Pension: voor of tegen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

"   honden leven wel in het nu, die hebben geen tijdsbesef.  "

Stresshormonen maak je nu aan..maar volgende week ook gewoon nog.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ziko brachten we al nooit naar een pension en Maylo ook niet. 

 

Ik heb nog nooit een pension gezien maar ik weet niet het voelt gewoon niet goed...een hond 10 dagen lang of zelfs langer in zo n kennel op te sluiten.....dat zijn die van mij niet gewend. 

 

Ik heb hier gewoon een goede alternatieve optie voor. Heb twee vriendinnen die op honden passen. 1tje doet het echt als 'werk'. Nooit meer dan 8 honden incl. Die van haar zelf. Mogen gaan en staan waar ze willen in haar huis en tuin. Maylo is er momenteel samen met Eddy, omdat wij een weekend weg zijn naar Centerparks.

 

Wel overwogen om ze mee te nemen maar wij zijn met een gezelschap die ook graag in die overkoepelde centrums willen en daar mogen geen honden komen. Om ze dan steeds hier in het huisje op te sluiten is ook niet gezellig voor ze. Waar ze nu zijn genieten ze 10x meer. 

 

Binnenkort gaan we 10 dagen op vakantie en dan gaat Maylo sowieso 5 dagen naar mijn zus de overige 5 dagen gaat hij waarschijnlijk weer naar mijn vriendin. Ik vertrouw ook zeker niet iedereen  met Maylo. Het is en blijft een terriër en heeft soms een consequentere aanpak nodig. 

 

En daarbij als ik voor mijn plezier mijn hond ergens naartoe moet brengen dan ook wel een plek waar hij zelf ook plezier heeft en op zijn gemak is. 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje 3 doggies

honden foto van Zilver_Papiertje

Is een lastige kwestie want je moet je hond ook naar een 'goed' pension mogen brengen.

 

Onze vorige hond (in mijn tienerjaren), een weimaraner die niet goed in het hoofd was, kon gewoon niet met andere honden in een losloopweide. Als hij naar een pension moest was het er dus eentje met allemaal hokken apart, alleen in de weide en terug in't hok. Na elk bezoek kregen we tevens de melding dat ze hem liever niet meer zagen komen. Hij ging dus zoveel mogelijk mee op vakantie maar ja...als je eens met de vlieger weg moest...

 

Met Pyxis is dat allemaal geen probleem. Zij is de meest tollerante losbol die ik ken dus die is overal welkom. Bij een groot tuinfeest hadden we onlangs een pension nodig en had ik via facebook eentje in de buurt gevonden waar de honden zo goed als heel de dag samen buiten op een weide zitten. Zalig is me dat. De eigenares is een jonge vrouw die haar facebook vol foto's van jouw spelende hond zet. Maar natuurlijk....je moet een hond hebben die dat kan en de eigenares weigert dus regelmatig honden om de dynamiek tussen de honden niet te verstoren. Als we binnenkort gaan trouwen is Pyxis haar plaatste al gereserveerd voor twee nachten en de manier waarop ze begint te kwispelen als we in de straat van het pension zijn, zegt al genoeg 

honden page profiel bentebente

"  Dat is lief!
  "

 Ja, was heel schattig haha. Vertel dat verhaal met grote vreugde.

 

 

honden page profiel bentebente

@wichita. Ben ik het niet mee eens. Wij hebben kleintjes en die vonden het echt top. Misschien dat rassen als italiaanse windhondjes, maltesers en shih tzuhs niet zo goed in een pension meedraaien omdat dat echte schoothondjes zijn, maar JRT's en teckels bv zijn echt wel wild en vaak vaak ook 'stoer' genoeg om van zich af te bijten als het moet. De meeste pensions houden ze ook gescheiden.

 

 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik ben in het totaal 2x zonder honden op vakantie geweest, beide keren met mijn ouders waardoor ze daar dus niet naartoe konden. Een pension was vanuit mij juist een hele bewuste keuze. Ik moet er niet aan denken dat ze bij mensen thuis zouden zijn. Dan zou ik echt niet rustig zitten. Juist omdat voor mijn gevoel de risico's veel groter zijn. Deuren die ze perongeluk open laten staan, tijdens het wandelen andere honden ect tegenkomen. Laat staan als mensen denken dat ze wel los kunnen en dat gaat mis. Nee doe mij maar een pension. Ik heb uitgebreid rondgekeken en uiteindelijk een pension gevonden wat mij aansprak. Niet te groot, met mooie en goed omheinde speelvelden. Hokken allemaal voorzien van vloerverwarming en een mooie stretcher. Mijn hond vond het ook prima. We hebben onze vakantie toen vroegtijdig af moeten breken wegens overlijden van mijn oma. Maar zijn na 2 weken alsnog teruggegaan omdat we dat van de verzekering kregen. Dus na twee weken luna opnieuw weggebracht, en toen we aankwamen zag ik al dat het goed zat. Ze liep heel rustig en vrolijk mee naar binnen, begroette de pension houder super enthousiast en liep al voor ons uit naar haar hok, wist nog precies waar ze had gezeten de eerste keer haha. En ik ken luna goed, die kan ook echt laten merken als ze het ergens niet mee eens is. Tussendoor een paar keer gebeld en steeds gehoord hoe het ging. Ook hele typerende dingetjes, waaruit bleek dat ze luna al goed kende daar en dat Luna lekker zichzelf was .

