Puppy in onze situatie ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dennis (Gast)

Hallo iedereen,   Mijn vriendin en ik zijn aan het bedenken of het mogelijk is om een puppy aan te schaffen. Wij willen dit namelijk al lang en nu wonen wij samen in een appartement. Mijn vriendin begint binnenkort aan haar nieuwe baan 32 uur in de week. Ik zelf heb eerste een zomervakantie en dan nog een jaar studie/stage en een bijbaantje. We willen graag een franse bulldog pup en weten nog niet of het al een verstandige keuze is. Ik moet waarschijnlijk hele dagen naar school of stage en weet niet of ik dan tussendoor naar huis kan komen om de pup uit te laten. Mijn vriendin is 4 dagen in de week aan het werk en kan ook niet altijd naar huis. Ik heb wel de zomervakantie veel de tijd om de pup op te voeden en leren steeds langer alleen te zijn.  Verder zijn wij beide de zaterdag de hele dag werken en we weten nog niet hoe we dit kunnen oplossen.   Hebben jullie een advies of tips voor ons?

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Niet aan een hond beginnen

Dennis (Gast)

 

 Heb je tips of adviezen voor ons?
Is de zomervakantie niet lang genoeg om full time aandacht aan de hond te geven zodat hij daarna wat langer alleen kan zijn?

Kunnen we iemand regelen die na de zomervakantie af en toe het hondje ook uitlaat?

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Super dat jullie er eerst goed over nadenken en niet klakkeloos hond aanschaffen 

 

Maar als ik het zo lees zal het hondje veel alleen zitten en eigenlijk (vind ik) is dat best zielig als het nou 3 middagen was was het al heel anders maar je geeft zelf ook aan druk te zijn met je school en zij met werk misschien eerst je school/studie af ronden en dan kijken wat voorn baan je krijgt. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het is wel wat lang om hele dagen alleen te zijn, zeker voor een jonge hond, die moeten echt vaker plassen overdag. Een dagopvang/oppas vind ik dan wel noodzakelijk. Ik weet niet of je het al deze zomervakantie had gepland? Dat is wel wat laat om naar een fokker te gaan zoeken, hele grote kans dat je dan uitkomt bij een broodfokker. 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

En wat als je hond niet leert om zo lang alleen te kunnen zijn? Als hij/zij het simpelweg niet kan? 

Hoe gaan jullie het dan oplossen? 

 

Je schrijft het zelf al een beetje: we weten niet hoe we dit op moeten lossen. 

Jullie hebben allebei een heel druk leven, waar een hond vaak tekort kan schieten. 

 

Denk aan een hond alsof het een kind is. Want eerlijk is eerlijk: er gaat net zoveel tijd in zitten. 

 

Zou je een kleuter 8 uur alleen thuis laten? Zou je je kind het aan willen doen om andere mensen vaker te zien dan zijn eigen ouders? En als papa en mama dan thuis zijn, ze te moe zijn om lekker met je te spelen?

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"
 

 Heb je tips of adviezen voor ons?Is de zomervakantie niet lang genoeg om full time aandacht aan de hond te geven zodat hij daarna wat langer alleen kan zijn?
Kunnen we iemand regelen die na de zomervakantie af en toe het hondje ook uitlaat? "

 Nee de zomervakantie is niet lang genoeg om een hond op te voeden en lang alleen te leren zijn.

 

Kijk na je studie eens of er tijd en ruimte is voor een hondje. Om nu namelijk een hond te nemen is ontzettend egoïstisch. Hij zit bijna de hele dag alleen....

Dennis (Gast)

oke bedankt voor jullie reacties. 

We dachten zelf ook dat we misschien te weinig tijd zouden hebben. Maar als we bijvoorbeeld doordeweeks af en toe zelf thuis komen en anders iemand regelen leek het ons wel te doen. 

Maar lees dat jullie het veel afraden dus denk dat het voor ons nog niet mogelijk is dan. 

Dennis (Gast)

Wel heb ik flexibele tijden met school en kan ik wanneer ik thuis ben veel aandacht geven aan het hondje. Ik ben een echte dierenvriend en zal daarom ook wanneer het kan veel aandacht eraan besteden en het hondje overal mee naar toe nemen wanneer dit kan.

