Pension: voor of tegen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Naar aanleiding van een gestelde vraag hier over een bepaald pension, vraag ik me af wat jullie mening van een pension is?

 

Wij hebben de honden toen ze jonger waren meerdere keren naar het pension gebracht. Zij vonden het altijd GE-WEL-DIG. Het pension had een hele ruime kamer waar benches (die je zelf meenam) instonden. Er waren drie grote speelweides, eentje voor de kleintjes die niet met grote honden konden, eentje voor de reuzen die niet met kleine honden konden, en de grootste, een gemengde. Hier mochten ze elke dag zolang als ze zelf wilden in spelen en er hield iemand toezicht zodat er niks geks gebeurde. Als wij na een paar weken de honden kwamen ophalen, waren ze helemaal voldaan en ontzettend blij om ons te zien. Bruin van het spelen, natuurlijk, maar dat hoort er bij.

 

Over het algemeen alleen goede ervaringen bij dit pension, toen een tijd niet naartoe geweest om verscheidene redenen (niks met het pension te maken) en daarna was het om te janken. Beschimmeld voer in de bench, kleedje nat.. het ging niet zo goed met de eigenaren geloof ik. 

 

Dus als iemand met zowel slechte als goede ervaringen kan ik het redelijk beoordelen, vind ik zelf. Het aantal keren dat mijn honden zo vrolijk weg zijn geweest weegt niet op tegen die ene keer horrorscenario naar mijn mening. Nu gaan ze niet mee naar het pension, met 14 jaar moet je dat ook niet meer willen vind ik, maar wat is jullie mening?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

De pensions die ik ken (kennels en speelweides) voelt voor mij hetzelfde als je hond naar het asiel brengen en hem er na 2 weken toch maar weer uithalen.

Sterker nog de asiels hier in de regio bieden nu vaak ook pensionverblijf aan. 

Dus nee, Ik zou er niet voor kiezen. 

 

Zelf hebben wij een huiselijke oppas waar alleen haar eigen honden zijn als yara komt, dus niet meerdere.

Hier draait yara gewoon mee in het gezin en is ze dus ook 'thuis'.

En zelfs dit vind ik al stressvol voor langere periode.

Dus bij ons gaat ze gewoon gezellig mee als we op vakantie willen. 

 

Dus hoe goed ze hun best ook doen in het pension, voor mij is het geen optie.

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Wij gaan niet vaak op vakantie, maar als we gaan gaan ze mee.

Een pension is geen optie. Ik zou ze zelf niet kunnen missen en je kan ze niet vertellen dat je ze over een tijdje weer ophaalt, dus het lijkt me veel te veel stress voor ze.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Onze honden gaan gewoon mee op vakantie.....lekker veel naar buiten en wandelen. In het verleden ooit mijn eerste hond in een pension gehad, die was daar doodongelukkig. Geen idee hoe de kwaliteit tegenwoordig is.

honden page profiel luzluz 1 doggies

honden foto van luz

Ik snap eigenlijk ook niet goed waarom mensen hun hond niet gewoon mee op vakantie nemen:

Dan hebben ze eens eenmaal in het jaar tijd voor de hond maar dan stoppen ze het beestje in een pension.... 

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik ga al jaren nier meer met mijn ouders op vakantie dus er is eigenlijk altijd een oppas. Vanwege omstandigheden dit jaar gaan we nog een keer met z'n allen weg.. En de beestjes kunnen helaas niet mee (een weekje New York en daarna op een cruise lijkt me niet zo geschikt). Ze zouden in de eerste instantie naar mijn beste vriendinnetje en haar twee honden gaan. Yunah vind dit echter allemaal te spannend (ik pas altijd bij haar in huis op als zij een weekendje weg is met vier honden). En daarbij heeft ze ook nog eens een kat en een zoontje van bijna drie. Allemaal nier zo handig voor het tweetal van mij, die zijn dat niet gewend. Vandaar dat ik ze aankomende woensdag met pijn in mijn hart naar het pension breng.. Bo heeft er al eens een weekje gezeten tijdens onze verbouwing en die wilde niet meer mee naar huis en ik ben zelf nog een keertje gaan kijken een tijdje terug in de voorjaarsvakantie. Het zat toen helemaal vol en de honden leken blij dus ja.. Dan moet dat maar. Op internet lees ik overwegend positieve dingen (en ja ook negatieve maar daf zal je altijd houden) dus ik vertrouw erop dat het goed gaat. 

