Onbetrouwbare stichting?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel montana123montana123

Hallo allemaal,

Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw maatje en ik dacht dat ik haar gevonden had. Nog geen week geleden een huisbezoek gehad en dat was allemaal prima. Kreeg ik gister opeens de vraag of ik haar wilde opvangen of adopteren, want er was nog iemand anders die intresse in haar had. Nou, ik uitgelegd dat ik graag wil adopteren, komt ze met een verhaal dat er in de tussentijd veel is veranderd. Er is dus een asiel afgebrand en de wet voor het adopteren naar Nederland is blijkbaar aangepast. Het is een Duitse stichting, weet eerlijk gezegd niet eens hoe de stichting heet (ook een fout van mij), heb contact gehad met de contactpersonen en die waren heel vriendelijk en leken betrouwbaar. Nu ben ik bang dat dit verhaal niet helemaal waar is, omdat ze ookal zei dat er iemand anders was die ook intresse in haar had. Vanwege een taalbarriere zijn bepaalde dingen niet helemaal duidelijk geweest waarschijnlijk, maar ik vind dit eerlijk gezegd toch een beetje een apart verhaal. Hebben jullie soortgelijke ervaringen? Wat kan ik het beste doen? 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Waarom zou het niet waar zijn? Als het wel waar is dan zijn ze niet meer dan netjes om dat eerst even met jou te overleggen.

 

Of de stichting betrouwbaar is of niet... daar kunnen we hier niets over zeggen als we niet weten om welke stichting het gaat.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Hoe kan je nu niet weten welke stichting

als serieus kandidaat voor adoptie

het is wel belangrijk dat je weet waar je hond vandaan komt om te kijken of het eerlijke partij is

Ik zou dit laten schieten en eerst eens kijken waar je wil adopteren..en dan gericht op zoek gaan naar een hond van dat asiel of die stichting

mijn honden komen van animal in need uit la linea

ik kreeg veel info over mijn honden en ook veel support na adoptie waar nodig

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als je een bepaalde hond wilt "adopteren", dan is het voorstel om deze hond op te vangen, omdat een ander er ook belangstelling voor heeft, een no go. Hoe halen ze het in hun hoofd om dit voor te stellen.

 

Er is bij de honderden organisaties/stichtingen veel kaf onder het koren. Er zijn vele organisaties, die zich stichting noemen of door anderen zo genoemd worden, terwijl er geen stichting is opgericht. Een stichting moet financiële verantwoording afleggen. Dat wil lang niet iedereen, omdat men geen pottenkijkers in de financiën wil hebben. Als adoptant kan je naar het financiële verslag 2016 vragen.

 

buitenlandse honden check list van de Koninklijke Hondenbescherming NL 

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/Buitenlandse%20honden%20checklist_1.pdf

 

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Wet voor adopteren in Nederland aangepast? Vaag... In welk land zit het asiel waar de hond vandaan komt eigenlijk?

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Wet voor adopteren in Nederland aangepast? Vaag... In welk land zit het asiel waar de hond vandaan komt eigenlijk? "

 gezien er Duitse stichting staat. Zal het wel Duitsland zijn.  

 

Is maar een gokje hoor.. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mijn honden komen van een duitse stichting die asiels in Polen ondersteunt, de meeste honden gaan natuurlijk naar Duitsland, maar ook naar Zwitserland en Nederland. Voor zover ik weet zijn de eisen om een hond te kunnen importeren voor Nederland en Duitsland hetzelfde.

 

Ik zou er proberen achter te komen om welke stichting het eigenlijk gaat, en zeggen dat e.a. je niet helemaal duidelijk is. Persoonlijk zie ik in je verhaal niets vreemds eigenlijk.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

"  gezien er Duitse stichting staat. Zal het wel Duitsland zijn.  
 
Is maar een gokje hoor..  "

 Ik kan me voorstellen dat een asiel zélf zegt dat ze geen honden in het buitenland of buiten de regio willen plaatsen omdat ze dan geen huisbezoeken achteraf kunnen doen. In Frankrijk zie je dit namelijk veel, je moet in buurt wonen om uit een SPA (officieel regionaal asiel) te kunnen adopteren. Maar dat zijn geen wetten, dat zijn 'huisregels', want een particulier asiel of dat van een stichting kan wel zelf bepalen of ze een hond bij iemand uit bijv. Nederland plaatsen.

 

Dat gezegd, de stichting vraagt Montana wél of ze wil opvangen...

