Gezonde brokken voor Westie pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

Heyhey!

Ik heb nu sinds een weekje een West Highland White Terriër pup in huis, en momenteel krijgt zij Eukanuba puppy brokken.
Ik kwam echter onlangs voorbij een bericht waarin ik las dat hier een voor mensen giftige stof in zit, en ik ben dan nu ook op zoek naar een alternatief. Liefst een brok met zo min mogelijk “troep”, granen, en toevoegingen die niet goed voor d’r zijn. Zo kwam ik op het forum ook meerdere malen Cavom tegen, wat zijn hier jullie gedachten over? Andere tips zijn ook welkom – Ik ben niet per se op zoek naar een commercieel merk, wel zo gezond mogelijk, met de nodige voedingsstoffen, en dus zo weinig mogelijk troep haha. En geschikt voor een terriërs pup. Ik hoor het graag, want ik zie door de bomen het bos niet meer op het moment!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik moest even zoeken maar Cavom is niet graanvrij.

 

Graanvrij voer vind je bij Wolfsblut, Acana, Orijen, Taste of the wild, Wolf of the wilderness en Carocroc.

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Behalve de hierboven genoemde merken vind ik Vol ook nog een goede brok en mijn hondje doet het nu goed op Fish4dogs. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zou me niet super blind staren op graanvrij... als je hond goede ontlasting en een goede vacht heeft op een brok met granen erin dan zou ik niet overstappen. 

 

Beer heeft heel erg veel problemen gehad met zijn darmen en eet nu Wolfsblut Wide Plain (met paard). Zijn we erg tevreden over! Hiervoor heeft hij o.a. Renske en Biofood gehad.   Hiervoor hadden we een witte Bull die erg gevoelig was voor eiwitten en rode poten kreeg. Met Biofood had hij dit niet.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Eens met bovenstaande, graanvrij hoeft zeker niet beter te zijn. Wel zit er doorgaans wat meer vlees in maar zelfs dat hoeft niet. Een hypoallergene brok of specifieke vis of diersoort zou ik met een pup niet aan beginnen. Cavom is niet slecht maar je weet niet precies wat er in zit en bevat relatief veel graan/koolhydraten. Dan is Eukanuba qua samenstelling wel hoogwaardiger. Voor dat geld kan je echter wel kwalitatief betere brokken krijgen. Kijk anders eens op www.voerwijzer.com

Zo kan je een brok zelf makkelijker beoordelen :)

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Mijn Jack Russell krijgt Carnilove brok en daarnaast vers vlees.

Carnilove is aardappel en graanvrij. Dit merk heeft ook een puppy variant.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik geef aan mijn pup (Border Collie, nu 3 maanden) Smølke graanvrij :)  prima brok die ze erg lekker vind en telkens goede ontlasting gehad. Ook goed betaalbaar, dat is altijd fijn natuurlijk ;) 

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Yunah kreeg als pup Carnilove voor pups en vanaf dat ze een maand of 5 was kreeg ze volwassen brokjes Acana/Taste of the Wild. Bo is groot geworden op Eukanuba (we wisten toen niet beter). Inmiddels doen ze het beide prima op Acana en wissel ik af tussen de gele en rode zak.  Doe vooral waar jij én je hond (en misschien je portemonnee) je goed bij voelt, dat is belangrijker dan wat mensen op internet zeggen! 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Eens met bovenstaande, graanvrij hoeft zeker niet beter te zijn. Wel zit er doorgaans wat meer vlees in maar zelfs dat hoeft niet. Een hypoallergene brok of specifieke vis of diersoort zou ik met een pup niet aan beginnen. Cavom is niet slecht maar je weet niet precies wat er in zit en bevat relatief veel graan/koolhydraten. Dan is Eukanuba qua samenstelling wel hoogwaardiger. Voor dat geld kan je echter wel kwalitatief betere brokken krijgen. Kijk anders eens op www.voerwijzer.com
Zo kan je een brok zelf makkelijker beoordelen :-) "

 Onwijs bedankt! Ik was er inderdaad al een beetje vanuit gegaan dat graanvrij automatisch beter zou moeten zijn haha. Ik ga voerwijzer eens checken! 

honden page profiel SamanthaSamantha

Allen dankjewel voor de snelle reacties ook! Ik moet mijn weg nog een beetje vinden hier op het forum maar het lijkt me een schat aan informatie en adviezen, heel fijn! :)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Onwijs bedankt! Ik was er inderdaad al een beetje vanuit gegaan dat graanvrij automatisch beter zou moeten zijn haha. Ik ga voerwijzer eens checken!  "

 Met een Westie kun je in de toekomst wel huidproblemen verwachten. De meeste graanvrije brokken hebben ook minder chemische rommel, daarom zou ik daar wel voor kiezen als ik jou was.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Hier voeren we onze Westie van 8 maanden Renske natvoer (ochtend - avond) en Platinum brok (tussendoor een klein handje bij spel en oefeningetjes). Bevalt goed.

Daarnaast elke dag een bullenpees en stukje lamspens (dat laatste stinkt enorm!, maar is gelukkig zo op;-).

Wel idd goed laten informeren en niet zomaar overstappen vanwege de gevoeligheid voor huisproblemen. 

 

Volgende forumvraag: Zit ik op het goede spoor?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^