Blijft moeilijk hoor, daarom ga ik liever met honden op vakantie. Maar als het echt niet anders kan en mijn ouders kunnen niet kies ik toch echt voor een pension!

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" Ik ben in het totaal 2x zonder honden op vakantie geweest, beide keren met mijn ouders waardoor ze daar dus niet naartoe konden. Een pension was vanuit mij juist een hele bewuste keuze. Ik moet er niet aan denken dat ze bij mensen thuis zouden zijn. Dan zou ik echt niet rustig zitten. Juist omdat voor mijn gevoel de risico's veel groter zijn. Deuren die ze perongeluk open laten staan, tijdens het wandelen andere honden ect tegenkomen. Laat staan als mensen denken dat ze wel los kunnen en dat gaat mis. Nee doe mij maar een pension. Ik heb uitgebreid rondgekeken en uiteindelijk een pension gevonden wat mij aansprak. Niet te groot, met mooie en goed omheinde speelvelden. Hokken allemaal voorzien van vloerverwarming en een mooie stretcher. Mijn hond vond het ook prima. We hebben onze vakantie toen vroegtijdig af moeten breken wegens overlijden van mijn oma. Maar zijn na 2 weken alsnog teruggegaan omdat we dat van de verzekering kregen. Dus na twee weken luna opnieuw weggebracht, en toen we aankwamen zag ik al dat het goed zat. Ze liep heel rustig en vrolijk mee naar binnen, begroette de pension houder super enthousiast en liep al voor ons uit naar haar hok, wist nog precies waar ze had gezeten de eerste keer haha. En ik ken luna goed, die kan ook echt laten merken als ze het ergens niet mee eens is. Tussendoor een paar keer gebeld en steeds gehoord hoe het ging. Ook hele typerende dingetjes, waaruit bleek dat ze luna al goed kende daar en dat Luna lekker zichzelf was .

Blijft moeilijk hoor, daarom ga ik liever met honden op vakantie. Maar als het echt niet anders kan en mijn ouders kunnen niet kies ik toch echt voor een pension! "

 

Precies om de redenen die jij noemt wil ik ze liever ook niet bij iemand thuis brengen. Ze zijn al eens bij iemand geweest voor een dagje toen yunah nog heel klein was en toen hebben ze achter haar aan moeten rennen over straat omdat iemand zo.... "slim" was om haar al los te maken voor de voordeur dicht was en ze ergens van schrok. Daar zit je dan aan de andere kant van het land... Het is gelukkig (zonder mijn hulp) goed gekomen maar in een pension zal dit niet zo gauw gebeuren met alle deuren en hekken en weet ik veel wat nog meer. 

 

En Bo vind alles nogal gauw best, als hij maar eten krijgt en mag rond rennen, en yunah vind alles wel best zolang Bo maar in de buurt is 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" @wichita. Ben ik het niet mee eens. Wij hebben kleintjes en die vonden het echt top. Misschien dat rassen als italiaanse windhondjes, maltesers en shih tzuhs niet zo goed in een pension meedraaien omdat dat echte schoothondjes zijn, maar JRT's en teckels bv zijn echt wel wild en vaak vaak ook 'stoer' genoeg om van zich af te bijten als het moet. De meeste pensions houden ze ook gescheiden.
 
  "

 Voor mij zijn kleine rassen inderdaad niet teckels of jack russells nee hoewel die inderdaad ook klein zijn. Maar ik bedoel daarmee echt de wat fragielere rassen of kleinere hondenrassen met een wat onderdanig karakter van nature uit. De hondjes uit rasgroep 9 over het algemeen bijvoorbeeld.  

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Die van mij gaan nooit naar pension. Mijn schoonmoeder komt op de honden passen dus ze blijven lekker thuis. Ze kunnen ook altijd terecht bij een van mijn ouders.... 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Halsband kopen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^