Hoe vaak en lang zijn jullie hondjes alleen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Boef (Gast)

Ik vraag me af hoelang en hoe vaak jullie hondjes alleen zijn? Voel me snel schuldig als ik even weg moet, of toch wat langer maar volgens mij valt het best mee! Slapen jullie hondjes alleen of lekker boven/in de slaapkamer? (op bed)? En hoelang zijn ze overdag alleen? Misschien als ik hier lees hoe vaak jullie hondjes alleen zijn dat ik me minder snel/vaak schuldig hoef te voelen! Hoop op veel antwoorden. Fijne dag en bedankt! :)

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

hier eigenlijk zelden.

toen we beide nog werkte hebben we pas honden genomen toen we wisten dat ze meekonden. ( transport )

zo zijn ze dus altijd mee gegaan.

bovendien had ik een husky die niet alleen kon zijn.

 

nu is er altijd iemand thuis.

partner werkt ik ben huismoeder dus de hond is alleen even alleen als we boodschappen doen of een enkele keer naar een markt gaan dat is dan ook ongeveer maar 2,3 uurtjes.

verder als wij weg gaan gaat ze mee.

 

 

 

Zij mag overal komen behalve boven.

een trap klimmende berner sennen moet je niet willen

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hier verschild het heel erg. Ik woon nu nog thuis met mijn moeder en zusje dus er er is eigenlijk altijd wel iemand thuis. Ik denk dat ze per week misschien 2 / 3 uurtjes alleen zijn?  Als we een dag weg gaan en de honden kunnen niet mee hebben we buren die ze uit kunnen laten. Als ik dadelijk op mezelf woon komt het voor dat ze wat langer alleen is, gelukkig heb ik dit prima aangeleerd, en toen ik nog studeerde waren ze maximaal 6 uurtjes alleen, maar dit kwam weinig voor omdat mijn moeder of zusje dan weer een korte werkdag hadden etc. 

 

Slapen doet ze boven en beneden, ik wissel het af zodat ze niet persé altijd mee naar boven wil, vaak om de dag :) 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Mijn hondjes zijn 3-4 dagen in de week van half 9 tot half 2 alleen. Ik voelde me eerst ook heel schuldig, maar het zijn maar een paar uurtjes. Mila vind het niet erg, Mara heeft er wel wat moeite mee, maar dat is logisch, want Mara is nog jong :)

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Hier was de hond alleen, alleen als t niet anders kon. Boodschappen soms. Vaak mocht ze mee en bleef 1 van ons bij haar in of bij de auto.

Dokter, tandarts bezoek. Kon niet anders.

Wel naartoe gewerk dat ze uur of 2 a 3 alleen kon zijn. Omdat je niet alles kunt voorspellen.

 

Moesten we langer weg en ze kon niet mee dan regelden we het zo dat een neef dan hier was. Behalve dat ze gek met hem was en andersom. Wist ik dat hij wist hoe we met haar omgingen. Wat wel en niet kon. Ik vertrouwde haar niet zomaar aan iemand toe. Zelfs aan mijn ouders niet.

 

Ik heb vaak gehoord dat ik niet zo moeilijk moest doen en een hond best een dag alleen moest kunnen zijn. Echter mijn visie was ik neem niet een hond om m alleen te laten.

 

Als ze mee kon ging ze mee.

 

Nu weet ik inmiddels dat als er terug een hond zou komen deze niet welkom is bij mijn ouders. 

 

Ik zou daar dan dus een stuk minder vaak komen. En vaker alleen zodat me vriend dan thuis is.

 

En als me ouders dan hier zouden willen komen ben ik ook simpel. Sorry hond niet daar jullie niet hier. (hard misschien wel. Maar ze hebben nooit begrepen _of nooit willen begrijpen_ wat de aanwezigheid van een hond alleen al voor me betekent)

 

Een hond is voor mij meer als een huishond. Tevens een hulphond omdat het mij stimuleerd contact te maken en ik veel rustiger ben met een hond om heen. 

 

Een extra reden waarom ik de hond nooit onnodig alleen liet.

