Nieuwe pup, enkele tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

Hallo allemaal,

Zal me even ook snel voorstellen, ben nieuw hier. Ik ben Belinde en samen met men man en zoontje van bijna 3 jaar hebben we een pup in huis genomen.

Onze nieuwe aanwinst luisterd naar de naam Luna en is 4 maandjes jong, is enorm lief en luisterd al best goed. Zij komt van een vriendelijk stel dat een grote tuin had en hebben haar dus nooit leren wandelen aan de riem. Nu merk ik dat als ik haar wil uitlaten dat ze soms verstijfd als ik een klein trekje aan de riem geef en daarbij het bevel volg zeg, tuurlijk moet ze dit nog allemaal leren dus hebben we er bergen geduld mee en belonen haar ook elke keer iets lukt met een klein trainings snoepje. 

Wat ik me echter afvraag is, sinds zij dus nog nooit echt is uitgelaten en nog een beetje ongemakkelijk voelt bij het harnas (met enkel een riempje is het helemaal een ramp) wat zouden jullie aanraden van afstand? Tot nu toe loop ik de straat af en dan terug maar soms heeft ze der behoefte nog niet gedaan en dan als ik weer binnen kom doet ze het snel in de keuken of gang. Als ze moe is van het lopen laat ze dat ook merken, wilt geen kant meer op en gaat er soms zelfs bij liggen. 

Het is een kruising van een boxer en een american bully.

 Dit is trouwens niet ons eerste hondje, ik ben heel men leven opgegroeid geweest met dieren, honden, katten, slangen etc maar het is een tijdje geleden dat ik een pup in huis heb genomen :p

Groetjes Belinde en een pootje van Luna -x-

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Om te beginnen zijn Bullies ook geen grage lopers. Ik heb zelf een Bully van 1 jaar maar het duurde wel tot een maand of 5 voordat ze het leuk begon te vinden daarvoor wilde ze geen stap vooruit. (maar ja dan ben ik weer zo volhoudend dat ik ook weer geen stap achteruit ga) Ja je moet wat geduld opbrengen en eigenlijk doen wat je nu aan het doen bent.

Op zich niet vreemd dus

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

" Om te beginnen zijn Bullies ook geen grage lopers. Ik heb zelf een Bully van 1 jaar maar het duurde wel tot een maand of 5 voordat ze het leuk begon te vinden daarvoor wilde ze geen stap vooruit. (maar ja dan ben ik weer zo volhoudend dat ik ook weer geen stap achteruit ga) Ja je moet wat geduld opbrengen en eigenlijk doen wat je nu aan het doen bent.
Op zich niet vreemd dus "

 Hahaha ja nou de bully die wij een tijdje terug in huis hadden genomen als opvang die wilde maar al te graag buiten x) Ben echt benieuwd hoe deze gaat uitvallen want de bouw van de Boxer zit er echt in maar heeft het gezichtje van een bully 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Ja nu is ze wel een 'grage' loper. Een heel grage

De eerste 5 maanden echter niet. Duurde ook vrij lang tot ze echt zindelijk was(Ook pas na 6 maanden)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Tillen. Til je pup het eerste stuk. En heel veel geduld.

 

Het commando "volgen" lijkt me niet handig en trekken ook niet. Elsa wilde de eerste dagen ook nauwelijks lopen aan de lijn. Prima, dan niet toch? Eenmaal in het bosje werd ze vanzelf nieuwsgierig en ging dan snuffelen.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Gefeliciteerd met jullie puppy. Ook een foto? :) 

 

'' volg'' commando zou ik niet gebruiken, want ze kent dat nog niet en zo leer je het ook verkeerd aan:) 

''volg'' leer je aan op moment dat je wandelt dat als ze naast je loopt waar jij wil dat ze loopt, commando volg zegt en beloond met een voertje of stem. Dat is nu nog te vroeg. 

