Ras of kruising?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Weet dat het allemaal kruisingen zijn maar ze worden wel verkocht als rashonden waar ze veel geld voor vragen. Daartegen zouden ze moeten ingrijpen.Vind het gewoonweg een oplichterij om deze honden als rashond te verkopen en de (ras)honden zonder stamboom noemen ze dan een ordinair ras omdat er geen afstammingsbewijs bij is.
 
"

 Nee ze worden niet verkocht als rashonden, er zit namelijk geen stamboom bij. Dat kopers zo dom zijn om duizenden euro´s neer te tellen voor een kruising met veel ziektes vaak, tja, daar doe je niet zo veel aan. Marktwerking heet dat.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  Je hoeft je voor mij niet te verontschuldigen, niets tegen kruisingen, ik heb er zelf ook een. Je hoord mij ook nergens zeggen dat rashonden niet ziek kunnen worden etc, dus waar dat op slaat?  Mijn punt is dat, als er geen stamboom bij zit, het dus waarschijnlijk geen rashond is, er kan ergens ver weg in de voorouderen een andere hond bij zijn gemixt, zo iets weer je nooit. Dus met stamboom weet je dat je kan spreken over een rashond. Zonder stamboom weet je dit nooit.  "

  Het is toch zo dat een hond met stamboom net zo ziek kan worden als een hond van hetzelfde ras zonder stamboom? Ook kunnen ze ras kwaaltjes hebben bv hd of ed net als een hond van hetzelfde ras zonder stamboom.

 

Is het niet zo dat in alle honden ook die met stamboom in hun voorouders gekruist zijn met andere rassen om het ras te bekomen zoals ze nu zijn. Dus in mijn ogen zijn alle honden kruisingen met of zonder papieren. Een Ierse wolfshond is vroeger gekruist met een windhond om ze slanker van uitzicht te maken en zo is dat met alle rassen gebeurd. Het maakt niet uit of dit nu honden of katten of paarden of konijnen, kort of lang of ruwhaar zijn,ieder dier zoals het nu is is ontstaan door kruisingen.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Als het een raszuivere hond was geweest bij een goede fokker dan was de hond wel gechipt geweest.
Als fokker zijnde ben je verplicht om je pups met een aantal weken te laten chippen. Dat het bij deze hond niet gebeurd is kan je je dus afvragen hoe serieus de fokker was en waar de hond vandaan komt (kans is ook groot dat ie Nederland binnen gesmokkeld is)
 
Dus ja wat zit er in?  Kan echt van alles zijn. Het wordt wel een aardig grote hond gok ik zo dus ik zou als eigenaar zeker rekening houden met hd of andere erfelijke ziektes (want als je als fokker zijnde de ouder dieren zou laten testen dan zou je ook je pups chippen!) "

 Heb ook tegen de buurvrouw gezegd dat de pup waarschijnlijk via via het land is in gesmokkeld en waarschijnlijk een broodfok pup is en hij verborgen gebreken kan hebben.Heb haar ook gezegd dat ze dit nog kan laten testen.

 

Het wordt zekers een grote hond daar hij al bijna zo groot is als Qjell.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  
Labradoodles, malchi cavachon etc etc zijn allemaal geen rashonden.
Het zijn leuke naampjes voor kruisingen om ze duur te kunnen verkopen, aan mensen die denken hiermee iets heel aparts te hebben.
Hoewel ze wel bezig zijn bij de labradoodle om het een officieel ras te maken, maar dat is het nog niet.

 En als die dan binnen x aantal jaren erkend worden dan is het ook een rashond ook al is het een kruising van verschillende rassen.

 

Een hond die dan zogezegd op een hond zonder stamboom lijkt zou dan geen rashond zijn. Daar kan ik me dus zo kwaad in maken!!

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

(Heeft de DA ook iets over de poten gezegd? Het kan toeval zijn dat de pup op beide foto's zo staat, maar ik vind de stand van de poten van linksachter en linksvoor er toch niet heel goed uitzien.) "

 Weet niet of de d.a daar iets van gezegd heeft. Kan het de buurvrouw wel eens vragen.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Ik vind hem een veel te grote zware kop hebben voor een grote munsterlander, met een te diepe stop, te korte stompe snuit, te veel lip, te brede schedel. Bovendien is hij reusachtig vergeleken met normale munsterlander pups. Ditto met stabijs trouwens, behalve de kleur en hangoren zie ik geen gelijkenissen. 
 

