hondenvoer, wat zijn de kosten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

c & j (Gast)

Hoi! Wij zijn op zoek naar een hond, maar we proberen eerst de gemiddelde kosten (per maand) uit te rekenen. Welke merken gebruiken jullie? En hoeveel kg ong per dag? Hoe lang doe je met de 12 kg zakken van Royal Canin? En de kwaliteit-rijs verhouding? Bij welk merk is die het beste?   Natuurlijk weten we dat dit verschilt per hond. De ene hond komt sneller aan dan de ander. De ene valt ook sneller af dan de ander. En het ligt er aan hoeveel je met hem doet, en zo zijn er nog veel meer zaken. Maar wat is jullie gemiddelde? Verder hebben jullie misschien ook nog meer info over andere zaken van een hond, laat dat zeker even weten!   Groetjes! C & J

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als je geluk hebt, heb je een hond die het 'goed doet' op van alles. Dwz: goede ontlasting, mooie glanzende vacht, geen stinkadem en het voer ook nog eens met plezier opeten. Als je pech hebt, heb je er een die allergieën heeft en dan zul je heel lang moeten zoeken naar bepaald voer, speciale eliminatiediëten moeten volgen enz. En dan wordt het een duur én lastig praatje. 

 

Ik ben van mening dat geen enkel merk het allerbeste is. Misschien wel op papier (geen kleurstoffen enz., weinig dingen waar een hond niets aan heeft, veel vlees) maar iedere hond reageert anders... Bink was er zo een die het wel prima deed op een hele hoop. Beer daarentegen krijgt van 1 hapje 'verkeerd' voer oorontsteking en diarree. 

 

Beer eet Wolfsblut (Wide Plain met paardenvlees), een zak van 15 kilo. Niet te koop in dierenwinkels. Ongeveer €70-75 en doet daar een week of 4-5 mee.   

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ik hoop toch niet dat je een hond uitkiest op hoeveel hij kost aan voer etc? Mijn havanezer doet ongeveer een maand met 3 kg brokken.... nou dat kost ongeveer 15 euro per maand terwijl mijn oppashondje 1 kilo per dag eet en die krijgt nog best goedkoop voer, ongeveer 45 euro kwijt. Kun je dat vergelijken, Nee totaal niet? Ik zou zeggen kijk eerst eens naar de rassen die jullie aanspreken en oriënteer dan op merken voer. Royal Canin is niet bepaald het beste voer en 12 kg j het ligt eraan welk ras en hoeveel beweging je hond krijgt daar kan ik dus niks over zeggen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hoi!
Wij zijn op zoek naar een hond, maar we proberen eerst de gemiddelde kosten (per maand) uit te rekenen.
Welke merken gebruiken jullie? En hoeveel kg ong per dag?
Hoe lang doe je met de 12 kg zakken van Royal Canin?
En de kwaliteit-rijs verhouding? Bij welk merk is die het beste?
 
Natuurlijk weten we dat dit verschilt per hond. De ene hond komt sneller aan dan de ander. De ene valt ook sneller af dan de ander. En het ligt er aan hoeveel je met hem doet, en zo zijn er nog veel meer zaken. Maar wat is jullie gemiddelde?
Verder hebben jullie misschien ook nog meer info over andere zaken van een hond, laat dat zeker even weten!
 
Groetjes!
C & J "

 Hoe veel kilo gaat jullie toekomstige hond wegen?

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik ben 50 euro per hond aan voer kwijt per maand. 

Ze eten nu taste of the wild brokken en hermans natvoer. 

 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Hangt erg af van het gewicht vd hond en eventuele allergieën.

Onze vorige hond was 8kilo. Onze hond nu 26kilo. Das 4x zo zwaar. Hij eet ook een stuk meer dat die kleine. Daarnaast heeft bacchus graanvrij voer, wat duurder is dan normaal voor en stukke duurder dan het supermarkt voer.

Bacchus doet met een 12,5 kilo zak vier ongeveer 40 dagen.  Die zak kost mij ongeveer 50 euro.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Mijn honden wegen samen 30 kilo en eten 9 kilo graanvrij voer per maand.

 

Dat kost me ongeveer 33 euro per maand. Ik voer Wolf of the Wilderness.

