Is het mogelijk een hond te houden als je werkt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

James Beagle (Gast)

Hoi. Alvorens ik een hond aanschaf, zo ik graag wat raad willen hebben.   Is het mogelijk een hond te houden als je 10u/dag werkt?     Tijdens mijn jeugd heb ik 14jr lang een Beagle gehad en tot op heden mis ik mijn hond nog altijd een beetje. Nu ik (in November) mijn eigen huis heb zou ik graag terug een hond willen. Het enigste is dat ik 10u/dag werk en de hond dus lang alleen zit. Des ondanks dat het huis zal voorzien zijn van een hondenluik, afgesloten tuin, cammeras en ik iemand heb die in nood kan gaan kijken. Weet ik niet of het een goed idee is om een hond aan te schaffen.   Ik heb al enkele weken opzoekingen gedaan en wat ik hieruit opmaak is dat een aantal rassen redelijk goed alleen kunnen blijven: English Bulldog, Basset Hound, pug, French Bulldog ... Het gaat dan vooral om honden die uit nature weinig bewegen en weinig energie hebben. Een vrouwelijke of volwassen hond zou ook veel makkelijker alleen kunnen blijven. Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar een Bulldog (of een pug).   Zijn hier mensen die in de zelfde situatie zitten of mij raad kunnen geven?

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Hoeveel dagen in de week ben je zo lang weg? 


honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

10 uur per dag alleen zitten is buiten het praktische stuk van plassen en poepen voor geen enkele hond fijn.

Er zijn dagopvangen en andere oplossingen, maar als het over 5 dagen van 10 uur gaat, lijkt me dat erg in de papieren lopen en de vraag is of je dan een hond moet nemen. 

Kan je ook (gedeeltelijk)  thuis werken of de hond meenemen? 

Anne (Gast)

10 uur is wel lang denk ik... heb zelf een Franse Bulldog en werk 8 uur per dag. Maar mijn vriend komt tussen de middag altijd thuis om haar uit te laten en even te spelen. Ook gaat ze 2 dagen in de week naar een opvang. Misschien dat dat een optie is dan? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ja, dat kan.

 

Als je een uitlaatservice gebruikt

 

En als je geen pup neemt maar een makkelijke herplaatser (niet eentje met een grote rugzak dus).

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Tien uur per dag werken;   ik zeg altijd :  een hond is een gezelschapsdier, dus hij mist je dan 10 uur per dag.....

Een hond die de hele dag alleen thuis zit en de tuin in kan, kan ook overlast veroorzaken bij de buren, met alle gevolgen van dien.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Schrap de "pug" oftewel mopshond maar vast van je lijstje. 

En met de rest heb ik geen ervaring maar 10 uur vind ik niet te doen, ik vind 8 uur al erg. 

 

Mopshonden zijn ontzettend aanhankelijke dieren, schoothondjes en blije eieren die mits goed gefokt ook echt wel flink wat energie bezitten. 

En volgens mij geld dit wel voor meer honden op je lijst.

Ja, als je spreekt over de slechtgefokte bijna misvormde honden binnen deze rassen die jij noemt heb je inderdaad een hond die weinig beweging kan hebben. Dat betekent echter niet dat dat brein die beweging niet wil t gaat lichamelijk alleen niet.

Wil je daar uberhaupt aan meewerken? 

 

Als je met deze tien uur dan toch echt een hond wilt kijk dan naar een niet zo aanhankelijk ras en naar een hele goede oppas. 

 

Maar persoonlijk zou ikmet dit schema voor twee katten kiezen.

 

 

 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Een hond is toch het liefste bij zijn baasje... 10 uur wachten op de baas (en een tuin is echt geen vervanging voor een fijne wandeling) is wel heeeel lang... en 's nachts slaapt de baas ook nog 8 uur gemiddeld....

Wat als baasje moe is 's avonds, of als er eens een verjaardag is... er blijft wel heel weinig tijd over!  



James Beagle (Gast)

Standaard werk week: 5 dagen van 8:30 tot 18:30.

Ik werk op ongeveer 15 min van mijn huis.

 

De hond zal wel tot eind November altijd iemand bij hem hebben, erna zal hij overdag alleen zitten.

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Standaard werk week: 5 dagen van 8:30 tot 18:30.
Ik werk op ongeveer 15 min van mijn huis.
 