Voor de zaterdag dachten we aan een dagopvang maar dit leek ons ook erg duur om dit iedere zaterdag te doen. 

Doordeweeks kan het dus zijn dat we tussen de middag zelf even naar huis komen en anders iemand vragen een vriend/vriendin of ouders. Hebben jullie ervaring met een hondenuitlaatservice ? 

 

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Als het om deze zomervakantie gaat is het erg kort dag om nog een goede fokker te vinden die de ouder dieren test, goed voor de dieren zorgt en ook nog precies aan het begin van de vakantie puppy's heeft die nog beschikbaar zijn. 

Gebruik komend jaar om op zoek te gaan naar een leuke goede fokker waar je alsvast een keer kan komen knuffelen met de honden. Wanneer jij dan klaar bent met studeren en bijvoorbeeld ook voor 32 uur een baan hebt ligt alles ineens heel anders. Succes

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"
 

 Heb je tips of adviezen voor ons?Is de zomervakantie niet lang genoeg om full time aandacht aan de hond te geven zodat hij daarna wat langer alleen kan zijn?
Kunnen we iemand regelen die na de zomervakantie af en toe het hondje ook uitlaat? "

 Nee, die zomervakantie is niet lang genoeg, maar stel dat het wel lang genoeg is, hoe leuk is het dan voor een jonge hond om de hele dag alleen te zitten en tussendoor een keer uitgelaten te worden?  Een hond moet je niet alleen nemen voor je eigen lol, maar ook omhet beestje een fijn leventje te geven. Dus in jullie situatie, niet aan beginnen!

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

pff moeilijke. Je zou een hond kunnen nemen maar dan moet je goed trainen op het alleen zijn. En dan nog....er zijn honden die zonder probleem 8uur alleen achter blijven, en er zijn er die het nog geen uur kunnen.

 

Je kan het nooit zeker weten, dat is het probleem en dan moet je een backup hebben. Met een hond moet je eigenlijk altijd uitgaan van de worst-case. 

 

Wij werken ook full-time (iemand moet die heerlijke brokken toch betalen) maar we kunnen wel soms van thuis werken enz. Maar er zijn dus dagen dat onze dame 8uur alleen is. We hebben gewoon heel veel geluk gehad dat ze zo lui is en heel de dag slaapt.

Moest het nu niet goed gegaan zijn, dan waren we klaar met een back-up plan. Ouders inzetten, opvang, uitlaatservice....

 

Wees dus eerlijk met jezelf. Wat als het niet gaat? Wat als hij begint te blaffen en de buren worden boos....ga je dan voor de herplaatsingsoptie "ach spijtig, weg dan maar" of smijt je er extra geld tegen (heb je dat op overschot) om zijn situatie dragelijk te maken?

 

Een hond is een levensverandering en sommige mensen vergeten soms dat een hond niet enkel in de positieve zin je leven kan veranderen...No more thuiskomen van een lange werkdag en in de zetel ploffen. Neen, je schat is dolgelukkig om jou te zien dus HUP, het veld in voor een leuke wandeling! 

 

Denk dus goed na. Desnoods wacht je nog even tot je zeker weet waar je leven naartoe gaat.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

En wat ga je na je studie doen? Waarschijnlijk aan het werk, zit het beestje ook alleen. Moet niet alleen naar dit jaar kijken, maar ook naar de komende 14 jaar.

Wie zegt dat je m overal mee naar toe kunt nemen? Zit je werk, je familie, je vrienden daar op te wachten? Vind het hondje het leuk om overal mee naar toe te moeten? Ligt ook aan de hond...

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Je vriendin is 4 dagen weg. Jij hebt 5 dagen school / stage? 

Dus sowieso is de hond 4 dagen hele dag alleen thuis. Dan op zaterdag de hond naar de dagopvang? 

 

Dus de hond krijgt 's avonds en op zondag aandacht? Cursus is wel verstandig, in elk geval de puppycursus. 

Maar jullie hebben ook nog je huishouden, je wilt ook nog lekker op de bank etc. 

 

En ook al wordt de hond tussen de middag gedaan door de uitlaatservice, verder is hij alleen. 