Grote munsterlander 

Stabij

Deze pup "

 De pup staat ook veel hoger op zijn poten dan de Grote munsterlander en de Stabij.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  Hij staat links achter met dat pootje meer onder zijn lichaam, waardoor dat ondervoetje zo naar voren staat.
Recht voor, lijkt hij te ontlasten.
Een foto is helaas maar een moment opname. 
 
Ik denk, omdat het een grote hond is, hij gewoon enorm slap zal zijn.
Hij is niet gechipt, vraag me af wat voor voering hij gehad zal hebben en wat voor beweging.
In een kennel vb bouw je geen spieren op en blijf je zo slap.
 
Goede voeding en beweging met beleid opbouwen, lijkt me echt noodzakelijk.
  "

 Volgens de buurvrouw was de pup uitgehongerd toen ze was gaan halen.Bij die mensen zat hij in een kennel van twee vierkante meter en kende geen halsband.

 

Toen ik de pup zag vond ik hem ook nog mager uitzien (wat niet goed te zien is op de foto's.Vroeg aan haar of ik hem eens mocht optillen om te zien of dat lukte en ik kon hem idd optillen wat ik met Qjell niet kan.Hij heeft van de d.a wel een wormkuur gekregen en hij is nu gevaccineerd en gechipt wat de buurvrouw heeft laten doen.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" Ik zie er een Stabij in. Mooie kop! "

 Ik dacht ook stabij te zien

 

Maar ik vind de grootte lastig inschatten op de foto en oogt wat magertjes (kan door groeischeut zijn)

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  Ik dacht ook stabij te zien
 
Maar ik vind de grootte lastig inschatten op de foto en oogt wat magertjes (kan door groeischeut zijn) "

 Dat heb je goed opgemerkt. Hij is ook erg mager maar ja de buurvrouw heeft hem pas sinds maandag.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

 

Onderstaande foto is van een Landseer fokker met stamboom.

 

Dit is de foto.

 

Deze is van de buurvrouw haar pup.

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"   Het is toch zo dat een hond met stamboom net zo ziek kan worden als een hond van hetzelfde ras zonder stamboom? Ook kunnen ze ras kwaaltjes hebben bv hd of ed net als een hond van hetzelfde ras zonder stamboom.
 
Is het niet zo dat in alle honden ook die met stamboom in hun voorouders gekruist zijn met andere rassen om het ras te bekomen zoals ze nu zijn. Dus in mijn ogen zijn alle honden kruisingen met of zonder papieren. Een Ierse wolfshond is vroeger gekruist met een windhond om ze slanker van uitzicht te maken en zo is dat met alle rassen gebeurd. Het maakt niet uit of dit nu honden of katten of paarden of konijnen, kort of lang of ruwhaar zijn,ieder dier zoals het nu is is ontstaan door kruisingen. "

 Ik weet niet of je leest wat ik zeg? Maar ik zei letterlijk: je hoort mij nergens zeggen dat rashonden niet ziek kunnen worden, ik weet niet waarom je er dan op ingaat dat ze ziek kunnen worden, want dat is dus PRECIES wat ik zeg.. 

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Weet dat het allemaal kruisingen zijn maar ze worden wel verkocht als rashonden waar ze veel geld voor vragen. Daartegen zouden ze moeten ingrijpen.Vind het gewoonweg een oplichterij om deze honden als rashond te verkopen en de (ras)honden zonder stamboom noemen ze dan een ordinair ras omdat er geen afstammingsbewijs bij is.
 
Of je nu een bepaalde hond hebt met of zonder stamboom maakt gewoon niet uit. Een Duitse of Mechelaar is een Duitse of Mechelaar Of daar nu papieren bij zijn of niet. "

 Niet 1 van deze honden worden verkocht als rashonden. Waar heb je dit vandaan gehaald? 

 

Wat je zegt dat een stamboom gewoon niet uitmaakt klopt echt niet. Zoals ik zei, hier een hond zonder stamboom, haar vader heeft er wel een, dus ik weet precies van zijn voorouderen. Van de moeder weet ik niets. 

