Welk ras past bij mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Ik ben trouwens ook nog lang niet van plan om een nieuwe hond in huis te nemen, ik ben dit topic gewoon begonnen voor later.

 

Ik zou graag wedstrijden doen met mijn hond maar ik denk niet dat dat een heel goed idee is. Ik ben heel competitief en kan slecht tegen mijn verlies. Daarom zou ik liever gewoon sporten met mijn hond voor het plezier en de vermaking van mijn hond, dan hoef ik me nergens druk om te maken.

honden page profiel IlseIlse

" Een tijdje geleden heb ik dit soort topic al gehad, maar mijn 'eisen' zijn toch wat veranderd dus maak ik even een nieuw.
Voor degene die het nog niet weten, ik ben 12 jaar en zoek dus nog lang geen eigen hond te nemen
Ik heb op dit moment een Labrador, en ik vind Kimmi een geweldige hond maar toch is het niet wat ik zoek! Verder is de Labrador heel bekend, en heeft een vrachtwagen vol met erfelijke ziektes..
 
Nu mijn eisen:
 
- Geen ras dat last heeft van allerlei erfelijke ziektes, en liefst niet te bekend.
- Volgens het ras gemiddelde, minimum 50cm shofthoogte.
-Liefst een waker, maar is niet verplicht.
- Geen honden met een ruwharige of krullende vacht, en al zeker niet naakt!
- Ik zou later liefst een sport met mijn hond gaan doen, liefst agility. Maar uiteraard ben ik ook bereid om een andere sport te gaan doen als de hond agility niet leuk vind.
- Actief maar moet wel zijn rust thuis kunnen vinden. Ik zou liefst een paar keer in de week een hele grote wandeling gaan maken (10km+) dus de hond moet wel wat aankunnen
- Ik wil liefst een grote knuffelbeer, die erg baasgericht is. Ik heb er dus geen problemen mee als de hond niets moet weten van vreemden.
- De hond moet kunnen loslopen! En liefst ook met andere honden omkunnen, zo niet zou ik het leuk vinden als de hond andere honden gewoon zou negeren (ik wil er uiteraard ook moeite in steken dit aan te leren)
- Ik wil de hond liefst veel trucjes aanleren, dus het zou leuk zijn als de hond leergierig is.
 
Ik hoop dat ik niets vergeten ben, maar dit zijn dus mijn 'eisen'.
Verder wil ik nog zeggen dat ik qua uiterlijk wolfshonden heel mooi vind.
Ook de Zwitserse herder, (oud)duitse herder, husky en malamute vind ik heel mooi.
  "

Het is al een oud topic, maar wel een heel interessant en voor jou misschien nog steeds van toepassing. Daarom wil ik toch nog graag reageren. Ik begrijp perfect dat je een zwak hebt voor herdershonden. Ikzelf wordt ook niet warm van retrievers ook al zie ik ze graag. Er ontbreekt gewoon iets aan. Het is een gevoel. Ik denk dat een herdershond meer baasgericht is, nog meer aandacht heeft voor jou. Je zou wel eens een Tervuerense herder kunnen bekijken. Er wordt wel eens gezegd dat het zenuwachtige honden zijn, maar dat is zeker niet het geval in huis. Onze Tervuerense herder was minder slim dan onze Duitse herder wat het op zich ook gemakkelijker maakt. Onze duits stelde zich soms eerst de vraag of een bepaalde opdracht wel nodig was. "Het is toch stom als ik nu eerst terug naar je toe moet komen als ik weet dat we daarna toch gewoon verder gaan, ik zal hier wel op jou wachten, je komt toch hierlangs" Onze Tervueren deed alles blindelings zonder er zich vragen bij te stellen. Een enorme enorme will to please. Het zijn ook zeer goede wakers. Onze duits hielp de inbrekers. Onze Tervueren zou zijn tanden gebruikt hebben en zo komen we bij de grootste uitdaging van een Tervueren en dat is de socialisatie. Daar hebben we ontzettend veel tijd en energie moeten insteken of je krijgt een hond die mensen bijt. Maar als je dat goed doet, heb je een pracht van een hond die in eerste instantie wantrouwig is naar vreemden, totdat het ijs gebroken is. Aan een Tervueren heb je een hond die alles voor je doet en altijd bij jou wil zijn. Je kan er zonder problemen een schoothond van maken. Een echte knuffelbeer die heel veel aandacht heeft voor jou, maar ook wel jou aandacht opeist. Met onze duits hebben we even agility gedaan, niet lang omdat er problemen waren met haar kruisbanden. Uiteindelijk heeft zij ook DM gekregen. Dat wil je liever niet meemaken. Ik zelf heb nog steeds een zwak voor langharige duitse herders al klikte het niet met iedere vreemde hond. Met onze Tervueren hebben we enkel gehoorzaamheid gedaan omdat hij niet liever deed dan gehoorzamen, maar agility zou zeker ook kunnen. Hij gaat dat heel gedreven doen. Je kan hem zeker ook los laten lopen, je moet niet denken dat je hem kan achter laten. Hij zal dicht bij u in de buurt blijven. Hij was zot op apporteren. Een echte werker. Een mechelaar is hier ook vermeld, maar dat zou ik toch niet direct aanraden. Is moeilijker. Er zitten er dan ook heel veel van in de asiels.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Markiesje fokverplichting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^