Puppy in onze situatie ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"
"  
 Het is niet dat ik het op die manier redeneer. Ik ben de mogelijkheden en oplossingen op een rijtje aan het zetten.
Ik lees namelijk ook dat veel mensen het doen door de eerste paar weken vrij te nemen of de zomervakantie te pakken voor in het begin. En daarna ook gewoon werken. Dus ik dacht dit moet toch mogelijk zijn. "

 Ik denk dat het er vooral om gaat dat je daarin geluk en pech kunt hebben. Je kunt een heel makkelijke pup hebben waarbij dat geen probleem is en een moeilijkere pup. Wat vooral het probleem is in jullie situatie in mijn ogen is dat er geen goed back-up plan is voor het geval dat jullie een moeilijkere pup hebben waarbij het niet allemaal vanzelf loopt. En een ander probleem lijkt mij dat je zelf ook niet goed weet in wat voor baan je terecht zal komen en hoe jullie toekomst en die van de hond er dus zal gaan uitzien. Dat kan allemaal goed lopen met wat geluk, maar het kan ook tegenvallen waardoor een hond eigenlijk niet zo goed in jullie leven past. Daarom zou ik persoonlijk wachten tot je daarover een beter beeld hebt. 

Anoniem (Gast)

"  Ik denk dat het er vooral om gaat dat je daarin geluk en pech kunt hebben. Je kunt een heel makkelijke pup hebben waarbij dat geen probleem is en een moeilijkere pup. Wat vooral het probleem is in jullie situatie in mijn ogen is dat er geen goed back-up plan is voor het geval dat jullie een moeilijkere pup hebben waarbij het niet allemaal vanzelf loopt. En een ander probleem lijkt mij dat je zelf ook niet goed weet in wat voor baan je terecht zal komen en hoe jullie toekomst en die van de hond er dus zal gaan uitzien. Dat kan allemaal goed lopen met wat geluk, maar het kan ook tegenvallen waardoor een hond eigenlijk niet zo goed in jullie leven past. Daarom zou ik persoonlijk wachten tot je daarover een beter beeld hebt.  "
 

 Ja daar heb je wel gelijk in. Zelf denk ik dat het wel goed komt met de tijd die we hebben mits de puppy geen problemen ondervindt met het alleen zijn na enige tijd dit aangeleerd te hebben.

Het backup plan is voor ons inderdaad nog niet helemaal helder dus hier zullen we eerst over na moeten denken.

Mijn vriendin heeft al een baan en ik studeer de pabo dus qua baan in de toekomst zal er niet veel anders kunnen gebeuren. We weten dus wel waar we aan toe zijn over een paar jaar. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Op zich is de zomervakantie (van 6 weken) al een aardig begin, maar het is te kort om een pup helemaal te laten wennen. Daar heb je echt meer tijd voor nodig. 

 

Deze zomervakantie lukt je sws al niet meer. Wat voor ras zoek je? Wat kun je de hond bieden? Ga daar eerst goed over nadenken. Ga in ieder geval bij een rasvereniging kijken voor een goede fokker. Nestjes zijn er ook niet altijd, vaak is er een wachtlijst. Ga er dus maar zo ongeveer van uit dat het pas zomer 2018 zou gaan worden. 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Even nog een aanvulling: 

 

Voor een goedgefokte Franse Bulldog sta je zeker 1-2 jaar op de wachtlijst. 

 

Vooral bij een Franse Bulldog is het belangrijk dat je een goede fokker zoekt die zowel naar de bouw van het hondje kijkt, als naar de neus (ja, er zijn Fransjes mét neus). Daarbij komen nog een aantal gezondheidstesten die écht belangrijk zijn. 

Kijk je hier niet naar omdat je zo snel mogelijk een pup wilt, kan het maar zo zijn dat je in zijn eerste levensjaar 4000 euro verder bent aan operaties voor je hondje.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

We hadden ongeveer tegelijk gepost  Dus ik reageer nu even op deze post en je vorige post. 