De hond zal wel tot eind November altijd iemand bij hem hebben, erna zal hij overdag alleen zitten. "

 Kun je tussen in de middag een uurtje naar huis voor een goede wandeling???  Dat zou een hoop oplossen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Daar zijn natuurlijk de meningen over verdeeld.

 

Ik vind dat een hond tussen de middag moet worden uitgelaten. Natuurlijk kan het eens voorkomen dat je geen oppas kunt vinden. Maar als je voor de meeste dagen zorgt dat er iemand is die tussendoor jou hond wil en kan uitlaten, dan zal dat voor de hond heel erg prettig zijn.

 

Zorg wel dat je hond voor je weggaat voldoende lichamelijke en geestelijke uitdaging heeft gehad en zorg daar ook weer voor wanneer je thuis bent.

Je hond zal namelijk staan te springen om gezellig wat met het baasje te ondernemen, ongeacht welk ras.

Ik heb een Maltezer, gezelschapshondje wat niet graag alleen is, maar velen vergeten dat het ras vroeger gefokt is als rattenvanger. Er zit dus best pit in dat beestje en Puck vraagt ook om geestelijke uitdaging. Lichamelijk nog niet zo vreselijk veel, lange wandelingen van kilometers vind ze maar niks. Tenzij ze lekker los kan lopen en overal kan snuffelen. Maar niet aan de lijn, dan zet ze al gauw de hakken in het zand.

 

Ik probeer voor mijn lange dagen werken dat er tussendoor iemand komt om Puck uit te laten. Dat de blaas geleegd kan worden en even voor het sociale aspect.

Zodra ik na 't werk weer thuis kom ga ik gelijk met Puck naar buiten. Aan haar is het dan of ze een eind wil wandelen of na het plassen gelijk weer naar binnen wil.

We hebben rondes dat er heerlijk gesnuffeld word. Daar word echt de tijd voor genomen. Nadien een heerlijk voldaan hondje.

 

Ook doen we nog eens per week behendigheid of hoopers. Maar net waar we zin aan hebben.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ja, dat kan.
 
Als je een uitlaatservice gebruikt
 
En als je geen pup neemt maar een makkelijke herplaatser (niet eentje met een grote rugzak dus). "

  raar advies

 

 ook zonder grote rugzak kan een herplaatser opeens verlatingsangst krijgen

 door de nieuwe omgeving ...

ze zijn al eens eerder in de steek gelaten door iemand immers

 

Je kan er bij geen elk dier vanuit gaan dat het zomaar kan zoveel alleen zijn

dus als je als werkende een hond wil zal je je moeten indekken en zorgen dat je oplossingen hebt voor als het niet blijkt te gaan

uitlaat oppas ..dagopvang op maat

een dier is een levend ding met een mening over dingen

een herplaatser net zo goed als een pup die alles nog moet leren

Pas in het gebruik kan je zien wat ze makkelijk oppikken en wat niet.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"   raar advies
 
 ook zonder grote rugzak kan een herplaatser opeens verlatingsangst krijgen
 door de nieuwe omgeving ...
ze zijn al eens eerder in de steek gelaten door iemand immers
 
Je kan er bij geen elk dier vanuit gaan dat het zomaar kan zoveel alleen zijn
dus als je als werkende een hond wil zal je je moeten indekken en zorgen dat je oplossingen hebt voor als het niet blijkt te gaan
uitlaat oppas ..dagopvang op maat
een dier is een levend ding met een mening over dingen
een herplaatser net zo goed als een pup die alles nog moet leren
Pas in het gebruik kan je zien wat ze makkelijk oppikken en wat niet.
  "

 Het punt is dat je als fulltime werkende geen tijd hebt om een pup op te voeden.

 

Elsa is nu 8 weken bij ons. Ik ben nu eindelijk begonnen met het trainen van haar blaas; het aantal uitlaat rondes verminderen dus. Ze is nog maar net 100% zindelijk namelijk.  Nu de 6 rondes behaald. Hoe wil je dat doen in 3 weken vakantie?  Dan zou Elsa dus 5 weken geleden al fulltime alleen thuis hebben moeten zitten.

 

Naast de buitenlandertjes en de asielhond heb je soms ook herplaatsen waar je de achtergrond heel goed van weet en dus ook kan inschatten of het alleen zijn (met uitlaatservice) gaat lukken. 

