Puppy diaree van vers vlees?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik denk dat met 'ontgiften' vooral wordt bedoeld dat de darmflora zich aanpast en er een andere samenstelling qua bacteriën en enzymen ontstaat, en dat er zgn 'slakken' ofwel materiaal dat zich in de darmslijmwand heeft opgehoopt, plus darmbacteriën die niet meer nodig zijn, worden afgevoerd. Ook de zuurgraad in het lichaam verandert en dat daardoor ook weer bepaalde stoffen worden afgevoerd. En denk ook aan bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden voor o.a. mais en granen van de slechte kwaliteit die in de brokken van de grote merken worden gebruikt, die zich ophopen in vetweefsel.  Dat kan diarree en andere (tijdelijke) lichamelijke reacties oproepen.
Makes sense? "

 Jep make sense, ik bedoelde echt als je een ontgiftingskuur doet dat huid, organen ontgift worden, vroeger was het mode om die kuren te doen ( misschien nu nog wel) ik heb het vaker gedaan maar ben nooit aan de diarree gegaan.

Ik denk ook oprecht niet dat het ontgiften is bij de hond, ik denk eerder dat de darmen niet goed zijn, dus ik zou ontlasting testen en misschien even natvoer gaan geven in plaat van Bonzo.

Herrmans, liily's kichen, Terra Canis, Renske zijn allemaal goed blikmerken, geen troep in ieder geval.

 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Mwah niet echt....Dit is gebeurd na 1x kvv geven,dan zouden mensen die versvlees dagen houden dit wekelijks moeten meemaken?.De reactie van yooop maakt voor mij meer sense om eerlijk te zijn.Ik ben van mening van wat ik lees dat pup een goedkope supermarkt brok heeft gekregen bij de "fokker"en dat men dacht dat kan beter we geven hem Farmfood kvv en die verandering was even te veel voor pup,waardoor pup aan de diarree ging.En dat kan...daar is ook niks mis mee gebeurd ook vaak zat,en waarschijnlijk als je een kvv pakt die wat anders is van samenstelling dat het wel gewoon gelijk goed gaat.Maar dat een pup die nog maar kort brokjes heeft gegeten na 1 maaltijd kvv aan het "ontgiften"gaat,daar geloof ik echt niet in,sorry daar ben ik te nuchter voor.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Bonzo junior bestaat uit:
 
Granen (volkoren 51%), vlees en dierlijke bijproducten (8%)*, plantaardige eiwitextracten, oliën en vetten, plantaardige bijproducten, diverse suikers, mineralen, melk en melkbijproducten (in het botvormige brokje: 0,7% magere melkpoeder gelijk aan 4% magere melk), Groenten (in het vierkante brokje: 0,08% groentenpoeder gelijk aan 0,5% groenten) "

 Als ik lees wat er in die brokken zit, is het niet zo vreemd dat een hond heel erg moet overschakelen... Voor mij staat dit gelijk aan iedere dag Franse Friet met een kipnugget eten.

 

Mij lijkt het goed om eerst brokken met wat Renske te geven en daarna steeds meer Renske tot je helemaal op Renske zit, om pas daarna vers vlees te gaan toevoegen. Dan went je hondje er op een rustige manier aan en kan de darmflora meegroeien.

 

Maar: hoe gaat het nu met de pup?

Michelle (Gast)

Dankjewel voor al jullie adviezen. Het gaat al wat beter met zijn ontlasting het is geen diaree meer maar ook nog niet zoals het zou moeten zijn. Ik kijk het nog een paar dagen aan want hij is dus verder heel actief en drinkt ook goed. Alleen blijft hij wel honger houden. Elke keer kijkt hij in zijn bakje of er nog eten in zit. Ik geef hij dan al vaak wat extra maar hij blijft erom vragen lijkt het. Wat zou ik hier het beste aan kunnen doen? Gewoon nog wat meer geven of niet? 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Fijn dat het wat beter gaat. 

Misschien vindt hij het wel heel lekker, dat ie kijkt of er nog wat in zit

Heb je de hoeveelheid gegeven die is voorgeschreven?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Niet teveel geven, want ook daarvan gaan ze aan de dunne! Het is duidelijk dat ze er wel van smikkelt! Wel is het zo dat je meer vlees moet geven dan brokken, want in vlees zit meer vocht.

 

De voerwijzer zegt dat je ± 50 gram per kilo lichaamsgewicht per dag mag geven aan een pup tot 4 maanden. Ook moet je de hoeveelheid dan verder aanpassen aan de hand van je eigen ervaring: Als ze dan toch wat te mager wordt, geef je wat meer, en als je merkt dat ze te dik wordt, iets minder.

 

Als je hondje toch nog te hongerig blijft, kun je wat gekookte worteltjes of sperzieboontjes bij het vlees doen.

 

Volgens mij gaat het verder helemaal goed met je hondje zoals je haar omschrijft, maar blijf het in de gaten houden. Het kan ook best een paar weken duren voor je echte stevige drolletjes ziet.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vers vlees en de mens
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^