Ik zou, als jullie toch een pup nemen, in ieder geval goed selecteren op een ras wat ervoor gekend staat dat het geen problemen heeft met alleen blijven. En ik denk inderdaad dat het dan vooral belangrijk is om een back-up plan te voorzien voor als je pup toch niet goed alleen kan blijven en dat dus eerst allemaal eens goed te bekijken 

 

Sowieso vind ik allebei voltijds werken ook wel erg veel voor een hond, dus ik zou dan kijken of een van jullie een mogelijkheid heeft om de hond mee te nemen naar het werk of om een dagje van thuis te werken. Enkele keren per week een uitlaatservice zou ook een oplossing kunnen zijn om de dag wat te doorbreken. 

 

Ik denk dus dat het in principe wel kan in jullie situatie maar dat je een plan moet voorzien voor als alles niet loopt zoals jullie hopen en ook dat je een oplossing moet voorzien waardoor de hond niet 4 of 5 dagen per week een volledige dag alleen zit. Wanneer dat lukt, denk ik dat een hondje wel zou kunnen 

Anoniem (Gast)

" Op zich is de zomervakantie (van 6 weken) al een aardig begin, maar het is te kort om een pup helemaal te laten wennen. Daar heb je echt meer tijd voor nodig. 
 
Deze zomervakantie lukt je sws al niet meer. Wat voor ras zoek je? Wat kun je de hond bieden? Ga daar eerst goed over nadenken. Ga in ieder geval bij een rasvereniging kijken voor een goede fokker. Nestjes zijn er ook niet altijd, vaak is er een wachtlijst. Ga er dus maar zo ongeveer van uit dat het pas zomer 2018 zou gaan worden.  "
 

 Hoi, we zijn wel op zoek naar goede fokkers maar we vinden dit moeilijk inderdaad. We hebben wel ergens een nestje gevonden die wel eens vaker een nestje hebben gehad maar die geen broodfokkers zijn maar het af en toe leuk vinden om een nestje te krijgen.

 

Dennis (Gast)

" We hadden ongeveer tegelijk gepost  Dus ik reageer nu even op deze post en je vorige post. 
Ik zou, als jullie toch een pup nemen, in ieder geval goed selecteren op een ras wat ervoor gekend staat dat het geen problemen heeft met alleen blijven. En ik denk inderdaad dat het dan vooral belangrijk is om een back-up plan te voorzien voor als je pup toch niet goed alleen kan blijven en dat dus eerst allemaal eens goed te bekijken 
 
Sowieso vind ik allebei voltijds werken ook wel erg veel voor een hond, dus ik zou dan kijken of een van jullie een mogelijkheid heeft om de hond mee te nemen naar het werk of om een dagje van thuis te werken. Enkele keren per week een uitlaatservice zou ook een oplossing kunnen zijn om de dag wat te doorbreken. 
 
Ik denk dus dat het in principe wel kan in jullie situatie maar dat je een plan moet voorzien voor als alles niet loopt zoals jullie hopen en ook dat je een oplossing moet voorzien waardoor de hond niet 4 of 5 dagen per week een volledige dag alleen zit. Wanneer dat lukt, denk ik dat een hondje wel zou kunnen  "
 

 Bedankt voor je advies

Inderdaad als we een backup plan hebben of dat het hondje mee naar werk kan of dergelijke dacht ik ook dat het wel zou kunnen. :)

Dennis (Gast)

zijn er verder nog mensen met tips over werk/school en een puppy nemen?

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Bij onze eerste hond (nu 5) werkte mijn partner al fulltime (en soms zelfs een aantal dagen/weken/maanden van huis). Zelf studeerde ik (maar uni, dus geen hele dagen en ook niet elke dag). Wel zou ik het (en hebben we het) nooit meer zo doen als toen. Omdat er echt niet goed genoeg over nagedacht was en weinig kennis in huis (ook mee te maken dat het mijn eerste hond was). Wel kwam hij in de kerstvakantie, dus een aantal weken vrij en ik was natuurlijk erg veel thuis. Ik heb maar een korte periode gehad dat ik fulltime weg was: stage. In die tijd was mijn vriend ook niet aanwezig, maar had ik het geluk om even bij mijn ouders in te kunnen trekken, zodat onze hond nooit lang alleen zou zijn.  

