Vers voer: Overdaad aan merken, maar wat kiezen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KevinKevin

Hoi,

We hebben onze 2j oude beagle altijd brokken gegeven (Hill's), maar in onze zoektocht naar een tweede hond (ondertussen golden retriever gereserveerd bij GRCB-erkende fokker). We hebben verschillende fokkers bezocht en merendeel gaf vers vlees ipv brokken.
Nu had ik mij aan het inlezen geweest in het verschil brokken-vers vlees en willen we overschakelen van brokken naar vers vlees voeding.

Maar, er is zulk overdaad aan merken (hunters house, duck, Rodi, Naturis, ...) en iedereen verkoopt natuurlijk z'n eigen merk. 
Voor de pup zouden we wel een periode brokken gebruiken, omdat daar toch wat oneens is tussen dierenartsen onderling en tot 15w (volledig vaccinatieschema+rabies) ze toch nog kwetsbaarder zijn voor infecties.

Dus nu wouden we informeren welk merk jullie zouden aanraden?
Ook wist een van de fokkers ons te vertellen dat honden enkel groenten/vitamines kunnen opnemen als deze geplet/geraspt zijn, dus nu durven we als tussendoor af en toe n 'fruitsla' te geven icm granen en (misschien psychologisch) maar haar vacht lijkt meer te stralen en ze is terug feller ook.

Alvast bedankt! Groetjes,

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ik voer sinds 2003 Carnibest en daarnaast soms Energique,alle pups zijn hier vanaf dag 1 op Carnibest gezet.Ik heb nooit de meegekregen pupbrokjes gevoerd.Ik voer bewust een kvv met een premix(=klein percentage toegevoegde vitamine)omdat ik me daar beter bij voel en niet bang hoef te zijn voor tekorten als ik niet genoeg zou afwisselen.Een goede kvv is niet goedkoop en onze(nu overleden) Golden van 27 kilo at 500 gram Carnibest per dag,dus 15 kilo per maand en dat is een beste kostenpost.Dus ook iets om rekening mee te houden,ook al is een goede brok volgens mij ook niet goedkoop.Maar welk merk voert de fokker dan?Want het is dan het makkelijkst om dat merk ter overschakeling te gebruiken of te blijven gebruiken.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik geef specimal.nl ..vier soorten....kalkoen-sardien-makreel....kalkoen compleet, eend compleet en konijn compleet...compleet met spiervlees groot aandeel, bot en orgaan, groenten en 1 % zalm toegevoegd....een x per dag poepen, en het wordt graag gegeten..heb altijd korting, en het wordt netjes bezorgd...boven de 80 euro gratis thuisbezorgd, heb nu 30 kilo besteld, krijg het a.s. Vrijdag bezorgd, 82.50 euro. ......    ik geef twee x in de week pens compleet van smuldier..goed voor de darmflora en budget...van specimal alleen maar goede ontlasting.

honden page profiel KevinKevin

" Ik voer sinds 2003 Carnibest en daarnaast soms Energique,alle pups zijn hier vanaf dag 1 op Carnibest gezet.Ik heb nooit de meegekregen pupbrokjes gevoerd.Ik voer bewust een kvv met een premix(=klein percentage toegevoegde vitamine)omdat ik me daar beter bij voel en niet bang hoef te zijn voor tekorten als ik niet genoeg zou afwisselen.Een goede kvv is niet goedkoop en onze(nu overleden) Golden van 27 kilo at 500 gram Carnibest per dag,dus 15 kilo per maand en dat is een beste kostenpost.Dus ook iets om rekening mee te houden,ook al is een goede brok volgens mij ook niet goedkoop.Maar welk merk voert de fokker dan?Want het is dan het makkelijkst om dat merk ter overschakeling te gebruiken of te blijven gebruiken. "

 Ik heb de fokker waar we volgend jaar n pup van verwachten gemaild. maar de andere fokkers gaven hunters house en duck

