Wigzi duo lijn, iemand ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Iemand ervaring met deze lijn? Lijkt me voor de korte wandelingen in de wijk wel praktisch:

https://www.maxenluna.nl/hondenriem-voor-twee-honden.html?source=googlebase&gclid=CjwKEAjwr_rIBRDJzq-Z-LC_2HgSJADoL57HeNiJ4pRChzQ5waTw7AJ6o7Bhi2ZlIuwb5eakHEYfwhoCWkbw_wcB

Ze hebben ook een 2.0 versie, een rolriem voor 2 honden. Maar daar staat bij dat die met name voor kleine tot middelgrote rassen is. Bovendien ben ik niet zo'n fan van rolriemen, dus die valt voor mij al af. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou wel willen weten hoe lang de lijn is, ik kan dat nergens vinden.

 

Ik ken t niet, heb wel gezocht naar zo iets en gebruik nu een op maat gemaakte lijn met een spitter. 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

De lijn is 1,37m, staat er bij bol.com bij. En is daarmee vergelijkbaar met de jachtlijn die ik nu voor mijn retriever gebruik.

gast (Gast)

Geen ervaring mee.
Weet wel dat er vaker voor wordt gewaarschuwd.
In geval van nood zitten de honden en lijnen aan elkaar..
Niet zo zeer je eigen honden naar elkaar.
Maar stel dat 1 of meerdere honden 1 van jou honden aanvalt..
Andere hond kan niet weg...
Misschien wel makkelijker maar in geval van nood juist lastiger..

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Het idee is goed, ik ben benieuwd of het ook echt voorkomt dat de riemen in elkaar draaien. Dat die lijn los door de ring loopt kan ook handig zijn zodat de honden wat meer flexibele ruimte hebben.

 

Alleen dat handvat lijkt me niet fijn, het ziet er hard uit, niet flexibel, je kunt het niet om je pols doen zodat je even je hand vrij hebt voor iets anders of juist voor wat extra grip... als dat ding een keer omklapt tegen je pols omdat een van de honden een rare sprong maakt, lijkt me onprettig, daaraan heb ik zo'n hekel met flexi's. Ik heb liever een lus van touw of leer.

 

De elastische riemen van Ruffwear vind ik wel fijn, die kun je zo instellen dat je hem ook om je middel doen - één hond daaraan, de ander aan een gewone riem...

 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik heb hem (de rope versie waar jij het in je post ook over hebt ) toevallig net vandaag via de post binnen gekregen dus als je nog even een paar dagen wacht kan ik je mijn oordeel geven. Het handvat is overigens gemaakt van een soort gel die naar de hand vormt, voelt erg comfy. Ik ben wel de small omdat ik natuurlijk kleine hondjes heb maar er is ook een large variant. 

 

De Dual Doggie rollijn heb ik inmiddels alweer een half jaar geloof ik trouwens en destijds dit promo filmpje van gemaakt voor de verkoper in Nederland (was een wedstrijd via Facebook).  

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Wat grappig dat jij net de nieuwe variant hebt! Ben benieuwd naar je ervaringen.

Dat van aangevallen worden en dan niet weg kunnen, is wel een argument om even goed over na te denken. Zo had ik het nog niet bekeken, en is natuurlijk wel zo. 

Ik heb zelf andersom het gevoel dat als mijn honden samen ineens op volle kracht eens heen willen, ik dan ook minder goed grip op ze heb. Aan de andere kant heb ik als ze gewoon normaal mee wandelen beide lijnen het liefst in één hand. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^