Vreemde ontlasting en wat nu te eten geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ik heb nu bijna twee weken een kleine keeshond, dit is mijn allereerste hond! Het gaat heel goed en volgens de DA helemaal gezond! Zijn ontlasting is altijd wel oké geweest, maar vandaag vond ik het een beetje vreemd. Na de gewone normale drollen kwam er ook een beetje diarree/dunne poep mee. Het was niet veel, maar wel net genoeg dat ik me zorgen maak. Tot nu toe is me niks vreemds opgevallen en gedraagt hij zich nog even normaal en actief als voorheen. 

Hij heeft wel laatst gewisseld van voer, en dat ging niet helemaal soepel, maar dat is al een week terug ongeveer. Ook at hij eerst een keer per dag 's avonds omdat zijn oude baasjes dat deden. Ik ben gewisseld naar twee keer per dag eergisteren, misschien is dat hem niet goed bevallen? Ook heeft hij gisteren een mini stukje appel gehad, want ik liet wat vallen. Misschien is dat niet goed gevallen, ik weet het niet. 

Maar ik lees overal dat ren hond bij diarree rijst met gekookte kip moet eten, maar omdat hij zo weinig dunne poep heeft gehad weet ik niet of ik daar wel verstandig aan doe. Is het misschien beter om gewoon zijn brokken te blijven geven? Wat denken jullie? 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Welk voer krijgt hij nu? Het kan zijn dat hij het op dat voer gewoon wat minder goed doet. 
Mijn hondje heeft ook af en toe eens wat diarree na haar gewone drolletjes. Dit is verbeterd sinds we ander voer geven, maar af en toe heeft ze het nog wel eens. Ze heeft gewoon gevoelige darmen. 

Ik zou gewoon zijn brokken blijven geven en niet beginnen met rijst en kip als het maar zo'n beetje was. Als het vaker voorkomt, zou ik proberen te wisselen van voer of naar de dierenarts gaan. Als het heel af en toe eens is, zou ik me er geen zorgen in maken.

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Hij krijgt voer van Prins voor kleine honden. Dat kreeg hij al bij zijn vorige baasjes, maar ze hadden ander voer meegegeven in het begin. Vorige week zijn we weer Prins gaan geven. Dan geef ik hem vanavond zijn normale portie weer :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Twee weekjes bij julllie, is ook even wennen, en ook wat ander voer gegeven, van een stukje appel zou die niet aan de diaree gaan hoor, niet gelijk mager voedsel gaan geven dan worden de darmen traag....kijk eens naar de samenstelling op het pak....als er veel graan inzit dan is dat ballast en kan die aan de diaree gaan, kijk dan eens naar een brok graanvrij.....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Twee weekjes bij julllie, is ook even wennen, en ook wat ander voer gegeven, van een stukje appel zou die niet aan de diaree gaan hoor, niet gelijk mager voedsel gaan geven dan worden de darmen traag....kijk eens naar de samenstelling op het pak....als er veel graan inzit dan is dat ballast en kan die aan de diaree gaan, kijk dan eens naar een brok graanvrij..... "

 Darmen worden traag door mager voedsel?

Ik heb daar nog nooit van gehoord, ik heb een hond met darmproblemen maar ben dat nog nooit tegengekomen of gehoord van de dierenartsen.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Darmen worden traag door mager voedsel?
Ik heb daar nog nooit van gehoord, ik heb een hond met darmproblemen maar ben dat nog nooit tegengekomen of gehoord van de dierenartsen. "

 Ik ook niet en ik heb hier ook heel wat gevoelige darmpjes rondlopen. 

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Een hond kan door de veranderingen ook reageren waardoor diaree kan onstaan. De hond is pas net bij jullie en al een paar veranderingen. Een keer dunne poep is niet gelijk een probleem. 

Ons teefje heeft ook wel eens spanning poepjes waarbij het laatste iets dunner is. 

 

Weet je zeker dat die goed ontwormt is? 