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Sorry ik schrijf dit op de iPad, dus er staat soms gekke fouten. Maar nog even als toevoeging, als mijn ouders op vakantie zijn, gaan ze in een ander pension naar de dagopvang (die zit dichterbij mijn werk, waar ze nu heen gaan zit dichterbij huis) en ik heb niet het idee als ze het als vervelend ervaren. Het liefst zou ik ze meenemen of bij iemand die ik (heel) goed ken in huis laten maar ja, om iemand nou 2,5 week mijn honden in hun maag te splitsen is ook zo wat. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik eigenlijk niemand mijn honden toevertrouw en dat ik medicijnen die ik nog zelden slik wel meeneem op vakantie om mezelf af en toe een handje te helpen om relaxt te blijven.  

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

Als ik op vakantie ga gaan mijn honden gewoon mee. Maar er zijn ook andere redenen waarom je soms opvang nodig hebt. Niet iedereen kan makkelijk een oppas vinden, of heeft familie in de buurt.

 

Voor mij hangt het heel erg van het pension af. Dus daar kan ik niet zo makkelijk voor of tegen over zeggen. Er is kaf en koren, als baas moet je gewoon goed zoeken naar een opvang die bij jou en je honden past.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Met de honden op reis gaan is zo ongelofelijk fantastisch, 24/24u bij elkaar zijn, dat wil ik voor geen goud ter wereld missen.

Dus, nee, geen pension.

 

Sowieso zou ik ze nooit naar een pension brengen dat alleen maar laat spelen op een wei. Mijn honden moeten echt wel elke dag hun avontuur en verkenningstochten hebben.

Ze zijn 1 dagje eens naar een kleine opvang gegaan waar alles in teken van buitenactiviteiten stond. Daar hebben ze zich geweldig geamuseerd: fietsen, lopen, in het bos snuffelen, zwemmen,… Dus in geval van nood (bijvoorbeeld bij ernstige ziekte of ongeval van ons beiden), zou ik ze daar nog wel naartoe durven brengen. Maar een standaard pension? Nee, no way!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Nog geen hond van ons, ook in mijn jeugd niet is ooit in een pension geweest. De honden gingen mee op vakantie, meestal lekker de bergen in en rondtrekken. Ik heb er erg veel goede herinneringen aan.

 

Voor Jenna zou het helemaal niets zijn, ze is bang voor andere honden, en bovendien zou ik geen fijne vakantie hebben en me zorgen maken over haar.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Bink is een paar keer naar een pension geweest. Hij ging wel altijd mee op vakantie, maar we zijn één keer 4 dagen weggeweest (met het vliegtuig) waarbij hij niet mee kon.  We zijn van tevoren wezen kennismaken met de eigenaren, die hebben hem met open armen ontvangen. Ze liepen vroeger shows met Bullen en hadden nog een paar hele lieve oudjes. Ze waren allemaal dol op Bink. We waren een keer iets te vroeg toen we hem ophaalden en zagen hem op de speelweide met de andere Bullen en de eigenaar spelen. Dat gaf ons een gerust gevoel, ook omdat de eigenaren precies wisten hoe Bink was en al jaren met Bullen werkten. Tja, het blijft een pension en het blijven hokken, maar we lieten hem daar toch met een gerust gevoel achter omdat we wisten dat hij daar niet als een nummer behandeld werd (weinig verblijven) maar gewoon als onze Bink. Helaas zijn ze ermee gestopt. 

 

Ik denk dat het ook een beetje aan de hond ligt. Beer is heel stressgevoelig,  die zou ik niet graag in een hok laten, Bink was wat stoïcijnser en paste zich heel erg makkelijk aan aan de situatie. 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Het is goed dat ze er zijn toch.

Waar moeten mensen anders hun hond laten, als die niet mee kan, en ze geen oppas kunnen vinden.

 

Ik heb 1 x gebruik gemaakt van een pension.

