Allergie puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo hondenvrienden,    Na lang nadenken zijn wij toch eindelijk tot te beslissing gekomen een hondje te nemen.    Een Labradoodle (een doodle gekruist met een doodle)  We hebben de kleine meid nu sinds gisteren in huis en ze is 7,5 week oud. we hebben vaak honden van mijn vriend over de vloer en vroeger hadden mijn ouders zelf ook altijd honden.    Nu is het zo dat mijn vader, mijn moeder en ik alle 3 last hebben van allergische klachten, jeukende neus, branderige ogen etc.  Kan dit komen door de puppy vacht of nestlucht? Is toch raar dat een doodle erom bekend staat een zo goed als anti allergische hond te zijn wij nu alle 3 klachten hebben. En dit helemaal gezien we normaal ook veel met honden omtrekken.  Daarnaast vraag ik mij af wat wij aan deze klachten kunnen doen, de kleine meid willen wij uiteraard niet kwijt        

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Dat ligt eraan waar je doodle wegkomt en welke F de ouders en welke F jou hond is. 

 

Waren de ouders allebij eerste graads labrador x poedel kruising bijvoorbeeld dan kan de vacht zich zo vererven bij de pups dat het inderdaad niet hypoalergeen is. 

 

En dan kan t ook nog dat je gewoon toch allergisch bent voor een hypoallergeen ras. 

Dan had je beter bij verschillende fokkers van verschillende hypoallergene rassen op bezoek kunnen gaan om te testen of je allergie zich uit.

Anoniem (Gast)

Het is neit dat wij een doodle hebben genomen ivm de allergie. Wij waren ons van geen kwaad bewust gezien we allemaal nooit allergische reacties van een hond kregen. Ook niet als de honden van mijn vriend hier een paar nachten en dagen waren. 

Kan het zijn dat deze klachten verdwijnen nadat we haar een keer hebben gewassen of als ze haar puppyvacht verliest? Of is het gewoon even doorzetten? 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Het is neit dat wij een doodle hebben genomen ivm de allergie. Wij waren ons van geen kwaad bewust gezien we allemaal nooit allergische reacties van een hond kregen. Ook niet als de honden van mijn vriend hier een paar nachten en dagen waren. 
Kan het zijn dat deze klachten verdwijnen nadat we haar een keer hebben gewassen of als ze haar puppyvacht verliest? Of is het gewoon even doorzetten?  "

 Geen idee joh.. 

Ik ben allergisch maar heb geen hypoallergeen ras.

 

Ik slik hooikoorts tabletjes als t echt niet wil en dat helpt wel iets. 

Overigens krijg ik hoelanger ik de hond heb hoe minder last denk dat t ook n kwestie van gewenning is. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Dat zal vast geen allergie zijn, de kans dat 3 personen in een huis dezelfde allergie ontwikkelen is zo ongeveer nihil. Misschien irritatie, meer stof in de lucht wellicht? Er is ook zo'n "buienradar" voor stof of bevuiling oid in de lucht dacht ik, kan de site even niet vinden, maar wellicht is de luchtvervuiling op jullie woonplaats op het moment erger, of veel stof in huis oid, dat lijkt me logischer dan 3 mensen die spontaan dezelfde allergie hebben ontwikkeld. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou het even rustig afwachten en als de klachten blijven een allergietest aanvragen via de huisarts

Volgende forumvraag: klein hondenbankje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^