Is het mogelijk een hond te houden als je werkt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Ik zou als ik jou was of voor een kat of voor een konijn gaan. Katten zij knuffeliger dan konijnen. Katten kan je ook uitlaten. ( doe ik zelf 1 a 2 keer per week anders mag hij niet op de openbare weg komen)wil je iets om trucjes te leren zijn konijnen meer voor je geschikt.
Om een konijn gezond te houden moeten ze wel kunnen rennen. dus niet de hele tijd in een hokje.
Katten hoeven niet naar buiten alleen is het wel gezond voor ze. Dus een katten ren zou slim zijn. "

 Maak daar maar 2 konijnen van, konijnen zijn groepsdieren. 

Het zijn ook schemerdieren, dus eigenlijk hebben ze 24/7 een ren of iets nodig zodat ze hun poten kunnen strekken.  Of gewoon los in huis natuurlijk. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Of neem een koppel dwergpapegaaitjes of parkietjes ofzo. Maken gezellig geluid, kunnen super tam worden en zelfs mee naar buiten. Maar vermaken zich ook wel zonder jou als ze een soortgenootje hebben. 

James Beagle (Gast)

Momenteel heb in co-owner schap een kat met de buren. Maar eerlijk gezegd ik heb schrik van dat beest. Bij een hond kan je zien wanneer hij u iets gaat doen. Mijn kat valt mij om de haverklap aan zonder reden. Maar zowel ik als de buurvrouw krijgen het niet over ons hart om ze weg te doen. Als ik in November verhuis gaat die kat niet mee.

 

Ik heb jaren lang een hond gehad, ik merk veel meer plezier en vriendschap van een hond dan van zo een kat. Als ik thuis kwam, stond mijn hond mij op te wachten met veel plezier. Als ik nu thuis kom, zie ik enkel mijn kat als ik haar eten moet geven.

 

In het verleden heb ik verschillende inbraken gehad. Het huis waartoe ik verhuis is een bungalo en voor het 1st moet ik ook slapen op de gelijkvloers. Ik moet met schaamte eerlijk toegeven dat ik mij als man alleen in dat huis niet veilig voel. Ik zie een kat mij niet direct beschermen of waarschuwen terwijl mijn hond dit in het verleden wel 2 keer heeft gedaan.

 

Des ondanks mijn persoonlijke voorkeur voor een hond, heb ik nog niet beslist of ik er daadwerkelijk terug 1 in huis neem. Ik ben op de hoogte van wat brood fokkers zijn en ben zeker niet van plan bij zo ene een pup te gaan halen. Een volwassen herplaatser zal eerder mijn voorkeur krijgen.

 

Zoals ik in mijn vorige post schreef, voor de mensen die een hond in huis willen halen: INFORMEER u goed en gebruik je gezond verstand.

 

PS Wat mij nu nog altijd niet duidelijk is: zijn 2 honden beter dan een hond alleen? Sommige hier zeggen neen, andere dan weer ja. Ik zou veronderstellen dat 2 honden elkaar gezelschap houden en dus beter is voor de dieren dan een hond alleen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Tja, als je je niet veilig voelt in je huis, dan kan je beter zorgen voor een degelijk alarmsysteem met abonnement naar de politie. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

2 honden houden is in principe niét beter in jouw situatie dan 1 hond.

Het punt is: ze zouden ruzie kunnen krijgen; om een botje, te wild spelen  oid. En dan is er 10 uur lang niemand om tussenbeide te komen..........dat kán behoorlijk verkeerd gaan.

Bovendien kunnen honden, die zich vervelen, rare streken gaan uithalen en dan gaan ze elkaar nadoen. En dit ongewenste gedrag bij elkaar versterken.......want niemand wijst ze erop dat ze beter iets anders kunnen gaan doen.

Kortom, 10 uur pd, 5 dagen......dat gaat niet voor een intelligent gezelschapsdier zoals een hond.

Een kat, dat kan best. Die heeft jou niet nodig om zich te vermaken

Katten zijn erg leuk hoor; die terror kater van jouw buren is écht geen normaal voorbeeld!

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Anders neem je toch een hond achtige kat, een ragdoll ofzo. Die van een vriendin van mij kan apporteren hahaha 

 

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ook een kat valt niet aan zonder reden, en ook bij een kat kun je dit zien aan de lichaamstaal. 

Maar het kan natuurlijk dat een hond je beter ligt dan een kat, heb ik zelf ook trouwens. 

 

Ikzelf vind 2 honden wel beter dan 1 hond als ze veel alleen thuis moeten zijn. Merk hier dat ze het dan een stuk prettiger vinden. Radja vond alleen thuis blijven lastig, en sliep ook altijd boven. Sinds we Jaimy hadden kon hij goed alleen blijven en bleef hij ook beneden slapen, terwijl die 2 niet eens echt vriendjes waren. 

 

Het moet natuurlijk wel een beetje klikken. Er zijn ook honden die niet goed samen kunnen en inderdaad vechten, maar ik ga er dan even vanuit dat ze het wel goed kunnen vinden. 

 

Het zijn natuurlijk wel echt gezelschapsdieren en de meesten honden vinden het prettiger om met een soortgenoot `alleen` thuis te blijven dan alleen. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen

 

Maar 2 nieuwe honden tegelijk opvoeden is natuurlijk wel meer werk en lastiger dan 1 hond. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

2 honden kosten wel ook meer tijd. Beide honden moeten ook hun individuele aandacht krijgen als genoeg beweging. Dus denk er wel over na of je daar na je werk de tijd voor kan nemen. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik zou geen 2 honden nemen om dan te redeneren dat je er vervolgens maar niet moet mee bezig zijn, daarvoor zijn honden al te erg gehecht aan het samenleven met mensen vind ik;

dus ook met 2 honden dien je er nog te zijn na de werkuren, te wandelen, spelen, trainen,...
Bij mijn paarden vb is dat niet. Daarvoor heb ik een 2de gekocht omdat mijn 1ste absoluut niet alleen mocht komen te staan, een paard alleen houden vind ik echt dierenverwaarlozing.