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ben er zeer tevreden over, google er maar eens op, samenstellingen calcium fosfor staan er bij......Alle goedgekeurde vers vlees producten worden in het slachthuis dagelijks vers en rechtstreeks afgehaald met een eigen gekoelde vrachtwagen, voorzien van alle nodige documenten en certificaten. Bij aankomst in de fabriek worden de producten ondergebracht in de snel koeler (nul graden). In de gekoelde werkplaats van het bedrijf wordt het verse vlees verder verwerkt (naarmate de productie vordert tot minus 25 graden), verpakt en rechtstreeks opgeslagen in de diepvries (minus 18 graden), zodat de natuurlijke vitaminen en mineralen optimaal behouden kunnen blijven. Door de jarenlange ervaring, en in samenspraak met verschillende fokkers, heeft Degomeat een natuurvoeding ontwikkeld die in de smaak valt bij iedere hond en kat.Een wolf in de natuur eet ook niet iedere dag dezelfde diersoort. Daarom heeft Degomeat voldoende variatie voorzien voor uw viervoeter door de verschillende compleet versies.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik heb de fokker waar we volgend jaar n pup van verwachten gemaild. maar de andere fokkers gaven hunters house en duck "

 Dan geef je dat....niets is slecht, duck is ook geschikt voor pups.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

"  Ik heb de fokker waar we volgend jaar n pup van verwachten gemaild. maar de andere fokkers gaven hunters house en duck "

 Hunters ken ik niet,maar Duck heb ik heel vroeger nog wel eens gegeven omdat ik dat destijds in kennelverpakking kon krijgen en omdat wij toen redelijke grootverbruikers waren was het toen goedkoper.Daarna kon je toen ook ineens Energiue en Carnibest in meervoud krijgen tegen een gunstigere prijs.Duck vond ik vrij droog van structuur en het zijn heel dunne vierkante plakjes.Er zijn tegenwoordig echt zo ontzettend veel merken te krijgen,de kvv fabriekjes zijn als paddestoelen uit de grond geschoten,maar ik heb zelf het liefste een merk wat al meer dan 10 jaar bestaat en zichzelf al heeft bewezen èn eentje die alleen vlees gebruikt wat geschikt is voor menselijke consumptie.Ik blijf om die redenen bij Carnibest en Energique

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik heb altijd hunters home gegeven afgewisseld met wat er maar te krijgen was. Hebben ze het altijd erg goed opgedaan. Onze oppashond krijgt dat nu ook. Ik maakte ook altijd groenteprutje, die moeten wel inderdaad gekookt of gepureerd zijn anders kunnen honden ze niet verteren. 

 

Nu geef ik alleen nog carnibest ivm gezondheidsproblemen van Kaylo. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Bandit is het beste KVV merk in mijn opinie, maar wel behoorlijk aan de prijs. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik geef naar volle tevredenheid mijn hond Carnibest afgewisseld met Energique. Af en toe ook Rodi. Dat is het fijne aan KVV: je hoeft niet vast te zitten aan een merk, je kunt merken (en diersoorten!) afwisselen. Mocht je hond het vlees niet lekker vinden of het er niet goed op doen (dunne ontlasting, doffe vacht, etc.) zijn er genoeg andere merken om te proberen. 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Hier thuis krijgt Aizen ook Hunters home sinds 3 maanden en hij doet het er goed op mooie ontlasting ook en daarnaast krijgt die regelmatig wat te kluiven pas nog een tas afvalvlees opgehaald bij de turk en dat vond ons ventje helemaal niet erg haha

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Ook ik voer Carnibest, verschillende smaken. Ik wissel soms ook af met Carnis.

Toby kreeg bij de fokker al Energique en brok, maar eenmaal thuis zijn we gelijk overgestapt op Carnibest. Dat ging zonder problemen. Ik voer geen groente bij.

Als je meer wil weten over vers voeren en merken: www.voerwijzer.com

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Naar mijn idee zit er wel degelijk verschil tussen het ene merk KVV en het andere.

 

Het aller belangrijkste is dat je je verdiept en goed leest.

Het naampje 'compleet' is bijna nooit echt compleet, er missen vaak essentiële dingen als nier of natuurlijk calcium

Ik ben niet van de pre-mixen die calcium zouden vervangen of om een smaak 'compleet' te maken.... en helemaal niet bij opgroeiende pups

 

Compleet is een menu pas als je in totaal 4 diersoorten voert per 2 á 3 weken.

Die hoevan niet elke dag in de bak, maar afwisseling is wel belangrijk

Daarnaast is 10% vis per week aan te bevelen en zo nu en dan pens en een eitje zijn prima toevoegingen

 

Groente, fruit, rijst en andere ingrediënten betaal ik liever niet voor in de KVV, die extra's meng ik zelf wel als ik vind dat die nodig zijn

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik wissel veel af

Het budget is er niet meer naar om alleen dure merken te voeren

en voor barf is mijn hond(15) te oud..