 

Opzich als je een goede fokker op het oog hebt, heb je in een zomervakantie genoeg tijd om veel met je pup bezig te zijn en daarna rustig te wennen aan wat uurtjes alleen zijn, maar niet gelijk hele dagen. 

 

Misschien kan de hond een paar dagen naar een van jullie ouders of iets dergelijks? 

 

Als ik jullie was, zou ik komend jaar eerst kijken hoe jullie tijd is, wat haalbaar is. Over het ras inlezen, een goede fokker zoeken, voorbereiden en dan verder kijken. 

Franse Bulldogs zijn moeilijk hondjes. Ze mogen dan klein zijn, maar zit een enorm karakter in. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wel heb ik flexibele tijden met school en kan ik wanneer ik thuis ben veel aandacht geven aan het hondje. Ik ben een echte dierenvriend en zal daarom ook wanneer het kan veel aandacht eraan besteden en het hondje overal mee naar toe nemen wanneer dit kan.
Voor de zaterdag dachten we aan een dagopvang maar dit leek ons ook erg duur om dit iedere zaterdag te doen. 
Doordeweeks kan het dus zijn dat we tussen de middag zelf even naar huis komen en anders iemand vragen een vriend/vriendin of ouders. Hebben jullie ervaring met een hondenuitlaatservice ? 
  "

 Ik vind het wat overdreven dat een hond met fulltime werkenden niet zou kunnen. Ik denk zelfs dat de meeste hondeneigenaren gewoon een fulltime baan hebben.

 

Ik heb een aantal jaren een hondenuitlaatservice gehad. Ik kon mijn hond meenemen naar mijn werk maar ik had geen echte lunchpauze (moest beschikbaar zijn) dus uitlaten ging niet. Daarvoor kwam dus die uitlaatservice. Ik denk dat ze het daar zelfs beter bij had dan bij mij LOL. Lekker een anderhalf uur rennen en ravotten met gelijkgestemde honden wat zij zocht de honden wel bij elkaar uit en geen speelse honden bij rustige snuffelaars bijvoorbeeld. Echt duur vond ik het ook niet.

 

Jullie probleem is meer dat jullie een pup willen. Dat snap ik wel. Een pup is leuk, schattig en vertederend en je kan ze in de opvoeding naar jouw hand zetten.

 

Maar een zomervakantie is echt tekort voor een pup. Ik heb nu een pup en als ik alleen de schoolvakantie had gehad dan zou ik nu weer aan het werk moeten (ik ben werkloos helaas). Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen. Ze slaapt wel door 's nachts maar die nacht is maar kort (van 0:15 tot 6:00). Ik bouw dus aardig wat slaaptekort op in deze weken. Verder gaat ze nu elke 2 uur, max soms 3 uur als ze net slaapt als ik haar uit wil laten, naar buiten voor zeker 15 minuten. Dan elke dag nog een activiteit; langere wandeling, puppycursus, schapendrijven, op bezoek ergens e.d. En nog heeft ze soms een ongelukje. Gaat het dagen goed en zie ik haar toch weer gaan plassen in huis. Ook het knagen moet ik nog goed op letten anders houd ik geen meubels meer over. En dan nog die gewone 'opvoeddingentjes'... gaat toch ook ongemerkt veel tijd in zitten nog steeds. Sinds kort eet ze drie maal per dag (eerst 4 maal). Om 8:00, 14:30 en 22:00.

 

Hoe wil je dat allemaal gaan doen als je pup dan 8 uur op een dag alleen thuis is?

 

Als jullie toch graag een hond willen... is een herplaatser die al zindelijk en opgevoed is dan geen idee? Als je goed zoekt zijn er ook die geen problemen hebben zelf maar baasjes die er niet meer voor kunnen zorgen. Of een afgekeurde werkhond.. die zijn vaak heel goed getraind maar kunnen bv fysiek het werk niet meer aan.

Dan weet je ook gelijk of hij/zij gewend is om lang alleen thuis te zijn. 

Dennis (Gast)

Ik snap de reacties. Heel erg bedankt daarvoor.

Ik vraag me alleen af wanneer kan een puppy dan wel? Wanneer ik klaar ben met mijn studie en een baan heb ben ik ook van huis weg?