Van honden zonder stamboom heb je gewoin geen zekerheid met wat voor rassen erin zitten. En dat hoeft niet erg te zijn, maar het is wel iets dat je in je achterhoofd moet houden. Jouw hond heeft een stamboom toch, Qjell? Dan weet je hoe belangrijk dit is, en weet je ook 100 % zeker wat voor ras het is. Zou hij geen stamboom hebben, Kun je er niet van uit gaan dat het een 100 % Duitse dog is, hij ziet er wel zo uit, maar is het dus waarschijnlijk niet. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  Ik weet niet of je leest wat ik zeg? Maar ik zei letterlijk: je hoort mij nergens zeggen dat rashonden niet ziek kunnen worden, ik weet niet waarom je er dan op ingaat dat ze ziek kunnen worden, want dat is dus PRECIES wat ik zeg.. 
 
  "

 Dat heb je ook niet gezegd.

Ik bedoel te zeggen dat het niets met een stamboom te maken heeft of een hond al dan niet ziek wordt of een ras kwaal kan hebben.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Waarom kwaad maken? 

Kijk: 

Dit is Chewy. Chewy is een mops x beagle kruising maar Chewy lijkt behoorlijk op een mops. 

 

Dus nu ga ik Chewy verkopen. (Theoretisch he ik ga Chewy baby nooit verkopen natuurlijk) 

 

Ik zet m op marktplaats en zeg TE KOOP Mopshond. 

 

Mensen gaan m kopen en die mensen denken nu dat ze een mopshond hebben. Nu zie je bij Chewy wel dat er iets anders door zit maar bij n pup van Chewy en n mops kun je dat aan de buitenkant al niet meer zien. 

 

Is die pup dan ineens mopshond? Is Chewy een mopshond omdat ik hem heb verkocht als mopshond? 

 

Nee dat zijn ze dus niet, want de nieuwe eigenaren hebben geen stamboom om te controleren dat ze raszuiver en 100% mopshond zijn. 

 

Waarom maakt dat je boos? T is niet zo dat een kruising of volledig bastaard "minder" is dan een rashond hoor. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Dat heb je ook niet gezegd.
Ik bedoel te zeggen dat het niets met een stamboom te maken heeft of een hond al dan niet ziek wordt of een ras kwaal kan hebben. "

 Klopt, daar heb je helemaal gelijk in, sommige rashonden zijn zelfs beter af als je ze kruist met een andere hond.

Maar wat ik wil zeggen is dat je met een stamboom wel weet welk ras je hebt, maar een 'lookalike' weet je dit nooit. Een mechelaar kan als mechelaar verkocht worden, maar als er geen stamboom bij zit kan er ook bv Hollandse herder in zitten, en de eigenaren zullen hier dan dus nooit achterkomen. Daar is een stamboom voor! (en voor heel veel andere dingen) 

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Inderdaad, met stamboom weet je precies welk ras het is, zonder stamboom weet je het niet.
Vaak zit er dan toch wel ergens wat anders door gemixt, dus is het gewoon geen rashond. Wel 100% diersoort hond, maar gewoon niet dat specifieke ras.

Bobby werd aangeboden als Cairn Terrier, wat zij duidelijk niet is. Maakt verder niet uit, ze is er echt niet minder lief om, of minder hond dan mijn ras Westie. Maar hoewel de Cairn het enige ras is wat er duidelijk bij haar inzit kan ik haar moeilijk zo noemen. Dat is ze immers niet.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Chewy heeft idd de kleur van een mops maar zekers niet de bouw en dat is duidelijk te zien.

 

Het gaat er gewoon om dat, ik neem nu Labradors als vb.

Stel nu dat je uit twee, Labradors met stamboom een nest krijgt waarvoor geen stamboom is aangevraagd. En die pups kruis je met Labradors zonder stamboom uit ouders met stamboom. Dan hebben de pups daarvan dus ouders zonder stamboom en dan zouden het geen 'echte' en dan zouden het geen 'echte' Labradors zijn?

Terwijl het echt puur aan het al dan niet hebben van dat papiertje ligt. Het zijn toch gewoon net zo goed echte Labradors als wanneer ze wel een stamboom hebben? Ik bedoel, het is toch alleen puur op papier dat het geen stamboomhonden zijn, maar het zijn wel pure rashonden! 

De hond zelf wordt er fysiek of mentaal niet anders van, zo'n papiertje ligt ergens in een kast. Een rashond kan prima een hond zonder papieren zijn, het valt alleen moeilijker te bewijzen, maar dat betekent natuurlijk niet dat het geen rashond meer is.