 

Bij onze tweede hond (nu 9 maanden), werkt partner nog altijd fulltime, ik werkte parttime (vaak 3/4 dagen 3/4 uur, dus honden weinig alleen). Vrij nemen gesplitst, dus eerst partner een paar weken vrij, en daarna ik, zodat de pup de tijd had om te wennen etc. Wel hebben we het geluk dat hij eigenlijk vrij makkelijk is en al vrij snel goed alleen kon blijven. (Ik probeer het bij max. 5 uren te houden).

 

Dat een hond lang alleen KAN zijn, betekent niet dat je dit ook moet willen.

 

Momenteel heb ik geen werk. Wel weer op zoek en een nieuwe studie. Echter is dit minder gemakkelijk. De volledige studie kan ik niet doen, omdat ik dan fulltime zou werken en dat kan niet i.v.m. de honden. Ook wat betreft werk moet ik constant denken aan de tijd. Het moet voor mij per se parttime zijn, en dat vind ik best moeilijk. (of er moet gezocht worden naar een goede oppas, maar ik heb daar weinig vertrouwen in met onze oudste hond, dus dat wordt hem in ons geval in ieder geval niet, ook geen familie op korte afstand). 


Aan de omschrijving van jullie situatie nu, zou ik nog niet aan een pup beginnen (daarnaast is het te kort dag voor een goede fokker van dit ras). Als je hele dagen naar school of stage moet, zit de hond te lang thuis. Dus dan moet je al op zoek naar een oppas. 


Wel kun je gewoon eens kijken hoe het voor jullie zou gaan, door de situatie na te bootsen zonder pup. Als voorbeeld: Eerder opstaan om een blokje te lopen. Zorgen dat er in de middag een stuk gewandeld wordt. Dan 's avonds na het eten een stuk lopen en voor het slapen gaan. En afhankelijk van wat je zelf prettig vindt en hoe je het nu doet.. het schoonmaken, ook dat zal meer werk zijn, Heb je er genoeg 'zin' in na lange dagen werken, en voor jou daarnaast nog studeren. 

 

 

Denk vooral aan de hond. Hoe zal zijn leven eruit zien. Voor jullie is het fijn en gezellig: je komt thuis en er is een hond helemaal gelukkig dat je er bent. Maar denk ook vooral aan: hoe ziet het er voor de hond uit als je er niet bent. 

 

Edit: een pup opvoeden is veel werk. En kan ook voor stress/spanning in de relatie zorgen. Ook daar moet je klaar voor staan. 

Dennis (Gast)

" Bij onze eerste hond (nu 5) werkte mijn partner al fulltime (en soms zelfs een aantal dagen/weken/maanden van huis). Zelf studeerde ik (maar uni, dus geen hele dagen en ook niet elke dag). Wel zou ik het (en hebben we het) nooit meer zo doen als toen. Omdat er echt niet goed genoeg over nagedacht was en weinig kennis in huis (ook mee te maken dat het mijn eerste hond was). Wel kwam hij in de kerstvakantie, dus een aantal weken vrij en ik was natuurlijk erg veel thuis. Ik heb maar een korte periode gehad dat ik fulltime weg was: stage. In die tijd was mijn vriend ook niet aanwezig, maar had ik het geluk om even bij mijn ouders in te kunnen trekken, zodat onze hond nooit lang alleen zou zijn.  
 
Bij onze tweede hond (nu 9 maanden), werkt partner nog altijd fulltime, ik werkte parttime (vaak 3/4 dagen 3/4 uur, dus honden weinig alleen). Vrij nemen gesplitst, dus eerst partner een paar weken vrij, en daarna ik, zodat de pup de tijd had om te wennen etc. Wel hebben we het geluk dat hij eigenlijk vrij makkelijk is en al vrij snel goed alleen kon blijven. (Ik probeer het bij max. 5 uren te houden).
 
Dat een hond lang alleen KAN zijn, betekent niet dat je dit ook moet willen.
 