Hoe doen andere mensen dit dan? Ik lees namelijk ook dat er veel mensen zijn die een puppy nemen en daarvoor de eerste weken/maanden vrij nemen om deze op te voeden. En daarna ook gaan werken en tussendoor zelf uitlaten of laten uitlaten.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"  Ik vind het wat overdreven dat een hond met fulltime werkenden niet zou kunnen. Ik denk zelfs dat de meeste hondeneigenaren gewoon een fulltime baan hebben.
 
Ik heb een aantal jaren een hondenuitlaatservice gehad. Ik kon mijn hond meenemen naar mijn werk maar ik had geen echte lunchpauze (moest beschikbaar zijn) dus uitlaten ging niet. Daarvoor kwam dus die uitlaatservice. Ik denk dat ze het daar zelfs beter bij had dan bij mij LOL. Lekker een anderhalf uur rennen en ravotten met gelijkgestemde honden wat zij zocht de honden wel bij elkaar uit en geen speelse honden bij rustige snuffelaars bijvoorbeeld. Echt duur vond ik het ook niet.
 
Jullie probleem is meer dat jullie een pup willen. Dat snap ik wel. Een pup is leuk, schattig en vertederend en je kan ze in de opvoeding naar jouw hand zetten.
 
Maar een zomervakantie is echt tekort voor een pup. Ik heb nu een pup en als ik alleen de schoolvakantie had gehad dan zou ik nu weer aan het werk moeten (ik ben werkloos helaas). Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen. Ze slaapt wel door 's nachts maar die nacht is maar kort (van 0:15 tot 6:00). Ik bouw dus aardig wat slaaptekort op in deze weken. Verder gaat ze nu elke 2 uur, max soms 3 uur als ze net slaapt als ik haar uit wil laten, naar buiten voor zeker 15 minuten. Dan elke dag nog een activiteit; langere wandeling, puppycursus, schapendrijven, op bezoek ergens e.d. En nog heeft ze soms een ongelukje. Gaat het dagen goed en zie ik haar toch weer gaan plassen in huis. Ook het knagen moet ik nog goed op letten anders houd ik geen meubels meer over. En dan nog die gewone 'opvoeddingentjes'... gaat toch ook ongemerkt veel tijd in zitten nog steeds. Sinds kort eet ze drie maal per dag (eerst 4 maal). Om 8:00, 14:30 en 22:00.
 
Hoe wil je dat allemaal gaan doen als je pup dan 8 uur op een dag alleen thuis is?
 
Als jullie toch graag een hond willen... is een herplaatser die al zindelijk en opgevoed is dan geen idee? Als je goed zoekt zijn er ook die geen problemen hebben zelf maar baasjes die er niet meer voor kunnen zorgen. Of een afgekeurde werkhond.. die zijn vaak heel goed getraind maar kunnen bv fysiek het werk niet meer aan.
Dan weet je ook gelijk of hij/zij gewend is om lang alleen thuis te zijn.  "

 Ik ken niemand in mijn omgeving met een hond en een fulltime baan. Ze werken of partime, of wisselende diensten met partner, of er zijn tieners in huis, die wisselende schooluren hebben. Vroeger had ik een collega, die werkte 32 uur en had een hond. En die brak dus de tent af als ze weg was. Die ontsnapte regelmatig en dan kon ze van haar werk de hond weer ergens op gaan halen  En ik kende een stel, allebei werkend, en die hond kreeg een blafband met citronella, omdat hij de buurt bij elkaar blafte. Dus de ervaringsverhalen die ik ken met fulltime werkers en een hond zijn geen succesverhalen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ik ken niemand in mijn omgeving met een hond en een fulltime baan. Ze werken of partime, of wisselende diensten met partner, of er zijn tieners in huis, die wisselende schooluren hebben. Vroeger had ik een collega, die werkte 32 uur en had een hond. En die brak dus de tent af als ze weg was. Die ontsnapte regelmatig en dan kon ze van haar werk de hond weer ergens op gaan halen  En ik kende een stel, allebei werkend, en die hond kreeg een blafband met citronella, omdat hij de buurt bij elkaar blafte. Dus de ervaringsverhalen die ik ken met fulltime werkers en een hond zijn geen succesverhalen. "

 En ik ken er dus heel erg veel. En nee, geen specifieke problemen.