 

Ik zou halsbandje even een paar dagen om laten. Ze mag al 20 minuten wandelen dus wat verder mag wel. Maar probeer niet te trekken, maar bijvoorbeeld bij je lokken met een speeltje, voertje of stem en zo vooruit te krijgen. Op den duur zal ze snappen dan ze beloond wordt voor het lopen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ooooo wat een mooierd.....heel veel plezier en welkom hier.

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

" Tillen. Til je pup het eerste stuk. En heel veel geduld.
 
Het commando "volgen" lijkt me niet handig en trekken ook niet. Elsa wilde de eerste dagen ook nauwelijks lopen aan de lijn. Prima, dan niet toch? Eenmaal in het bosje werd ze vanzelf nieuwsgierig en ging dan snuffelen. "

 Nou tillen... das geen klein pupje meer x) is al een beste dame en denk ik toch al zeker 15 kg.... weegt meer dan men zoontje xD

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

" Gefeliciteerd met jullie puppy. Ook een foto? :-) 
 
'' volg'' commando zou ik niet gebruiken, want ze kent dat nog niet en zo leer je het ook verkeerd aan:-) 
''volg'' leer je aan op moment dat je wandelt dat als ze naast je loopt waar jij wil dat ze loopt, commando volg zegt en beloond met een voertje of stem. Dat is nu nog te vroeg. 
 
Ik zou halsbandje even een paar dagen om laten. Ze mag al 20 minuten wandelen dus wat verder mag wel. Maar probeer niet te trekken, maar bijvoorbeeld bij je lokken met een speeltje, voertje of stem en zo vooruit te krijgen. Op den duur zal ze snappen dan ze beloond wordt voor het lopen.  "

 Speeltje heeft ze geen intresse in, snoepje op dat moment ook niet en men stem probeer ik zo neutraal (aka lief) mogelijk te houden maar nog blijft ze soms blokkeren. Ik zeg ook niet volg als ik al 5 meter verder ben maar als ze idd naast me zit/ligt. Ze is echt nog niet veel gewoon en het feit dat hier allemaal joden wonen die er enorm stom bij doen (lees, in een grote boog omheen gaan, de kinderen met hun steps enorm veel lawaai maken of gewoon beginnen te blaffen naar men hond en dan nog weglopen). Als ik dan zeg van stop daarmee daar maak je ze alleen maar bang mee, loop gewoon een keer door ipv zo te doen dan kijken ze me aan alsof ik 3 hoofden heb.

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

" Ooooo wat een mooierd.....heel veel plezier en welkom hier. "

 Dank je! zal kijken of ik straks nog een extra foto kan plaatsen :p

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Dank je! zal kijken of ik straks nog een extra foto kan plaatsen :p "

 Ooooo wat heerlijk dat tie op de bank mag.....wat is het karakter ? Is de hond wat onzeker ? ...het nog niet echt willen wandelen is geen ramp, ga er mee naar buiten en al is het nog geen 50 meter laat de hond gewoon indrukken opdoen, geen getrek, als de hond gaat zitten ga er naast staan, wacht tot tie uitgekeken is , en loop weer verder als je hondje ook verder gaat....kleine korte wandelingentjes doen al veel indrukken op.

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

"  Ooooo wat heerlijk dat tie op de bank mag.....wat is het karakter ? Is de hond wat onzeker ? ...het nog niet echt willen wandelen is geen ramp, ga er mee naar buiten en al is het nog geen 50 meter laat de hond gewoon indrukken opdoen, geen getrek, als de hond gaat zitten ga er naast staan, wacht tot tie uitgekeken is , en loop weer verder als je hondje ook verder gaat....kleine korte wandelingentjes doen al veel indrukken op. "

 Die is zooooooo ontzettend rustig, soms zou je denken dat we geen pup hebben :p

En ja hoor die mag overal komen behalve in de kleine zen kamer en de badkamer (vorige keer dat ze mee was ging ze pal achter me zitten en ik ben hard achterover gevallen door der x). We hebben een kleine badkamer dusja). Meissie slaapt zelfs bij ons op bed! 