 

(en ik wil hiermee geen werkende mensen voor t hoofd stoten ;) maar t is hoe ik t ervaar en mee om ga)

 

 

 

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Voorheen toen ik nog op de middelbareschool zat zat cai van 8uur tot 2 uur alleen ( met tussen door iemand die 1,5 uur met hem ging wandelen). Maar dat duurde niet echt lang en toen had ik wisselende tijden (heb ik nog steeds) dus is hij was daarna niet langer dan 4uur alleen en dat van maandag tot vrijdag. Heel vaak begin ik later of ben ik eerder klaar en zit hij nu nog maar elke dag 2uurtjes alleen of helemaal niet. Ik ben nu al vrij en is hij dus helemaal niet alleen.

dus toen hij inderdaad langer alleen moest zijn hadden we wel iemand die met hem ging lopen zodat hij bij thuiskomst lekker moe was.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky zit gemiddeld drie dagen van 15.00-17.00 alleen. Maar t komt ook weleens voor dat hij vier uur alleen zit.

maar langer nooit, want dan zorg ik voor dat ie naar een oppas gaat of naar de dagopvang bij een pension waar hij het overigens heel erg naar zijn zin heeft.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Het verschilt ENORM per week. De ene week zit ze niet alleen, de andere week zit ze 3 dagen 6 uirtjes alleen. Zelden, want de buurvrouw die eerder thuus is neemt haar dsn meestal mee.

 

Ze gaat het wel.zwaar krijgen, ik ook. Aangezien ze in juni 3 dagen (in 3 verschillende weken) 8 uur alleen moet zijn. Waarvan ze 2 dagen iig 2 x uitgelaten word. De 3de echt alleen (wel met 2de hond erbij trouwens!) En een open tuindeur.

 

Dit is iets wat eigenlijk nooit voorkomt en iets wat ik ten alle tijden probeer te voorkomen!!

Stuur haar normaal gewoon naar de oppas, echter heb ik dan zelf een oppashond deze kan niet mee naar de oppas, en als ik May wel naar de oppas stuur jankt hij alles bij elkaar.. er zijn maar 2 mensen die hem kunnen uitlaten die beide die ene dag niet kunnen... Vandaar helaas tot deze conclusie gekomen..

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Onze hond is ma t/m do maximaal 3,5 uurtjes alleen in de ochtend. Mijn partner gaat meestal rond 8.30 naar werk, al is het regelmatig later en ik ben rond 12.00 weer thuis en ga dan uitgebreid wandelen. Heel soms moet ik s middags nog naar kantoor voor een paar uurtjes, maar dat is uitzonderlijk.

 

Gaat tot nu toe prima, heb zelfs het idee dat als we veel thuis zijn hij ons de deur wel uit kan kijken voor wat rust en slaap ... .

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Mijn man werkt 4 dagen in de week en ik werk parttime 2 hele dagen en 2 halve (4-5-6 uurtjes, wijkverpleegkundige dus loopt soms uit..). Op 1 lange dag is mijn man vrij en de andere lange dag gaat Link naar mijn ouders. 

 

Ik voel mij best schuldig dat hij die andere uurtjes alleen moet gaan leren zijn (nu hij nog pup is, is hij dan ook bij mijn ouders maar langzaam willen we toch dat hij dan gewoon thuis kan blijven). Voor ik dit topic doorlas dacht ik dat we het best goed geregeld hebben..  Maar ik zou niet weten hoe het anders te regelen.. Ik moet gewoon ook werken helaas.

 

 

honden page profiel bentebente

Elke dag zo'n 6 uur, soms langer. Ze slapen in de mand in de woonkamer.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Mijn man werkt 4 dagen in de week en ik werk parttime 2 hele dagen en 2 halve (4-5-6 uurtjes, wijkverpleegkundige dus loopt soms uit..). Op 1 lange dag is mijn man vrij en de andere lange dag gaat Link naar mijn ouders. 
 