Zelf ook de meeste jaren fulltime gewerkt met mijn hond en ze hield daar niets van over.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Ik snap de reacties. Heel erg bedankt daarvoor.
Ik vraag me alleen af wanneer kan een puppy dan wel? Wanneer ik klaar ben met mijn studie en een baan heb ben ik ook van huis weg?
Hoe doen andere mensen dit dan? Ik lees namelijk ook dat er veel mensen zijn die een puppy nemen en daarvoor de eerste weken/maanden vrij nemen om deze op te voeden. En daarna ook gaan werken en tussendoor zelf uitlaten of laten uitlaten. "

 Wij hebben een hond genomen omdat ik toen thuis was voor de kinderen. En man, wat was ik blij dat ik thuis was. Onze boxer had een ernstige vorm van epilepsie, en ik had daar nooit bij kunnen werken, was blij als mijn man er was en ik boodschappen kon doen. Nou was dat een extreem geval, en hij is nog geen 6 geworden maar heb nu weer een jonge hond, 9 maanden maar ik kan je uit ervaring vertellen dat een pup opvoeden veel werk is en dat ik beide honden geen plezier zou doen met de hele dag alleen zijn. En dan was de boxer nog makkelijker dan het havanezertje wat ik nu heb. Ik heb mijn bedrijf aan huis, maar hij is overal waar ik ook ben. Dus volg mijn advies, neem een hond wanneer je de tijd hebt, wanneer je al wat opgebouwd hebt qua gezin. Jullie zijn nog jong, lijkt me, nog tijd genoeg voor een hond, als je alles op de rit hebt. Voor jullie en zeker voor de hond veel fijner.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik snap de reacties. Heel erg bedankt daarvoor.
Ik vraag me alleen af wanneer kan een puppy dan wel? Wanneer ik klaar ben met mijn studie en een baan heb ben ik ook van huis weg?
Hoe doen andere mensen dit dan? Ik lees namelijk ook dat er veel mensen zijn die een puppy nemen en daarvoor de eerste weken/maanden vrij nemen om deze op te voeden. En daarna ook gaan werken en tussendoor zelf uitlaten of laten uitlaten. "

 

De ideale situatie is natuurlijk als een hond niet langer dan 4 uur op een dag alleen is. Bijvoorbeeld omdat het om een stel gaat waarvan er eentje alleen de ochtenden werkt of zelfs huisvrouw is. Mensen met wisselende diensten zodat er vrijwel altijd eentje thuis is. Als één van beiden studeert en weinig college uren heeft. Mooie bezigheid ook als je, net als ik, "inbetween jobs" bent.. Mensen met oudere kinderen thuis die de middagen opvangen.. Of hulp van een netwerk dichtbij; ouders, buren, vrienden e.d. Veel uitlaatservices nemen ook geen pups aan trouwens. Met mijn eerste pup werkte ik in de natuur (natuurbehoud) en ging ze gewoon elke dag met me mee.

Dennis (Gast)

Het is inderdaad misschien beter om te wachten tot het gezinnetje op de rit is. Maar dit zou nog vele jaren duren en aangezien wij al heel lang aan het wachten zijn. Ik weet dat ik veel aandacht en liefde aan het hondje zal geven.

Als wij nog een jaartje zouden wachten om te kijken hoe het er dan voor staat is het niet veel verschil met nu. Dan zou ik namelijk ook werken en zitten we met dezelfde situatie; namelijk in de zomervakantie de puppy meenemen zodat we full time in het begin kunnen opvoeden en dan alleen leren zijn. Daarna tussen de dag door proberen uit te laten of dit door iemand even laten doen en de tijden dat ik thuis ben er veel aandacht aan geven.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Het is inderdaad misschien beter om te wachten tot het gezinnetje op de rit is. Maar dit zou nog vele jaren duren en aangezien wij al heel lang aan het wachten zijn… "

 Ik heb gewacht met een hond aanschaffen tot ik klaar was met studeren, een baan had, een vast contract kreeg, een eigen huis had gekocht, genoeg spaargeld had om part time te gaan werken, en totdat mijn baas toestemming gaf dat de hond iedere dag mee naar werk zou mogen.