Momenteel heb ik geen werk. Wel weer op zoek en een nieuwe studie. Echter is dit minder gemakkelijk. De volledige studie kan ik niet doen, omdat ik dan fulltime zou werken en dat kan niet i.v.m. de honden. Ook wat betreft werk moet ik constant denken aan de tijd. Het moet voor mij per se parttime zijn, en dat vind ik best moeilijk. (of er moet gezocht worden naar een goede oppas, maar ik heb daar weinig vertrouwen in met onze oudste hond, dus dat wordt hem in ons geval in ieder geval niet, ook geen familie op korte afstand). Aan de omschrijving van jullie situatie nu, zou ik nog niet aan een pup beginnen (daarnaast is het te kort dag voor een goede fokker van dit ras). Als je hele dagen naar school of stage moet, zit de hond te lang thuis. Dus dan moet je al op zoek naar een oppas. Wel kun je gewoon eens kijken hoe het voor jullie zou gaan, door de situatie na te bootsen zonder pup. Als voorbeeld: Eerder opstaan om een blokje te lopen. Zorgen dat er in de middag een stuk gewandeld wordt. Dan 's avonds na het eten een stuk lopen en voor het slapen gaan. En afhankelijk van wat je zelf prettig vindt en hoe je het nu doet.. het schoonmaken, ook dat zal meer werk zijn, Heb je er genoeg 'zin' in na lange dagen werken, en voor jou daarnaast nog studeren. 
 
 
Denk vooral aan de hond. Hoe zal zijn leven eruit zien. Voor jullie is het fijn en gezellig: je komt thuis en er is een hond helemaal gelukkig dat je er bent. Maar denk ook vooral aan: hoe ziet het er voor de hond uit als je er niet bent. 
 
Edit: een pup opvoeden is veel werk. En kan ook voor stress/spanning in de relatie zorgen. Ook daar moet je klaar voor staan.  "
 

 Hoi,

bedankt voor je verhaal en advies. Hier kunnen we wat mee.

We zijn er zeker goed over na aan het denken of we de tijd erin willen stoppen en of het mogelijk is  

op dit moment gaat het niet zozeer of we dit willen maar meer of het kan.

 

 

Anoniem (Gast)

Hier vriend in het onderwijs dus zes weken vrij. Ik heb zelf de week ervoor en 2 weken er na nog vrij genomen dus in totaal 9 weken thuis. Daarna zijn we weer gaan werken. Beide 4 dagen. Ik werkte een dag in de week thuis. Bleven er dus twee dagen over waarin hij lang alleen moest zijn. Gelukkig een oppas gevonden. Het eerste jaar zat hij daar de hele dag, later alleen in de ochtend.

Dennis (Gast)

" Hier vriend in het onderwijs dus zes weken vrij. Ik heb zelf de week ervoor en 2 weken er na nog vrij genomen dus in totaal 9 weken thuis. Daarna zijn we weer gaan werken. Beide 4 dagen. Ik werkte een dag in de week thuis. Bleven er dus twee dagen over waarin hij lang alleen moest zijn. Gelukkig een oppas gevonden. Het eerste jaar zat hij daar de hele dag, later alleen in de ochtend. "

 Hoi,

Werkte dit voor jullie gewoon goed met een puppy? Wat voor oppas was het dat jullie hadden gevonden?

Hadden jullie genoeg tijd om met de puppy bezig te zijn?

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wij werken beiden fulltime. Heb woensdag, vrijdagmorgen en zondag vrij. Mijn vriend vrijdagnamiddag, zaterdag en zondag.

De dagen dat ik 7u werk, kom ik smiddags over huis om met de hond bezig te zijn. Hij zit elke dag maar max 4u per x alleen.

Kk heb in het begin 3 weken verlof genomen om te laten wennen. We hebben wel 1st oplossingen gezocht in geval van nood als ik bijvoorbeeld eens een hele dag weg moet. Schoonouders en zus willen hem altijd opvangen.

Dus zorg 1st voor oplossingen en dan pas laat je je op een wachtlijst plaatsen zodat de fokker ook weet dat de pup goed terecht komt ????.

