Illegale fokker ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Esther (Gast)

Bekenden hebben een chihuahua van een fokker uit Doorn. De pup mocht met 6 weken oud gehaald worden en moeder was niet aanwezig. Bij aanvragen waar het teefje was kregen ze een vaag verhaal van zere tepels ...De pup is gelukkig nog gezond . Helaas hebben de mensen toch zonder moeder gezien te hebben gekocht. De mensen wilde me de naam niet geven maar het gaat om een fokker in Doorn en 2 weken hierna stond er weer een nest op marktplaats en niet meerdere teefjes ter plaatse gezien. Wie weet hier het fijne van?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Sowieso een broodfokker. Heel dom dat ze hem toch gekocht hebben. En nog illegaal ook; volgens de wet mag een pup pas met 7 weken het nest verlaten. Je moet er niet gek van opkijken als de pups geïmporteerd zijn vanuit een of ander Oostblokland, vandaar dat de moeder er niet bij aanwezig was. Hiermee steunen ze broodfok en illegale hondenhandel. Ik hoop voor t hondje dat hij niets mankeert en het spijt me, maar voor de mensen zou het wel eens goed zijn om ze te laten inzien waar ze aan mee hebben gewerkt. 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hannah amen ;-)

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Sowieso een broodfokker. Heel dom dat ze hem toch gekocht hebben. En nog illegaal ook; volgens de wet mag een pup pas met 7 weken het nest verlaten. Je moet er niet gek van opkijken als de pups geïmporteerd zijn vanuit een of ander Oostblokland, vandaar dat de moeder er niet bij aanwezig was. Hiermee steunen ze broodfok en illegale hondenhandel. Ik hoop voor t hondje dat hij niets mankeert en het spijt me, maar voor de mensen zou het wel eens goed zijn om ze te laten inzien waar ze aan mee hebben gewerkt.  "

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

6 weken zonder moeder met smoes zere tepels; dus broodfok.

 

Bovendien illegale verkoop. Pups moeten minimaal 7 weken zijn voordat ze de moeder mogen verlaten.

 

Juist een chihuahua pup blijft bij goede fokkers 10-12 weken bij de moeder.

 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ja inderdaad zulke kleine hondjes moeten juist nog langer bij de moeder blijven. Echt veel te vroeg :-(

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik heb geen goed woord over voor zulke mensen. Echt afschuwelijk dat mensen in deze tijd, van internet en overvloed aan informatie en waarschuwingen, er toch voor kiezen de broodfok te steunen. Walgelijk! In dit geval was het overduidelijk. 6 weken oud, kom aan zeg 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Jammer, het zal wel een goedkoop hondje zijn geweest, dat ze daarom toch gekozen hebben het te kopen.

In ieder geval goedkoper dan een goed gefokt hondje.

Daarom zijn er toch altijd veel mensen die bij zo'n soort fokker terechtkomen, net als jouw kennissen.

 

Het fijne ervan weten?

Dit ras hoort tot 10 a 12 weken in het nest te blijven, dus sowieso zijn de fokkers/handelaren geen hondenliefhebbers, anders doe je dit niet.

Het is zeer waarschijnlijk een broodfokker.

Maar het fijne ervan weet je nooit.

Sommige grote hondenhandelaren plaatsen nestjes bij particulieren, zodat het net lijkt alsof ze daar zijn geboren.

Dat doen ze om pup kopers te misleiden, zodat ze denken dat het allemaal wel goed zit.

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Voor een chihuahua is het pupje veel te vroeg van de moeder gehaald.

 

Een pup van een klein hondenras heeft vaak moeite met het op peil houden van zijn bloedsuiker. Het is dan ook heel belangrijk dat ze in de gaten houden dat het pupje regelmatig en genoeg eet. Eet het pupje niets of echt heel weinig,geef dan voor de zekerheid een beetje druivensuiker vermengd met water dat ze met een theelepeltje of een spuitje in het bekje geven.Dit kan ervoor zorgen dat de bloedsuikergehalte wel hoog genoeg blijft.Ook kunnen ze Nutri-plus gel geven (van Virbac te koop bij de dierenarts) dit is een aanvullend diervoer dat ervoor zorgt dat de bloedsuikergehalte stabiel blijft,het is een gel die ze makkelijk in het bekje van de pup kunnen geven.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ja inderdaad zulke kleine hondjes moeten juist nog langer bij de moeder blijven. Echt veel te vroeg :-( "

 Helemaal eens! De chi's gaan dacht ik pas rond de 12 weken weg

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Mocht die smoes nog een keer gebruikt worden: er zijn medical pet shirts op de markt. Deze gebruik ik zelf ook bij een drachtige teef tijdens het afspenen of als pups om een andere reden niet mogen zogen. Op deze manier is ze toch nog bij de pups, maar kunnen de pups niet drinken. Ideaal!

 

Als advies zou ik willen geven om een verzekering af te sluiten. Je weet helaas niet welke ellende je allemaal tegen kan gaan komen met de pup. Beter goed verzekerd, dan dat je dadelijk een fikse rekening te pakken hebt.

Volgende forumvraag: Hond met striae ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^