Ik voel mij best schuldig dat hij die andere uurtjes alleen moet gaan leren zijn (nu hij nog pup is, is hij dan ook bij mijn ouders maar langzaam willen we toch dat hij dan gewoon thuis kan blijven). Voor ik dit topic doorlas dacht ik dat we het best goed geregeld hebben..  Maar ik zou niet weten hoe het anders te regelen.. Ik moet gewoon ook werken helaas.
 
  "

 nou er moet toch echt gewoon gewerkt worden hoor.

sommige honden hebben gewoon een luxe door niet veel alleen te hoeven zijn

 

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb wisselende diensten. 

 

Vroege dienst is Moh alleen van 5:30 tot ongeveer 9 uur. Dan wordt ze door de uitlaatservice opgehaald. Rond 12 uur is ze dan weer terug en dan ben ik rond 14:15 weer thuis.

Dus dan is ze de hele week elke dag ongeveer 5 uur en een beetje alleen.

 

Dagdienst

Dan is ze alleen van 7:30 tot 9 uur.

Dan weet met de uitlaatservice mee tot  12 uur. En dan ben ik rond 16 uur thuis. Dus dan is ze de hele week ongeveer 5,5 uur alleen. 

 

Maar dan dus wel doorbroken geen 5 uren (of meer) achter elkaar.

 

Met een late dienst gaat ze de hele week naar de opvang en daar is ze dan vanaf 19 uur ''alleen'' tot 23:15.

Dus dat is ze 4 uur en een kwartier alleen. Maar daar zijn altijd andere honden en personeel woont erboven en laat de late honden rond 21 uur nog uit.

 

In de weekenden is ze meestal op zaterdag een uurtje alleen voor de boodschappen. Verder een enkele keer een avondje ofzo. Maar dat laatste gebeurd bijna nooit en eigenlijk gaat ze dan altijd mee.

 

Als ik een keer een dagje wil winkelen ofzo dan breng ik haar ook naar de opvang als ik denk dat het langer dan5 uur gaat duren.

 

Oh en ze slaapt bij mij boven,meestal op bed idd. Of onder de dekens als het koud is. Ze ligt meestal al in haar bench en moet paar keer roepen voor ze net een zucht mee naar boven gaat, maar ik vind het gewoon gezellig dus ze moet hihi

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Max 5 uur, anders gaan ze naar de opvang.

 

Slapen waar ze willen. Ik woon gelijkvloers en heb de deur naar de slaapkamer open. Paddy slaapt altijd bij mij, op de grond. Finley wisselt en Furby blijft meestal in de woonkamer.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo is 3 dagen ongeveer 5 uurtjes alleen, daarna komt mijn broer hem uitlaten en gezelschap houden tot ik terug ben van school en mijn moeder van haar werk. Hij vind het allemaal wel best, ik hou hem regelmatig in de gaten via een webcam maar hij ligt gewoon te tukken. Ik merk ook dat als ik vrij ben en hem 's ochtends uitlaat hij bijna niet in beweging te krijgen is, hij blijft liever tot een uur of 12/1 uitslapen en komt daarna pas in beweging. 

honden foto van Len@ en Jazz

Mijn man werkt ik ben thuis.

We zijn wat ouder.

De honden die hier wonen of gewoond hebben ,soms een dagdeel.

Vroeger toen de kinderen klein waren een dagje uit,af en toe,waren ze van 9 tot 16 u alleen

Maar dat was een uitzondering.

Nu een boodschap doen op bezoek bij iemand.

Tegenwoordig is het langst een dagdeel.

 

En boven op bed slapen hier nooit ik vind het niet fris bovendien heb ik astma.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Joy zit 's morgens van +-7 uur tot +-9 uur alleen en van +-half 3 tot +-5 uur. Maar, vaak zit ze niet alleen. We wonen in een 2 kamer appartement en vaak slaapt mijn vriend ''s ochtends en is in de middag wakker. Als ie toevallig ook werkt is het 1 van de 2. Dus ongeveer 3 uur per dag maximaal.  Soms gaan we wel eens weg, schoonouders, shoppen bijvoorbeeld, dan is het maximale 5 uur.

honden page profiel AmélieAmélie

honden foto van Amélie

Heel wisselend.

