hoelang kan mijn puppy alleen blijven als ik hem goed train?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Naomi (Gast)

hoi hondenliefhebbers ,  wij willen misschien een pupje adopteren uit Griekenland. mijn vader heeft een full time baan en mijn moeder heeft een baan dat ze naar verschillende adressen gaat en heeft dus de mogelijkheid om de hond tussen de middag te vergezellen. ik ben na mijn school bereid om een lekkere lange wandeling te maken. nu is het enige probleem dat we niet weten hoelang we de hond alleen kunnen laten.  wij willen absoluut dat de hond een goed leven leid en willen daarom ook zeker weten dat het kan.  de hond moet max. 6 uur alleen zijn (mijn moeder is er dan wel met de lunch en dat zit in de 6 uur) is dat mogelijk? we zijn natuurlijk wel bereid om de puppy dit zorgvuldig aan te leren en al helemaal omdat hij uit Griekenland komt..  zou dit kunnen?  mvg    Naomi  

tooske (Gast)

Niet doen dus. Een hond is een gezelschap dier,

Het is wreed om die zo lang alleen te laten.

Wel slim dat jullie er eerst over nadenken!

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Zeker kan dit, wat je zelf al zegt, mits dit goed is aangeleerd (neem daar echt de tijd voor!). Goed dat jullie er over na denken. Je moeder is thuis in de middag ook nog 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoeveel tijd nemen jullie (of één van jullie) vrij, als de pup er is? Hoe meer tijd je vrij hebt om het aan te leren, hoe meer kans op succes, zeg maar.

Het hangt er ook vanaf in welke situatie de pup momenteel is. Pups uit het buitenland zijn al ouder (15 weken) vooraleer ze naar hier mogen komen. Het hangt dus ook af van waar ze de eerste maanden van hun leven verblijven: in een gastgezin, in een asiel, in een opvang? Als ze in een gastgezin verblijven, gaan die mensen er misschien ook al mee aan de slag? Dat zou je kunnen navragen.

 

Hoe dan ook, neem er de tijd voor. Bouw rustig op. Laat de pup eerst goed wennen aan z'n nieuwe huis en nieuwe medebewoners, en begin dan pas de training op het alleen-blijven (met mondjesmaat).

Naomi (Gast)

mocht het allemaal door gaan. zullen wij de pup in het begin van de zomervakantie in huis nemen. ik ben zelf al wat eerder vrij dus heb 8 weken vakantie. mijn moeder gaat na de vakantie thuis werken zolang nodig is. dus we willen het al helemaal niet overhaasten

 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" mocht het allemaal door gaan. zullen wij de pup in het begin van de zomervakantie in huis nemen. ik ben zelf al wat eerder vrij dus heb 8 weken vakantie. mijn moeder gaat na de vakantie thuis werken zolang nodig is. dus we willen het al helemaal niet overhaasten
  "

 Het lijkt me dat dat prima kan! 

Je kan hier een account aanmaken en lekker veel lezen over honden, ter voorbereiding. 

honden page profiel bentebente

Dan heb je langer dan twee maanden! Dat zou super zijn! De pup is al zes maanden als hij hiernatoe komt toch? Anders mogen ze niet vervoerd worden naar het buitenland naar mijn weten. 

 

Je kan het dan goed opbouwen. Eerste twee tot drie weken niet! Dan is het tijd om te wennen en te hechten. Daarna een paar minuutjes, dan een kwartier, halfuur, enz.. Als je hier een acc aanmaakt kan je ook nog eventuele vragen stellen die je hebt! :)

 

Ik hoop dat alles goed gaat!

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Helemaal mee eens dat het moet gaan lukken, als je goed opbouwt. Mijn ervaring met onze rescue pup is dat hij de eerste week echt geen seconde alleen kon zijn, zelfs naar de wc was hem te lang. Ze hebben geen ervaring met verzorgd worden, dus zodra er iemand liefde toont, klampen ze zich daar aan vast, zo lijkt het.

we zijn toen hij wat rustiger werd heel gaan opbouwen. Nu na een maand kan hij al 2 uurtjes alleen zijn. Dat vind ik boven verwachting snel, maar ik denk ook dat dat komt omdat hij inderdaad al 16 weken was, en dus niet meer piepjong. 

We bouwen dat nog wat verder op de komende tijd, en heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt. Hier is overigens maximaal 3,5 uur noodzakelijk, dan is er altijd weer iemand thuis. Maar onze volwassen hond kan door zorgvuldig opbouwen met gemak 6 uur alleen thuis zijn.  In het dagelijks leven nooit nodig, maar in bepaalde gevallen simpelweg fijn dat je niet gelijk in de stress zit of je hond het nog wel volhoudt.

Volgende forumvraag: Fokker Golden doodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^