 

Als ik mijn Momo zou herplaatsen is de kans groot dat ze dat bij een ander ook kan.

Emma (Gast)

Een hond is een groepsdier die het liefst in een roedel leeft. Een hond zolang alleen laten is gewoon echt geen optie vind ik! Ookal zou je hond naar een oppas kunnen hij moet ze baasje wel steeds elke dag missen.

James Beagle (Gast)

Ik heb inderdaad een heel druk leven en ben amper thuis. Als ik het goed begrijp moet ik toch best even mijn honden wens terug opbergen of een oplossing zoeken dat de hond nooit lang alleen is.

In mijn kennissen kring zijn er wel wat vrienden die werken en een hond (pug, tekkel, labrador & mini schnauzer) hebben die heel de dag alleen blijft zonder problemen.

Niet iedereen beschikt over de mogelijkheid om de aandacht & tijd dat de hond nodig heeft te geven. Sommige kinderen zien hun ouders ook maar amper, wil dat zeggen dat die ouders nooit kinderen hadden mogen nemen of dat die kinderen dood ongelukkig zijn? Ik denk dat als je de tijd dat je wel thuis bent besteed aan de hond en zorgt dat hij tijdens de momenten alleen de nodige (binnen & buiten) ruimte heeft, dat de hond best een gelukkig leven kan hebben. Wel moet je in zo een geval zeer goed kijken naar ras, leeftijd en geslacht van het dier.

Wat ik ook beslis, ik zal jullie raad in mijn achterhoofd houden. Misschien zal mijn vier voeter eerder mijouwen dan blaffen  ;)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Weet je, een hond is echt heel leuk. Maar het vergt veel tijd en energie.
Dat de honden van vrienden wel alleen kunnen blijven is erg prettig. Maar daar gaat flink wat werk aan vooraf en het wil niet zeggen dat jou hond dan ook alleen kan zijn. Heel veel huisdieren hebben verlatingsangst, dat uit zich veelal in huilen/blaffen en slopen van diverse spullen onder andere de inrichting van je huis en de deurposten en plinten.

Daarnaast moet je kijken of je de hond er wel een plezier mee doet.

Wat kun jij bieden aan de hond en is dat eerlijk naar de hond toe.

Behalve hele dagen alleen zitten en naast je werk nog een druk leven hebben waar de hond vaak niet bij mee kan.

 

Je hebt je werk 10 uur per dag

Boodschappen doen na je werk ben je misschien eens in de week 11 tot 12 uur weg.

S avonds wil je misschien nog sporten, ben je weer 1,5 uur weg

Je wilt misschien nog eens een kop koffie drinken bij je vrienden, ben je nog eens 3 uur weg

In het weekend wordt je gevraagd mee te gaan naar een festival of gewoon gezellig de stad in om een biertje te nuttigen, ben je weer een hele of halve dag/avond weg.

 

Wat houd je dan nog voor tijd over om samen met je hond te besteden?

Is het eerlijk dat die wegkwijnt in z'n mandje? Veel suffe/slapende/trage honden laten dit gedrag zien wanneer er maar weinig met ze gedaan wordt. Ze liggen dan maar de hele dag te slapen.

Of je hebt pech en je hele huis wordt verbouwd en de buren worden kanarie gek van al het geblaf van je honden. Die gaan dan hun eigen activiteiten wel verzinnen.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Ik heb inderdaad een heel druk leven en ben amper thuis. Als ik het goed begrijp moet ik toch best even mijn honden wens terug opbergen of een oplossing zoeken dat de hond nooit lang alleen is.
In mijn kennissen kring zijn er wel wat vrienden die werken en een hond (pug, tekkel, labrador & mini schnauzer) hebben die heel de dag alleen blijft zonder problemen.
Niet iedereen beschikt over de mogelijkheid om de aandacht & tijd dat de hond nodig heeft te geven. Sommige kinderen zien hun ouders ook maar amper, wil dat zeggen dat die ouders nooit kinderen hadden mogen nemen of dat die kinderen dood ongelukkig zijn? Ik denk dat als je de tijd dat je wel thuis bent besteed aan de hond en zorgt dat hij tijdens de momenten alleen de nodige (binnen & buiten) ruimte heeft, dat de hond best een gelukkig leven kan hebben. Wel moet je in zo een geval zeer goed kijken naar ras, leeftijd en geslacht van het dier.
Wat ik ook beslis, ik zal jullie raad in mijn achterhoofd houden. Misschien zal mijn vier voeter eerder mijouwen dan blaffen  ;-)"

James wat doe je na je werk? Ga je dan veel naar vrienden of ben je iemand die zich thuis lekker gaat vermaken? Want als je 10 en half uur weg bent van huis blijft er weinig tijd over om en je hond en vrienden te vermaken.