Je dient er ook rekening mee te houden dat het kan botsen tussen de 2, dus eventueel zou je als je er 2 wilt nemen, kunnen uitkijken naar honden die samen geplaatst moeten worden, dat gebeurt soms. Dan zit je al wel meer safe dan 2 vreemde honden samen te zetten.

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji

honden foto van Nicole & Benji

" Onder tussen nog verschillende mensen gesproken die werken en een hond hebben.
Ik merk op dat er 2 kampen zijn:
 
1) Het kamp dat gans de dag de hond alleen laat. In alle gevallen waarmee ik gesproken heb, lukte dit perfect. Er waren wel zaken waar ik mij niet kon bij vinden. Zo was er iemand die 2 grote honden op een appartement had. Ze konden langer dan 10uur alleen blijven.
2) Het andere kamp (de minderheid: 2/7) volgt jullie raad op en gaat over de middag naar huis om naar de hond te kijken en/of heeft iemand die langs komt. Ik voelde bij die personen ook wel meer liefde voor de hond.
 
Mijn conclusie:
Technisch gezien kan je een hond lange tijd alleen laten, mits het juiste ras, accomedatie, ... Ik heb de indruk dat er evenveel kans is dat de hond zich slecht gedraagd als je hem wel of niet lange tijd alleen laat. Opmerken dat ik geen honden kenner ben en slechts een kleine groep mensen heb gesproken.
Moreel is het echt niet aan te raden om je hond zo lang alleen te laten. Een hond heeft inderdaad gezelschap nodig en zal zich het gelukkigst voelen in de nabijheid van mensen. Kan je u daar over zetten, dan kan je in princiepe een hond houden als je werkt. Dit is wel geen ideale situatie voor dier en baasje.
 
 
Disclaimer: zoals ik al aan gaf ben ik GEEN honden kenner en heb ik maar met een beperkt aantal mensen gesproken. Elke hond is anders en of je wel of geen hond neemt, moet je zelf beslissen rekening houdend met je eigen situatie en hoe het dier daarop kan reageren. Alvorens je een dier aan schaft, raad ik je aan, je goed te informeren en je gezond verstand te gebruiken.
  "

Het verschil in kampen zit het denk ik niet alleen in het karakter en ras van de hond, maar ook in het karakter van het baasje. Kan je ermee leven dat je hond lang alleen zit? Kan je, zoals je al zei: je er overheen zetten? Beiden erg belangrijk in mijn mening. Dat maakt de keuze heel persoonlijk.

Als voorbeeld:
Ik ken ook een hond die ook elke werkdag alleen zit als beide baasjes gaan werken en hij kan dit prima. Ze lopen voor ze weggaan en wanneer ze terugkomen lang met hem. En nemen flink de tijd in het weekend. Maar tegelijkertijd zie ik ook dat hij onwijs graag dicht bij zijn baasjes blijft wanneer ze er wel zijn. Hij houdt echt intens van de gezelligheid, het is echt aan hem af te lezen. Hij is het nu al jaren gewend om overdag thuis te blijven en ze zijn allemaal gelukkig met elkaar. Bij hen werkt het goed.

Maar als ik zelf in deze situatie zou zitten met Benji, die ook op zijn gelukkigst is rond andere mensen en honden, dan zou ik de hele dag over hem aan het piekeren zijn op werk, realiserend dat hij toch niet echt gelukkig is op zichzelf. Voordat ik een hond nam dacht ik dat ik het makkelijker los kon laten. Maar ik heb nu een hond die ik goed ken en waar ik veel om geef en ik zie dat hij echt de gezelschap nodig heeft. Ik zou hem dus niet fulltime alleen kunnen laten.


honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Er waren wel zaken waar ik mij niet kon bij vinden. Zo was er iemand die 2 grote honden op een appartement had.   "

 Hier word ik altijd kriegel van. Alsof het type huis waar je woont van belang is voor een hond.

 

Een grote hond in een groot vrijstaand huis met een ruime tuin is niet per definitie beter af dan een grote hond in een appartement met een actief baasje. Sterker nog.. Ik ken heel wat van die grote huizen bezitters waar de hond alleen voorbij het tuinhek komt voor de DA.

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Naast het kunnen doen van de behoefte, heeft een hond gewoon behoefte aan gezelschap. Ik vermoed dat jouw hond met 10uur per dag alleen,  eenzaam zal worden. En een tweede erbij, lijkt me geen optie. Het is gewoon te lang.

Onze Berner wordt, nu hij ouder wordt, een lekkere luilak ;-).
Ik moet hem soms echt weleens wakker porren na een uur of 6 slaap/luieren om een wandeling te maken en dan nog maakt hij niet direct haast. Maar desondanks dat hij lekker veel slaapt en luiert, doet hij dat wel dicht bij ons gezelschap. Dat zal natuurlijk ook rasafhankelijk zijn, maar toch, 10 uur is in mijn optiek nogmaals te lang (en tussendoor met een uitlaatservice mee....dan is hij een uurtje onder de pannen en vervolgens weer alleen). 

Ik begrijp je behoefte voor een hond, ik heb ook jarenlang geen hond gehad en het vreselijk gemist. Maar ik heb wel bewust gewacht tot een moment in mijn carriere dat het mogelijk was om mijn uren zo in te delen (i.s.m. partner) totdat er een hond kwam. Misschien kun je af en toe op een hond passen? 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^