Help, ik wil een hond! Wil ik teveel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeikeMeike

Ik ben al een tijdje op zoek naar een hond, liefst een pup. Uiteindelijk formaat zo rond de 40 cm, halflang haar mag (maar beslist geen langharig ras, daar houd ik gewoon niet zo van), pluimstaartje vind ik leuk. Graag een beetje een actief beestje; ik wil er graag veel mee wandelen en het lijkt me geweldig om er iets van hondensport mee te gaan doen. Goed om te weten is dat we ook 4 konijnen hebben die los in een afgezet stuk van de tuin lopen. Een pup moet dus wel geleerd worden dat die bij de roedel horen. 

Ik kwam uit bij het Markiesje en het Kooikerhondje toen ik rashonden ging bekijken. Maar het Markiesje heeft een wachtlijst van minimaal een jaar, en bij het Kooikerhondje heb ik tot nu toe ook niet veel succes; fokkers reageren niet of maar 1x, als ik dan vraag of ze een hele ruwe schatting kunnen geven van de wachttijd voor een pup hoor ik niets meer. Ik word er gewoon een beetje wanhopig van!

Hebben jullie nog tips? Alternatieven? Fantastische rassen die ik over het hoofd heb gezien? Een paar maanden wachten vind ik echt geen probleem, maar een jaar of langer... liever niet.

Het hoeft overigens echt geen 100% zuivere rashond te zijn, een kruising mag ook, maar ik vind het gewoon zo moeilijk om een nestje te vinden dat én aan mijn eisen voldoet én betrouwbaar is!

Buitenlandse hondjes heb ik ook al naar gekeken, maar ik ben nogal huiverig voor de eventuele (al dan niet sluimerende) ziektes die ze met zich mee brengen, en het gebrek aan socialisatie.

Is mijn toekomstige hond er ergens? Of wil ik gewoon teveel? 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Een Mini American Shepherd. Onze kleinste is 28 cm en de grootste is 43 cm. Ze zijn erg gemakkelijk in omgang en baasgericht. Ook zijn ze erg geschikt om mee te sporten. Zelf doen we behendigheid met onze honden.

Zazou 36 cm
 

Envi 37 cm


Silver 38 cm

honden page profiel May May

honden foto van May

ze zien er wel schattig uit

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Een markiesje was ook het eerste wat in mij op kwam toen ik je bericht las. Een jaar lijkt heel lang, maar de kans is klein dat je gelijk een hondje vindt dat je mee kan nemen bij een goede fokker. 

Ik dacht als tweede aan een vlinderhondje. Dat zijn leuke kleine hondjes waar je toch heel veel mee kan doen. Ze zijn slim, dus behalve wandelen zou sporten ook een optie zijn. :)

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een tibetaanse terrier?

In wat je zoekt in een hond, voldoet hij eigenlijk wel aan alles.

Het zijn sportieve, actieve,  speelse en lieve hondjes.

De vacht is halflang, maar kan ook bij de trimmer korter worden gehouden.

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

 

Lagotto Romagnolo, een fantastisch hondje.

Wil je meer info, vraag maar.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Fokkers moet je gewoon even bellen en dan al je vragen stellen. Hier ook vaak zat gehoord dat de wachtlijst via mail 3 jaar was en via telefoon 1 jaar. Die willen dat je ècht interesse hebt, en dat dus ook laat blijken. Ze hebben tenslotte veel geïnteresseerden, en waarschijnlijk ook veel die last-minute afzeggen. Ze gaan dus echt niet iedereen op de wachtlijst zetten die enkel mailt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Een Mini American Shepherd. Onze kleinste is 28 cm en de grootste is 43 cm. Ze zijn erg gemakkelijk in omgang en baasgericht. Ook zijn ze erg geschikt om mee te sporten. Zelf doen we behendigheid met onze honden.Zazou 36 cm Envi 37 cmSilver 38 cm "

 Wow, die ga ik even ergens opslaan. Mooie honden zeg!

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik ken hier een Irish Soft Coated Wheaten terrier waar geen jacht in zit. Heel zachtaardig fijn hondje. Al kan het best dat een terrier wel iets jacht instinct heeft, je zal überhaupt de combinatie hond met je konijnen met geduld aan moeten leren en nooit alleen laten bijv.