Meestal is er wel iemand thuis en zo niet: langer dan 5 uur zijn ze nooit alleen. Is dat wel de planning, dan neemt een buurmeisje de uitlaatbeurt en even lekker tutten van ons over.

Voor zover ik na kan gaan slapen de dames gewoon in de kamer of keuken als wij er niet zijn..

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Ik heb twee honden die niet alleen kunnen zijn. Dus heel eerlijk: ze zijn eigenlijk alleen "alleen" als ik even naar de badkamer ben of iets dergelijks. 

 

Ze slapen inderdaad ook bij mij. 

 

Mijn vorige honden konden wel alleen zijn, en waren dagelijks een uurtje of 3 - 4 alleen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier zijn ze af en toe een uurtje alleen.

Mijn moeder past altijd op (we wonen op hetzelfde erf dus de honden kunnen zelfs gewoon blijven waar ze zijn).

Soms zitten er weken bij dat ze nooit alleen zijn, en soms een paar keer in de week een uurtje of zo.

Het kleine hondje slaapt op bed, de grote in de bijkeuken.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

In het weekend hooguit een paar uurtjes als ik naar de markt moet o.i.d. maar meestal probeer ik de hele dag thuis te zijn. Op maandag regelmatig van half 11 tot 5 alleen (dus 6,5 uur) hoewel ik vaak probeer een halfuurtje eerder naar huis te gaan. Dinsdag, donderdag en vrijdag 's ochtends 3.5 uur, woensdag niet. 

 

Maar als het puur gaat om wanneer ík er niet ben (wat voor hem best veel verschil maakt, ik ben duidelijk zijn favoriet) dan is dat van 8 tot 5 minstens 4 dagen in de week, soms 5 (ik probeer vaak een dag thuis te werken, kan niet altijd). 

 

En 's nachts is hij beneden. Hij mag van mij wel naar boven maar hij durft de trap niet op :P En een volwassen golden is zwaaarrrr dus dragen doe ik maar niet :P Maar toen hij nog te tillen was sliep hij vaak bij mij boven, en toen ging hij toch al vrij snel aan de andere kant van de kamer liggen. Ik zal wel snurken ofzo :P 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Hier zit de hond eigelijk nooit alleen. Ik werk wel gewoon maar heb mijn moeder die elke dag oppast. Ze past ook op als ik na de kapper ga of even 2 uurtjes weg ben. Dus misschien zit mijn hond in totaal 1 a 2 uurtjes per week alleen. Het langste wat ze ooit alleen heeft gezeten was 4 uur. Komt 1 keer per jaar voor als we met de hele familie uit eten gaan met kerst. Ik ben blij dat ik het zo kan regelen met mijn hond. Mijn hond slaapt ook altijd bij mij op de slaapkamer. Ze kan door het hele huis liggen maar ligt het liefst bij mij in de buurt. 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Hier max 4 uurtjes dat is het meeste wat hij aankan. Meestal is het korter, 4 uur komt max 1 x per week voor. Ik heb een oppas meestal combineer ik het dat hij daar blijft. 

 

Ik vind dat je naar de hond moet kijken wat kan die aan en niet? Familie heeft 2 honden vroeger waren die max 7 uur alleen sochtends uur in het bos konden grote tuin in en waren echt relax. Dan kan het wel vind ik 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Tijdens het boodschappen doen zijn de honden hier ongeveer tweeënhalf uur alleen. Ik ga ook nog wel eens een uurtje op pad met mijn camera ook dan zijn de honden alleen. Ze slapen dan meestal wat ze ook regelmatig doen als ik gewoon thuis ben, dus ze missen me niet eens. Als ik een morgen of middagje op visite ga neem ik Lotus mee, Balou doe ik hier geen plezier mee dus die blijft thuis. Ze slapen beiden beneden in hun bench.

