Slechts èèn merk voeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Nav mijn andere topic ben ik benieuwd of er nog meer mensen zijn die maar èèn merk voeren zonder af te wisselen.Ik heb zelf tot voor kort nooit iets anders gevoerd dan Carnibest en nu door problemen Energique.Maar als ik google raadpleeg kom ik op diverse fora mensen tegen die jarenlang enkel en alleen in volle tevredenheid Energique voeren.Zitten er hier ook mensen die op die manier voeren?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb in je vorige topic mee gekregen dat carnibest niet meer bevalt, wel energique, geef dat, en laat carnibest staan, er zijn andere kvv's die ook goed zijn en heerlijk voor je honden, en als er een het er niet goed op doet zou ik zeggen er is wat aan de hand, maar al je honden doen het er op dit moment niet goed meer op...kijk naar andere kvv,s om wat meer afwisseling te krijgen, tammenga, tamro, haaksberg, coogle eens , wat ik je aanraad is even de kip en rund te laten staan, tammenga heeft varianten zonder kip en rund, kijk ook eens naar specimal.nl die heeft vele varianten zonder kip of rund...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zie geen reden om van voer te veranderen als de hond het er goed op doet (stevige ontlasting, glanzende soepele vacht etc.) en het met smaak opeet... 

Beer heeft heel erg veel allergieën, die eet nu Wolfsblut en tot nu toe gaat het daar heel goed op (we voeren dat nu ongeveer 3-4 maanden). Veranderen doen we dus zeker niet. Voor  iedere hond werkt er weer wat anders, er zijn honden die 10 jaar lang Energique kunnen eten zonder problemen maar ook honden die na een maand al ziek worden. Dan zit er niets anders op dan naar een ander merk of een andere smaak gaan.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java heeft allergieën dus die mag geen compleet mixen omdat dat vaak kip en rund is.
Ik combineer dus 2 merken, Alaska en Tamenga. Heel tevreden over beide merken.
Als ik jou was zou ik ook kip en rund niet geven, maar een andere varianten zoals geit, konijn enzo.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ze reageren juist heel erg goed op Energique en daar zit wel kip/rund in.Ik ga dit dan ook niet vermijden.Het probleem met "fabrieks"voer is dat er zoveel in zit dat het van alles kan zijn waar ze zo op reageren.Ik zat zelf te denken aan de toegevoede olie-tjes dat die weer eens veranderd zijn,maar voor het zelfde geldt hebben ze nu ineens meer orgaan toegevoegd ofzoiets,dat weet je dus helaas niet.Maar ik hoop dat er meer mensen reageren die jarenlang 1 merk voeren.Heb via de zoekfunctie al eea gevonden en ook al iemand gesproken die al meer dan 20 jaar(!)alleen maar Rodi voert en prachtige showhonden heeft.Dus misschien maak ik me drukker dan nodig is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geef je honden een maaltijd een x in de week pens compleet van smuldier, dat is goed voor de darmflora....1 x in de week is al voldoende.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ze reageren juist heel erg goed op Energique en daar zit wel kip/rund in.Ik ga dit dan ook niet vermijden.Het probleem met "fabrieks"voer is dat er zoveel in zit dat het van alles kan zijn waar ze zo op reageren.Ik zat zelf te denken aan de toegevoede olie-tjes dat die weer eens veranderd zijn,maar voor het zelfde geldt hebben ze nu ineens meer orgaan toegevoegd ofzoiets,dat weet je dus helaas niet.Maar ik hoop dat er meer mensen reageren die jarenlang 1 merk voeren.Heb via de zoekfunctie al eea gevonden en ook al iemand gesproken die al meer dan 20 jaar(!)alleen maar Rodi voert en prachtige showhonden heeft.Dus misschien maak ik me drukker dan nodig is. "