Tuurlijk zullen er misschien vrienden zijn die zeggen leuk neem maar mee.

 

Maar eigenlijk zal je jezelf moeten afvragen wat heb ik het hondje te bieden? heb ik na en voor me werk alle tijd voor hem en in het weekend? zal sneu zijn als die dan ook nog weer zonder zijn baasje zit toch?

Ik heb deze vragen ook 100 keer aan mezelf gevraagd toen ik nog alleen woonde en uiteindelijk niet gedaan omdat ik het eigenlijk sneu vind voor het hondje als ik er na me werk geen tijd of fut meer had.

James Beagle (Gast)

Hey Ruby.

Je geeft een redelijk goede schets weer van hoe mijn dag indeling eruit ziet en hoe de hond hier op gaat reageren. Dit is waarom ik deze vraag op een forum van honden kenners heb gezet. Andere sites zouden zeggen doe maar, geen probleem.

 

Juist uit nieuwschierigheid: zouden 2 honden of een hond en een kat dan wel beter alleen kunnen blijven?

honden page profiel Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

Je geeft al aan dat je een heel druk leven hebt en amper thuis bent.
Dan vraag ik mij af, waarom wil je graag een hond?
Om de resterende tijd thuis niet alleen te zijn?

Het is natuurlijk ook heel persoonlijk, maar zo lang alleen thuis zijn voor een hond is echt niet wenselijk. Het zijn vaak gezelschapsdieren.

2 honden zou ik helemaal niet doen. De reden erachter is niet oke. Je neemt dan 2 honden zodat ze elkaar hebben en ze niet helemaal alleen zijn.

Ik denk dan dat een kat wat geschikter is voor jou situatie. Niet te vergeten dat dit ook gezelschapsdieren zijn die voldoende aandacht nodig hebben.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hey Ruby.
Je geeft een redelijk goede schets weer van hoe mijn dag indeling eruit ziet en hoe de hond hier op gaat reageren. Dit is waarom ik deze vraag op een forum van honden kenners heb gezet. Andere sites zouden zeggen doe maar, geen probleem.
 
Juist uit nieuwschierigheid: zouden 2 honden of een hond en een kat dan wel beter alleen kunnen blijven? "

 

Twee honden gaat je een dubbel probleem geven.

Je kunt dan met beide honden niks ondernemen, daarnaast is het belangrijk dat beide honden qualitytime met de baas hebben dus beide een aparte wandeling of beide eens apart aandacht in de vorm van sport, en stel dat de honden totaal niet met elkaar overweg kunnen? Hoe ga je dat dan oplossen?

Twee honden hoeven elkaar geen gezelschap te houden en elkaar bezig te houden, daar ben jij als baasje voor.

 

Een kat, daar heb ik geen ervaring mee. Maar ik denk dat katten ook wel graag eens in de nabijheid van hun baasje zijn? Maar, genoeg kattenliefhebbers hier op het forum die je daar wel antwoord op kunnen geven.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Het punt is dat je als fulltime werkende geen tijd hebt om een pup op te voeden.
 
Elsa is nu 8 weken bij ons. Ik ben nu eindelijk begonnen met het trainen van haar blaas; het aantal uitlaat rondes verminderen dus. Ze is nog maar net 100% zindelijk namelijk.  Nu de 6 rondes behaald. Hoe wil je dat doen in 3 weken vakantie?  Dan zou Elsa dus 5 weken geleden al fulltime alleen thuis hebben moeten zitten.
 
Naast de buitenlandertjes en de asielhond heb je soms ook herplaatsen waar je de achtergrond heel goed van weet en dus ook kan inschatten of het alleen zijn (met uitlaatservice) gaat lukken. 
 