Net met der naar de hondenweide geweest, heeft ze 10 minuutjes gespeeld en was weer genoeg voor der. We nemen nu de tram naar huis (is 1 halte maar toch) en ik moet zeggen ze doet het fantastisch op de tram, gaat gewoon zitten of liggen en trekt zich er niks van aan :) 

Hebben denk wel een prachtpup in huis hoor, ben helemaal verliefd <3

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Die is zooooooo ontzettend rustig, soms zou je denken dat we geen pup hebben :p
En ja hoor die mag overal komen behalve in de kleine zen kamer en de badkamer (vorige keer dat ze mee was ging ze pal achter me zitten en ik ben hard achterover gevallen door der x). We hebben een kleine badkamer dusja). Meissie slaapt zelfs bij ons op bed! 
Net met der naar de hondenweide geweest, heeft ze 10 minuutjes gespeeld en was weer genoeg voor der. We nemen nu de tram naar huis (is 1 halte maar toch) en ik moet zeggen ze doet het fantastisch op de tram, gaat gewoon zitten of liggen en trekt zich er niks van aan :-) 
Hebben denk wel een prachtpup in huis hoor, ben helemaal verliefd <3 "

 Als ik dit zo lees, kan niet mooier toch, met de tram, menige hond vind dat toch even een beetje eng...en de jouwe is heerlijk relaxt.....altijd oppassen met een hond vooral als ze pup zijn, zitten zomaar achter je of.....en ja pardoes val je over ze heen....mij ook gebeurd hoor...en wat fijn dat ze mee mag naar de slaapkamer, lekker de nacht bij je doorbrengen, als ze ouder zijn zoeken ze zelf wel een plekje op.......en iedere pup heeft in het begin wat moeite om mee te,lopen, de wereld is ook zo groot en een en al ontdekking toch.....  mijn pup ogin, nu net een jaar geworden was ook zo heerlijk rustig, ik vind dat fantastisch, geen stres voor jezelf en ook niet voor de jonge hond....en ogin is in huis nog een heerlijke rustige hond, alleen tegen etenstijd roeit ze zich, anders niet, hahahaha.....

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

"  Als ik dit zo lees, kan niet mooier toch, met de tram, menige hond vind dat toch even een beetje eng...en de jouwe is heerlijk relaxt.....altijd oppassen met een hond vooral als ze pup zijn, zitten zomaar achter je of.....en ja pardoes val je over ze heen....mij ook gebeurd hoor...en wat fijn dat ze mee mag naar de slaapkamer, lekker de nacht bij je doorbrengen, als ze ouder zijn zoeken ze zelf wel een plekje op.......en iedere pup heeft in het begin wat moeite om mee te,lopen, de wereld is ook zo groot en een en al ontdekking toch.....  mijn pup ogin, nu net een jaar geworden was ook zo heerlijk rustig, ik vind dat fantastisch, geen stres voor jezelf en ook niet voor de jonge hond....en ogin is in huis nog een heerlijke rustige hond, alleen tegen etenstijd roeit ze zich, anders niet, hahahaha..... "

 Dat ken ik idd van dat eten, zodra ik de keuken inga loopt ze mee,anders komt ze niet van de zetel/bed af :-p

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat je hond niet snapt, dat het wandelen bedoeld is om zijn behoeftes te doen.

Dat heeft hij nooit geleerd, er was nooit met hem gewandeld.

 

Daarom denk ik dat je niet meteen moet wandelen als je buiten bent met hem.

Zorg dat je in de buurt een rustig plekje kan vinden, waar je hond zijn behoefte kan doen.

Blijf daar op dat punt en ga niet wandelen.

Je hond kan dan een beetje rondsnuffelen en als hij zijn behoefte doet, beloon hem dan!

