Wat zouden jullie doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Een paar weken geleden heb ik bij het pension van het dierenasiel een plek gereserveerd voor Jack & Blixem.

Ik heb toen duidelijk aangegeven dat het om 1 nacht zou gaan van zaterdag op zondag.

Ik kreeg toen ook netjes de prijsopgaaf en de bevestiging van de reservering.

Afgelopen week contact opgenomen met het pension met de vraag hoe laat ik zaterdag de honden kan brengen en hoe laat ik zondag de honden kan ophalen.

 

Krijg ik nu ineens te horen dat op zondag geen mogelijkheid is om de honden op te halen, maar dat ik ze pas maandag kan ophalen.

 

Dit is niet wat ik heb gereserveerd!!! 

Ik heb 1 nacht gereserveerd... geen 2 nachten, anders had ik wel 2 nachten gereserveerd.

Maar ik moet wel betalen voor die 2e nacht, terwijl ik daar niet om gevraagd heb.

 

Mijn man zegt (hij kan de honden niet zolang missen ) laat ze maar lekker thuis, zeg de reservering maar af.

 

Wat zou jij doen? 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Ook thuis laten als dat mogelijk is haha. 

 

Waarom zouden ze eigenlijk naar pension gaan?

Anoniem (Gast)

Thuis laten.. ik heb dat ook een keer aan de hand gehad.. ik breng een hond daar nooit meer... als je op zondag niet open bent vanwege het geloof moet dat heeeeeeel erg duidelijk zijn.

 

en zeker als het is aangegeven dat het om 1 nachtje gaat.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik sluit me aan bij je man. Als de mogelijkheid er is zou ik ze lekker thuis laten. Gewoon uit principe al omdat ik het onzin vind dat je je hond niet op zondag mag komen halen. 

 

Als het een geloofskwestie is zou ik zeggen: "Ik kom ze zondag gewoon halen en dan maak ik pas maandag het geld over. Goed? Dan is het voor jullie geen werken op zondag, maar liefdadigheid." 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Luisteren naar je man!Ik doe mijn honden nog geen uur bij een ander,en 2 dagen zou voor mij horror zijn.Verder idd dikke onzin van het asiel,dat hadden ze gewoon op voorhand wel mogen vertellen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Als je geen oppas nodig hebt op die dag zou ik ze zeker thuis laten.

Je zou verwachten dat ze er zeker in de vakantieperiode wanneer veel mensen weg zijn en hun hond daar achterlaten ze er wel op inspelen dat er ook veel haal- en breng momenten zijn.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Lekker thuislaten en kijken of je iemand kunt vinden die ze tussendoor wil uitlaten...

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Het pension waar Scott heen gaat is ook zondag dicht, maar dat is van tevoren bekend, dus dat weet en accepteer ik. Ik kan hem dus pas maandagochtend halen; ik vind dat geen probleem.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik neem aan dat je het nachtje met een reden hebt geboekt?

Ik vind niet dat ze je kunnen verplichten om 2 nachten te nemen en betalen, maar staat het niet ergens in hun voorwaarden?

Dan nog vind ik dat zij je er op hadden kunnen wijzen bij het aannemen van jouw reservering. 

Ik zou nog een keer bellen of erheen gaan en vragen of ze voor eens een uitzondering kunnen maken. 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Zeggen dat jij niet akkoord gaat met de betaling van de tweede nacht omdat het niet jouw probleem is dat zij door hun geloof niet 'werken ' op zondag.  