Black is er een week geweest en het is prima gegaan.

Ik kreeg een paar keer foto's en filmpjes via de app, hoe het met hem ging.

Hij zat in een roedeltje van 4 honden die week, en ze hebben ontzettend veel samen gespeeld en de hele week samen geleefd.

's Avonds om 22.00 gingen alle honden nog een keer naar buiten, zodat ze nog een keer voor de nacht hun behoefte konden doen.

Dat vond ik prettig, sommige pensions is dat niet zo, dan moeten ze de behoefte in het hok doen.

Dat zou ik niet willen voor een hond die normaal zindelijk is, ik denk dat ze het eerst heel lang ophouden omdat ze naar buiten willen.

Maar naar dat pension zou ik Black gerust nog een keer brengen.

 

Freggle kan niet meer naar een pension, hij is er te oud voor.

Dat zou hij niet overleven denk ik 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Persoonlijk voelt het als een asiel voor mij.. ik heb een oppas in huiselijke sfeer gaat mee naar bed mag op de bank net zoals thuis. Hummie zou dat ook echt niet kunnen gezien zijn verleden maar ook ooit een nieuwe hond zou ik niet naar een pension brengen 

honden page profiel TeckelventjeTeckelventje 2 doggies

wat een leuk verhaal. maar niet heus dit hoort hier niet graag verplaatsen naar overig, Hein.

honden page profiel bentebente

" Ik snap eigenlijk ook niet goed waarom mensen hun hond niet gewoon mee op vakantie nemen:
Dan hebben ze eens eenmaal in het jaar tijd voor de hond maar dan stoppen ze het beestje in een pension....  "

 Een van onze honden kan écht niet in de auto. Om dan 1200 km naar frankrijk te rijden bv is voor haar echt de hel. Dat word piepen, hijgen en doodmoe aankomen.

 

@alaska's finest, dat vind ik ook een zeer begrijpelijke reden met die kolossen van jou! Haha. Maar voor bv. onze jacks is gewoon over een veld rennen wanneer ze willen de hemel.

 

@Vera honden leven wel in het nu, die hebben geen tijdsbesef. De onze pasten zich altijd goed aan maar dat is natuurlijk hondsafhankelijk.

 

@teckelventje, er zat toch een verhaal aan vast dus twijfelde waar ik het moest plaatsen. Hoef je niet zo lullig over te brengen, jeetje. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

Toen we afgelopen Pasen in Nederland waren moest Kayla wegens onvoorziene omstandigheden naar een pension. 

We mochten haar,bij wijze van uitzondering,zo vaak gaan halen als we wilden voor een wandeling samen.

Hele fijne mensen en een heel fijn pension,we hebben haar inderdaad enkele keren gehaald voor een wandeling en ze ging trekkend aan de riem weer naar binnen daar,ze had het duidelijk naar haar zin.

Het lag maar 500 meter bij ons vandaan dus dat was heel makkelijk.

Ze heeft daar fijn gespeeld met alle honden en wat ik heel goed vond is dat die mensen ervoor zorgden dat de honden op tijd hun rust kregen zodat je niet een oververmoeide hond terug kreeg.

 

Al met al is het me 100% meegevallen en in noodgevallen zeker voor herhaling vatbaar.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

Laika is 1 x 2 dagen naar een pension geweest, nooit meer. Ze kwam onzettend vies terug en ze was zo blij om me te zien dat ze in mijn armen sprong. Rien ze 7 maanden was heb ik contact gezocht met de eigenaars van haar broertjes en zusjes. 1 eigenaar van een zusje wat 45 min van mij afwoont heeft een hondenopvang aan huis waar de honden gewoon met het gezin mee lopen. Er worden daar heerlijke wandelingen met de honden gemaakt en ze geniet altijd van het contact met haar zusje en de vele kids wat hun hebben. In haar leven is ze nu 3 x daar geweest en ze heeft altijd zoveel lol daar. Dit vindt ik een geweldige oplossing. Meestal gaat ze mee op vakantie. Als het niet kan gaat ze daar naar toe.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ben alleen, Bams moest van mij ook kunnen functioneren in andere handen, ik bracht haar naar een pension waar de max zomers lag op 8 honden, meer niet.... woensdag ochtend om half negen bracht ik haar daar en om half vijf haalde ik haar weer op, dat heb ik een voorjaar/winter/najaar gedaan, een dag in de week, niet in de zomer, ze kreeg de alle aandacht daar, er waren zelden honden in dat jaargetij, een x is ze er een nachtje geweest, ook dat heeft ze goed doorstaan, ..........nimmer meer gedaan, ik vond de dag te lang duren zonder hond, het was een kleinschalig pension...mooie opvang....grootschalig pension vind ik niets, toch zou het moeten als er wat aan de hand is en de hond kan niet thuis blijven, bijvoorbeeld ziekenhuis opname......   dan moet de hond toch ergens gebracht worden.......   daar heb ik voor gezorgd, mijn honden gaan dan naar een gast gezin via de foundation van newfoundlanders....   dat gebeurd ook na mijn dood, zodat ze nimmer in een asiel komen.