Misschien kost dit in het begin wat tijd, dat je hond niets doet en alles ophoudt.

Zorg daarom dat je naar buiten gaat, als je bijna zeker weet dat je hond 'hoge nood' heeft.

Eventueel kun je daarna nog proberen om een stukje te wandelen.

Maar je hond moet eerst leren, dat naar buiten gaan betekent dat hij ook moet plassen/poepen.

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

" Ik denk dat je hond niet snapt, dat het wandelen bedoeld is om zijn behoeftes te doen.
Dat heeft hij nooit geleerd, er was nooit met hem gewandeld.
 
Daarom denk ik dat je niet meteen moet wandelen als je buiten bent met hem.
Zorg dat je in de buurt een rustig plekje kan vinden, waar je hond zijn behoefte kan doen.
Blijf daar op dat punt en ga niet wandelen.
Je hond kan dan een beetje rondsnuffelen en als hij zijn behoefte doet, beloon hem dan!
Misschien kost dit in het begin wat tijd, dat je hond niets doet en alles ophoudt.
Zorg daarom dat je naar buiten gaat, als je bijna zeker weet dat je hond 'hoge nood' heeft.
Eventueel kun je daarna nog proberen om een stukje te wandelen.
Maar je hond moet eerst leren, dat naar buiten gaan betekent dat hij ook moet plassen/poepen. "

 een rustig stukje heb ik hier niet in de straat, dan moet ik al een blok verder zijn, ik woon middenin het stad. Ze snapt goed dat we buiten gaan voor der behoefte te doen, ze doet al wel een poepje buiten en sinds gisteren begint ze het plassen buiten ook te snappen. Nu loop ik de straat af en dan terug en dan heeft ze meestal wel een plasje en kakje gedaan :-)

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 2 doggies

honden foto van Karin Bakker

Nogmaals zeker niet alle Bullies zijn grage lopers als puppy, mijn Bully was echt geen uitzondering. Dit komt door het stukje 'Bulldog' wat er in zit, en hebben dus meer tijd nodig om het lopen leuk te vinden. Bij de Bulldog is dit ook zo.

Geduld dus..

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

" Nogmaals zeker niet alle Bullies zijn grage lopers als puppy, mijn Bully was echt geen uitzondering. Dit komt door het stukje 'Bulldog' wat er in zit, en hebben dus meer tijd nodig om het lopen leuk te vinden. Bij de Bulldog is dit ook zo.
Geduld dus.. "

 wie zegt dat ik geen geduld heb? Ik ga naar buiten zodat ze daar een plasje en kakje kan doen, ik loop er geen kms mee... denk hooguit 20 meter....

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  wie zegt dat ik geen geduld heb? Ik ga naar buiten zodat ze daar een plasje en kakje kan doen, ik loop er geen kms mee... denk hooguit 20 meter.... "

 Nou, nou Belinde, de toon in je berichtje is een beetje nors.  Karin wil je gewoon laten weten dat de ene graag loopt en de ander niet.

 

Nu ben je verliefd op je hondje (ik ook trouwens ), maar houd er wel rekening mee dat er nog momenten zullen komen dat jouw hondje niet doet wat je er van verwacht, dat ze wel eens uit de band kan springen.  Ook dan wordt er van je verwacht dat je geduld hebt.

Het is zeker geen gekke raad die Karin geeft.

 

We wachten in ieder geval met spanning op nog een foto!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Gefeliciteerd met je pup en veel plezier samen.

 

Tips heb ik helaas niet voor je, willen mijn honden niet lopen dan neem ik ze onder mijn arm.

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

"  Nou, nou Belinde, de toon in je berichtje is een beetje nors.  Karin wil je gewoon laten weten dat de ene graag loopt en de ander niet.
 
Nu ben je verliefd op je hondje (ik ook trouwens ), maar houd er wel rekening mee dat er nog momenten zullen komen dat jouw hondje niet doet wat je er van verwacht, dat ze wel eens uit de band kan springen.  Ook dan wordt er van je verwacht dat je geduld hebt.
Het is zeker geen gekke raad die Karin geeft.
 