 

Verzekering kost voor 1 hond rond de 20 euro bij Ohra.

 

Botjes en snacks kosten per maand ook best wat.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Mijn hondje van 6kg doet ongeveer een maand met 2,5kg. Dat is ongeveer 12 euro/maand. Maar het voer is wel de goedkoopste kost hier. Ik geef per maand véél meer geld uit aan oppas, vervoer, dierenarts, speelgoed, andere benodigdheden, kluifjes, snoepjes,... In totaal zit ik aan ongeveer 100 - 400 euro/maand (afhankelijk van hoe vaak we oppas nodig hebben). 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java weegt 9,5 kilo krijgt acana pacifica. Dat is ongeveer 6 euro per kilo. Ze eet circa 3 kilo per maand, dus 18 euro per maand. Daar bovenop krijgt ze Sanofor voor huid, haar en darmen,  dat is iets van 10 euro per maand extra. Java is ook nog allergisch, dus krijgt nu kvv erbij voor haar eliminatiedieet. Dat is ongeveer 16 euro per maand, maar ze krijgt dan wel minder brokjes natuurlijk. Maar ik heb het wel allemaal extra moeten kopen natuurlijk. Ze krijgt dus dure brokken wegens allergieën. 

Voor beloningen (allemaal vissnacks) zijn we per maand denk ik 5 tot 10 euro kwijt. 

Dus ik kom wel op een 38 euro per maand (als ik even niet van de kvv uitga).

Anoniem (Gast)

Ben het dan weer niet eens met Ilse, ik kan me best voorstellen dat bij het uitzoeken van een hond de voerkosten meespelen. Ik heb hier 2 honden die samen 24kg wegen en ben al 60 euro kwijt aan BARF elke maand omdat ik het verdom vlees te geven en ook qua vers vlees enkel de hoogste kwaliteit wil geven :) Ja dan gaat het hard met de kosten natuurlijk, had ik 2 honden gehad die beiden 50 kilo wegen, samen 100 kilo, had ik het niet meer kunnen financieren natuurlijk! 

 

Verder ligt het inderdaad compleet aan welk voer je gaat geven en hoe zwaar je hond wordt. Royal canin gebruikt nog chemische conserveermiddelen daar ben ik dus persoonlijk absoluut geen fan van. Je kan een goedkopere brok van zelfde kwaliteit krijgen met natuurlijke conserveermiddelen, of voor dezelfde prijs als Royal canin kan je ook een betere brok krijgen. Royal canin is erg aan de prijs dankzij hun gigantische marketing budget, prijs/kwaliteit verhouding ligt bij hun dus slecht. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik hoop toch niet dat je een hond uitkiest op hoeveel hij kost aan voer etc? Mijn havanezer doet ongeveer een maand met 3 kg brokken.... nou dat kost ongeveer 15 euro per maand terwijl mijn oppashondje 1 kilo per dag eet en die krijgt nog best goedkoop voer, ongeveer 45 euro kwijt. Kun je dat vergelijken, Nee totaal niet? Ik zou zeggen kijk eerst eens naar de rassen die jullie aanspreken en oriënteer dan op merken voer. Royal Canin is niet bepaald het beste voer en 12 kg j het ligt eraan welk ras en hoeveel beweging je hond krijgt daar kan ik dus niks over zeggen. "

 Toch kan je in het algemeen wel stellen dat grote honden meer eten dan kleine honden. Val je bijvoorbeeld voor de keeshond, dan kun je kiezen uit verschillende groottes, voor de poedel is dat ook zo. 

 

Uit een ander topic van ts heb ik begrepen dat ze nog geen flauw idee heeft wat voor ras ze wil, dus acht, beetje dingen van verschillende invalshoeken bekijken is niet zo gek.

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Toby weegt 9.6 kg.

Wij voeren hier zowel brok als kvv.

Brok van Carnilove; 1.5 kg kost €11.95. Toby krijgt 50 gram per dag en doet 30 dagen met één zak.