 Alles wat je geeft, brok of kvv is ..fabrieksvoer, als je zelf vlees koopt en samenstelt weet je exact wat er inzit, niet bij de brok of kvv...je hoopt dat wat er opstaat er ook inzit..... waar de ene hond het goed doet, doet een andere hond het er veel minder op...het is uitproberen wat voor jouw honden de beste keus is.....ik zeg maar zo.....goede ontlasting altijd, mooie vacht, vol van energie, houd het dan bij dat voer.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb mijn hond een paar maanden enkel Energique gevoerd, en ze deed het er prima op. Nu wissel ik het af met Carnibest en Carnis, omdat ik anders het gevoel heb dat ze op termijn toch stoffen gaan missen als je te eenzijdig voert. Maar dat is persoonlijk 

honden page profiel LissyLissy

honden foto van Lissy

Er zijn zeker mensen die maar 1 merk voeren hoor.

Ik zelf doe het niet en varieer altijd in merken en diersoorten.
Het ene merk heeft een betere kwaliteit spiervlees of andere percentages bot of dergelijke dan het andere en zo krijgen mijn honden van alles wat binnen :) 

Ben zelf ook geen fan van Energique (ik vind de samenstelling maar niks). Onze pup is er bij de fokker op afgespeent en ik heb haar thuis over gezet op DARF. En nu eet ze ook gewoon alles mee

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Alles wat je geeft, brok of kvv is ..fabrieksvoer, als je zelf vlees koopt en samenstelt weet je exact wat er inzit, niet bij de brok of kvv...je hoopt dat wat er opstaat er ook inzit..... waar de ene hond het goed doet, doet een andere hond het er veel minder op...het is uitproberen wat voor jouw honden de beste keus is.....ik zeg maar zo.....goede ontlasting altijd, mooie vacht, vol van energie, houd het dan bij dat voer. "

 volgens mij is dat verplicht om er op te zetten wat er in zit.

Ik geef Blik en weet precies wat ik geef, wel een duur merk omdat het gewoon het beste is, want er zit een hoop troep tussen blikvoer.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat het er vooral aan ligt of er aan een merk kunstmatige voedingsstoffen zoals vitaminen worden toegevoegd, of niet. Zo ja, dan weet je dat dat aan de vereisten voldoet. Zo niet, dan kan het zijn dat het ene merk teveel fosfor heeft, en het andere merk misschien juist te weinig. Door te combineren hoopt men dan dat de kans op tekorten zo klein mogelijk is.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik voer mijn hond maar 1 merk kvv, en dat is dogmeat ( veel verschillende diersoorten te verkrijgen, zowel enkelvoudige als complete soorten, en redelijk betaalbaar, zeker in verhouding met Carnibest ).

Ohh en 1 of 2 keer per week krijgt zij smuldier, om de kosten een beetje omlaag te halen ( voordeel is dat mijn hond geen allergieën heeft en het overal goed op doet )

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Energique een goede volledige kvv,daar doet je hond geen enkel tekort mee op.

Afwisselen is niet nodig.

 

Energique heb ik goede ervaringen mee.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

1 merk voeren dat kan wel, mits het merk goed in balans is vooral qua orgaanvlees en het ook genoeg afwisseling biedt. 

 

Sommige merken hebben bijvoorbeeld alleen de smaken kip, rund, eend, en hebben daar dan géén premix in zitten van vitamine en mineralen. Zo'n magere afwisseling krijg je op den duur geen compleet menu mee. 

 

Maar heb je een merk die een goede balans heeft in ingredienten én ook ruime keuze in diersoorten dan kan het wel.

 

Of het moet een compleet merk zijn met premix natuurlijk, dat werkt ook, al is dat niet mijn persoonlijke voorkeur, maar kan zeker 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik voer alle merken door elkaar.

Goedkopere en dure.

Heb ik met al mijn honden gedaan.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Je kan altijd nog een pot van Puur kopen multivitamine voor honden, word op barfplaats goed aangeraden voor allergische honden die maar 1 diersoort geven.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Energique een goede volledige kvv,daar doet je hond geen enkel tekort mee op.
Afwisselen is niet nodig.
 