 

Of ander pension zoeken.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wanneer je ze zondag niet kan afhalen dan vraag ik le af of er wel iemand aanwezig is op zondag.

dan denk ik dat de honden daar gewoon helemaal alleen zijn.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Wanneer je ze zondag niet kan afhalen dan vraag ik le af of er wel iemand aanwezig is op zondag.
dan denk ik dat de honden daar gewoon helemaal alleen zijn. "

 Dit vroeg ik mij ook meteen af.. Als er iemand is lijkt mij het vreemd dat je je eigen hond niet eens kan ophalen 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Wanneer je ze zondag niet kan afhalen dan vraag ik le af of er wel iemand aanwezig is op zondag.
dan denk ik dat de honden daar gewoon helemaal alleen zijn. "

 TS zegt het niet zelf maar iemand suggereert, en ik denk dat de reden daar ook ligt, dat het te maken heeft met de geloofsovertuiging van de pensionhouder. Kan best zijn dat er gewoon toezicht etc is hoor. 

Ik kom dat ook tegen bij campings, dat je niet op zondag mag aankomen of vertrekken. Op zo'n camping wil ik niet eens staan, dus dan zoek ik verder.

honden page profiel BlondieBlondie

Wat heb je dan bevestigd gekregen? Hebben ze over het hoofd gezien dat de ophaaldag zondag was?

Ik heb 1x mijn hond in het pension bij een asiel gehad en kon ook niet de dag van thuiskomst mijn hond halen i.v.m. de openingstijden. Jammer maar dat wist ik van tevoren. Ik had geen andere keus dan voor een pension te kiezen op dat moment.

Maar als het in jouw geval anders op te lossen is en de honden kunnen gewoon thuisblijven dan zou ik daar voor kiezen. Bij dag en nacht weg hebben wij hier ook gelukkig iemand die de honden wil en kan verzorgen.

honden page profiel TeckelventjeTeckelventje

hier kan je op zondag ook je hond niet afhalen en dat heeft niks met geloof te maken . hier betaal ik gewoon twee dagen en kan ik gewoon mijn honden op maandag op halen wanneer ik wil  gelukkig is het zelden nodig.op zondag zijn ze gewoon aan wezig , maar ook zij willen een dag in de week rust dat is gewoon logisch. Hein.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik werk in een pension en heb ook wel graag tijd voor mijn eigen honden en privé leven hoor.
Wij zijn zon- en feestdagen gesloten en hebben verder ook gewoon openingsuren.

Die zijn er met reden. Als we telkens met klanten moeten bezig zijn, kunnen de pension honden immers niet verzorgd worden.

En wees blij dat er pensions zijn... Immers betekent dat dan dat je zelf niet in staat bent of wil zijn om voor je eigen dieren te zorgen en dat anderen dat maar moeten doen dan. Respecteer dan ook de anderen hun leven. Als er 20 mensen op een dag zijn die zo hun eigen wensen en grillen hebben 'omdat het voor die ene wel niet zal uitmaken' maakt dat voor diegenen die 20 keer hun privé tijd moeten opofferen wél een immens verschil.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik werk in een pension en heb ook wel graag tijd voor mijn eigen honden en privé leven hoor.
Wij zijn zon- en feestdagen gesloten en hebben verder ook gewoon openingsuren.

Die zijn er met reden. Als we telkens met klanten moeten bezig zijn, kunnen de pension honden immers niet verzorgd worden.

En wees blij dat er pensions zijn...  Respecteer dan ook de anderen hun leven. Als er 20 mensen op een dag zijn die zo hun eigen wensen en grillen hebben 'omdat het voor die ene wel niet zal uitmaken' maakt dat voor diegenen die 20 keer hun privé tijd moeten opofferen wél een immens verschil. "

 Dat dus (ik heb het stukje waar ik het niet mee eens ben er even uitgehaald).

 

Men denkt altijd zo gemakkelijk. Die mensen zijn toch thuis om voor de honden te zorgen dus wat maakt het uit of iemand de hond komt halen of brengen? Nou, dat maakt dus weldegelijk uit en ook iemand met een pension heeft recht op een 'vrije' dag in de week.