Hij kauwt niet meer zoals vroeger..en verdraagt het minder goed

 

Wij mensen eten ook niet alleen beste van het beste

maar afwisselen en paar goede supplementen(sanofor omega 3 bv)

en je bent al een heel eind

qua merken voer ik 

hunters menu , haaksbarf

 maar ook bv natuur en dier of buddy's

heel soms pakje smuldier

en daarnaast groente prutjes,verse vuile pens,koolvis,hart,of heel sardientje

vers gedroogde snacks oa zalmhuid van wilde zalm ,konijnen oren met bont

Met afwisselen in diersoorten en merken en  aanvullen met wat je al in huis hebt ben je al een heel eind

Qua diersoorten voer ik eend konijn paard rund  kalkoen en vis meestal

dat was Jeff's dieet maar waldo doet het er ook goed op

 

 

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik gaf Alaska en Tammenga, heel tevreden over hoor, maar toch gekozen voor 'bio' vlees van Darf en Alroda. Dat is vlees afkomstig uit Nederland, van jagers of boeren. Ik vind het wel fijn te weten waar het vandaan komt, en dat het nog enigzins verantwoord is. Ook meet Darf zelf de vitaminen en mineralen die in een rol zitten.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik gaf Alaska en Tammenga, heel tevreden over hoor, maar toch gekozen voor 'bio' vlees van Darf en Alroda. Dat is vlees afkomstig uit Nederland, van jagers of boeren. Ik vind het wel fijn te weten waar het vandaan komt, en dat het nog enigzins verantwoord is. Ook meet Darf zelf de vitaminen en mineralen die in een rol zitten.
  "

 zeker een pre allemaal als het financieel en qua bestellen haalbaar is

 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Ik voer nu Carnis en darf. Over beide heel tevreden. Honden zien er goed uit, mooie vacht en goede ontlasting. Ze krijgen zalm olie, 2x per week een eitje en af en toe wat groentes door het eten. Die van mij krijgt ook nog een supplement voor zijn spieren en gewrichten. En als extraatje af en toe een gedroogde snack. 

 

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ik voer heel afwisselend, ik bestel steeds een ander merk en voer dat tot de diepvries leeg is! 

 

Waar ik tevreden over ben zijn tammenga, darf, kivo, Haaksbarf (wel duur) en smuldier (als goedkoop extraatje, honden vinden het heerlijk haha).

 

Heb nu toevallig 10 kilo kiezenbrink in de diepvries (nog niet gevoerd, dus nog geen oordeel) en morgen komt er een grote lading natuur & dier binnen! 

Ook die laatste nog niet gevoerd, dus ben benieuwd! Hebben nu een erg leuke kennismakings aanbieding, 40 kilo voor 80 euro incl bezorgen! 

 

Kijken wat de hondjes ervan vinden!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier is het go Will. Ontzettend tevreden.

In het weekend krijgen ze daily meat en een maaltijd barf en een groentenprutje.

Daarnaast dagelijks iets van supplementen (ei, iets van visolie, geitenmelk, karnemelk...) En 3 keer per week veendrenkstof.

honden page profiel blancablanca

honden foto van blanca

" Ik geef naar volle tevredenheid mijn hond Carnibest afgewisseld met Energique. Af en toe ook Rodi. Dat is het fijne aan KVV: je hoeft niet vast te zitten aan een merk, je kunt merken (en diersoorten!) afwisselen. Mocht je hond het vlees niet lekker vinden of het er niet goed op doen (dunne ontlasting, doffe vacht, etc.) zijn er genoeg andere merken om te proberen.  "

 Hoi! Ik geef mijn hond Carnis en als aanvullen rodi...was benieuwd hoe je in verhouding doet met de volledig rodi... ik geeft ban varnis 3x 250. Dus 750 gr plus 1 schijf van rodi aanvullen. Hij weeg nu 34 kilo en is 8 maanden.

honden page profiel blancablanca

honden foto van blanca

" Ik voer nu Carnis en darf. Over beide heel tevreden. Honden zien er goed uit, mooie vacht en goede ontlasting. Ze krijgen zalm olie, 2x per week een eitje en af en toe wat groentes door het eten. Die van mij krijgt ook nog een supplement voor zijn spieren en gewrichten. En als extraatje af en toe een gedroogde snack. 
 
  "

 Ik voer mijn hond ook met Carnis...Darf gebruik je het als aanvullende?

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

"  Ik voer mijn hond ook met Carnis...Darf gebruik je het als aanvullende? "

 Ja als extra afwisseling. En als ik net te weinig over heb van een rol is zo'n blok makkelijk te ontdooien. 