honden page profiel bentebente

" Laika is 1 x 2 dagen naar een pension geweest, nooit meer. Ze kwam onzettend vies terug en ze was zo blij om me te zien dat ze in mijn armen sprong. Rien ze 7 maanden was heb ik contact gezocht met de eigenaars van haar broertjes en zusjes. 1 eigenaar van een zusje wat 45 min van mij afwoont heeft een hondenopvang aan huis waar de honden gewoon met het gezin mee lopen. Er worden daar heerlijke wandelingen met de honden gemaakt en ze geniet altijd van het contact met haar zusje en de vele kids wat hun hebben. In haar leven is ze nu 3 x daar geweest en ze heeft altijd zoveel lol daar. Dit vindt ik een geweldige oplossing. Meestal gaat ze mee op vakantie. Als het niet kan gaat ze daar naar toe. "

 Een vieze hond is toch geen probleem..? Hoort bij het ebben van honden vind ik, of mag de jouwe nooit lekker rausen? De onze springen ons ook in de armen hoor, alle honden denk ik. Dat betekent natuurlijk niet dat ze het niet leuk heeft gehad.Je moet doen wat goed voelt natuurlijk.

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

"  De onze springen ons ook in de armen hoor, alle honden denk ik. Dat betekent natuurlijk niet dat ze het niet leuk heeft gehad. "

 De mijne springt al in m'n armen als ik van de wc af kom hahaha

 

Maar ik ben het met jou eens Bente! Ik vind een pension gewoon een goede oplossing voor als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Het is misschien even wennen voor de honden, maar ze passen zich snel genoeg aan en onze honden hebben het zo slecht nog niet in het pension. Drie keer per dag een uur buiten en ze worden gewoon goed verzorgd. Toen we onze honden kwamen ophalen de laatste keer toen ze een dagje hadden proefgedraaid konden we ze met zijn tweeën zien op de speelweide. De ene lag super relaxt in de modder en de andere was lekker aan het snuffelen overal 

Gaf toch wel een goed gevoel dat ze het daar eigenlijk helemaal niet zo slecht hadden 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb mijn honden, Gizmo en Mowgli 1x uit nood naar een pension gebracht. We hadden een begrafenis in Brabant waar we zeker twee dagen zouden blijven. Toen ik de honden de derde dag op ging halen bleek dat Mowgli al die dagen niets gegeten en gedronken had. De eigenaar van het pension heeft mij aangeraden om Mowgli niet meer in een pension onder te brengen. Gizmo hier in tegen had het er erg naar zijn zin gehad.

Mowgli is nooit meer in een pension geweest maar ze kon altijd naar mijn dochter waar ze het wel naar haar zin had. Balou kan ik ook moeilijk ergens laten maar uit nood ook wel bij mijn dochter. Lotus neem ik overal mee naar toe zodat ik haar makkelijker uit nood onder kan brengen.