Als ik mijn Momo zou herplaatsen is de kans groot dat ze dat bij een ander ook kan. "

 Dus ook geen tijd voor een herplaatser..ivm ze pas na weken zichzelf laten zien (aanpassingsgedrag)

Als fulltime werkende kan je ook je zaken goed regelen 

net als met kinderen

mijn hond(en eerder honden) zit/zaten ook niet alleen

Het is net als met een kind...wat je ook doet je zal passende opvang moeten verzorgen als je er zelf niet bent ivm werk

De opvang tijdens werk heeft zeker geen negatieve invloed op mijn honden gehad..sterker nog

ze zijn gek op de oppassen

Het is wel belangrijk dat je  op  lijn ligt qua opvoeding

Al leren honden verschillen ook snel

bij de een op de bank of bed...bij de ander juist niet

of wel op bank maar niet op bed

de vaste (on)gewenste gewoontes kennen ze per persoon/huis en situatie

Ik werk 40 uur

ook als je deeltijd werkt en niet naar je hond luistert kan je problemen ondervinden

goede voorbereiding is wenselijk bij aanschaf van een levend wezen

maar als je logisch nadenkt..kan je een boel voorzien en voorbereiden

Katten zijn veel zelfstandiger...al hebben ze ook graag aandacht

een gemiddelde kat krijgt nog geen 5 minuten per dag aandacht

een hond zou daar gek van worden

een kat trekt eigen plan

 

 

 

James Beagle (Gast)

Onder tussen nog verschillende mensen gesproken die werken en een hond hebben.

Ik merk op dat er 2 kampen zijn:

 

1) Het kamp dat gans de dag de hond alleen laat. In alle gevallen waarmee ik gesproken heb, lukte dit perfect. Er waren wel zaken waar ik mij niet kon bij vinden. Zo was er iemand die 2 grote honden op een appartement had. Ze konden langer dan 10uur alleen blijven.

2) Het andere kamp (de minderheid: 2/7) volgt jullie raad op en gaat over de middag naar huis om naar de hond te kijken en/of heeft iemand die langs komt. Ik voelde bij die personen ook wel meer liefde voor de hond.

 

Mijn conclusie:

Technisch gezien kan je een hond lange tijd alleen laten, mits het juiste ras, accomedatie, ... Ik heb de indruk dat er evenveel kans is dat de hond zich slecht gedraagd als je hem wel of niet lange tijd alleen laat. Opmerken dat ik geen honden kenner ben en slechts een kleine groep mensen heb gesproken.

Moreel is het echt niet aan te raden om je hond zo lang alleen te laten. Een hond heeft inderdaad gezelschap nodig en zal zich het gelukkigst voelen in de nabijheid van mensen. Kan je u daar over zetten, dan kan je in princiepe een hond houden als je werkt. Dit is wel geen ideale situatie voor dier en baasje.

 

 

Disclaimer: zoals ik al aan gaf ben ik GEEN honden kenner en heb ik maar met een beperkt aantal mensen gesproken. Elke hond is anders en of je wel of geen hond neemt, moet je zelf beslissen rekening houdend met je eigen situatie en hoe het dier daarop kan reageren. Alvorens je een dier aan schaft, raad ik je aan, je goed te informeren en je gezond verstand te gebruiken.

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Onder tussen nog verschillende mensen gesproken die werken en een hond hebben.
Ik merk op dat er 2 kampen zijn:
 
1) Het kamp dat gans de dag de hond alleen laat. In alle gevallen waarmee ik gesproken heb, lukte dit perfect. Er waren wel zaken waar ik mij niet kon bij vinden. Zo was er iemand die 2 grote honden op een appartement had. Ze konden langer dan 10uur alleen blijven.
2) Het andere kamp (de minderheid: 2/7) volgt jullie raad op en gaat over de middag naar huis om naar de hond te kijken en/of heeft iemand die langs komt. Ik voelde bij die personen ook wel meer liefde voor de hond.
 
Mijn conclusie:
Technisch gezien kan je een hond lange tijd alleen laten, mits het juiste ras, accomedatie, ... Ik heb de indruk dat er evenveel kans is dat de hond zich slecht gedraagd als je hem wel of niet lange tijd alleen laat. Opmerken dat ik geen honden kenner ben en slechts een kleine groep mensen heb gesproken.
Moreel is het echt niet aan te raden om je hond zo lang alleen te laten. Een hond heeft inderdaad gezelschap nodig en zal zich het gelukkigst voelen in de nabijheid van mensen. Kan je u daar over zetten, dan kan je in princiepe een hond houden als je werkt. Dit is wel geen ideale situatie voor dier en baasje.
 
