Pup halen uit Duitsland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Op dit moment gaan we geen nieuwe aanwinst aanschaffen, aangezien ik dat onze twee golden oldies niet aan wil doen en drie honden wel héél veel is. Ik denk dat er pas een pup komt als ik op mezelf woon (ik woon nu nog bij mijn ouders) en dat is prima.

 

Ik weet echter al wel welk ras ik wil: een italiaanse windhond. Het is echt een ras dat bij mij past, het liefst neem ik de hond overal mee naartoe waar mogelijk en anders heb ik (op dit moment) altijd opvang, en anders maar oppas etc. 

 

Wel is het zo dat dit ras heel onbekend is, ik heb er helaas ook nog nooit eentje in levende lijve gezien. Ook zijn er geen fokkers in Nederland, dus moet ik naar fokkers op zoek in duitsland. Vandaar mijn vraag, wat houdt dat allemaal in? 

 

Met hoeveel weken mag je een pup binnen Europa ophalen? 

Welke papieren en testen zijn daarvoor nodig?

Enzovoort.

 

Dus vandaar mijn ultra-vroege vraag, gewoon ter interesse en oriëntatie zodat ik tegen de tijd dat ik ruimte, tijd en geld voor een hondje heb, alleen maar hoef te heroriënteren

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

15 weken moet een pup zijn voor hij naar Nederland mag. Op 12 weken krijgen ze de rabiës enting, die is na 3 weken pas volledig werkend dus dan is de hond beschermd. 

Qua papieren geen idee, met Beer hebben we alleen de (export)stamboom en paspoort mee gekregen. We hebben hem later ingeschreven bij de NHSB. 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

Volgens de Nederlandse rasvereniging wordt er in Nederland af en toe een nestje gefokt. Vaak bemiddelen zij ook wel met fokkers in het buitenland. Had je daar al geinformeerd?

 

http://nederlandsewhippetclub.nl/?page_id=844

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Als aanvulling op de informatie van Hannah.
De stamboom uitgegeven door de Duitse rasvereniging, of indien er geen rasvereniging is door de VDH, dient te zijn voorzien van een zogenaamde 'Anerkennung für das Ausland'. De VDH (Verein für das Deutsche Hundewesen) geeft deze af. De Duitse originele stamboom met FCI stempel (export pedigree)stuur je door naar de Raad van Beheer voorzien met briefje met je naam, adres, email en of ze de hond willen inschrijven.
Dan krijg je een factuur. Is die betaald dan krijg je de stamboom voorzien van nummer van de Raad van Beheer en stempel weer terug.

honden page profiel bentebente

" Volgens de Nederlandse rasvereniging wordt er in Nederland af en toe een nestje gefokt. Vaak bemiddelen zij ook wel met fokkers in het buitenland. Had je daar al geinformeerd?
 
http://nederlandsewhippetclub.nl/?page_id=844 "

 Ik wist dat er een enkele fokker was met italiaantjes, maar omdat dat slechts af en toe is.. verder ben ik dus nog niet van plan binnen een paar jaar een hondje aan te schaffen, maar wel bedankt dat je me er nogmaals op wijst! 

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

"  Ik wist dat er een enkele fokker was met italiaantjes, maar omdat dat slechts af en toe is.. verder ben ik dus nog niet van plan binnen een paar jaar een hondje aan te schaffen, maar wel bedankt dat je me er nogmaals op wijst!  "

 Nouja als je pas over een paar jaar een hondje wil kun je toch alvast kennis maken met die enkele fokker en aangeven dat het nog wel even kan duren ? Dan heb je iig een kans in Nederland mocht er eindelijk eens een nestje geboren worden 

honden page profiel bentebente

"  Nouja als je pas over een paar jaar een hondje wil kun je toch alvast kennis maken met die enkele fokker en aangeven dat het nog wel even kan duren ? Dan heb je iig een kans in Nederland mocht er eindelijk eens een nestje geboren worden  "

 Daar heb je wel een punt! Haha

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^