Energique heb ik goede ervaringen mee. "

 Ik heb tot nu toe(afkloppen!)ook geen problemen meer gehad met de ontlasting,dus hier blijven we bij.Ik ben nooit van het afwisselen geweest hoor en zelfs redelijk merk vast.Van Carnibest voerde ik dan 3 smaken maar dat is meer omdat het tussen mijn oren zit dat afwisseling wel lekker zou zijn,maar nu ze Energique krijgen staan ze net zo hard te brullen als het etenstijd is en eten ze net zo graag hun bordjes leeg.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Je kan altijd nog een pot van Puur kopen multivitamine voor honden, word op barfplaats goed aangeraden voor allergische honden die maar 1 diersoort geven. "

 We voeren Energique en dat is een complete voeding waar een premix inzit,dus ik geef daar verder niets bij.En ik heb (gelukkig)geen allergische honden,ze reageren alleen kwa ontlasting ineens afwijkend op CB die ze al ruim 3 jaar kregen.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik persoonlijk heb een klein groepje van merken waar ik af en toe tussen afwissel. Geen brok is naar mijn idee perfect en ik heb dan het idee dat je de eventuele gevolgen van iets minder kleiner maakt als je spreidt zeg maar.
Ik bedoel in die brok zit A en is geen ramp maar misschien jaar op jaar toch minder. Als je dan afwisselt met B die weer wat anders iets minder heeft je beetje risico beperking doet.
En je wisselt dan ook vleessoorten. Bv een is op kip basis, ander lam etc.
En denk dat het voordeel is qua gevoeligheid
in maag en darmen als de hond meer dingen gewend is. Of het merk is er net niet.
Ik heb 3 merken brokken die ik beetje wissel.
Dan voer ik weer allerlei smaakjes Renske vers. Dan weer Rodi of hartvlees.

Dus dan is het weer brok met goed blikvoer er door, dan bv vissmaak Renske, dan is het weer pens of hart.
Denk dat net als bij mensen wat variatie wel goed is en lekker voor de hond.

Maar denk dat het meest belangrijke is te kijken naar de hond. Ik kan me voorstellen bij speciaal dieet voer of extreme gevoeligheid je minder keuze hebt en blijft hangen bij wat werkt.

Die van mij zijn gelukkig niet extreem gevoelig. Ik let wel op graanvrij en geen chemische toevoegingen. Een keer valt het mee maar ze krijgen wel uitslag en krabben bij teveel graan. Maar daarin is gelukkig zoveel keus.

honden page profiel LissyLissy

honden foto van Lissy

Mijn voorkeur gaat ook naar kvv zonder premix. In Energique zit er wel één, dus daar moet je sowieso niks meer bijgeven.
Zonder premix moet je minstens 4 diersoorten voeren, dus die kip - rund - eend - paard - lam kan prima hoor. Meer is natuurlijk altijd goed.

Sanne (Gast)

afwisselen is niet nodig als er een premix inzit en de voeding dus compleet is, of dit nu kvv of brok is. Vele mensen voeren honden immers ook hun hele leven dezelfde brok. Af en toe afwisselen zou ik voor mezelf prettig vinden maar is dus niet per se nodig.

zelf kies ik met premix, niks mis met synthetische vitamines, die slik ik zelf ook als aanvulling :) en merken kunnen wel claimen dat hun voeding met diersoorten afwisselen compleet is, bewijzen dmv labanalyses kunnen/doen ze niet. (behalve Bandit geloof ik). Dus liever safe than sorry!

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ja daarom stel ik ook niet zelf samen.
Ik weet er voor mijn gevoel te weinig van af
om zeker te weten dat ze alles krijgen.
Daarom doe ik ook liever complete KVV of brok.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Hier krijgt Kaylin ook complete versies van kvv, wel allemaal van 1 merk.