Dennis (Gast)

" Wij werken beiden fulltime. Heb woensdag, vrijdagmorgen en zondag vrij. Mijn vriend vrijdagnamiddag, zaterdag en zondag.
De dagen dat ik 7u werk, kom ik smiddags over huis om met de hond bezig te zijn. Hij zit elke dag maar max 4u per x alleen.
Kk heb in het begin 3 weken verlof genomen om te laten wennen. We hebben wel 1st oplossingen gezocht in geval van nood als ik bijvoorbeeld eens een hele dag weg moet. Schoonouders en zus willen hem altijd opvangen.
Dus zorg 1st voor oplossingen en dan pas laat je je op een wachtlijst plaatsen zodat de fokker ook weet dat de pup goed terecht komt ????. "
 

 Ik lees uit deze reactie dat het wel mogelijk is mits we een bakcup hebben in geval van nood? 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

"
" Wij werken beiden fulltime. Heb woensdag, vrijdagmorgen en zondag vrij. Mijn vriend vrijdagnamiddag, zaterdag en zondag. De dagen dat ik 7u werk, kom ik smiddags over huis om met de hond bezig te zijn. Hij zit elke dag maar max 4u per x alleen. Kk heb in het begin 3 weken verlof genomen om te laten wennen. We hebben wel 1st oplossingen gezocht in geval van nood als ik bijvoorbeeld eens een hele dag weg moet. Schoonouders en zus willen hem altijd opvangen. Dus zorg 1st voor oplossingen en dan pas laat je je op een wachtlijst plaatsen zodat de fokker ook weet dat de pup goed terecht komt ????. "
 

 Ik lees uit deze reactie dat het wel mogelijk is mits we een bakcup hebben in geval van nood?  "

 Ja en ook dat de hond niet langer dan 4 uurtjes alleen zit.en hier gaat hij overal mee naartoe; uitstapjes,feestjes, op vakantie enz...

 We hebben dus heel goed gekeken naar het ras en de eigenschappen waardoor iedereen die hem ziet instant verliefd wordt op hem :-). Klein om mee te nemen,blaft amper of niet en is heel leergierig,verliest geen haar en kwijlt niet.

Anoniem (Gast)

"  Ja en ook dat de hond niet langer dan 4 uurtjes alleen zit.en hier gaat hij overal mee naartoe; uitstapjes,feestjes, op vakantie enz...
 We hebben dus heel goed gekeken naar het ras en de eigenschappen waardoor iedereen die hem ziet instant verliefd wordt op hem :-). Klein om mee te nemen,blaft amper of niet en is heel leergierig,verliest geen haar en kwijlt niet. "
 

Ja precies. Wij willen hem ook zeker overal mee naartoe nemen en een franse bulldog blaft amper en is een makkelijk hondje heb ik mij laten informeren. Bedankt voor je advies! Welk ras heb je ?

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

"
"  Ja en ook dat de hond niet langer dan 4 uurtjes alleen zit.en hier gaat hij overal mee naartoe; uitstapjes,feestjes, op vakantie enz...  We hebben dus heel goed gekeken naar het ras en de eigenschappen waardoor iedereen die hem ziet instant verliefd wordt op hem . Klein om mee te nemen,blaft amper of niet en is heel leergierig,verliest geen haar en kwijlt niet. "
 

Ja precies. Wij willen hem ook zeker overal mee naartoe nemen en een franse bulldog blaft amper en is een makkelijk hondje heb ik mij laten informeren. Bedankt voor je advies! Welk ras heb je ? "

 We hebben een dwerg poedel ,:-)

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje


 Ik lees uit deze reactie dat het wel mogelijk is mits we een bakcup hebben in geval van nood?  "

 Wij werken ook full-time, zie mijn reactie enkele posts terug. Het kan...maar je moet je voorbereiden op het ergste. Je kan veel geluk hebben en dan is het voor jouw hond geen enkel probleem om alleen te blijven. Of het kan tegenvallen en dan moet je absoluut een back-up plan hebben.

 

Voor mij is het kort door de bocht om te zeggen dat fulltimers geen dieren kunnen hebben, maar het is moeilijker voor ons. Tzelfde met babies. Je moet een goed backuplan hebben en mensen die kunnen inspringen als jij even niet kan.

 

En wat dacht je van een herplaatser? Een volwassen hond die vaak al wel heeft geleerd om alleen te blijven. Let op, nu zeg ik niet dat een herplaatser 'makkelijker' is dan een pup.  