 
Disclaimer: zoals ik al aan gaf ben ik GEEN honden kenner en heb ik maar met een beperkt aantal mensen gesproken. Elke hond is anders en of je wel of geen hond neemt, moet je zelf beslissen rekening houdend met je eigen situatie en hoe het dier daarop kan reageren. Alvorens je een dier aan schaft, raad ik je aan, je goed te informeren en je gezond verstand te gebruiken.
  "

 

Natuurlijk kan een hond alleen blijven,  vaak zijn dat de wat oudere honden die het goed gewend zijn. Oudere honden slapen wat meer dan jonge honden, jonge honden hebben de hele dag actie nodig. Maar het zou eigenlijk jammer zijn om je als baas maar gewoon over het gevoel van ongemak/verveling van de hond heen te zetten, zonder actief te zoeken naar alternatieven zoals een goede uitlaatservice of een dagopvang.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik vind je conclusie een beetje gevaarlijk.

Elk hond is een individu. Kan best zijn dat Fikkie op de hoek 10 uur makkelijk haalt. Maar wat doe je als jou Sjakie (ondanks dat het een ras zou zijn dat makkelijker alleen zou kunnen zijn, en bv een oudere herplaatser is die gewend zou zijn alleen te zijn) het na 5 uur niet meer fijn vind? Ondanks het voorzichtig opbouwen?

Het kan best een hond als je weet dat je veel werkt. Maar bereid je dan voor op de ergst mogelijke situatie en stel daar je plan op in. Dus zorg dat je bv een oppas/opvang kan regelen of bv een uitlaatservice. Ga er dus niet automatisch vanuit dat het wel goed zal komen en dat je hond zolang alleen kan blijven. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik ben ook lange tijd van huis weg, de honden die buiten zitten, zitten wel samen en hebben zicht op straat dus ze kunnen zich bezighouden met het wegblaffen van het verkeer.

Op een werkdag leggen mijn honden zo'n 15km af. Dat ben ik zeker is meer dan het gros van de honden van thuiszitten de baasjes gehad hebben.

Een paar dagen per week komen de honden mee naar het werk en laat ik ze over de middag eens uit. Dit doordat ik dan rechtstreeks doorrij van werk naar training.

Het is een manier van leven en ik garandeer gerust dat ik perfect gelukkige honden heb. Zonder probleemgedrag dan ook nog, wat bij vele thuiszitten de baasjes ook nog wel eens compleet anders is, als je een beetje op fora leest ;-)

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Fijn dat je er iig goed over nadenkt!

Ik zou het heel erg sneu vinden als een hond 5 dagen per week 10 uur per dag alleen thuis moet zitten. 

Heb jij na een lange werkdag nog zin om een lange wandeling te maken met de hond van ongeveer een uur?? Honden moeten iedere dag hun energie kwijt, en al helemaal als ze zo lang alleen moeten zitten. Anders krijg je zeker een hond die zelf activiteiten gaat bedenken als jij er niet bent, zoals slopen bijvoorbeeld. 

 

Hou er rekening mee dat de kans groot is dat je hond niet zo lang achter elkaar alleen kan zijn. Er is een onderzoek geweest (weet zo niet meer door wie of wat) over honden en alleen thuis blijven. Maar het scheen dat heel veel baasjes denken dat hun hond prima alleen thuis kan zijn, maar dat toch heel veel honden nog stress signalen laten zien. 

 

Nog iets anders; het valt me op dat alle rassen die je noemt best ongezond zijn. Ik zou je daarom ook aanraden als je voor een van deze rassen kiest voor een herplaatser of asielhond te gaan, zodat je geen fokker steunt in het fokken van zieke honden. Ik zou jezelf ook nog even inlezen in deze honden, in de gezondheid en het karakter. 

Volgens mij zijn het allemaal honden die van gezelschap houden, dus weet niet of het de beste keus is qua alleen zijn. 