Kvv van Carnibest of Carnis; gemiddeld €4.15 per kg. Hij krijgt 125 gram per dag. Met 1 kg doen we 8 dagen, dus ongeveer 4 kg kvv nodig = €16.60

Daarnaast iedere dag een Renske vleesreep (10 per zakje voor €3.99). Voor een maand €12

Biofood kluiven, runderoren, kameelkophuid etc als kauwmateriaal. Dit wisselt per maand, maar omgerekend zal dat zo'n €7,50 zijn. 

Dan nog extra trainers €5 per maand. 

Dus ja, per maand is is dat nog best een aardig bedrag. 

Hondenopvang, verzekering, supplementen etc heb ik dan nog niet meegerekend. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier grote honden.
De oudste eet weinig, haar voer reken ik niet mee in kosten, zij eet gratis.

De andere 2 eten verschillend.
De 1 eet 800gram per dag aan vers vlees
De ander eet 500 gram vlees en rond de 300 a 500 gram korrels (afhankelijk van de activiteit)

Ik heb korrels van carnilove momenteel, maar ben op zoek naar andere met meer energie.

Ik schat rond de 100 euro per maand. Daar dan nog supplementen bij (voor gewrichten, zalmolie, schapenvet, karnemelk, geitenmelk, fitdog... ) en dan komt er nog wel wat bij.

Ik zou dus zekerheidshalvedat voor een gemiddeld grote hond met gemiddelde behoefte toch wel rekenen op 50 euro per maand zeker.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Mijn hond weegt 20-23 kilo en ik koop zakken van 12 kilo (25 euro). Hier doet ze +- 1,5 maand over. Ze krijgt ook elke dag een 'kippie', 15 stuks a 1,50 en schapenvetbonbon. 1 kleine per dag. Dus ik kom maar op rond de 30 a 35 euro per maand.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb zwaar gewichten, Bams 75 kilo en Ogin nog in de groei weegt al 65 kilo...ik geef carnilove de kalkoen/zalm en ze krijgen vers vlees van specimal..konijn en kalkoen compleet, ik heb het echt niet breed , maar ik beding overal een goede prijs...dat dan toch betaalbaar is..voor mezelf heb ik niet veel nodig....voor de carnilove betaal ik 60 euro de 12 kilo normaal ongeveer 69,50 de 12 kilo , en bij specimal 20 kilo vlees 59 euro...dan heb ik nog een sponser waarvan ik iedere maand gratis vlees erbij krijgt, en eens per maand dertig eieren gratis van een boerderij waar de kippen vrij rondlopen. , zo komt willemijn de zomer en de winter door.......ik reken alleen het voer..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb een hond met allergie voor kip, waardoor veel brokken af vallen.

Hier heb ik 2 zakken van 13 kg voor 94 euro en daar doe ik 4 maanden mee. Maar ik geef ook vers vlees en dat kost 97 euro voor 5 maanden.

Ik kom dus uit op 200 euro voor 4,5 maand voor een hond van 31 kg.

gast; (Gast)

Buiten het voer vraag je ook over andere zaken betreft kosten.

Zelf ben ik echt een voorstander tegenwoordig om de hond te verzekeren.
Dieren arts kosten al snel oplopen.(de onverwachte kosten)
Ook een pup-hond van een goede fokker kan ziek worden of ongelukkig terecht komen met bv spelen ed..

Soms heb je de pech dat een hond een allergie heeft...ok deze kosten kunnen erg oplopen.
Kosten verzekeren is afhankelijk qua gewicht en per ras.

Misschien cursussen?

Op zoopplus vindt je veel merken qua voer.
Ook per merk kun je zien wat je gemiddeld moet geven.(voertabellen)
Daar staan ook de kg prijzen vermeld.

Belangrijk is wel om te weten dat vaak hoe duurder het voer is hoe minder je hoeft te geven...!!!

Dus goedkoop uiteindelijk duurkoop want je moet vaak veel meer geven!!

De jaarlijkse enting.
(Evt) worm kuur
Preventief anti vlooien/teken
Speelgoed aanschaffen
Kluiven

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Buiten het voer vraag je ook over andere zaken betreft kosten.

Zelf ben ik echt een voorstander tegenwoordig om de hond te verzekeren.
Dieren arts kosten al snel oplopen.(de onverwachte kosten)
Ook een pup-hond van een goede fokker kan ziek worden of ongelukkig terecht komen met bv spelen ed..

