Nieuwe hond bijnemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel duzyduzy

honden foto van duzy

Hye! 

Ik en mijn vriend overwegen om nog een pup bij te nemen, we hebben duzy nu al 4jaar en zouden graag een hondje bij nemen omdat we soms toch denken dat duzy een vriendje 'mist' en ook omdat we dol zijn op honden natuurlijk! 

Nu vroeg ik mij af of dit na al die jaren 'alleen' een goed idee is en hoe we dit dan het best aanpakken?

duzy is wel heel aanhankelijk aan ons maar ook een echte speelvogel naar andere honden toe. Duzy is een keeshondje en we zouden overwegen om een grotere maar 'rustige' hond bij te nemen.

alvast bedankt! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen hond voor de hond nemen, echt als jullie het zelf willen...4 jaar een mooie leeftijd ...wanneer je er een nieuwe huisgenoot bijzet , laat ze kennismaken op neutraal terrein en ga dan pas met de nieuwe huisgenoot naar huis....kijk hoe het gaat...twee honden is altijd wat meer werk dan een hond, aparte aandacht geven ook aparte wandelingen zodat ze allebei van jullie aparte aandacht krijgen, tuurlijk kan je samen met ze gaan wandelen maar beter om ook aparte aandacht aan ze te schenken......ik heb ook net een jonge hond erbij, gaat super goed, toch als ik er niet bij ben, boodschap of wat dan ook, zet ik ze even apart, een traphekje er tussen, zien doen ze elkaar, de oudere wil niet altijd lastig gevallen worden, en als je er niet bij ben kan je niet ingrijpen...

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Maak je niet zorgen om de leeftijd/tijd dat jullie hondje alleen heeft geleefd. Wij hadden een hond die ruim 3 was toen er een pup bij kwam. Ging prima en wat ik las is jullie hond goed met andere honden. Als jullie ook graag willen zou ik zeggen ga eens oriënteren en geniet van de voorpret :-)

honden page profiel duzyduzy

honden foto van duzy

Wij willen heel graag een hond erbij, de enige twijfel zou zijn dat duzy er niet gelukkig van zou worden... sowieso zit duzy altijd in zijn bench als we weg zijn en we zouden dan natuurlijk een tweede exemplaar kopen voor onze nieuwe huisgenoot ;) duzy is inderdaad wel goed met andere honden (die hij kent, anders is hij heel 'beschermend' en vlug kwaad) hij plast wel nog af en toe in huis als er een andere hond is op bezoek geweest, dus zijn we wel bang dat dit een probleem zou vormen...

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Kennen jullie mensen met een hondje die zou kunnen logeren?

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Toen wij onze tweede Dogo erbij namen, was Evita drie jaar.

De eerste dag was ze woest op de pup, Ylena, maar later heeft ze zich met onze begeleiding erbij neergelegd.  Ik geef toe, hadden het ook niet zo goed aangepakt.  We waren de pup gaan halen en dropten haar opeens voor Evita's poten...

 

Ze hebben hun hele leven in vrede samen geleefd.  Soms speelden ze met elkaar (toen Ylena nog jong was), maar meestal gingen ze hun eigen weg.

honden page profiel duzyduzy

honden foto van duzy

" Kennen jullie mensen met een hondje die zou kunnen logeren? "

 Ik denk dat we wel iemand zouden vinden, maar zou liever hem onmiddelijk laten wennen aan onze nieuwe huisgenoot dan... natuurlijk is dit nog niet van vandaar op morgen geregeld ;) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je het goed aanpakt, mijn Bams was negen jaar, al die tijd alleen geweest, ik zorg dat de oudere niet belaagd wordt door de jongere, en echt het gaat geweldig, veel aandacht geven aan de oudere, erbij betrekken, maar als ze niet wil zo laten, laat ze zelf dan toenadering zoeken, en niets moet.....

honden page profiel duzyduzy

honden foto van duzy

" Als je het goed aanpakt, mijn Bams was negen jaar, al die tijd alleen geweest, ik zorg dat de oudere niet belaagd wordt door de jongere, en echt het gaat geweldig, veel aandacht geven aan de oudere, erbij betrekken, maar als ze niet wil zo laten, laat ze zelf dan toenadering zoeken, en niets moet..... "

 Zijn er ons van bewust dat het tijd en moeite zal kosten om ze aan elkaar gewend te maken... Oh wouw, die 2 van jou zien er zo schattig uit!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik heb 2 keeshondjes hier. Paddy was wel wat jonger toen Finley kwam, maar de meeste keeshondjes zijn gek op andere honden. Als de introductie maar rustig gaat. Liefst niet in eigen huis of tuin maar op neutraal terrein of bij de fokker misschien.

 

Je kunt ook kiezen voor een grotere slag Keeshond erbij, dat geeft de meeste kans op succes, maar je kent je eigen hond t beste. Als hij buiten goed met andere honden kan zal dat prima gaan.

 

 

honden page profiel bentebente

Ik zie niet echt een probleem, hoor! Je geeft aan dat hij best goed met andere honden kan, dus dat zit wel goed neem ik aan? 

 

Ik zou wel oppassen met de grootte hoor! Maatje labrador zou ik never doen.. teveel gevaar van  lomp gedrag. Ook moet je Duzy een beetje in bescherming nemen omdat het zo'n ukje is. Geef hem tijd en ruimte en hij zal de pup vanzelf accepteren. Honden passen zich aan aan de situatie.

 

Ik zou misschien met wat grotere honden in de buurt oefenen, lekker snuffelen etc.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^