Heb net weer 24 kilo in porties staan snijden, was vanochtend vroeg binnen gekomen.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" afwisselen is niet nodig als er een premix inzit en de voeding dus compleet is, of dit nu kvv of brok is. Vele mensen voeren honden immers ook hun hele leven dezelfde brok. Af en toe afwisselen zou ik voor mezelf prettig vinden maar is dus niet per se nodig.
zelf kies ik met premix, niks mis met synthetische vitamines, die slik ik zelf ook als aanvulling :-) en merken kunnen wel claimen dat hun voeding met diersoorten afwisselen compleet is, bewijzen dmv labanalyses kunnen/doen ze niet. (behalve Bandit geloof ik). Dus liever safe than sorry! "

 Helemaal mee eens!

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Hier krijgt Kaylin ook complete versies van kvv, wel allemaal van 1 merk.

Heb net weer 24 kilo in porties staan snijden, was vanochtend vroeg binnen gekomen. "

 24 kilo in porties snijden??? Dan zal je wel even bezig geweest zijn?.Ik pak 1 rol van een kilo en maak daar porties van tot het op is en pak dan weer 1 rol enz.Nu voer ik (tijdelijk?)Energique en die schijfjes van 100 gram zijn wel erg makkelijk in gebruik moet ik zeggen.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Ja daarom stel ik ook niet zelf samen.
Ik weet er voor mijn gevoel te weinig van af
om zeker te weten dat ze alles krijgen.
Daarom doe ik ook liever complete KVV of brok. "

Ik ook niet hoor en daar is niks mis mee. Ik zou als ik mijn best zou doen er wel genoeg van af kunnen weten,want wie tot 10 kan tellen kan samenstellen was toch een soort van spreuk onder barfers?Maar ik heb heel veel moeite om aan diverse soorten orgaan,diersoorten,botten etc.te komen en het ontbreekt me aan vriesruimte en ik wil niet dat mijn honden met hun mega lange vachten gaan kluiven op botten,ik heb nu al meer dan genoeg werk aan hun vachtjes iedere dag.Ik ben gewoon geen type om te gaan barfen en ga voor gemak,dus kvv met premix.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

"  24 kilo in porties snijden??? Dan zal je wel even bezig geweest zijn?.Ik pak 1 rol van een kilo en maak daar porties van tot het op is en pak dan weer 1 rol enz.Nu voer ik (tijdelijk?)Energique en die schijfjes van 100 gram zijn wel erg makkelijk in gebruik moet ik zeggen. "

 

Bij mij gaat een rol in drieën,ben ruim 1,5 uur bezig geweest.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Oei dan zal je wel zere armen hebben,maar ja je bent er nu weer een poosje vanaf.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Ik ook niet hoor en daar is niks mis mee. Ik zou als ik mijn best zou doen er wel genoeg van af kunnen weten,want wie tot 10 kan tellen kan samenstellen was toch een soort van spreuk onder barfers?Maar ik heb heel veel moeite om aan diverse soorten orgaan,diersoorten,botten etc.te komen en het ontbreekt me aan vriesruimte en ik wil niet dat mijn honden met hun mega lange vachten gaan kluiven op botten,ik heb nu al meer dan genoeg werk aan hun vachtjes iedere dag.Ik ben gewoon geen type om te gaan barfen en ga voor gemak,dus kvv met premix. "

 



Barfen is hier ook geen optie. De grote van mij is een herplaatser met geschiedenis van voernijd. Ik zou een probleem hebben met alle botten. Ze lust ook niet de wat meer grove KVV helaas. Alleen die wat fijnere zoals Rodi, Duck. En is het bloederig rund is ze ook anders en doet ze raar met hele grote blokken runderhart. Ze strooit het allemaal uit over de vloer eet beetje bij beetje of niet maar bewaart. Heeft een wat wildere blik. Dus dan maar wat fijnere KVV en Renske, brok.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Dan zal ze misschien Energique ook wel lusten dat is ook niet bloederig en best fijn van structuur.Maar mijn hondjes zouden jaloers zijn hoor op jouw menu,lekker veel afwisseling,dat is helaas iets waar ik hier heel erg mee moet oppassen mbt de darmen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^