 

Ik herken het in het klein hier ook. Ik ben helaas werkloos en dan denkt men ook dat ik wel 'even' op kan passen op de kinderen, een monteur kan begeleiden, een belangrijk pakketje in ontvangst kan nemen, de tuinman en de schoonmaker van de VvE kan controleren, een auto naar de garage brengen/ophalen, een boodschap doen, enz. Maar het is gewoon storend. Ook ik heb een leven. Ik moet en wil solliciteren, ik moet met mijn honden uit, ik heb de zorg voor mijn dochters (die zijn wel al ouder maar ook zij hebben dingentjes als: "Mam, kan je me even komen halen" e.d.), mijn huishouden, en nog veel meer.

 

Om het voorbeeld van dat pakketje maar te nemen: Dat zou dan bezorgd worden tussen 14:00 en 18:00. Ik kan dan dus niet weg met mijn honden en moet vooral het schema van de pup daar dan helemaal omheen plannen. En er rekening mee houden met de boodschappen; dat ik die dan dus al in huis heb. En dan zal je net zien dat ze pas om 18:30 aan de deur staan.

 

Kijk; een keertje is niet erg maar hier liep het met 20 huishoudens al snel de spuigaten uit toen men eenmaal wist dat ik 'toch thuis zat'. Ik had er bijna een baan aan. En net als de TS hier dan scheve gezichten als ik eens "Nee" zei. "Ik leef tenslotte van hún belastinggeld." Ja echt. Zo ver kunnen ze dan gaan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

En of er dan geloof achter zit of niet. Wat maakt dat uit? Bang dat ze je hond gaan bekeren? De samenleving lijkt steeds meer last te krijgen van Christofobie terwijl eigenlijk niemand last heeft van Christenen.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Maar het probleem is toch niet dat ze op zondag niet open zijn, het probleem is dat daar niet over gecommuniceerd is en dat er nu voor Liesbeth extra kosten aan hangen. En dat is niet acceptabel vind ik, of het nou om een pension gaat of om een hele andere branche.

 

Trouwens Maart, als je er zo tegenaan kijkt (dat mensen niet in staat [willen] zijn voor hun hond te zorgen en het iemand anders' probleem maken), heb je dan nog wel plezier in je werk? Je ziet het toch niet als dat iemand zijn probleem op jou afschuift als je een hond 'binnen krijgt'? Want dan lijkt het me niet prettig werken in een pension..

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Maar het probleem is toch niet dat ze op zondag niet open zijn, het probleem is dat daar niet over gecommuniceerd is en dat er nu voor Liesbeth extra kosten aan hangen. En dat is niet acceptabel vind ik, of het nou om een pension gaat of om een hele andere branche.
 
Trouwens Maart, als je er zo tegenaan kijkt (dat mensen niet in staat zijn voor hun hond te zorgen en het iemand anders' probleem maken), heb je dan nog wel plezier in je werk? Je ziet het toch niet als dat iemand zijn probleem op jou afschuift als je een hond 'binnen krijgt'? Want dan lijkt het me niet prettig werken in een pension.. "

 Helemaal mee eens.Zelf heel vroeger toen ik net getrouwd was ook in een hondenpension gewerkt en daar kon in overleg eigenlijk alles.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Staan de openingstijden niet op de website? Bij ons kun je ze in t weekend alleen in de ochtend halen en brengen. Soms moet ik ze dan ook een extra nachtje daar laten omdat ik de ochtend net niet haal. Tja, dat is dan maar zo. Ze zijn 365 dagen per jaar open, dus dat ze dan in t weekend wat rust willen lijkt me logisch.

 

 

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

Raar dat daar niet over gecommuniceerd is inderdaad. 
Ik zou ze thuis laten, maarja je hebt niks voor niks gereserveerd dus als het niet anders kan toch door laten gaan.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Waar wonen jullie eigenlijk? Misschien weet ik - of iemand anders - een vertrouwd logeeradres in de buurt... Als het voor één nachtje is, zou er toch iets te vinden moeten zijn?

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

In België zijn er hondensitters. Deze komen bij je thuis of jij kan je hond(en) naar hun thuis brengen. Dit kan ook voor 's nachts.