Er is niks mis met wachten als het ten goede komt van je hond.

 

Ik geloof heus dat je het hondje alle aandacht en liefde wil geven die het nodig heeft, maar in je huidige situatie heb je daar simpelweg niet genoeg tijd voor. 

Dennis (Gast)

hmm, maar daar is over een jaar als ik ook een baan heb evenveel tijd voor dus dat veranderd niks. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" hmm, maar daar is over een jaar als ik ook een baan heb evenveel tijd voor dus dat veranderd niks.  "

 Precies, dus wacht je langer, regel je je leven zo dat je wél tijd hebt voor een hond..

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Of na je afstuderen neem je eerst een pup en besteed je daar een half jaar aan en ondertussen ga je op zoek naar een baan waar je minstens thuis kan werken of waar je 36 of 32 uur werk zodat je 4 dagen in de week werkt. 

Heb je al contact met een goede fokker? 

En wat is er mis met nog paar jaar wachten? Als je dan meer tijd hebt om van jullie hondje te genieten? 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Het is inderdaad misschien beter om te wachten tot het gezinnetje op de rit is. Maar dit zou nog vele jaren duren en aangezien wij al heel lang aan het wachten zijn. Ik weet dat ik veel aandacht en liefde aan het hondje zal geven.
Als wij nog een jaartje zouden wachten om te kijken hoe het er dan voor staat is het niet veel verschil met nu. Dan zou ik namelijk ook werken en zitten we met dezelfde situatie; namelijk in de zomervakantie de puppy meenemen zodat we full time in het begin kunnen opvoeden en dan alleen leren zijn. Daarna tussen de dag door proberen uit te laten of dit door iemand even laten doen en de tijden dat ik thuis ben er veel aandacht aan geven. "

 Als je kinderen wil, dan denk je over het algemeen ook niet, och, we hebben eigenlijk niet zo veel tijd, maar ja, over 2 jaar ook niet, dus laten we ze toch maar nemen, doe ze 5dagen per week naar de opvang en als ze thuis zijn kan ik er lekker veel aandacht aan geven. Nou is een hond iets makkelijker dan een kind, maar toch is het een rare manier van redeneren.

En jullie wachten al heel lang... hoe lang is lang?  Ik heb wel 12 jaar gewacht tot ik een hond nam. Daarvoor heb ik een kat genomen, ook leuk. Het is een dier wat veel aandacht vraagt, daar moet je echt tijd voor hebben!

Dennis (Gast)

" Of na je afstuderen neem je eerst een pup en besteed je daar een half jaar aan en ondertussen ga je op zoek naar een baan waar je minstens thuis kan werken of waar je 36 of 32 uur werk zodat je 4 dagen in de week werkt. 
Heb je al contact met een goede fokker? 
En wat is er mis met nog paar jaar wachten? Als je dan meer tijd hebt om van jullie hondje te genieten?  "
 

 Thuis werken is bij mijn geen optie. Ik heb een studie in het onderwijs. Part time zou eventueel in die tijd dan wel gaan.

Er is niets mis met nog een paar jaar wachten maar ik denk niet dat wij daardoor meer tijd hebben

Anoniem (Gast)

"  Als je kinderen wil, dan denk je over het algemeen ook niet, och, we hebben eigenlijk niet zo veel tijd, maar ja, over 2 jaar ook niet, dus laten we ze toch maar nemen, doe ze 5dagen per week naar de opvang en als ze thuis zijn kan ik er lekker veel aandacht aan geven. Nou is een hond iets makkelijker dan een kind, maar toch is het een rare manier van redeneren.
En jullie wachten al heel lang... hoe lang is lang?  Ik heb wel 12 jaar gewacht tot ik een hond nam. Daarvoor heb ik een kat genomen, ook leuk. Het is een dier wat veel aandacht vraagt, daar moet je echt tijd voor hebben! "
 

 Het is niet dat ik het op die manier redeneer. Ik ben de mogelijkheden en oplossingen op een rijtje aan het zetten.

