Bang voor de tocht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mix (Gast)

Hallo, Wie kan mij advies geven? 3 maanden geleden ben ik verhuisd. Pip deed het vanaf het begin af aan heel goed. Die voelde zich direct thuis. Mix heeft wat opstart problemen gehad en moest weer leren alleen thuis te zijn. Gelukkig is dit inmiddels allemaal in orde. Ze zijn allebei gewend en hebben hun eigen plekjes weer gevonden. Behalve dan dat Mix angstig lijkt te zijn voor tocht in huis. Na zo'n warme zomerdag vind ik het lekker om alle ramen en deuren open te zetten om alles even door te laten waaien.  Als ik ramen en deuren open zet, kruipt Mix zo'n beetje in me. Hij loopt achter me aan (na ja, achter me aan, eerder tegen me aan) bij alles wat ik doe. Het is zelfs zo erg dat wanneer we het avond rondje dan even gaan doen, hij echt niet meer naar binnen wil. De eerste keren dat ik dit deed is er wel eens een deur hard dicht geklapt waar hij van geschrokken kan zijn. Nu zorg ik er voor dat dit niet meer kan gebeuren. In mijn vorige woning zette ik ook wel alle ramen open, maar daar tochtte het niet, omdat de ramen naast elkaar en niet tegenover elkaar zaten.  Als ik alles weer dicht doe is hij nog heel even onrustig, maar ontspant daarna en gaat lekker liggen slapen. Het is juist zo vreemd, omdat Mix altijd heel relaxt is, nergens bang voor is en zich nergens druk om maakt. Ik noem hem juist mijn "zen hond". Dit ken ik helemaal niet van hem.   Hoe zou ik het hem makkelijker kunnen maken? 

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Misschien kan je beginnen met 1 raam open te zetten.. een kwartiertje later het volgende, als dat niet goed gaat wacht je nog wat langer.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Mooi achter je aan laten lopen af en toe even steun geven: 'er is niks aan de hand' 'ja goed gezien de ramen/deuren staan open'. Denk dat je hond vanzelf in de gaten krijgt dat er niks ernstigs aan de hand is.

Je kan ook nog spelletjes doen in de tocht. Frommel een handdoek in elkaar en verstop er snoepjes in, laat je hond lekker zoeken in de tocht. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Heb je ook al eens heeeel goed geluisterd of er door de tocht misschien iets geluid maakt (klappert/tikt). Daar kan het ook aan liggen (dat is hier het geval ;) en makkelijk op te lossen). Mocht dat het niet zijn, dan zou ik het rustig opbouwen. Kijken wanneer hij het niet prettig vindt (als alles volledig open staat, of ook al als alles op een kier staat). Stap voor stap met veel lekkers en stembeloning. 

 

 

Mix (Gast)

Dank jullie wel. Ik kan met al jullie tips wat doen. Opbouwen, spelletjes en beloning. 

Ik ga aan de slag! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Succes, laat je weten of er resultaat is?

honden page profiel TeckelventjeTeckelventje

tocht is slecht voor een hond, dus spelletjes doen in de tocht is een slecht advies als ik doortocht dan gaan de honden zelf in een kamer liggen waar het niet tocht ik doe dit doorluchten in etappes. Hein,

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hein, het is ook niet de bedoeling om uren spelletjes te doen hoor.

Voor het wennen is het echt niet erg dat je 3-5 minuten in de tocht zit.

 

Een hond wandelt toch ook als het hard waait, als je op de fiets of scootmobiel met je hond zit heb je ook tocht.

Mix (Gast)

Zal ik doen, Ruby88!

Mix (Gast)

Met 2 ramen open gaat het net. Hij is dan niet helemaal ontspannen, maar goed af te leiden met spelletjes. Dus eerst maar hier bij houden en later langzaam opbouwen.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Met 2 ramen open gaat het net. Hij is dan niet helemaal ontspannen, maar goed af te leiden met spelletjes. Dus eerst maar hier bij houden en later langzaam opbouwen. "

 Binnenkort kunnen ze allemaal open!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^