Rashonden in kennel zielig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, ik ben wel benieuwd naar het volgende. Ik ben aan het oriënteren om een hond met stamboom aan te schaffen. Ik twijfel nog tussen een aantal rassen, maar dat komt goed. Wat mij echter wel verbaast is dat ik nu bij meerdere fokkers waar ik langs ben geweest gezien heb dat ze veel honden in een kennel buiten hebben. Zijn trouwens wel lieve honden die ik heb mogen aaien. Maar mijn idee is altijd geweest dat een hond fulltime in huis 'hoort'. Werkt dat anders als je 10 honden of soms zelfs meer hebt, zijn die dan gelukkiger bij elkaar buiten in kennels? 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rashonden in kennel zielig? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer zijn fokker heeft 10 honden en die wonen allemaal binnen. Ik denk dat het wel een beetje afhankelijk is van het ras. Werkhonden en grote berghonden zie je bijvoorbeeld vaker buiten dan het ras dat ik heb. Is een kennel slecht? Nee, vind ik niet. Maar het is wel belangrijk dat de pups wel weten wat een huiskamer en alles wat daarbij hoort (geluid van een televisie en radio, stofzuiger) is.

Anoniem (Gast)

Ja, bij de fokkers tot nu toe worden de pups zelf in huiselijke kring opgevoed inderdaad. Het gaat me in deze echt om de volwassen honden. 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Ik was er tot een jaar geleden nog wel een beetje op tegen. Gewoon een vooroordeel. Ik vind ook dat honden in huis horen. Maar inderdaad als je 10 middelgrote honden hebt dan is dat misschien wel lastig om de hele dag in huis te hebben. Ook heb je dan meer huishouding en meer onderhoud aan je huis, dus snap op zich de keuze wel.

 

Droef is ook zo'n hond. Is als pup de eerste weken in huis opgegroeid en daarna langzaam aan ook naar de kennel verhuisd en kwam soms binnen. Ze hadden de hele dag een grote lap grond met z'n alle tot hun beschikking en voor het slapen gaan of als het zo uit kwam moesten ze in de kennel welke ook nog verwarmt was. Droef was daar niet ongelukkig, geen enkele hond daar overigens. Vrijheid blijheid was het.

 

Enige nadeel is dus dat ze dan niks van het binnenleven gewend zijn, maar voor Droef maakte dat niet uit die heeft zich prima aangepast en ik denk niet dat een fokker honden aanschaft met als doel later herplaatsen. Alleen was Droef te onderdanig voor de roedel en er werd geregeld over hem heen gelopen. Daarom dat ze de keus hebben gemaakt om Droef te plaatsen in het gezinsleven met wat minder honden om hem heen zodat hij zich beter kon ontwikkelen.

 

Weet niet wat voor ras je zoek overigens maar bij honden in de africhting is het ook vrij normaal dat dit gebeurt. En vaak zie je ook de honden die met pensioen gaan dat die dan wel naar binnen verhuizen voor het grootste gedeelte van de dag.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat ken ik ook niet.

Ik heb zelf 2 honden met stamboom, beiden van een verschillend ras.

Maar bij beide honden leefde de moederhond gewoon in huis.

De 'vaders' woonden daar niet eens, de moederhonden waren op bezoek geweest bij de reu voor de dekking.

 

Van mijn eerste hond, die mensen hadden 4 hondjes.

En mijn tweede hond, die mensen hebben maar 2 honden.

Toch zijn het beiden echte fokkers met een kennelnaam, alles op orde wat op orde moest zijn.