Ik lees namelijk ook dat veel mensen het doen door de eerste paar weken vrij te nemen of de zomervakantie te pakken voor in het begin. En daarna ook gewoon werken. Dus ik dacht dit moet toch mogelijk zijn.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik heb vorige zomervakantie het hondje van mijn vader in huis genomen omdat hij is overleden. Dit was redelijk ongepland. Het hondje heeft verlatingsangst ontwikkeld (komt nu door de situatie, maar je kan ook een pup hebben die niet alleen kan blijven) waardoor ze nooit alleen thuis kan blijven. Ik studeer nog (studeer deze vakantie af) en mijn vriend werkt. We betalen nu 400 euro per maand alleen aan oppassers voor ons hondje voor de momenten dat ik stage heb (4 dagen per week). 

 

Wanneer ik ben afgestudeerd, ga ik ook op zoek naar een baan waarbij ik maximum halftijds werk en voor de overige dagen moet ik dan nog oppas zoeken. Dus ja, het is mogelijk, maar je moet dan echt bereid zijn je hele leven ervoor aan te passen wanneer je wat de pech hebt dat je hond niet goed alleen kan blijven. Ik persoonlijk zou het in andere omstandigheden nooit gedaan hebben en zou het niemand aanraden. Het geeft echt wel veel stress om in zo'n situatie, waarbij je nog niet weet wat voor werk je gaat doen en waar je verder gaat terecht komen, rekening te moeten houden met een hond. 

 

Ik heb het geluk dat mijn vriend een goede, vaste baan heeft, genoeg verdient om de oppas te kunnen betalen en dat ik door de erfenis van mijn vader zelf ook wat extra spaargeld heb. Hierdoor heb ik de vrijheid om even zonder baan te zitten en halftijds te gaan werken. Maar in een andere situatie was het voor ons ook niet haalbaar geweest. 

Dennis (Gast)

" Ik heb vorige zomervakantie het hondje van mijn vader in huis genomen omdat hij is overleden. Dit was redelijk ongepland. Het hondje heeft verlatingsangst ontwikkeld (komt nu door de situatie, maar je kan ook een pup hebben die niet alleen kan blijven) waardoor ze nooit alleen thuis kan blijven. Ik studeer nog (studeer deze vakantie af) en mijn vriend werkt. We betalen nu 400 euro per maand alleen aan oppassers voor ons hondje voor de momenten dat ik stage heb (4 dagen per week). 
 
Wanneer ik ben afgestudeerd, ga ik ook op zoek naar een baan waarbij ik maximum halftijds werk en voor de overige dagen moet ik dan nog oppas zoeken. Dus ja, het is mogelijk, maar je moet dan echt bereid zijn je hele leven ervoor aan te passen wanneer je wat de pech hebt dat je hond niet goed alleen kan blijven. Ik persoonlijk zou het in andere omstandigheden nooit gedaan hebben en zou het niemand aanraden. Het geeft echt wel veel stress om in zo'n situatie, waarbij je nog niet weet wat voor werk je gaat doen en waar je verder gaat terecht komen, rekening te moeten houden met een hond. 
 
Ik heb het geluk dat mijn vriend een goede, vaste baan heeft, genoeg verdient om de oppas te kunnen betalen en dat ik door de erfenis van mijn vader zelf ook wat extra spaargeld heb. Hierdoor heb ik de vrijheid om even zonder baan te zitten en halftijds te gaan werken. Maar in een andere situatie was het voor ons ook niet haalbaar geweest.  "
 

 

Allereerst veel sterkte met deze situatie !
Bedankt voor je advies. 

Het lijkt mij inderdaad ook te duur om voor bijna elke dag opvang te moeten betalen en dit willen we ook niet gaan doen. We willen eerst zeker weten dat we genoeg tijd voor het hondje hebben of dat we iemand of iets kunnen regelen dat het hondje niet zoveel alleen hoeft te zijn wanneer het verlatingsangst krijgt. Wel gaan we er vanuit dat dit niet zal gebeuren en dat de puppy na het aanleren steeds langer alleen kan blijven. maar zoals je al aangeeft weet je het nooit en moeten we er wel rekening mee houden.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Dewrgkees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^