Soms heb je de pech dat een hond een allergie heeft...ok deze kosten kunnen erg oplopen.
Kosten verzekeren is afhankelijk qua gewicht en per ras.

Misschien cursussen?

Op zoopplus vindt je veel merken qua voer.
Ook per merk kun je zien wat je gemiddeld moet geven.(voertabellen)
Daar staan ook de kg prijzen vermeld.

Belangrijk is wel om te weten dat vaak hoe duurder het voer is hoe minder je hoeft te geven...!!!

Dus goedkoop uiteindelijk duurkoop want je moet vaak veel meer geven!!

De jaarlijkse enting.
(Evt) worm kuur
Preventief anti vlooien/teken
Speelgoed aanschaffen
Kluiven "

 Dit is niet altijd zo. Ik zou evenveel moeten geven van mijn zak vam 25 euro als een paar zakken tussen 50 en 80 euro.

gast; (Gast)

Zelf heb ik het bij meerdere merken uit gezocht en kwam toch echt na alles te berekenen dat er duidelijk verschil kan zijn.
Wij hebben grote honden dan kan het toch echt wel schelen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Zelf heb ik het bij meerdere merken uit gezocht en kwam toch echt na alles te berekenen dat er duidelijk verschil kan zijn.
Wij hebben grote honden dan kan het toch echt wel schelen.

"

 Mijne is 20 kilo ongeveer. Ik zou bij sommige dure merken ook gewoon 300 gram per dag moeten geven, net als mijn voer nu. Ben het wel met je eens dat supermarkt voer wel 400+ gram is. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Mijne is 20 kilo ongeveer. Ik zou bij sommige dure merken ook gewoon 300 gram per dag moeten geven, net als mijn voer nu. Ben het wel met je eens dat supermarkt voer wel 400+ gram is.  "

 Volgens de verpakking ja, maar in werkelijkheid zal dat misschien weer anders zijn. Java zou 160 gram moeten krijgen, maar ze krijgt 100. Je weet het dus eigenlijk pas als je het probeert 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik reken zon 30€ per maand per hond. Dus 60€ voor twee honden (kleinere honden). Hier staan ze op KVV

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik had in januari 14 kilo rc brokken van 68 euro voor mijn beide honden gekocht normaal deed ik hier anderhalve maand mee nu al vijf maanden en de ton is nog lang niet leeg. Ik schat dat ik straks voor beide ukken (vier en twee kilo zwaar) rond de tien euro per maand aan brokken kwijt ben. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Mijn grote honden doen per hond ongeveer drie weken met een zak van 11-12 kg.  Ik geef Acana en Orijen 74-79 euro per zak. (omdat één van hen allergisch is en het goed doet op brokken met vis)

 

De twee kleintjes eten samen iets minder dan een grote zak per maand.

 

Ik heb toevallig vandaag twee zakken voer gekocht en beentjes (voor ongeveer 60 euro) en kwam op 212 euro.

 

Als ik diepvriesvoer van Pro Cani bestel, komt daar ook nog ongeveer 120 euro (afhankelijk van het soort vlees) bij voor 24 kg.

 

De prijs voor voer is afhankelijk hoeveel vers vlees ik geef per maand.

 

Ik reken toch op een 300 euro per maand aan voer en snacks voor mijn twee Dogo Argentino's en de Lagotto en de Jack Russel.

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Hier een hond die ergens tussen de 30 en 35 kilo weegt, ze eet brokken van dog lovers gold en versvlees van darf en smuldier. Ze is een kieskeurige herder dus ik wissel af om het voor haar interessant te houden.