Alleen ze hebben maar heel af en toe een nestje.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nee niet zielig maar die fokkers zou ik overslaan.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Ligt aan het ras van de honden. Sommige rassen zijn dolgelukkig buiten op een groot stuk grond. Zij worden later dan ook het liefst werk- of waakhonden. Maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan fokkers die hun honden ook binnenshuis laten wennen aan het gezinsleven. Daar mijn hond ook deel uit maakt van het gezin, in een rijtjeshuis, in een woonwijk. ;-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Ik weet dat de meningen hierover per ras verschillen... Maar ongeacht het ras zou ik niet gauw een hond kopen bij zo een fokker. Ik ben zelf fokker en heb al mijn honden ook van fokkers af maar allen uit huiselijke kring waar de honden op de eerste plaats familieleden zijn. En daar zitten ook fokkers bij met meer dan 10 honden, wel kleine rassen, maar aantallen hoeven daarin dus ook niks te zeggen.
Uiteraard begrijp ik dat niet iedereen hierover dezelfde mening deelt. Maar mijn persoonlijke mening is dat ik liever verder kijk als ik zo een fokker tegen kom.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Bij Bo zijn fokker woonde zijn moeder en nog drie andere honden (en hij met z'n broertjes en zusjes als pup) in huis. Yunahs fokker heeft een stuk of vijftien honden (denk ik) en woont in een grote vrijstaande boerderij in Brabant. Een deel van de honden woonde binnen (evenals de pups) en een deel woonde op het erf in een kennel met z'n allen. Als het mooi weer was mocht iedereen in de (zeer grote) tuin. Ik begreep dat ze de binnen en buiten honden rouleerden evenals wie er die avond op bed mocht, ik denk dat dat op die manier wel goed opgelost werd.?  maar het belangrijkste voor mij was dat de pups wel binnen woonden en leefden en dat ze liefdevol werden verzorgd. 

 

Even als toevoeging, beide zijn dwergschnauzers en dus erf bewakers. Ze zijn gefokt om (zelfstandig) het erf te bewaken en klein ongedierte te vangen. Geen straf dus voor dwergschnauzers om buiten te zijn! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maar mijn idee is altijd geweest dat een hond fulltime in huis 'hoort'. 

Zoek een fokker die op dezelfde golflengte zit als jijzelf.

Als jij van mening bent dat een hond binnenshuis hoort samen te leven met z'n mensen, kies dan een fokker die er ook zo over denkt en zijn honden binnen laat leven. 

Voel je je meteen een stuk comfortabeler bij...

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Hangt er een beetje van af wat voor ras je zoekt en of het om werklijn gaat.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik heb er maar twee, ze leven buiten en zijn savonds binnen, mogen ook op de dag binnen hoor, dat bepalen ze zelf....ben bij vele fokkers geweest die een grote roedel hebben....waar de kennels meestal wel op een groot stuk grond staan....waar ik geweest ben mochten de honden gewoon in huis maar zaten ook met zijn allen in kennels....twee honden in huis geen probleem, maar als het er neerderen zijn is daar niets mis mee, zijn meestal hele grote ruimtes, waar het goed toeven is hoor.....nou heb ik wel naar newfoundlanders gekeken....die zijn graag buiten....fokkers van dit ras zitten meestal niet in een rijtjeshuis.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

....voor even is dit geen probleem maar toch niet de hele dag.......dit is trouwens bij mij thuis.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Het zou er voor mij aan liggen wat er verder mee gedaan word met die honden.Ik ken een fokker met 18 Shih Tzu's die deels in kennels leven.Het is een groot terrein en ze kunnen zowel binnen als buiten,en er is een hoop ruimte om te rennen.Een paar leven er binnen,de rest buiten.Zou niks voor mij zijn,maar ik heb er dan ook geen 18,dus echt een mening heb ik er niet over.Nogmaals hoe worden ze verder behandeld en kunnen ze bij kou wel verwarmd zitten etc.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Mijn hond met stamboom komt bij een fokker vandaan die ook buitenkennels gebruikt. Echter ... jonge honden die ze zelf houden voor in de fok groeien op in huis en gaan pas op latere leeftijd naar de kennel. Moederhond die zwanger is leeft in huis en pups groeien dus ook op in huis. Om rust te hebben voor moederhond en pups zit de rest dan buiten in (verwarmde)kennels. Verder ondernemen ze veel met de honden en zitten echt niet dagen lang in de kennels en op de losloopweide die ze erbij hebben. Alle boxers lopen bij hun geregeld in huis, alleen niet allemaal tegelijk waardoor een deel in de kennels zit. Bij dit ras kom je het ook eigenlijk niet anders tegen. Tenzij je echt een kleine fokker hebt met een gelegenheidsnestje met stamboom. Al verschillen daar de meningen ook weer over .