Anoniem (Gast)

Als aanvulling op hierboven. Ja wij hadden genoeg tijd voor de pup. Maar als ik jullie post lees jullie veel minder. Doordat we alle twee 32 uur zijn gaan werken en ik een dag thuis was er dus vijf dagen per week iemand thuis voor de pup en hadden we maar 2 dagen oppas nodig. Bij jullie is het volgens mij net andersom 2 dagen thuis en 5 dagen oppas. backup is prima maar niet als de backup meer tijd met je hond doorbrengt dan jij. Zeker het eerste jaar is het veel opvoeden daar heb je de jaren daarna plezier van. Als ik het zo lees denken jullie veel te makkelijk over een pup. Hebben jullie wel eens op een hond gepast? Kan ook een goede test zijn. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Persoonlijk krijg ik het idee dat jullie hoe dan ook een hond willen, en alleen maar willen lezen dat het kan. 

 

Denk ook dat jullie het vreselijk onderschatten. Wanneer er toch een pup komt deze zomervakantie heb ik ontzettend veel medelijden met hem of haar. 8 uur per dag alleen zitten :( wanneer jullie hem naar een oppas doen of iets ziet hij de oppas vaker dan jullie en hoe gaan jullie dat doen met zindelijk maken na 6 weekjes is een hond nog niet zindelijk hoor

 

Naar mijn mening neem geen hond tot dat jullie meer tijd hebben is daar niet volgend jaar. Dan maar wat langer wachten... Denk ook dat geen enkele goede Fokker zijn hond hier zou plaatsen. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Persoonlijk krijg ik het idee dat jullie hoe dan ook een hond willen, en alleen maar willen lezen dat het kan. 

  "

 


Precies dat. Mijn uitgebreide post over hoe een pup zal zijn aan het einde van die zomervakantie (kan jij nu ook over meepraten) negeert hij compleet.

Alleen maar opzoek naar verhalen dat het wel kan.

Hoe kan je ins hemelsnaam een pup elke 2 uur uitlaten als je fulltime werkt? Opsluiten in een kleine bench zodat 'ie het ophoudt? Daar is een bench niet voor bedoeld!

Ja, na zo'n zes weken zit de basis van de zindelijkheid er wel in als je voldoende uitlaat.

Krijgen we straks dezelfde verhalen hier over problemen met de pup als we recent al voorbij hebben zien komen. :'(

Dennis (Gast)

"  
Precies dat. Mijn uitgebreide post over hoe een pup zal zijn aan het einde van die zomervakantie (kan jij nu ook over meepraten) negeert hij compleet.

Alleen maar opzoek naar verhalen dat het wel kan.

Hoe kan je ins hemelsnaam een pup elke 2 uur uitlaten als je fulltime werkt? Opsluiten in een kleine bench zodat 'ie het ophoudt? Daar is een bench niet voor bedoeld!

Ja, na zo'n zes weken zit de basis van de zindelijkheid er wel in als je voldoende uitlaat.

Krijgen we straks dezelfde verhalen hier over problemen met de pup als we recent al voorbij hebben zien komen. :'( "
 

 Ik lees ook zeker jullie berichten dat jullie advies geven om het niet te doen. Ik zoek alleen naar oplossingen mogelijkheden dat het wel kan in onze situatie. 

Ik lees alleen idd veel dat mensen het ook af raden en daarom denk ik dat we beter nog een jaar wachten..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"

"  


 Ik lees ook zeker jullie berichten dat jullie advies geven om het niet te doen. Ik zoek alleen naar oplossingen mogelijkheden dat het wel kan in onze situatie. 

Ik lees alleen idd veel dat mensen het ook af raden en daarom denk ik dat we beter nog een jaar wachten.. "

 


Oplossingen heb ik je in die uitgebreide post ook aan de hand gedaan. Een netwerk in je directe omgeving dat bijspringt zodat je pup voldoende wordt uitgelaten en opgevoed.

Dennis (Gast)

"  
Oplossingen heb ik je in die uitgebreide post ook aan de hand gedaan. Een netwerk in je directe omgeving dat bijspringt zodat je pup voldoende wordt uitgelaten en opgevoed. "
 

 Ja precies. Naar dat netwerk zijn we nou wen beetje op zoek. We willen het ook pas echt doen wanneer we zeker die back up hebben. Dus gaan er goed over nadenken en niet al meteen beslissen. 