 

Ik vermoed dus dat het inderdaad om dieren uit een ander land dan Duitsland gaat, en dus een particuliere stichting die gewoon te maken heeft met geldende, ofwel Europese wetgeving, ten aanzien van het vervoeren en plaatsen van honden. Bij mijn weten is daar onlangs niets in veranderd.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Als je een telefoonnummer hebt kun je daar nog op googlen om achter de naam vd stichting te komen. En....je hebt die hond toch ergens gezien op internet? Dan daar weer even op zoeken. Mbt inentingen rabiës is wel een nieuwe regelgeving voor mbt invoer.

 

Hier een stukje zoals de regelgeving is mbt stichtingen in NL https://www.nvwa.nl/onderwerpen/honden-en-katten/regels-voor-stichtingen-die-honden-of-katten-uit-buitenland-invoeren

 

Geen idee hoe eea mbt DTSL is maar het zal binnen de EU niet veel verschillen. 

 

Er zijn ook "stichtingen"  die het niet nauw nemen dus altijd goed informeren of het een erkende stichting is. Er is nl nog genoeg illegale hondenhandel vanuit de Oostbloklanden.

honden page profiel RenateRenate

"  Ik kan me voorstellen dat een asiel zélf zegt dat ze geen honden in het buitenland of buiten de regio willen plaatsen omdat ze dan geen huisbezoeken achteraf kunnen doen. In Frankrijk zie je dit namelijk veel, je moet in buurt wonen om uit een SPA (officieel regionaal asiel) te kunnen adopteren. Maar dat zijn geen wetten, dat zijn 'huisregels', want een particulier asiel of dat van een stichting kan wel zelf bepalen of ze een hond bij iemand uit bijv. Nederland plaatsen.

 

Dat gezegd, de stichting vraagt Montana wél of ze wil opvangen...

 

Ik vermoed dus dat het inderdaad om dieren uit een ander land dan Duitsland gaat, en dus een particuliere stichting die gewoon te maken heeft met geldende, ofwel Europese wetgeving, ten aanzien van het vervoeren en plaatsen van honden. Bij mijn weten is daar onlangs niets in veranderd. "

 Ik meen te begrijpen dat het hier om een misverstand gaat: adoptiegezin of opvanggezin, maw wil ts de hond meteen definitief houden of wil ze opvanggezin zijn. In het laatste geval is er nog een kandidaat waar de hond dan misschien beter ineens naartoe zou gaan. Ik kan mij vergissen maar zo interpreteer ik het.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Er is afgelopen week een asiel afgebrand in Sofia, Bulgarije. Mogelijk bedoelen ze dat. 

Het lijkt me verstandig dat je, voor je gaat adopteren, je eerst inleest etc in de stichting waarmee je in zee wil gaan en ook dat je elkaar versta/begrijp. In NL tig stichtingen. Mijn honden komen van Stichting Dogsadoptions Nederland (Roemenië). 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Jammer maar het is niet anders.In Nederland zitten ook genoeg honden in asiels die een warm thuis zoeken,kun je ook eerst de honden in het echt zien wat mij wel zo prettig lijkt.Als je wilt zijn er zoveel herplaatsers te vinden,dan zou ik me niet al te druk maken om een stichting die onduidelijk is.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Jammer maar het is niet anders.In Nederland zitten ook genoeg honden in asiels die een warm thuis zoeken,kun je ook eerst de honden in het echt zien wat mij wel zo prettig lijkt.Als je wilt zijn er zoveel herplaatsers te vinden,dan zou ik me niet al te druk maken om een stichting die onduidelijk is. "

 Ik kijk regelmatig, heel veel HR honden en kleine honden, of honden die niet met kinderen kunnen.

Als je een beetje grote hond zoekt die geen HR hond is, dan vind je maar weinig.

Ik vul altijd in kan met kinderen en andere honden, dan blijft er niet zo veel over.

Je kan natuurlijk ook gewoon geluk hebben, daarom kijk ik regelmatig.

Mijn volgende hond word sowieso een tweedehandsje, uit Spanje Nederland, mij maakt het niks uit.