 

Verder even aankijken. Mocht het echt heel dun worden, even dagje vasten met eventuele wat zoutarme bouillon of wat gekookte kip want dit is makkelijk verteerbaar. Maar dit hoeft niet na 1x wat dunne poep:) 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

2 x per dag voeren zou ik wel doen hoor. Hoe oud is hij nu?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Mijn Borders hebben dat altijd wanneer ze iets nieuws eten. Gewone poep met een beetje dunne er achteraan. En dan heb ik het over bijvoorbeeld een voor hen onbekend hondensnoepje of iets dat ik hen zelf geef zoals laatst bij Elsa een beetje leverworst om de wormenkuur naar binnen te krijgen. Best kans dus dat het wel dat stukje appel was.

 

Niets om je zorgen over te maken. Gewoon proberen zo min mogelijk 'vreemd' te voeren.

 

Hier met Elsa nu best wel vervelend omdat iedereen denkt het recht te hebben om er maar iets in te proppen. De trainster van de hondenschool, de buurvrouw, mijn schoonouders, wandelaars onderweg en zelfs met de dierenarts heb ik elke keer een discussie en de eerste keer douwde die er ondanks mijn protesten tóch een snoepje in... zucht.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 2 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal het even aankijken en gewoon door gaan met het geven van de brokjes. Ik heb een hond met maag/darm problemen die hier ook speciale brokjes voor krijgt. Hij krijgt alleen gekookte kippenbouillon, kip en rijst als het echt mis is met zijn darmen en hij verder ook ziek oogt. 

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

" Een hond kan door de veranderingen ook reageren waardoor diaree kan onstaan. De hond is pas net bij jullie en al een paar veranderingen. Een keer dunne poep is niet gelijk een probleem. 
Ons teefje heeft ook wel eens spanning poepjes waarbij het laatste iets dunner is. 
 
Weet je zeker dat die goed ontwormt is? 
 
Verder even aankijken. Mocht het echt heel dun worden, even dagje vasten met eventuele wat zoutarme bouillon of wat gekookte kip want dit is makkelijk verteerbaar. Maar dit hoeft niet na 1x wat dunne poep:-)  "

 Zijn ontlasting is weer normaal nu. Misschien toch iets te snel in paniek geschoten haha.

Hij is vorige week helemaal ontwormt!

Hij krijgt zijn gewone voer zoals normaal en tot nu toe gaat het weer goed :) 

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

" 2 x per dag voeren zou ik wel doen hoor. Hoe oud is hij nu? "

 Ja eerst had hij 1x per dag. Maar dit hebben we langzaam opgebouwd tot 2x per dag, bevalt ons ook een stuk beter :)

Hij is net 1 jaar.

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

" Mijn Borders hebben dat altijd wanneer ze iets nieuws eten. Gewone poep met een beetje dunne er achteraan. En dan heb ik het over bijvoorbeeld een voor hen onbekend hondensnoepje of iets dat ik hen zelf geef zoals laatst bij Elsa een beetje leverworst om de wormenkuur naar binnen te krijgen. Best kans dus dat het wel dat stukje appel was.
 
Niets om je zorgen over te maken. Gewoon proberen zo min mogelijk 'vreemd' te voeren.
 
Hier met Elsa nu best wel vervelend omdat iedereen denkt het recht te hebben om er maar iets in te proppen. De trainster van de hondenschool, de buurvrouw, mijn schoonouders, wandelaars onderweg en zelfs met de dierenarts heb ik elke keer een discussie en de eerste keer douwde die er ondanks mijn protesten tóch een snoepje in... zucht. "

 Ik hou het nu heel saai voor hem ;) Alleen het bekende! Vindt hij ook niet erg. 

Wel onbeleefd dat anderen zomaar honden wat voeren. Tot nu toe heeft iedereen het heel netjes gevraagd. Maar zeker van een dierenarts verwacht je toch wat ander gedrag.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

"  Zijn ontlasting is weer normaal nu. Misschien toch iets te snel in paniek geschoten haha.
Hij is vorige week helemaal ontwormt!
Hij krijgt zijn gewone voer zoals normaal en tot nu toe gaat het weer goed :-)  "

 Ah goed te horen! Ach beter een keer te vaak in paniek dan een keer te laat. Geniet lekker van je hondje. Toch fijn  dat je zulke dingen hier kan informeren dan direct naar de DA:) 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Veel succes verder met je hondje 

Volgende forumvraag: Springen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^