 

Deze personen zijn meestel aangesloten bij een vereniging zodat je niet willekeurig ergens terecht komt. Je kan ook vooraf een bezoek aan de mensen brengen.

 

Wij zijn via Pawshake gegaan.

 

Ik heb dit één keer gedaan voor een dag en dit kostte me 15 Euro.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Als dit niet van te voren is aangegeven dat mogen ze van mij de boom in.. Dikke doei dat ik ineens een dag extra mijn honden laat zitten en ook meer ga betalen.

Indien dit vooraf duidelijk is gemaakt, prima. Dan kan ik altijd nog bedenken of ik een andere oplossing kan vinden zodat ik ze direct de volgende dag nog terug heb.

Is er niemand in de omgeving die een nachtje kan oppassen? Dan kunnen de honden nog lekker thuis blijven ook of eventueel voor een nachtje bij een ander thuis.

Nicky (Gast)

Ik heb sinds 20 jaar een Katten-Pension.

Ben 365 dagen open , dus ook op zondag.

Maar mensen zijn asociaal , is mijn ervaring ....

Ik ben op zondag open om 11 uur & om 20 uur. 

Mensen spreken met mij af hoe laat ze hun kat komen brengen/halen.

 Regelmatig heb ik om 11 uur met ze afgesproken , en komen ze niet. 

s'Middags om 15 uur beginnen mijn telefoons te rinkelen .....eerste mijn 'vaste' en daarna mijn mobiele. 

 Maar ik heb privé 3 honden die ik aant uitlaten ben.

(Ik weiger mijn telefoon mee te nemen , mensen bellen gewoon om een vakantie voor hun kat te boeken , maar dan neb ik mijn agenda niet meegenomen (en mijn leesbrilletje)).

Bij thuiskomst zie ik dat ik 3 oproepen gemist heb op mijn vaste nummer , en 6 op mijn mobiel. 

Dan neem ik op , en krijg te horen ; "Ik heb jou tig keer gebeld !!"

Dan denk ik : " Nog géén tien keer , dus tig ......"

En dan komt er een smoesje : " ze hadden zich Vérgist , dat is hij schuld , want normaal maakt zij alle afspraken , en dat gaat altijd goed , kunnen we de kat vanavond brengen ?"

Dan denk ik : Vérgist ? Je bedoelt Vérslapen .....

 

Of zoals gisteren , weet je wat ik heb moeten doen voor € 40,- ??

Mensen boeken voor hun kat 14 dag Pension. Dat zou 14 × € 8,- = € 112,- zijn.

Kat word gebracht , mensen hebben alle tijd bij het brengen , en aaien alle katten en hebben van alles te vertellen ......ik schat dat ik 25 minuten met hun bezig ben geweest. 

Omdat het vaste klanten zijn , betalen ze bij ophalen. 

Dat vind/vond ik prima.

 Ná 4 dagen belt hun dochter mijn op en zegt : "Mijn ouders heb de kat bij jullie gebracht , maar ik ben dit weekend thuis , zou ik de kat die paar dagen kunnen ophalen , en dan breng ik haar maandag weer terug ?"

Túúrlijk kan dat , ik spreek met haar af om 17 uur.

 Om 16.50 uur gaatmijn telefoon , de dochter met de mededeling dat haar ouders de autosleutels verstopt hebben , omdat ze op vakantie zijn.

De vraag is of ze om 19 uur mag/kan komen?

Túúrlijk , geen probleem ....

Om 18.30 uur belt ze wéér , ze heeft de sleutels nog steeds niet , dus komt de kat niet halen . Eind mededeling .....

 Ik denk ; "Dan niet ....."

Volgende dag belt ze weer , ze heeft de sleutels en hoe laat ze kan komen. 

 Meiske komt binnen maar weet niet welk reismandje van hun is , waarschijnlijk die , of die , of die .....

 Op 2 stond een andere naam , dus kat int mandje en weg ...... ( zeker 10 minuten)

De dag erna vind ik wél het mandje met hun naam , dus heb ik een sms gestuurd , met de vraag of ze het mandje kon komen ruilen , ivm dat anders de eigenaar van dat mandje een probleem heeft ....