 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

"  Ik kijk regelmatig, heel veel HR honden en kleine honden, of honden die niet met kinderen kunnen.
Als je een beetje grote hond zoekt die geen HR hond is, dan vind je maar weinig.
Ik vul altijd in kan met kinderen en andere honden, dan blijft er niet zo veel over.
Je kan natuurlijk ook gewoon geluk hebben, daarom kijk ik regelmatig.
Mijn volgende hond word sowieso een tweedehandsje, uit Spanje Nederland, mij maakt het niks uit.
  "

 Oh OK,maar wat is een HR hond?Ik heb zelf altijd herplaatsers gehad(nu weer 1)maar dat waren allemaal rashonden die ik via de Rasvereniging of fokker heb gekocht.Vroeger(echt bijna 30 jaar terug)via Sos hondenplaatsing en 1x een hond uit een NL asiel.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Oh OK,maar wat is een HR hond?Ik heb zelf altijd herplaatsers gehad(nu weer 1)maar dat waren allemaal rashonden die ik via de Rasvereniging of fokker heb gekocht.Vroeger(echt bijna 30 jaar terug)via Sos hondenplaatsing en 1x een hond uit een NL asiel. "

 Pitbull mixen in alle kleuren en smaken.

 

 

 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

"  Pitbull mixen in alle kleuren en smaken.
 
 
  "

 Maar waar staat HR dan voor?Hollandse....?

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Maar waar staat HR dan voor?Hollandse....? "

 Hoog risico. Met die nieuwe rad wet.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

"  Hoog risico. Met die nieuwe rad wet. "

 Ok bedankt,ik had er nog nooit van gehoord om eerlijk te zijn.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Ok bedankt,ik had er nog nooit van gehoord om eerlijk te zijn. "

 Geen probleem

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Als je het niet vertrouwd, niet doen.

Er zitten ook rotte appels tussen die stichtingen. De ene stichting doet geen huisbezoeken, de ander werkt niet met contracten, weer een ander lijnt bange honden niet dubbel aan en er zijn er ook die officieel geen stichting zijn.

Ga alleen in zee met een stichting waar jij je goed bij voelt.

Mijn buitenlander (husky) komt van een stichting die gespecialiseerd is in saluki (RSME). Ik volgde ze al even en toen de adoptie van Amaya mislukte bij de adoptant (had het onderschat, ondanks de waarschuwingen van de stichting) namen ze contact met mij op, omdat ze wisten dat ik al een husky en huskykruising had. Of ik iemand wist, wist waar ze voor haar konden adverteren, etc. Ze wilde echt hun best doen voor haar.
Uiteindelijk vingen we haar op. Nadat er na 6 maanden nog altijd geen geschikte adoptant was (zonder kleine kinderen, met 1-2 honden), besloten haar zelf maar te houden.
Ik sta volledig achter de stichting en zou zonder problemen opnieuw een hond van hun adopteren.
Nu hoef je niet zo uitgebreid een stichting te volgen of je ermee te bemoeien, maar je moet je er wel fijn bij voelen en prettig contact hebben. Ik heb eerder ook contact gehad met andere stichtingen en dat ging lang niet altijd vriendelijk. Soms uitermate bot en dan was het voor mij ook klaar. En dan kun je denken ''het gaat om de honden'', maar dat is niet waar. De rescuewereld gaat over menselijke psychologie, honden zijn een (belangrijke) bijzaak.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ze zetten je onder druk, door aan te geven dat er ook al andere mensen voor het hondje zijn. Dan hopen ze dat je snel beslist dat je het hondje wilt houden. Tegenwoordig gedragen sommige stichtingen zich als handelaren om maar zo snel zoveel mogelijk honden te verkopen. Ze willen je als gastgezin...als dát hondje dan naar een ander gezin gaat, dus verkocht word, hopen  ze dat je weer wilt opvangen voor hun. Ze hopen dat gastgezinnen zelf zo weinig mogelijk hondjes kopen, dus de prijs word ook hoog gehouden, geen kortingen ofzo voor jou als opvang ook al vang je meerdere honden op. Ik ben zelf helemaal klaar met deze manier die van liefdadigheid veranderde in kei harde handel. Deze honden staan in ladingen op marktplaats....sommige gastgezinnen maken er een sport van om zoveel mogelijk honden in een jaar op te vangen. In het verleden deden ze goed werk en soms ook nog wel, maar het is handel. Ik heb niet zo lang geleden twee honden uit een zeer nare situatie gehaald, waarvan ik er één gehouden heb en de andere herplaatst, maar daar ga ik echt niet mega veel geld voor vragen als ik weet dat een hond echt heel goed terecht komt (Nederlandse hond). Ja het draait om geld, veel geld. Zelf heb ik nu een door mij geredde Nederlandse hond gehouden (Iris) en dat bevalt me heel goed. Er zijn ook enorm veel Nederlandse honden die fors in de problemen zitten en een nieuw baasje zoeken. 

Volgende forumvraag: Hond uit buitenland adopteren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^