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik zou ook nooit een hond kopen van iemand die zijn honden in kennels houdt.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ik weet er niet genoeg van maar sint bernards fokken die ook in kennels zitten.

Het is een broer van mijn zwager.

Die mensen spreek ik niet.

Af en toe zie ik filmpjes.

De pups groeien binnen op.

De honden zitten in kennels.

Af en toe zie ik een filmpje dat gaat de hele bups in een busje naar een groot veld heerlijk rennen en spelen.

 

Ik denk dat dat nog  alles meevalt in kennels,hang er ook vanaf wat voor ras erin zit 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Is afhankelijk van hoe het verder gaat daar denk ik zo.

Wij hebben ook kennels, waar de honden in zitten als wij weg zijn. (13 honden hier) Wij hebben husky's en een grote tuin en ze vinden het zelf prettiger buiten. Wij hebben een zitplek gemaakt waar we veel zitten en de honden gewoon bij kunnen komen liggen. Echt binnen willen ze zelf niet persé behalve onze gepensioeneerde madam die kussentje op de bank is. Pups groeien hier wel gewoon binnen op. Vind het een vreemde opmerking te roepen nooit een hond ergens vandaan te halen waar ze kennels hebben. Onze kennels zijn een groot stuk overdekt zodat er niks in gegooid kan worden van buiten af en compleet bestraat. Ook staan er comfortabele hokken in waar ze heerlijk in kunnen liggen en zitten maximaal met 3 in een kennel van 7 meter diep en 4 meter breed. Ze vinden het totaal geen probleem, kunnen geen immense gaten graven of onder de tuin door en ook binnen niks kapot maken. Vind ik toch comfortabeler klinken dan een bench als de baas weg is.

 

Wij hebben overigens wel echte werklijnen.

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Ik vind het niet zielig, maar het zou niet mijn soort fokker zijn. 

 

Ik heb liever een fokker met 3-4 honden in huis dan 10 honden in kennels. 

 

 

Maar dat is puur waar ik mezelf prettig bij voel, wat Alaska's Finest ook al beschrijft. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Toen wij nog met onze honden in de hondensport zaten er 3 van de 5 honden buiten in een kennel, ze vonden het zelf prettig een eigen plek te hebben.

Overdag en/of s'avonds naar de club, soms speuren en vaak iedere dag voor een flinke wandeling de polder in, de kennel was hun slaapplek.

Overdag en als we s'avonds niet weggingen waren ze  vrij om te gaan en staan waar ze wilden, maar bij een lekkernij, zochten ze zelf hun eigen plek in de kennel op.

Ik wilde er niet aan in het begin, vond het ook zielig, maar als ik dan door het achterraam keek en ik zag twee van de 3 honden heerlijk met alleen hun koppie, op hun rug, alles wijd zo een stukje in hun nachthok liggen snurken, dacht ik er al snel anders over.

Daarbij hebben Duitse Herders het erg gauw warm, dus de kachel niet hoger dan 18 graden en dan lagen ze nog te hijgen.

Vond het een prima oplossing.

En wij lieten ze ook gewoon uit, dus ze waren ook in de kennel zindelijk.

Maar vooral ook omdat ze niet verplicht waren er altijd in te zitten, wat ik helaas wel nogal eens hoorde op de om me heen.

Trainen en dan voor de rest van de tijd verbannen tot je kennel vind ik een slechte zaak.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Zoek een fokker die op dezelfde golflengte zit als jijzelf.
Als jij van mening bent dat een hond binnenshuis hoort samen te leven met z'n mensen, kies dan een fokker die er ook zo over denkt en zijn honden binnen laat leven. 
Voel je je meteen een stuk comfortabeler bij...
  "

 Helemaal eens.

Iedereen maakt zijn eigen keuzes daarin.

Voor de wet is het niet verboden, honden in kennels houden.

 

Je moet een klik hebben met een fokker, dat is het belangrijkste

honden page profiel RenateRenate

Er zijn stamboomfokkers die 40 honden hebben die allemaal buiten leven. Ook de puppen worden in de kennel geboren. Heel triest vind ik dat en in mijn ogen is dit evengoed "brdfok" want hobbyfok kan je dit nog moeilijk noemen. De puppen mogen nog zo zorgvuldig gefokt zijn, dit is geen liefde meer voor het ras. Dat zijn dan wel de grote namen op shows...