 Zij is het mandje komen ruilen , ( 5 minuten)

Op maandag belt ze mij om af te spreken hoe laat ze de kat zal komen brengen. 

 We spreken een tijd af , maar dan krijg ik een sms , dat haar ouders morgen terug komen van vakantie , en dat de kat dus nu niet meer gebracht gaat worden. 

 Haar ouders komen wel nog betalen en het inenting-boekje ophalen , ze zouden mij wel bellen. 

Dat was gisteren ; om 16 uur zouden ze komen. 

 Om 15.50 bellen ze me op om te zeggen dat het 16.30 uur zou worden. 

 Om 16.40 bellen ze op en zeggen : "De navigatie zegt dat we om 16.56 bij jou zijn , is dat oke ? "

Aangezien ik lasagne ging maken , moest ik om 16.30 uur beginnen met koken , om het gezin om 18.00 uur aan tafel te hebben zitten ...

 Dus wat doe je dan ??

 Mensen naar huis sturen ?? 

 Dus ben ik maar aant eten bereiden begonnen .....

 Om 17.08 waren ze er éíndelijk !!!

Ze moesten 5 dagen betalen , kreeg ik dus € 40,- .....

Hiervoor heb ik hun kat dus 5 dagen verzorgd , gehuisvest en gevoerd , van dit bedrag moet ik belasting betalen , en ik moet er vrólijk bij blijven kijken .....

 

Dieren verzorgen gaat mij prima af , maar de omgang met mensen .....

:(

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Dat inderdaad... ik zie me al naar de bakker of beenhouwer bellen omdat ik wel nu direct sebiet stande pede een brood en beleg nodig heb maar ik er niet geraak tijdens de openingsuren... maar bij dieren zou het ineens allemaal vanzelfsprekend moeten zijn dat je 24/7 bereikbaar moet zijn.

Onlangs ook, ik ben op 2 km van thuis, 18.15u zaterdag avond, na 6 dagen werken... telefoon dat er nog iemand stond om zijn hond binnen te brengen. Dus hop, mogen terug keren, hele boel regelen, hond nog moeten uitlaten en eten geven 'want daar had de baas wel geen tijd voor gehad' om dan 3 weken later de hond aan een asiel te moeten meegeven..


Hier wordt overigens altijd bij binnenkomst betaald. AL te veel gehad dat een pension als dumpplaats gezien wordt en ze het dier nooit meer komen afhalen. Dus reserveren en brengen is gelijk betalen wat je reserveert. Mensen zijn om niets meer beschaamd de dag van vandaag.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hier wordt overigens altijd bij binnenkomst betaald. AL te veel gehad dat een pension als dumpplaats gezien wordt en ze het dier nooit meer komen afhalen. Dus reserveren en brengen is gelijk betalen wat je reserveert. Mensen zijn om niets meer beschaamd de dag van vandaag. "

 Wow. Dat gaat wel heel erg ver.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ja, er loopt wat rond helaas... onze achterburen hebben ondertussen zo al wel 12 jaar genot van een labrador die ik indertijd heb meegebracht, nadat hij er 3 maanden gezeten heeft en zijn 'baasjes" nooit meer zijn komen opduiken. Mensen zijn vreselijk ;-)

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Ik merk dat ik het raar vind dat er meteen aan het geloof gedacht word. 

Als ik de voorbeelden hierboven lees, zijn er dus echt vele redenen om dicht te willen zijn. 

Ik heb heel ander werk, als zzp-er en ervaar ook de 'wij de klant' mentaliteit. 

Het is fijn als de maatschappij weer wat minder ik-gericht raakt en wat meer wij-gericht zodat er wat meer balans terug komt.

 

maar dat is off-topic, ik zou de hond thuishouden. Als 2 nachten te lang is om te hond te missen.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Agressie nieuwe hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^