 

Op een brokkendag krijgt ze in totaal ongeveer 300 gram brokken, dat lijkt misschien wat weinig maar ze krijgt door de dag vaak nog een ei, blikje vis of een stuk vlees dat over is van ons eigen eten. De dagen van vers vlees krijgt ze twee blokken van 350 tot 400 gram per stuk. In totaal kost haar voer ongeveer 60 euro per maand, de extra's zoals blikje vis, ei of stukje vlees reken ik dan niet mee.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Maylo weegt 8 kilo en eet per dag

20 gram brokken van Renske

100-130 gram Kvv/Renske

 

Hij eet minimaal 1x per week Renske Vers en doet daar 3 dagen mee. Bakje is 395gram : 3 = 130gram

1 bakje kost €2,- gemiddeld (bij sommige goedkoper en soms zijn ze in de actie)

 

er gaan zo'n 6 bakjes er maand er doorheen

6x€2,- = €12,- aan Renske vers

De brokken haal ik maar 1x in de 3 maanden, hij krijgt er zo weinig van en die kosten €16,- gemiddeld  = 2kg dat : 3 = €6,- ongeveer

 

dus 12 + 6 = 18 euro dan nog het andere vers. Koop ik meestal rollen van 1 kilo en dan 2 stuk Die deel ik door 9 stukken

dan heb ik 18 stukken en die krijgt hij de overige dagen en dat is meestal nog geen 10 euro. Dus ik ben gemiddeld 28 euro per maand kwijt aan voer voor Maylo. 

 

 

Bedenk maar zo hoe groter de hond hoe meer voer ze moeten hoe meer je kwijt bent. En inderdaad als je geluk heb, heb je een container die alles eet en kan verdragen. Maar als je minder geluk heb zoals mijn zus met haar hond van 60 kilo die aangepast voer krijgt (granen allergie en kippen eiwit allergie) ben je een stuk duurder uit.

 

+ het ligt er ook aan wat je gaat voeren. Sommige merken zijn duurder dan de ander en als je een beetje kwaliteit wilt dus niet alleen maar voer waar alleen maar rotzooi in zit betaal je gewoon meer.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Als ik dat zo lees allemaal  wat vreten mijn honden dan veel!!  

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wat een vraag. Dat je wilt weten wat je gemiddeld kwijt zou zijn aan een hond per maand, is geen rare vraag, maar om een bepaald ras te kiezen op de kosten wat je kwijt bent aan brokken... 

Hoewel als je een kleine hond kiest ipv een grote hond en het ras bij je past, is het zo gek niet. Maar misschien heb je juist met een kleine hond meer kosten aan DA (als voorbeeld). 

 

Wij geven Profine brokken. Een zak kost 54,95 euro en zit 15 kg in. Mijn honden eten samen 620 g per dag. Ze wegen 35 en 45 kg. 

 

We geven elke zondag KVV dus 26/27 dagen brok en 4 dagen KVV in de maand. 

Dit kost ons 77 euro in de maand. Dit is dus voor 2 honden. 

 

Reken daarbij nog beloningen, kauwmateriaal, speeltjes, balletjes (kun je zelf weten hoeveel je wilt aanschaffen natuurlijk), riemen/lijnen, halsband, tuig, poepzakjes, aanschaf voerbak/waterbak, kussen/mand/kleed, DA kosten, onvoorziene DA kosten, borstel iets voor vacht, cursus zijn wij ook gemiddeld 40 euro per maand kwijt, wormenpil, vlooienmiddel. En zo kan ik nog wel even doorgaan:p Dus niet per se afhankelijk van voer :p

 

En je kunt beter niet aan Royal Canin beginnen. Hoeveelheid brokken is afhankelijk van je ras, grote en of je hond gesteriliseerd is en wat ze doen aan activiteiten, maar ook wel merk brokken. 

Zo moeten ze van Profine minder dan van DLG, die we eerst gaven en veel minder dan een vorig merk wat we hebben gehad. Dus dan is het iets duurder, maar verbruiken ze ook minder. 

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Volgens de verpakking ja, maar in werkelijkheid zal dat misschien weer anders zijn. Java zou 160 gram moeten krijgen, maar ze krijgt 100. Je weet het dus eigenlijk pas als je het probeert  "

 Dat klopt helemaal. Mijn honden krijgen nu 3/4 van wat er op de verpakking staat. Met goedkoper voer hadden ze meestal meer nodig.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Wij geven Profine brokken. Een zak kost 54,95 euro en zit 15 kg in. Mijn honden eten samen 620 kg per dag. Ze wegen 35 en 45 kg".

 Pfff jou honden eten inderdaad erg veel 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup en katten. Help
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^