 

Het zijn geen stamboomhonden. Wel rashonden! Want ze komen uit een lijn pure Labradors. Alle grootouders hebben immers wel een stamboom. Het is toch wel te gek om te zeggen dat het geen pure goldens zijn enkel en alleen maar omdat er geen papiertje bij zit? Wat zijn het dan? Kruisingen  ? Natuurlijk niet! Het zijn stamboomloze Labradors, en simpelweg vertegenwoordigers van hun ras.

Daarom bestaan er in mijn ogen stamboomhonden, stamboomloze rashonden,kruisingen (hierin kan men rassen in herkennen)en onherleidbare kruisingen (onherkenbaar uit welke rassen ze voortkomen).

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Chewy heeft idd de kleur van een mops maar zekers niet de bouw en dat is duidelijk te zien.
 
Het gaat er gewoon om dat, ik neem nu Labradors als vb.
Stel nu dat je uit twee, Labradors met stamboom een nest krijgt waarvoor geen stamboom is aangevraagd. En die pups kruis je met Labradors zonder stamboom uit ouders met stamboom. Dan hebben de pups daarvan dus ouders zonder stamboom en dan zouden het geen 'echte' en dan zouden het geen 'echte' Labradors zijn?
Terwijl het echt puur aan het al dan niet hebben van dat papiertje ligt. Het zijn toch gewoon net zo goed echte Labradors als wanneer ze wel een stamboom hebben? Ik bedoel, het is toch alleen puur op papier dat het geen stamboomhonden zijn, maar het zijn wel pure rashonden! 
De hond zelf wordt er fysiek of mentaal niet anders van, zo'n papiertje ligt ergens in een kast. Een rashond kan prima een hond zonder papieren zijn, het valt alleen moeilijker te bewijzen, maar dat betekent natuurlijk niet dat het geen rashond meer is.
 
Het zijn geen stamboomhonden. Wel rashonden! Want ze komen uit een lijn pure Labradors. Alle grootouders hebben immers wel een stamboom. Het is toch wel te gek om te zeggen dat het geen pure goldens zijn enkel en alleen maar omdat er geen papiertje bij zit? Wat zijn het dan? Kruisingen  ? Natuurlijk niet! Het zijn stamboomloze Labradors, en simpelweg vertegenwoordigers van hun ras.
Daarom bestaan er in mijn ogen stamboomhonden, stamboomloze rashonden,kruisingen (hierin kan men rassen in herkennen)en onherleidbare kruisingen (onherkenbaar uit welke rassen ze voortkomen). "

 Maar waarom zou iemand geen stamboom aanvragen voor een nest pups als de ouders wel stambomen hebben? 

 

De enige reden die ik daarvoor kan bedenken is omdat de moeder hond teveel nestjes in een jaar heeft gehad. 

Wil je zoiets stimuleren? 

 

Je theorie klopt wel zo een pup is "raszuiver" in bloed maar in de praktijk is een stamboomloze pup van twee stamboom ouders vaak wel heel "onzuiver" op andere gebieden. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, dat gebeurt juist inderdaad wel, als fokkers illegaal teveel nestjes met hun teef fokken.

Dat gaat dan echt alleen maar om het geld, dat ze dat doen.

Dan kunnen ze geen stamboom aanvragen, maar strijken ze wel het geld op van de pups die ze zonder stamboom verkopen.

Zulke pups moet je nooit kopen, dan werk je juist mee aan een vorm van broodfok.

Dan kun je wel pronken met je rashond, maar wel ten koste van de moederhond.

Dat zijn juist fokkers waar je ver van moet blijven.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  Maar waarom zou iemand geen stamboom aanvragen voor een nest pups als de ouders wel stambomen hebben? 
 
De enige reden die ik daarvoor kan bedenken is omdat de moeder hond teveel nestjes in een jaar heeft gehad. 
Wil je zoiets stimuleren? 
 
Je theorie klopt wel zo een pup is "raszuiver" in bloed maar in de praktijk is een stamboomloze pup van twee stamboom ouders vaak wel heel "onzuiver" op andere gebieden.  "

 Het hoeft daarom niet te zijn dat deze fokker meerdere nesten voortbrengt dan is toegestaan. Het kan ook komen doordat de stambomen te laat zijn aangevraagd en ze hierdoor niet meer kunnen gemaakt worden. Wat moet je dan als fokker? De pups euthanaseren? Geloof niet dat een fokker dat laat doen.