 

Misschien nog iets waar je nog niet aan hebt gedacht: er zitten regelmatig ''koppeltjes'' honden in het asiel. Honden die samen herplaatst moeten worden blijven vaak veel langer zitten omdat de meesten mensen maar 1 hond willen. 2 honden samen blijven vaak al veel makkelijker alleen dan 1 alleen, en als je honden uit een (buitenlands) asiel adopteert gaan ze er sowieso al veel op vooruit meestal. Daar zitten ze vaak de hele dag in een kennel. Mijn ervaring is ook dat die makkelijk leren om alleen thuis te blijven omdat ze niet anders zijn gewend.

Wij hebben onze honden en opvangers al op de tweede dag even alleen thuis gelaten, en dit vrij snel opgebouwd naar een paar uur. Zo wennen ze er ook niet aan dat we er altijd zijn, want dan is het weer lastiger. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Ik ben ook lange tijd van huis weg, de honden die buiten zitten, zitten wel samen en hebben zicht op straat dus ze kunnen zich bezighouden met het wegblaffen van het verkeer.

Op een werkdag leggen mijn honden zo'n 15km af. Dat ben ik zeker is meer dan het gros van de honden van thuiszitten de baasjes gehad hebben.

Een paar dagen per week komen de honden mee naar het werk en laat ik ze over de middag eens uit. Dit doordat ik dan rechtstreeks doorrij van werk naar training.

Het is een manier van leven en ik garandeer gerust dat ik perfect gelukkige honden heb. Zonder probleemgedrag dan ook nog, wat bij vele thuiszitten de baasjes ook nog wel eens compleet anders is, als je een beetje op fora leest ;-) "

 Ik denk dat het heel veel verschil uitmaakt dat jouw honden samen zitten met andere honden, een ''belangrijke taak'' hebben en dat er daarnaast nog mee getraind wordt. 

 

Weet niet of TS van plan is om er veel mee te doen na het werk. Maar als er weinig mee wordt gedaan wordt het al helemaal moeilijk ben ik bang. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik heb inderdaad een heel druk leven en ben amper thuis. Als ik het goed begrijp moet ik toch best even mijn honden wens terug opbergen of een oplossing zoeken dat de hond nooit lang alleen is.
In mijn kennissen kring zijn er wel wat vrienden die werken en een hond (pug, tekkel, labrador & mini schnauzer) hebben die heel de dag alleen blijft zonder problemen.
Niet iedereen beschikt over de mogelijkheid om de aandacht & tijd dat de hond nodig heeft te geven. Sommige kinderen zien hun ouders ook maar amper, wil dat zeggen dat die ouders nooit kinderen hadden mogen nemen of dat die kinderen dood ongelukkig zijn? Ik denk dat als je de tijd dat je wel thuis bent besteed aan de hond en zorgt dat hij tijdens de momenten alleen de nodige (binnen & buiten) ruimte heeft, dat de hond best een gelukkig leven kan hebben. Wel moet je in zo een geval zeer goed kijken naar ras, leeftijd en geslacht van het dier.
Wat ik ook beslis, ik zal jullie raad in mijn achterhoofd houden. Misschien zal mijn vier voeter eerder mijouwen dan blaffen  ;-)"

 Maar waarom wil je dan een hond. Je zegt zelf nauwelijks thuis te zijn.. ik zou het dan een ontzettend egoïstische zet vinden als jij aan een hond begint. Want de hond heeft er vrij weinig aan bij jou te wonen

 

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Ik zou als ik jou was of voor een kat of voor een konijn gaan. Katten zij knuffeliger dan konijnen. Katten kan je ook uitlaten. ( doe ik zelf 1 a 2 keer per week anders mag hij niet op de openbare weg komen)wil je iets om trucjes te leren zijn konijnen meer voor je geschikt.
Om een konijn gezond te houden moeten ze wel kunnen rennen. dus niet de hele tijd in een hokje.
Katten hoeven niet naar buiten alleen is het wel gezond voor ze. Dus een katten ren zou slim zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Niet iedereen beschikt over de mogelijkheid om de aandacht & tijd dat de hond nodig heeft te geven. 

 En dat is de kern van alles.

Als je niet in staat bent een levend wezen te geven wat ie nodig heeft… doe het dier dan een plezier, en neem het niet in huis!

 

Ga enkel voor een dier als je hem 't leven kan bieden dat ie nodig heeft en dat ie verdient!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^