daar. Poepen doet hij eigenlijk alleen tijdens wandelingen. Maar heel soms als hij buikpijn heeft of ziekjes is doet hij het ook daar. Dan ruim ik het op en spoel de plek schoon met de tuinslang. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Problemen gsm
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^