We wachten in ieder geval met spanning op nog een foto! "

 Ik ben helemaal niet nors hoor :-) En ja ik weet dat er nog erger momenten zullen komen, ben heel men leven met dieren opgegroeid dus het zal zeker niet de eerste keer zijn dat ik me ga ergeren aan iets :-p Ik zit ook met een zoontje van bijna 3 jaar, kheb daar ook soms men erger moment als die niet wilt luisteren xD

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

" Gefeliciteerd met je pup en veel plezier samen.
 
Tips heb ik helaas niet voor je, willen mijn honden niet lopen dan neem ik ze onder mijn arm. "

 Dank je wel ^^

ja deze pup past helaas niet meer zo even onder men arm x) Moest ze deze ochtend tillen om de trap af te gaan want iemand in het gebouw had weer de liftdeur op verdieping 3 open laten staan (wij wonen op het eerste maar die pup moet natuurlijk dringen plasje doen) en ze weegt meer dan men zoontje van 3 jaar denk O.o

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

Ik denk trouwens dat het niet mee willen lopen ook te maken had met het warme weer, het heeft vanacht flink geonweerd hier en daardoor een stuk afgekoeld en nu loopt ze happy de pappy mee aan de lijn en wilt zelf elke keer verder. Ik merk ook dat haar lichaamstaal is verandert, staart niet meer laag maar eerder op lijn met haar rug en ze begint me nu ook uit te dagen (lees kopstootjes geven) om te spelen :D

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Mijn Bully was tot ruim 5 mnd op het moment dat ik de deur uit ging ze volop in de rem ging.Ze liep geen stap vooruit.Dit kon ze wel zeker 100 meter vol houden. (daarna ging het weer wat beter)

Ik trok dan niet maar ging ook niet met haar mee( als ze naar huis toe wilde). Uit eindenlijk krijgt ze toch steeds meer door dat 'terug trekken richting deur' geen zin heeft. Ook deze weerstand gaat ze vanzelf opgeven omdat ze niet in staat zijn dit erg lang fysiek te bieden.Op dat moment ga je weer een paar stappen verder met waarschijnlijk  weer het zelfde ritueel.

Uiteindelijk gaat ze doorhebben dat 'weerstand bieden' geen zin heeft, maar je zult hiervoor engelegeduld nodig hebben voor dit zover is maar het gaat zeker goedkomen.( en als je deze opmerking offensief vind dan zie ik dit echt niet als 'mijn probleem').

 

Ik adviseer  je om niet toegeven aan 20 meter want dan geef je haar haar zin!!

Met tijd zul je zien dat ze het ineens wel leuk gaat vinden!!

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  Speeltje heeft ze geen intresse in, snoepje op dat moment ook niet en men stem probeer ik zo neutraal (aka lief) mogelijk te houden maar nog blijft ze soms blokkeren. Ik zeg ook niet volg als ik al 5 meter verder ben maar als ze idd naast me zit/ligt. Ze is echt nog niet veel gewoon en het feit dat hier allemaal joden wonen die er enorm stom bij doen (lees, in een grote boog omheen gaan, de kinderen met hun steps enorm veel lawaai maken of gewoon beginnen te blaffen naar men hond en dan nog weglopen). Als ik dan zeg van stop daarmee daar maak je ze alleen maar bang mee, loop gewoon een keer door ipv zo te doen dan kijken ze me aan alsof ik 3 hoofden heb. "

Hier val ik toch wel een beetje over aangezien ik zelf ook joods ben. Dit heeft niets met geloof te maken ;)

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  Ik ben helemaal niet nors hoor :-) En ja ik weet dat er nog erger momenten zullen komen, ben heel men leven met dieren opgegroeid dus het zal zeker niet de eerste keer zijn dat ik me ga ergeren aan iets :-p Ik zit ook met een zoontje van bijna 3 jaar, kheb daar ook soms men erger moment als die niet wilt luisteren xD "

 Het kwam offensief over..