Sanne (Gast)

Er zijn inderdaad heel veel merken, helaas is het vrij lastig de kwaliteit te beoordelen. Vandaar dat ik ook ga voor merken die wat duurder zijn en/of zich bewezen hebben. Zelf kies ik liever voor een merk met een premix, men kan wel zeggen dat afwisseling een compleet dieet biedt maar waar is de garantie? Van Barfmenu krijg je per mail zelfs niet eens reactie als je hen mailt hoe dit nu precies zit en naar wetenschappelijke onderbouwing. Daarom vertrouw ik toch liever op 'echte' deskundigen die ook compleet adviseren. Ik voer dan ook voornamelijk Rodi en Raw4dogs (ook van Rodi), zo nu en dan Carnibest en een enkele keer enkelvoudig om eens een ander smaakje te geven. Hoofdgedeelte is echter compleet.

Met een pup komt het qua groei vrij nauw, ik zou dus zeker het eerste jaar wat kieskeurig zijn qua merk(en). Duck heeft zich al aardig bewezen, Hunters home geen ervaring mee.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn voorkeur is ook altijd uitgegaan naar een kvv die zichzelf door de jaren heen bewezen. Daar hoor je nooit verkeerde dingen over,of dat er gerotzooid is,ziek honden,slechte leveringen.

Carnibest,energique.

 

Duck heb ik hier gegeven na darmoperaties,in no time knapte Vigo weer op.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Er zijn inderdaad heel veel merken, helaas is het vrij lastig de kwaliteit te beoordelen. Vandaar dat ik ook ga voor merken die wat duurder zijn en/of zich bewezen hebben. Zelf kies ik liever voor een merk met een premix, men kan wel zeggen dat afwisseling een compleet dieet biedt maar waar is de garantie? Van Barfmenu krijg je per mail zelfs niet eens reactie als je hen mailt hoe dit nu precies zit en naar wetenschappelijke onderbouwing. Daarom vertrouw ik toch liever op 'echte' deskundigen die ook compleet adviseren. Ik voer dan ook voornamelijk Rodi en Raw4dogs (ook van Rodi), zo nu en dan Carnibest en een enkele keer enkelvoudig om eens een ander smaakje te geven. Hoofdgedeelte is echter compleet.
Met een pup komt het qua groei vrij nauw, ik zou dus zeker het eerste jaar wat kieskeurig zijn qua merk(en). Duck heeft zich al aardig bewezen, Hunters home geen ervaring mee.
  "

 Een premix voer je vanwege de vitamine en mineralen, maar is inderdaad niet nodig omdat dat in vlees ook zit. Om aan genoeg te komen moet je dus afwisselen.

Daarom heb ik ook gekozen voor Darf, die meten zelf wat er in een rol zit en je weet dus ook hoeveel je hond binnen krijgt. Je kan op hun Facebook of site kijken voor hun informatie.

honden page profiel blancablanca

honden foto van blanca

" Ook ik voer Carnibest, verschillende smaken. Ik wissel soms ook af met Carnis.
Toby kreeg bij de fokker al Energique en brok, maar eenmaal thuis zijn we gelijk overgestapt op Carnibest. Dat ging zonder problemen. Ik voer geen groente bij.
Als je meer wil weten over vers voeren en merken: www.voerwijzer.com "

Hoi,

 

wissel jij van brok? Tussen carnibest en carnis? En waarom eigenlijk ?

ik geef mijn dobber carnis , tussen zalm en kip/rund. Maar heb altijd begrijpen dat niet handig is van merk te wisselen.... Hoe oud is jouw hond?

honden page profiel KevinKevin

Allemaal hartelijk dank voor de massale reacties :-)

We hebben de overstap gemaakt en Dina is super enthousiast :-) heb voorlopig verschillende merken gepakt (hunters h, carnibest, farm food voor 1x/w hart+mens en darf voor 1x/w vismix)

Heb de tip meegenomen om diverse merken en diersoorten af te wisselen om een zo volledig mogelijk voeding te geven.

We geven ook af en toe groenten en 2x/w eitje en rijst bij. Nu is het kwestie van er nog iets meer met vertrouwd te geraken.

Maar bij deze nogmaals BEDANKT IEDEREEN! 

Groetjes Kevin en likje van Dina

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

1x in de week hart+mens.. 

honden page profiel KevinKevin

" 1x in de week hart+mens..  "

 Autocorrect :-S Pens natuurlijk:-P

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Sadi word te dun
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^