Ik ben al jaren niet meer op vakantie geweest maar dit vind ik prima, ik heb zelf voor mijn honden gekozen en ze zijn erg belangrijk voor mij. Jammer dat er 1 niet zo sociaal is dat ik hem mee zou kunnen nemen maar het is niet anders.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

"  Een vieze hond is toch geen probleem..? Hoort bij het ebben van honden vind ik, of mag de jouwe nooit lekker rausen? De onze springen ons ook in de armen hoor, alle honden denk ik. Dat betekent natuurlijk niet dat ze het niet leuk heeft gehad.Je moet doen wat goed voelt natuurlijk. "

 Je hebt vies en vies. Die van mij duikt ook in elke modderpoel, geen probleem, maar toen ik haar ophaalde rook ze echt ranzig.

honden page profiel bentebente

Hahaha, ja hier zitten ze het liefst de hele dag op schoot. Je krijgt ze ook echt niet makkelijk mee om een rondje te lopen als ze lekker liggen.

 

Een pension is natuurlijk niet altijd het ideaalst. Als wij nu op vakantie gaan komt mijn zus in huis oppassen. Dat kost minder moeite natuurlijk en de honden zitten lekker vertrouwd thuis. Maar ik vind een pension ook zeker niet de slechtste of laatste keuze! Het is alleen wel voor jongere honden, heb ik het idee. Oudjes wennen toch wat moeizamer en komen ook niet meer zo goed mee. Echter zie ik ze altijd zo genieten, die hondjes daar. Lekker spelen de hele dag. Ze krijgen daar zelfs meer beweging dan thuis zeg ik eerlijk.. 

 

Onze honden eten de eerste dag als wij weg zijn nooit, de eerste dagen zijn sowieso wenperiode. Maar als ze ook niets drinken is inderdaad niet echt geruststellend.. fijn dat je dan zo'n lieve dochter hebt.

 

Ranzig zijn de mijne nog nooit geweest van een pension.. das inderdaad niet zo fijn 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik denk dat veel mensen de fout maken om alleen voor nood hun hond ineens naar een pension te brengen. Dan weet je niet wat je kunt verwachten en je hond is ineens in een totaal nieuwe omgeving. 

 

Ik heb Paddy vanaf dat ik hem had laten wennen aan een pension dat ik zorgvuldig had uitgezocht. Het is niet naast de deur, ik ben anderhalf uur onderweg om hem te brengen, maar dan heb ik ook een plek waar ik m zelfs durf te laten nu hij epilepsie heeft. 

beer (Gast)

Heb dit zelfde ook een ander topic gezet, hier nog even een toevoeging ben het er mee eens dat echt oude honden niet in een pension thuis horen ( al heb je natuurlijk altijd uitzonderingen die het wel goed doen).

 

Kan het niet laten om te reageren, werk al ruim 15 jaar in een pension. Moet er wel bij vermelden dat het pension waar ik werk zowel voor elke hond een eigen buitenkennel heeft en ze minimaal 2 keer per dag op een wei mogen lopen.

 

mijn mening is dat sociale honden het goed volhouden in het pension, veel honden vinden het echt niet erg. sommige vinden het zelfs geweldig en voor die honden is max 3 weken geen probleem.

 

extreem angstige honden of hond intolerante honden zou ik nooit naar een pension brengen. Is gewoon te veel stress.

 

Jachthonden en honden die thuis heel veel wandelen zou ik niet langer als een week brengen. Dan krijgen ze echt problemen met hun energie ook al lopen ze 2 keer per dag op een wei.

 

 Al snap ik de meeste mensen hier die hun hond nooit naar pension laten gaan.  Mijn hond komt er zeer regelmatig samen met mij als ik werk en ziet het als een fantastische plek toch breng ik hem nooit langer dan 5 nachten en dat is ook maar 1x per jaar, niet omdat het voor hem erg is om er langer te zijn maar ik mis hem gewoon te erg.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

