Oudere hond: andere maatregelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariemarie

Hallo iedereen! 

Wij hebben een labrador, in december wordt hij 7 jaar! Ik wil hem zo gezond mogelijk houden want onze vorige labrador is al op zijn 10 jaar gestorven wegens veel te zwaar (niet meer kunnen stappen,..). Onze hond nu is nog heel energiek, precies een lab van 6 maanden. Hij weegt 36 kg, zijn schofthoogte is wel iets hoger dan een gewone labrador. En hij heeft een brede borst, dus hij kan nooit 32 kg gaan wegen bijvoorbeeld. Nu zit hij toch goed denk ik? Hij krijgt niets aan tafel, enkel zijn korrels van Hill's en af en toe een koekje. Verder krijgt hij één keer per week een rauw ei met schil, eens aan halve banaan, wat komkommer, wat wortel en rauwe kip. Soms koop ik hem een volledige kip in de dierenwinkel met been enzo. Iemand vertelde me dat dit niet goed is, als ze jong zijn wel, maar er zou iets in hun lichaam opstapelen wat helemaal niet goed is voor het lichaam. Dat ik enkel het rauwe kipvlees mag geven, zonder benen. Klopt dit? 

Verder heeft hij nog nooit zijn in leven medicijnen gekregen! Wat ik super vind! 

We weten sinds twee jaar dat hij artrose heeft, ED en HD. Dus hij zal op oudere leeftijd sowieso medicatie moeten krijgen. Moeten we nu al de wandelingen korter maken? En zijn speelgedrag wat veranderen? Want hij heeft meerdere keren per dag echt een zot momentje. 

Alvast bedankt! Misschien ben ik gewoon een overbezorgd baasje, maar hij is echt alles voor mij en ik zou echt alles doen zodat hij de 12-14 jaar haalt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Rustig aan is niet nodig, wel op gewicht houden, je hond heeft hd en ed, meer aan de lijn houden, rechtlijnig laten wandelen in een rustige draf, ga er meer mee zwemmen, een hond van zeven is nog in het geheel niet oud, je hond is bekend dat deze arthrose heeft, spieren kunnen een boel bijdragen....je gaat een goede tijd tegemoet, zwemmen, krijg je hond een goede bespiering van....laat je hond niet achter een balletje aan gaan en wees voorzichtig met spelen dat je hond geen verkeerde wendingen maakt, beetje aanpassen meer is niet nodig...let vooral op het gewicht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog even wat advies, geef geen kippenbotten aan je hond, alleen het vlees kan je geven, je hond eet brok (korrels) dan verteerd bot heel slecht, niet doen dus, alleen als je hond volledig op vers vlees staat, is een hele kip, rauw okee, maar niet als de hond brok eet....     een hele rauwe kip in de dierenwinkel ? 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Aan de ene kant vermeld je dat hij 7 jaar oud is en op het andere moment is hij 6 maanden.
Heb je mischien 2 honden in huis van 2 verschillende leeftijden?

Veel mensen (ik ook) hebben moeite met het zien of de hond te zwaar is.
Ik zou hem gewoon even meenemen naar de dierenarts en hem daar op de weegschaal zetten.
Doe dit elke 2 maanden om het gewicht stabiel te houden.
(Te zwaar dan op dieet, te licht dan wat meer laten eten)

Een goede aanvulling voor dieren met artorse is Glucosamine met MSM.
Googel het even want er zijn vele soorten te vinden online.

Verder zou een hond knettergek worden als die flink beperkt word.
Gewoon lekker spelen, maar niet te zwaar belasten.
Laat de hond zelf ook bepalen.
Ik weet dat het lastig is om in te schatten.
Een consult met de dierenarts die gelijk even naar de artrose van je hond kijkt, kan goed helpen.
Dan kan de dierenarts je ook goed vertellen dat je wel en niet kan doen met spelen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

misschien kan je een foto van bovenaanzicht maken en neerzetten?

veel leden kunnen dan al wel zien of je hond te dik is of niet.

 

verder vraag ik me toch iets af....je zegt dat je hond ed , hd en artrose heeft?

( waar komt je hond vandaan??)

maar geen medicijnen krijgt hiervoor?.

zover ik weet doet artrose , ed en hd pijn bij de hond ?? Krijgt hij dan helemaal geen pijnstillers ofzo? Wat zegt de da er verder van?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Aan de ene kant vermeld je dat hij 7 jaar oud is en op het andere moment is hij 6 maanden.Heb je mischien 2 honden in huis van 2 verschillende leeftijden?
Veel mensen (ik ook) hebben moeite met het zien of de hond te zwaar is.Ik zou hem gewoon even meenemen naar de dierenarts en hem daar op de weegschaal zetten.Doe dit elke 2 maanden om het gewicht stabiel te houden.(Te zwaar dan op dieet, te licht dan wat meer laten eten)
Een goede aanvulling voor dieren met artorse is Glucosamine met MSM.Googel het even want er zijn vele soorten te vinden online.
Verder zou een hond knettergek worden als die flink beperkt word.Gewoon lekker spelen, maar niet te zwaar belasten.Laat de hond zelf ook bepalen.Ik weet dat het lastig is om in te schatten.Een consult met de dierenarts die gelijk even naar de artrose van je hond kijkt, kan goed helpen.Dan kan de dierenarts je ook goed vertellen dat je wel en niet kan doen met spelen. "

 Misverstand...hij speelt en oogt als een hond van...6 maanden, schrijft ze, de hond Wordt in december zeven jaar !!!!!!!!..

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik zou gaan supplementeren ter ondersteuning van de gewrichten.

Ik supplementeer sowieso preventief, mijn oudste en mijn reu (heel veel gesport in zijn leven, is nu aan het afbouwen) krijgen beide supplementen met (natuurlijke) pijnstilling in.

En verder eet de oudste hier nog net wat de andere eten. ze eet 's morgens korrels en 's avonds vers vlees. Al haar ganse leven lang eet ze gemengd en gezien haar leeftijd, ben ik daar ferm gerust in als anderen beweren dat dat niet mag ;-) In onze gemeente is er alvast geen verbod op het voeren van beenderen naast korrel ;-) O-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^