 

Wil helemaal niets stimuleren. En zekers geen br..dfokkers en fokkers die meer nesten voortbrengen dan voorgeschreven is.

 

Ik begrijp wel dat er fokkers moeten zijn, maar ze zouden niet meer dan 2 nesten op een moederhond haar leven mogen hebben. Broodfok en bewust vermeerderaars zouden streng gestraft moeten worden met een inbeslagname van hun honden en een wettelijk verbod om nog eender welk dier te houden. Daarbij zouden de fokkers die zich aan de regels houden meer moeten vragen voor hun aangeboden pups en ze moeten de mogelijkheid kunnen krijgen om de mensen die een pup bij hun willen aanschaffen grondig te screenen en controle uitvoeren waar de pup is terecht gekomen en hoe die daar wordt gehuisvest, verzorgd enz....Is dit niet naar wens of de eisen van de fokker zou deze gemachtigd moeten zijn om de pup weer aan zich toe te eigenen.Dan zouden er veel minder impuls aankopen gedaan worden en komen er minder dieren in het asiel terecht waardoor dan de echte sukkelaars die het erg hart nodig hebben een goede thuis krijgen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Volgens de buurvrouw was de pup uitgehongerd toen ze was gaan halen.Bij die mensen zat hij in een kennel van twee vierkante meter en kende geen halsband.
 
Toen ik de pup zag vond ik hem ook nog mager uitzien (wat niet goed te zien is op de foto's.Vroeg aan haar of ik hem eens mocht optillen om te zien of dat lukte en ik kon hem idd optillen wat ik met Qjell niet kan.Hij heeft van de d.a wel een wormkuur gekregen en hij is nu gevaccineerd en gechipt wat de buurvrouw heeft laten doen. "

 Ah, arme hond. Gelukkig is hij daar weg.

 

Goed eten, lekker bewegen en een hele dosis liefde zal hem goed doen. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  En als die dan binnen x aantal jaren erkend worden dan is het ook een rashond ook al is het een kruising van verschillende rassen.
 
Een hond die dan zogezegd op een hond zonder stamboom lijkt zou dan geen rashond zijn. Daar kan ik me dus zo kwaad in maken!! "

 Het blijven kruisingen waarvan je niet kan zeggen hoe ze gaan uitgroeien.

 

Ik heb mijn Gioia (Lagotto Romagnolo) gekocht (inmiddels 13 jaar geleden), zij was de laatste generatie met een roze stamboom.

Als je een hondenras wil laten erkennen, zodat ze een stamboom krijgen, moet je 10 jaar hondjes fokken die voldoen aan de rasstandaard.  Er mag er dus geen tussen zitten die opeens een andere kleur heeft of een roze neus, terwijl dat niet toegelaten is, enz. 

 

Het ras moet om zo te zeggen stabiel blijven.  Eens dat is gebeurd komt er een gewone stamboom en worden ze erkend als ras.

 

Zolang de nakomelingen van die kruisingen nog te veel verschillen, kan er geen sprake zijn van een rashond.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Aan het ontbreken van de chip zal je denken dat het om een broodfok pup gaat. Maar kruising of niet het is een mooie hond om te zien.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Het hoeft daarom niet te zijn dat deze fokker meerdere nesten voortbrengt dan is toegestaan. Het kan ook komen doordat de stambomen te laat zijn aangevraagd en ze hierdoor niet meer kunnen gemaakt worden. Wat moet je dan als fokker? De pups euthanaseren? Geloof niet dat een fokker dat laat doen.
 

 Euhhh??? die stambomen worden dadelijk na de geboorte aangevraagd. Waarom zouden ze dan te laat kunnen zijn.

Dit is wel inderdaad één van de smoezen die men gebruikt om nestjes tussendoor verkocht te krijgen: per ongeluk gedekt, stamboom te laat aangevraagd, enz...

 

Ik begrijp niet waarom je zo negatief bent over een stamboom.

