Ervaringen met ectopische ureteren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anette (Gast)

Ectopische ureter bij de hond

Jump to navigation       Uw privacy Dummytekst. Hidden by element class. Ectopische ureter of ureteren is een aangeboren afwijking van de urinewegen bij de hond. Deze afwijking houdt in dat de afvoerende urinewegen van de nieren naar de blaas verkeerd zijn aangelegd. De aandoening kan eenzijdig of tweezijdig voorkomen. Rassen waarbij ectopische ureteren relatief vaak voorkomen en waarbij fokkers ook preventieve screening van hun pups doen zijn: Briard, Labrador Retriever, Golden Retriever, Entlebucher en Bearded Collie.

https://www.dierenkliniekecht.nl/aandoeningen/hond/nierenurinewegen/ectopische-ureter-bij-de-hond

Mijn pup Duitse Staande Langhaar (teefje) van 13 weken blijkt een ectopische ureter te hebben en moet geopereerd worden. Wie heeft hier ervaring mee? Verhalen? Een ectopische ureter is een urineleider die vanuit de nier niet uitkomt op de goede plek in de blaas, maar te ver naar beneden in de blaas, of zelfs uitkomt in de urineleider die van de blaas naar de vagina loopt (dat laatste is bij mijn hond het geval). Wat wij ervan merken is dat zij in haar slaap druppelsgewijs urine lekt (steeds grote natte plek in handdoek waarop zij slaapt). Bij mijn pup kon bij de echo verder de rechternier niet gevonden worden. Uit een CT-scan moet blijken of zij wel een rechternier heeft. Ik wil graag weten of deze ingreep wel/niet al op deze leeftijd gedaan moet worden, of de resultaten goed zijn (geen incontinentie meer?), of zij er iets aan overhoudt (bv. blijvende nierproblemen, levenslange medicatie of speciaal nierdieet etc.)?

honden page profiel joelljoell

Hallo Anette. 

 

Als allereerst heel vervelend dat je hond dit heeft. 

Zelf zit ik in de geneeskunde en heb hier enige kennis over (menselijk)

dus ik vertel dit ook vanuit een klinische perspectief bij mensen.

Als allereerst kan zo'n operatie maar op de jongst mogelijke leeftijd plaatsvinden, dit omdat alles dan sneller hersteld en minder invasief is.

De resultaten zijn over het algemeen altijd goed, een enkeling zal leveslang aan de medicatie moeten.

 

een speciaal voer is wel aan te bevelen (bij mensen geven we hier een dieet voor) echter dat is niet levenslang.

in het begin zal er nog wel medicatie gegeven worden, dit om infectie tegen te gaan en de urine productie op gang te houden. 

 

Ik hoop je een beetje mee informatie gegeven te hebben gegeven. 

 

Gr

 

Volgende forumvraag: Kvv en blaasgruis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^