" Ik ben alleen, Bams moest van mij ook kunnen functioneren in andere handen, ik bracht haar naar een pension waar de max zomers lag op 8 honden, meer niet.... woensdag ochtend om half negen bracht ik haar daar en om half vijf haalde ik haar weer op, dat heb ik een voorjaar/winter/najaar gedaan, een dag in de week, niet in de zomer, ze kreeg de alle aandacht daar, er waren zelden honden in dat jaargetij, een x is ze er een nachtje geweest, ook dat heeft ze goed doorstaan, ..........nimmer meer gedaan, ik vond de dag te lang duren zonder hond, het was een kleinschalig pension...mooie opvang....grootschalig pension vind ik niets, toch zou het moeten als er wat aan de hand is en de hond kan niet thuis blijven, bijvoorbeeld ziekenhuis opname......   dan moet de hond toch ergens gebracht worden.......   daar heb ik voor gezorgd, mijn honden gaan dan naar een gast gezin via de foundation van newfoundlanders....   dat gebeurd ook na mijn dood, zodat ze nimmer in een asiel komen. "

 waar Kayla is geweest ook een klein pension,maximaal 8 honden en mogen ook bij hun in huis,vrijwel de hele dag vrij buiten behalve de verplichte rustuurtjes,het is heel goed geweest voor de hond een keer in andere handen

honden page profiel bentebente

"  waar Kayla is geweest ook een klein pension,maximaal 8 honden en mogen ook bij hun in huis,vrijwel de hele dag vrij buiten behalve de verplichte rustuurtjes,het is heel goed geweest voor de hond een keer in andere handen "

 Ik weet nog dat de pensioneigenaar onze honden in huis had genomen omdat het pieperds zijn, zijn vrouw was zwanger en lag toen met onze ukkies op de bank

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Java zou ik nooit naar een pension brengen. Ze is erg gevoelig voor verandering, en soms ook onzeker. Het zou dus voor mij de gok zijn van gaat ze het wel of niet goed doen daar. En die gok waag ik liever niet. Ook het idee dat ze bij sommige pensions altijd met andere honden zitten behalve 's nachts, staat mij niet aan. Ik heb al vaker meegemaakt dat reutjes dol zijn op dr. Het zou sneu zijn als ze er de hele tijd een van zich af moet jagen. Of als er continu gespeeld wordt. Want het wordt overal wel mooi gezegd dat er veel op gelet wordt, maar ik heb daar mijn twijfels over. 

Hier gaat Java dus gewoon naar mijn ouders, en mochten die toevallig niet kunnen dan naar een goede vriendin. Gewoon lekker in huis, zonder bench. Zoals ze dat gewend is.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

"  Ik weet nog dat de pensioneigenaar onze honden in huis had genomen omdat het pieperds zijn, zijn vrouw was zwanger en lag toen met onze ukkies op de bank "

 Dat is lief!

 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Mijn eerlijke mening is dat ik best geloof dat een pension voor sommige honden kan werken... Maar dat ik denk dat dit niet het geval is bij kleine rassen, en al helemaal niet bij de rassen die ik hier heb rondlopen. Ik zou dit dan ook zeer afraden voor mensen met kleine rassen.


Vroeger reisde we veel en nog voordat we onze eerste hond aanschafte hadden we iemand in onze omgeving die toezegde op te passen tijdens vakantie. Gewoon in huiselijk kring, lekker op bed slapen en samen tv kijken op de bank. Tegenwoordig reizen we veel minder vanwege mijn eigen gezondheid. Maar geen haar op mijn hoofd dat ik één van mijn huidige honden naar een pension zou brengen, ongeacht hoe goed deze ook te boek staat bij anderen. Dan maar geen vakantie! Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieven te vinden voor pensions dus is dit ook helemaal niet meer nodig. We hebben meerdere oppassen aan huis gevonden inmiddels voor als we eens een dagje weg gaan. En tijdens onze laatste vakantie waarbij de honden niet mee waren, enkele jaren terug alweer, heb ik via een organisatie die zich inzet voor één van mijn rassen een hele fijne oppas gevonden die gewoon bij henzelf in huis één of twee honden af en toe opving die dan meedraaide met hun eigen roedel.


Ik heb hier in huis ook geen benches, heb rassen die nogal wat persoonlijke verzorging vragen en honden die gewend zijn volledig mee te draaien in het familieleven (als in dit huis is ook van hen, ze mogen dus overal komen en gaan bijna overal mee naartoe) dus dat zal ook wel verschillen met de opvoeding van andere honden natuurlijk. Ik zeg overigens ook zeker niet dat het één of het ander slecht is! Maar voor mij en mijn honden(rassen) is het in ieder geval zeer zeker niet een fijne oplossing durf ik toch wel te stellen.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Halsband kopen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^