Dennis (Gast)

"  Ik vind het wat overdreven dat een hond met fulltime werkenden niet zou kunnen. Ik denk zelfs dat de meeste hondeneigenaren gewoon een fulltime baan hebben.
 
Ik heb een aantal jaren een hondenuitlaatservice gehad. Ik kon mijn hond meenemen naar mijn werk maar ik had geen echte lunchpauze (moest beschikbaar zijn) dus uitlaten ging niet. Daarvoor kwam dus die uitlaatservice. Ik denk dat ze het daar zelfs beter bij had dan bij mij LOL. Lekker een anderhalf uur rennen en ravotten met gelijkgestemde honden wat zij zocht de honden wel bij elkaar uit en geen speelse honden bij rustige snuffelaars bijvoorbeeld. Echt duur vond ik het ook niet.
 
Jullie probleem is meer dat jullie een pup willen. Dat snap ik wel. Een pup is leuk, schattig en vertederend en je kan ze in de opvoeding naar jouw hand zetten.
 
Maar een zomervakantie is echt tekort voor een pup. Ik heb nu een pup en als ik alleen de schoolvakantie had gehad dan zou ik nu weer aan het werk moeten (ik ben werkloos helaas). Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen. Ze slaapt wel door 's nachts maar die nacht is maar kort (van 0:15 tot 6:00). Ik bouw dus aardig wat slaaptekort op in deze weken. Verder gaat ze nu elke 2 uur, max soms 3 uur als ze net slaapt als ik haar uit wil laten, naar buiten voor zeker 15 minuten. Dan elke dag nog een activiteit; langere wandeling, puppycursus, schapendrijven, op bezoek ergens e.d. En nog heeft ze soms een ongelukje. Gaat het dagen goed en zie ik haar toch weer gaan plassen in huis. Ook het knagen moet ik nog goed op letten anders houd ik geen meubels meer over. En dan nog die gewone 'opvoeddingentjes'... gaat toch ook ongemerkt veel tijd in zitten nog steeds. Sinds kort eet ze drie maal per dag (eerst 4 maal). Om 8:00, 14:30 en 22:00.
 
Hoe wil je dat allemaal gaan doen als je pup dan 8 uur op een dag alleen thuis is?
 
Als jullie toch graag een hond willen... is een herplaatser die al zindelijk en opgevoed is dan geen idee? Als je goed zoekt zijn er ook die geen problemen hebben zelf maar baasjes die er niet meer voor kunnen zorgen. Of een afgekeurde werkhond.. die zijn vaak heel goed getraind maar kunnen bv fysiek het werk niet meer aan.
Dan weet je ook gelijk of hij/zij gewend is om lang alleen thuis te zijn.  "
 

 Ik lees hier dat je ook gebruik gemaakt hebt van een hondenuitlaatservice. Ik kan voor hier in de buurt niet echt iets vinden dan een dagopvang of van die particuliere. 

Hoe doen ze dat dan met ophalen van het hondje stel wij zijn niet thuis? 

Anoniem (Gast)

Een pup naar en dagopvang brengen is sowieso al niet zo'n goed idee. Tenzij het een heel klein groep is waar de pup voldoende rust krijgt en er aandacht is. Uitlaatservices nemen honden ook pas mee als ze wat ouder zijn. Kortom de eerste tijd zou je toch echt zelf tijd voor je pup vrij moeten maken. Kan dat niet,dan gewoon niet aan een pup beginnen. En ik zou een Franse Bul geen makkelijk ras willen noemen. Wel heel leuk, maar er zit wel een karakter in. 

Mijn opvang heeft een sleutel. Honden spelen twee uur lang op een afgesloten terrein en worden weer thuis gebracht. Maar nogmaals, dit is leuk als ze ouder zijn maar totaal ongeschikt voor een kleine pup. 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik neem aan dat je na de pabo voor de klas komt te staan. Dan ben je toch heledagen weg, over het algemeen. Een hond mee nemen naar school lijkt me geen optie en tussen de middag naar huis... dan moet het een school dichtbij huis zijn, en hoe groot is die kans, en met,de continuroosters van tegenwoordig zijn de leraren vaak in de pauzes ook paraat, dus hoe had je dat zelf gedacht? 