Als labradoodels morgen door de raad goedgekeurd worden als ras dan is het een ras (net als bij meerdere rassen). Zolang men ze niet goed keurt is het geen ras. Zij bepalen de regels, niet de man in de straat.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Het blijft natuurlijk ontzettend apart dat alleen FCI erkende rassen 'goed' zijn en als de FCI het niet erkend dan is het 'fout'. Of het nu om een kleur gaat, een ras in wording of een ras erkend door een organisatie anders dan de FCI. Alsof de FCI heilig is en rasstandaarden recht uit de hemel in hun schoot vallen. Die organisatie bestaat ook maar gewoon uit mensen met meningen  Wat een ras een ras maakt is geen top-down beslissing. Wij, de onderlaag, de gewone bevolking, bepalen dat. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  En als die dan binnen x aantal jaren erkend worden dan is het ook een rashond ook al is het een kruising van verschillende rassen.
 
Een hond die dan zogezegd op een hond zonder stamboom lijkt zou dan geen rashond zijn. Daar kan ik me dus zo kwaad in maken!! "

 Nee want een pomchi is een pomeranian x chihuahua dus de F1 generatie van een kruising van een ras a x een ras b. Een rashond zoals bv de sheltie is al 100e jaren een sheltie en er wordt enkel met shelties gefokt. Ik snap niet dat je het verschil niet ziet tussen een kruising zoals een pomchi en een rashond? Een stamboomloze hond is niet minder waard ik heb zelf ook een stamboomloze hond gehad en staat wel als voorbeeld op de rasvereniging. Maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat ie 100% raszuiver is terwijl ik dat met mijn shelties die dus wel een stamboom hebben wel kan zeggen. Staat los van waarde en gezondheid! 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dit is de definitie van een rashond. Ik snap dus niet waarom je daar kwaad om wordt  

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Dit is de definitie van een rashond. Ik snap dus niet waarom je daar kwaad om wordt   "

 Precies dit dus...

 

Honden zonder stamboom zijn niet minder. Je weet gewoon niet of ze raszuiver zijn waardoor je ze geen rashond kan noemen.

 

Heb zelf een stamboomloze border gehad. Nu ik er 1 met stamboom heb weet ik bijna zeker dat ze niet raszuiver was ook al leek ze wel op een border. Dat maakt haar niet minder.

 

Een stamboom is niet alleen een stukje papier. Het verteld je wat er voor ziektes speelt in de lijnen. Wie de voorouders waren dat soort dingen.

 

Tuurlijk je stamboomhond kan net zo goed ziek worden. Alleen heb je er alles aan gedaan om te voorkomen dat ze erfelijke afwijkingen hebben. Aangezien je de lijnen en dergelijke uitzoekt (: 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  Euhhh??? die stambomen worden dadelijk na de geboorte aangevraagd. Waarom zouden ze dan te laat kunnen zijn.
Dit is wel inderdaad één van de smoezen die men gebruikt om nestjes tussendoor verkocht te krijgen: per ongeluk gedekt, stamboom te laat aangevraagd, enz...
 
Ik begrijp niet waarom je zo negatief bent over een stamboom.
Als labradoodels morgen door de raad goedgekeurd worden als ras dan is het een ras (net als bij meerdere rassen). Zolang men ze niet goed keurt is het geen ras. Zij bepalen de regels, niet de man in de straat. "

 Als je meegemaakt heb wat ik meegemaakt heb met een stamboom hond zou je dat wel begrijpen.Meer wil ik daar niet over zeggen omdat het na zoveel jaar nog te pijnlijk is om erover te praten.

 

Momenteel heb ik wel geluk met Qjell. Maar voor hoelang???? Ben daar wel erg negatief is.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Het blijft natuurlijk ontzettend apart dat alleen FCI erkende rassen 'goed' zijn en als de FCI het niet erkend dan is het 'fout'. Of het nu om een kleur gaat, een ras in wording of een ras erkend door een organisatie anders dan de FCI. Alsof de FCI heilig is en rasstandaarden recht uit de hemel in hun schoot vallen. Die organisatie bestaat ook maar gewoon uit mensen met meningen  Wat een ras een ras maakt is geen top-down beslissing. Wij, de onderlaag, de gewone bevolking, bepalen dat.  "

 Dat is waar Witte Draak,enkel honden met een FCI stamboom worden gezien als een rashond. Daarbij zijn er nog veel andere honden die een FCI loze stamboom hebben en die worden dan aanzijn als kruisingen en daar kan ik zo boos om worden. Een rashond is een rashond of die nu een FCI of FCI lozen of geen stamboom hebben het blijven wel dezelfde rassen. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hotels midden in de veluwse bossen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^