Met lang haar:

En getrimd:

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

 

Dit is Haya, ze lijkt op een beetje op een markiesje, maar wordt wel wat groter. Ze komt uit het Atlantische deel van Spanje, waar geen hartworm en Leishmania voorkomen. Ze is als pup gered uit een dodingsstation, in opvang geweest bij een gezin aldaar, en nu in opvang in Nederland waar ze ook knaagdieren hebben, ik neem aan konijnen (kun je meteen vragen hoe dat gaat). Ze is ruim 5 maanden oud, ze wordt waarschijnlijk zo'n 40 a 50 cm. Ze zoekt een baasje.  Misschien een idee om eens te bellen om meer te weten te komen? http://www.sos-strays.nl/nederlands/haya.html

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Even wat betreft een buitenlands hondje: er zijn genoeg buitenlandertjes die geen rugzakje hebben en gewoon een leuke honden zijn zonder al te veel gecompliceerd gedrag. Het zijn vaak hele hond sociale honden en degenen die ik nu ken zijn zonder uitzondering vriendelijke, lieve honden. Als je een hondje via een stichting oid neemt die eerst de honden in een gastgezin opvangt, dat kan het gastgezin ook al een goede inschatting maken van het karakter en gedrag van een hond. 

 

Vooral als je bepaalde eisen hebt op uiterlijk gebied kun je je hart ophalen bij een buitenlandertje, want je kunt het zo vreemd niet bedenken of er is wel een hond met het door jou gewenste uiterlijk ;). 

Waar woon je ongeveer? Misschien zijn er stichtingen die we aan kunnen dragen. In Dierencentrum Friesland zitten in elk geval veel honden die een goed plekje zoeken en zij hebben ook contact met iemand in Roemenië die honden van de straat haalt. Zoek op Facebook maar eens op Deissima Roxana. Zij heeft allemaal hondjes met foto's en filmpjes op haar Facebook staan en vind ook regelmatig puppies op straat die een goed plekje zoeken.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Wb ziektes: een buitenlandertje is vaak heel erg gezond, mits ze in hun jeugd goed te eten hebben gehad en geen hebben ongelukken gekregen die niet goed geheeld zijn. 

honden page profiel MeikeMeike

Ach, wat een mooitje, dat buitenlandertje! Ik heb zojuist op de site rondgesnuffeld, zag ook nog een ander erg leuk hondje. Vind het wel een groot voordeel dat de dieren al in NL zijn, zodat er al iets meer te zeggen is over het gedrag. Dank voor de tip.

Ik woon trouwens vlakbij Haarlem, maar een stuk rijden voor een hond is geen bezwaar hoor.

De Mini American Aussies van Gea vind ik ook érg mooi.

Vlinderhondjes zijn niet helemaal mijn ding, de Tibetaanse terrier, Lagotto Romagnolo en Irish Soft Coated Wheaten terrier ook niet helemaal - maar wel erg bedankt voor de suggesties!!

Ik begin het in ieder geval allemaal weer wat positiever te zien. 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

ik zat met het zelfde probleem als jou. Ik wou een hond en een markiesje duurde me veel te lang en een kooiker wou me ma niet :P ik heb uiteindelijk een vlindehond gekozen omdat die ook niet zo doorgefokt zijn. Als je geïnteresseerd ben ik een vlinderhond kun je me altijd een berichtje sturen :) succes !

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Oeps te entausaist hihi :) las later pas dat vlinderhondjes niet zo je ding zijn. Succes met verser zoeken :P

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

O Haya

 

Ik zie op Facebook dat er de laatste tijd heel veel nestjes worden gevonden. In het asiel waar ik stage heb gelopen en Puck heb geadopteerd zitten ook veel leuke:

Isadora, Rieneke, Isidoro, Juan

 

Voordeel is inderdaad dat je heel veel keuze hebt, en dat er altijd wel hondjes zijn die (bijna) direct weg mogen. Er zitten daar veel honden die aan jou eisen voldoen; middelgroot, halflanghaar, pluimstaartje en sociaal.

Veel hondjes uit zulke asielen zijn heel sociaal met andere honden, omdat ze daar tussen allerlei honden leven.
Daarnaast vind ik het ook gewoon een fijn idee om zo'n hondje een tweede kans te bieden.

honden page profiel ..

honden foto van .

Een schapendoes of is die al genoemd? 

honden foto van Love is a four-legged word

Deze is ook enorm leuk, middelgroot teefje van 5 maanden met een prachtige rode, halflange vacht. Zit in een opvanggezin in Nederland.https://www.facebook.com/straathondenvanlesvos/posts/1397843640259299

https://www.verhuisdieren.nl/plaatsprofiel/11273-verhuishond-zoekt-baasje-griekse-gabber-chrysa

honden page profiel vickyvicky

ik plaats mijn naam naast die van meike. mijn verhaal in identiek hetzelfde

alleen heb ik het buitenland ook geprobeerd en is daar ook niets te vinden of ze werken niet met belgie.

ik word er ook echt moedeloos van ....... als je al iets vind zijn het gigantische bedragen!!

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" ik plaats mijn naam naast die van meike. mijn verhaal in identiek hetzelfde
alleen heb ik het buitenland ook geprobeerd en is daar ook niets te vinden of ze werken niet met belgie.
ik word er ook echt moedeloos van ....... als je al iets vind zijn het gigantische bedragen!!
  "

oud topic mak even je eigen topic aan

 

Volgende forumvraag: Herder aanschaffen voor buiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^