Puppyvoer? Of al voor volwassen honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Ik heb me bij de keuze voor ons reuze-pup vooral rekening gehouden met het calcium gehalte in het voer. Ik wilde geen te harde groei, met als gevolg last van groeipijn en "slechte" botten. 

Nu blijkt onze reuze pup echter helemaal niet zo reuze  Hoewel iedereen, incl dierenarts, en zelfs Peter Koekebakker zelf, heeft geroepen dat hij GROOT ging worden, valt het reuze mee. Hij is een slagje kleiner dan onze flatcoat (schoft nu 54/55 cm), en ik denk dat hij max rond de 30 kilo uitkomt. Perfect voor ons! Wij hadden zelf namelijk helemaal niet het idee dat het een gigant zou worden, en hem daar ook op uitgekozen, en dat blijkt nu dus waar. 

Box is nu bijna 9 maanden. Volgens zijn paspoort iets jonger, maar ik had al snel het vermoeden dat hij iets ouder was, omdat hij ander met 5 maanden zijn volledige volwassen gebit al had (wat overigens zou kunnen, maar niet vanzelfsprekend is). En aangezien het een gedumpte hond is, is de leeftijd in het asiel geschat.

Nu ben ik in dubio wat ik zal doen voor voer. Je leest namelijk ook veel dat honden al vanaf 6 maanden op volwassen voer kunnen overstappen, en dat dat soms ook echt beter is voor je hond.

6 maanden vond ik te vroeg, hij is ook echt nog gegroeid sindsdien, maar nu op deze leeftijd ga ik toch twijfelen. Eerlijk is eerlijk, het is ook makkelijker om beide honden hetzelfde te geven. Maar het is absoluut geen must, want ik heb toch twee voercontainers en ben gewend het gescheiden te houden. En die paar maanden is ook echt geen probleem. 

Ik wil gewoon de goede keuze maken, en kom er zelf niet helemaal meer uit. Ben benieuwd hoe jullie erover denken 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik stap met een jaar over, maar het kan vast wel eerder. Zeker als hij al wat ouder is.

Wat voer je de volwassen hond?

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Een flatcoated van 9 maanden oud begrijp ik? Wat voer je nu? 

 

De junior/pup variant zitten vaak wat hoger in vet/energie en glucosamine voor een goede en gezonde groei. Zou daar tot 1 jaar oud zelf wel voor kiezen. Daarna kan je overstappen op volwassen maar wel goed kijken naar de samenstelling. O.a. het calciumgehalte mag niet te hoog  (niet meer dan 1,6%) zijn tot je pup echt is uitgegroeid. Met een flatcoated zal dat rond de 15 maanden zijn denk ik. 

 

 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Nope, mijn flatje is al op leeftijd, en krijgt eukanuba sensitive skin.

De pup komt uit Spanje, kruising herder x mastin (alhoewel ik aan dat laatste deel meer en meer ga twijfelen). 

Zoals gezegd is het calciumgehalte van de brok voor mij steeds leidend geweest. Daarom heb ik me daarop gefocust in de wereld van puppyvoer, en waren andere ingrediënten "ondergeschikt".

In volwassen voer is dat calciumgehalte vrijwel altijd onder de 1,6, en kan je je meer richten op de andere ingrediënten.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ik ging vroeger met ongeer 4-5 maanden over op volwassenvoer.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik ben overgegaan van puppy voer naar volwassen voer toen mijn hond niet meer in de hoogte groeide, vanaf dat ik ging merken dat ze alleen nog maar in de breedte ging groeien. Ik dacht dat het rond de 11 de of 12de maand was.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

In volwassen voer is dat calciumgehalte vrijwel altijd onder de 1,6, en kan je je meer richten op de andere ingrediënten. "

Veel volwassen voer met een hoog vers vleesgehalte zit juist boven de 1,6% . Zoals varianten van Orijen, Celtic, Riverwood, Taste of the wild, Carnilove, etc. 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik zou echt overgaan op volwassen voer op die leeftijd. Daar zit ook nog zat in voor hem om van te blijven groeien.

Volgende forumvraag: Traanogen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^