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Zo nu en dan ga ik doordeweeks een ochtend of middag weg. Ik hou er wel rekening mee dat ik niet te veel in een week plan, dus ik ga niet dagelijks lang weg. Voor de rest bij het kinderen naar school brengen/halen of een boodschap doen maar dan ben ik binnen een uur terug. In het weekend zijn het ook maar dagdelen. Als we op zaterdag een uitstapje doen dan zorgen we dat we op zondag iets gaan doen waarbij ze mee kan. Ze is vrijwel nooit langer dan 5 uur achter elkaar alleen. 

 

Slapen doet ze waar ze wil: in de hal, bij ons op de kamer of bij een van de kinderen. Ze doet vaker een ronde in de nacht, dan gaat ze even bij iedereen op de kamer kijken of alles in orde is en vervolgens ploft ze ergens neer. 

Anoniem (Gast)

4 dagen in de week van 8 tot 4 alleen, dat gaat hier prima. Slapen doen ze hier op de slaapkamer, daar ligt een matras voor hen naast ons bed. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Ik werk niet dus ze is vrijwel nooit alleen. Op zaterdag gaan de kids naar de Nederlandse school waar we met de auto heen moeten en dan is ze van 8 uur 'smorgens tot 2 uur 'smiddags alleen,behalve als mijn man thuis is of als ik haar meeneem.

 

We wonen in een bovenhuis en beneden hebben we een winkel met daarachter een tamelijke ruimte buiten,daar is ze ook regelmatig zodat ik in huis mijn werk kan doen,dat vindt ze overigens prima

 

Ze slaapt op de bank,we wonen gelijkvloers en hebben onze slaapkamerdeur altijd open maar de bank verruilt ze voor niets!

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ze zijn eigenlijk nooit alleen..

Heel sporadisch een keer n uur of 4 als ik een verjaardag ofzo heb. 

 

Ook als ik straks weer ga werken zullen ze nooit alleen zijn want ik werk sochtends heel vroeg en mijn man savonds laat. 

 

Ze kunnen overigens wel prima alleen zijn ik gebruik als ik weg ben de alfred app (camera) om ze in de gaten te houden maar ze doen niet veel bijzonders eigenlijk 

 

Snachts slapen ze bij mij in bed dus ook dan zijn we gezellig samen 

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Ik ben zelf eigenlijk altijd thuis (arbeidsongeschikt) dus als de honden hier alleen zijn dan heeft het veelal te maken met een uitstapje dat we maken of een trip aan de hondenschool of zo (we laten ook soms de honden in groepen uit waardoor er dan één groep thuis blijft en de andere hond/honden mee gaan/gaat voor wat meer persoonlijke aandacht). Aangezien we één epilepsiehond hebben mag deze nooit alleen zijn dus hebben wij verschillende oppassen stand-by als zij een keertje niet mee kan. Voor de andere honden proberen we veelal niet langer dan maximaal 4 uur achter elkaar weg te blijven. Alleen bij hoge uitzondering komt het wel eens voor dat dit langer is maar eigenlijk proberen we dan altijd een oppas (aan huis) te regelen.
Als we weg zijn zitten de honden in de huiskamer met de tv aan. 's Nachts gaan ze allemaal mee naar boven. Eentje slaapt op zolder bij mijn moeder, de andere vier slapen bij mij op slaapkamer. Daarvan twee op bed en twee in manden/kussens op de grond of bankjes/stoelen in mijn slaapkamer. En overdag als ik rust zijn ze allemaal bij mij op de slaapkamer en liggen er drie op bed (plus nog één van onze drie katten ).

Anoniem (Gast)

Onze hondjes (3) zijn nu door de gips nooit alleen maar als we werken zijn ze soms wel 12 uur alleen. Allee ja, alleen is veel gezegd. Ze hebben elkaar en ze vinden dat prima. Ze zijn blij als we terug komen maar ze weten ook dat we terug komen. Binnenkort gaan ze niet meer 12 uur alleen zijn bij het werken want ik ga studeren tijdens onze zelfstandige zaak maar op drukke dagen zijn ze weer onder hun 12 uur. Persoonlijk denk ik als ze in hun roedel zijn dat het geen probleem is. Met maar 1 hondje zou ik het nooit doen. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^