 

Het is niet dat ik je de hond misgun, maar hier zitten allemaal ervaringsdeskundigen die weten dat een hond veel werk is, meer dan de meesten in eerste instantie dachten, waarschijnlijk. En we weten ook dat een makkelijk ras niet altijd makkelijk hoeft te zijn. 

Dennis (Gast)

" Een pup naar en dagopvang brengen is sowieso al niet zo'n goed idee. Tenzij het een heel klein groep is waar de pup voldoende rust krijgt en er aandacht is. Uitlaatservices nemen honden ook pas mee als ze wat ouder zijn. Kortom de eerste tijd zou je toch echt zelf tijd voor je pup vrij moeten maken. Kan dat niet,dan gewoon niet aan een pup beginnen. En ik zou een Franse Bul geen makkelijk ras willen noemen. Wel heel leuk, maar er zit wel een karakter in. 
Mijn opvang heeft een sleutel. Honden spelen twee uur lang op een afgesloten terrein en worden weer thuis gebracht. Maar nogmaals, dit is leuk als ze ouder zijn maar totaal ongeschikt voor een kleine pup.  "

 Hoi, hier in de buurt zit een opvang die een speciale ruimte heeft voor pups zodat ze niet altijd buiten zijn met de grotere honden. Ze geven hier dus speciale aandacht aan. 

Alleen we willen niet dat de pup altijd naar de opvang gaat dus we moeten eerst zorgen dat wij genoeg tijd hebben. 

 

Dennis (Gast)

" Ik neem aan dat je na de pabo voor de klas komt te staan. Dan ben je toch heledagen weg, over het algemeen. Een hond mee nemen naar school lijkt me geen optie en tussen de middag naar huis... dan moet het een school dichtbij huis zijn, en hoe groot is die kans, en met,de continuroosters van tegenwoordig zijn de leraren vaak in de pauzes ook paraat, dus hoe had je dat zelf gedacht? 
 
Het is niet dat ik je de hond misgun, maar hier zitten allemaal ervaringsdeskundigen die weten dat een hond veel werk is, meer dan de meesten in eerste instantie dachten, waarschijnlijk. En we weten ook dat een makkelijk ras niet altijd makkelijk hoeft te zijn.  "
 

 Hoi, na de pabo kom ik zeker voor de klas te staan. Ik denk in het begin vooral nog part time. 

Daarom dacht ik misschien nu beter een pup voordat ik dadelijk een baan heb. 

En je schrijft dat hier veel ervaringsdeskundige zitten en daarom post ik dit bericht ook hier :) om erachter te komen hoe jullie erover denken en wat jullie hebben meegemaakt

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"


 Ik lees hier dat je ook gebruik gemaakt hebt van een hondenuitlaatservice. Ik kan voor hier in de buurt niet echt iets vinden dan een dagopvang of van die particuliere. 

Hoe doen ze dat dan met ophalen van het hondje stel wij zijn niet thuis?  "

 


De eerste jaren werkte ik in een natuurgebied dus kon ze gewoon mee en was dus de hele tijd samen met mij buiten. Ze was dus al lang pup-af toen ik aan een uitlaatservice begon. Die nemen doorgaans ook geen pups aan. De pup periode (zeker een half jaar datje hem/haar hebt) zal je dus zelf op moeten lossen.


Bij mij kwam de uitlaatservice dus mijn hond op mijn werk halen. Ik had toen een kantoorbaan en mocht haar meenemen naar het werk. Maar omdat ik geen echte pauze had kon ik haar daar niet uitlaten. Vandaar die uitlaatservice.


Het is vrij standaard dat de uitlaatservice je hond bij je thuis ophaalt en dan ben je er uiteraard niet want dan had je de hond ook zelf kunnen uitlaten. Je geeft ze dus een reserve sleutel zodat ze je huis in kunnen om je hond op te halen en terug te brengen.


Ik weet niet waar je woont maar volgens mij is overal in Nederland wel een uitlaatservice te vinden.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Dewrgkees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^