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Nu heeft ze weer een  "Katten manie" als ze een kat ziet dan blijft ze stok stijf staan en wil mij richting 'kat'op trekken.

Dan krijgt ze dus ook nu weer het zelfde recept. Ik blijf ook stokstijf staan en bij elke seconde ontspanning stap ik naar achteren. Is de focus helemaal naar mij terug gekeerd dan beloon ik haar met iets lekkers. Dit kan soms wel heel lang duren ( dan heb ik een afspraak met mijn ouders die zich afvragen waar ik dan zolang bleef. Maar ja ik weet het, dit is puber gedrag en hier moet ik weer aandacht aan besteden)

je moet net iets meer volhoudend en eigenzinnig zijn als je Bully dan gaat het allemaal goed komen

 

 

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

" Hier val ik toch wel een beetje over aangezien ik zelf ook joods ben. Dit heeft niets met geloof te maken ;-) "

 Weet niet in hoever jij .. goh hoe moet ik dit zeggen... joods bent? Sorry, echt waar maar weet niet anders hoe dit te verwoorden. Hier zijn de zwaar orthodoxe joden degene waar het om gaat, ik woon in een straat waar er 95% van woont en idd die gaan het allemaal uit de weg enzo. Ik heb totaal niets tegen mensen met een ander geloof/huidskleur of wat dan ook maar zij zijn echt zo onbeschoft, vooral de mannen en jongvolwassen mannen die fietsen hier je huis zo voorbij over de stoep en hebben al bijna paar keer men buggy omver gefietst, als ik er dan iets van zeg van joh je moet daar fietsen en niet hier, dit is een voetpad dan kijken ze je echt aan van ga ergens anders zeuren x)

Soms best wel frustrerend, vind het ook ergens wel spijtig dat die kindjes enzo de angst voor honden wordt aangeleerd terwijl er zoveel lieve beestjes rondlopen hier die geen vlieg kwaad doen.

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

"  Het kwam offensief over.. "

 nou mijn excuses dan

honden page profiel belindebelinde

honden foto van belinde

" Mijn Bully was tot ruim 5 mnd op het moment dat ik de deur uit ging ze volop in de rem ging.Ze liep geen stap vooruit.Dit kon ze wel zeker 100 meter vol houden. (daarna ging het weer wat beter)
Ik trok dan niet maar ging ook niet met haar mee( als ze naar huis toe wilde). Uit eindenlijk krijgt ze toch steeds meer door dat 'terug trekken richting deur' geen zin heeft. Ook deze weerstand gaat ze vanzelf opgeven omdat ze niet in staat zijn dit erg lang fysiek te bieden.Op dat moment ga je weer een paar stappen verder met waarschijnlijk  weer het zelfde ritueel.
Uiteindelijk gaat ze doorhebben dat 'weerstand bieden' geen zin heeft, maar je zult hiervoor engelegeduld nodig hebben voor dit zover is maar het gaat zeker goedkomen.( en als je deze opmerking offensief vind dan zie ik dit echt niet als 'mijn probleem').
 
Ik adviseer  je om niet toegeven aan 20 meter want dan geef je haar haar zin!!
Met tijd zul je zien dat ze het ineens wel leuk gaat vinden!!
 
  "

 Ik doe nu 20 meter omdat zij het gewend was van altijd in een tuin te zitten en er is niet mee gewandelt, haar spieren zijn niet voldoende aangesterkt volgens de DA om al langere stukken mee te wandelen, en ook omdat zij het totaal niet gewend is van in het stad te zitten of een leiband om te hebben. Elke week vergroten we de afstand een beetje en 1x to t2x per dag gaan we ermee langs de hondenweide

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: chihuahua Met pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^