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

De fokker waar Fleur (bordercollie) vandaan komt heeft ook buitenkennels. Ze zitten daar in als het nacht is en als de fokker niet thuis is. Als hij wel thuis is, lopen de honden de hele dag in de tuin en een aparte ruimte in huis die ze hebben ingericht voor de honden.

 

De puppys werden wel in huis gehouden samen met de moederhond en zodra de puppys konden zien, lopen en spelen enzo, gaan ze ook overdag (als het weer het toelaat) naar buiten. Daar hebben ze dan een aparte ruimte gemaakt voor de puppys.

 

Fleur zit hier ook heel veel in een grote bench. Soms verplicht, maar vaak uit haarzelf. Dat is echt haar rust/slaap en eetplekje. Ook als ze iets spannend vind (als bijvoorbeeld visite komt, of er valt iets kapot) vlucht ze naar de bench en blijft ze een tijdje om daarvan bij te komen.

honden page profiel bentebente

" Zoek een fokker die op dezelfde golflengte zit als jijzelf.
Als jij van mening bent dat een hond binnenshuis hoort samen te leven met z'n mensen, kies dan een fokker die er ook zo over denkt en zijn honden binnen laat leven. 
Voel je je meteen een stuk comfortabeler bij...
  "

 Dit dus. 

 

Zielig vind ik het niet.. maar mijn keuze zou niet op zo'n fokker vallen, ben dan toch te bang voor broodfok of dat de pups naar binnen worden gehaald als ik ga kijken maar voor de rest in een kennel zitten..

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Dit dus. 
 
Zielig vind ik het niet.. maar mijn keuze zou niet op zo'n fokker vallen, ben dan toch te bang voor broodfok of dat de pups naar binnen worden gehaald als ik ga kijken maar voor de rest in een kennel zitten.. "

 Daarom dus, inderdaad.

Ik zou er zeker niet op vertrouwen dat mijn pup een goede socialisatie in huis zou krijgen.

Anoniem (Gast)

Dank jullie wel voor jullie fijne reacties, hier ga ik weer eens rustig over nadenken. Bedankt :-) 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik denk niet dat ik het zelf zou kunnen, maar ik zie het bij mijn ras ook gebeuren en heb er zelf verder geen bezwaar tegen. Het gaat mij er om hoe er met de honden om wordt gegaan. Mogen ze wel af en toe lekker naar binnen? Wat wordt er tussendoor met ze gedaan? Etc.

Ik ken genoeg fokkers die rouleren met de honden die in huis zitten. Paar uur het ene groepje, paar uur het andere groepje, etc. Dat is dan natuurlijk alweer anders dan wanneer een hond dag in, dag uit in een kennel zit.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

De 2 fokkers waar ik mijn huidige honden vandaan heb houden hun honden in huis. De ene fokker heeft een 9tal honden (oudjes worden niet verkocht en blijven bij fokker). En de andere fokker heeft 4 honden. 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

De fokker van mijn honden had destijds 3 teefjes binnen (die niet goed combineerden met de groep buiten) en alle andere honden zaten achterin de tuin waar ze een groot veld hadden en een tuinhuisje met verwarming. Pups werden binnen geboren en na een x aantal weken gingen ze ook naar het tuinhuisje waar een deel was gemaakt voor puppies met een ren naast het veld van de volwassen honden zodat ze wel contact met elkaar konden maken. Geen probleem wat mij betreft. 

Gast (Gast)

Hier zitten de dek reuen buiten in de kennel omdat die flink gaan vechten als er een teef loops is of moet worden. En omdat ze apart van de loopse teven moeten worden gehouden. Aangezien wij 5 teven hebben lopen komt dat dus vaak voor. Er zitten ook nog 3 teven buiten in de kennel omdat die echt niet met elkaar kunnen opschieten. 

De pups en moeders blijven hier binnen tot ze naar hun nieuwe baasjes gaan. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rashonden in kennel zielig? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^