Waar moet een hondenopvang volgens de baasjes aan voldoen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ellen (Gast)

Beste baasjes, Ik ben bezig met mijn ondernemersplan voor het beginnen van een hondenopvang in huiselijke kring. Nou zijn mijn eigen standpunten waar ik aan wil voldoen belangrijk, maar die van de baasjes zelf zijn veel belangrijker. waar ik voor wil staan is het volgende: Mijn bedrijf is een hondenopvang en uitlaatservice in een. De hondenopvang is een opvang in een huislijke sfeer, er zijn geen kennels aanwezig en gaan er ook nooit komen. Ik sta ervoor dat de hond het gewone leven ervaart zoals thuis en zich niet voelt opgesloten in een saaie kennel. Alle honden zijn welkom bij mij het ras, de grote en het karakter maakt niet uit er is voor iedere hond opvang op maat. Maximaal aantal honden is vier, zodat ik genoeg aandacht heb voor allemaal. Mochten er honden zijn die niet sociaal zijn of om andere redenen liever niet samen met andere honden op te vangen zijn; is er natuurlijk ook privé opvang te bespreken. - huiselijke kring - iedereen is welkom - opvang word op maat gemaakt - plezier en lekker veel buiten zijn - genoeg aandacht voor elke hond Dat is een beetje waar ik zelf voor sta! Maar nu ben ik erg benieuwd hoe jullie als baasjes denken over een opvang voor jullie maatje! Dus laat mij weten wat u nou belangrijk vind aan een opvang!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lees de topics over wel of niet pension maar, dan heb je een idee. Nu zijn de baasjes hier niet de doorsneebaasjes denk ik.

 

Upje voor jou.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou ook kijken naar de grootte van de honden, conditie van de honden ivm lange of korte wandelingen.

 

Wat voor een kennis heb je van honden, ben je goed bekend met de lichaamstaal die de honden spreken, belangrijk is ook hoe jij met de honden omgaat. Hoe zou je zelf je hond opvoeden. 

Hoe jij reageert wanneer er een conflict tussen honden is. Hoe ga je dat oplossen. 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Ik zou mijn honden niet bij een vreemde achterlaten, wetende dat er nog andere honden bij komen. Dus ik heb helaas geen tips voor je haha. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou in elk geval moest ik noodgedwongen iemand nodig hebben, iemand kiezen die een positieve complete opleiding gevolgd heeft op het gebied van hondengedrag en dus weet wat hij of zij doet.

 

maar mijn hond kan niet met andere honden, zou ze dan de hele dag ergens alleen liggen of hoe zou dat gaan? (Niet dat ik van plan ben haar naar een opvang te brengen hoor, dat zou haar geen goed doen denk ik)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Naast de standaard zaken als hygiëne, ruimte, aandacht, beweging en de juiste interactie tussen de verschillende honden (geen honden bij elkaar die niet met elkaar kunnen, wat jij er ook aan wilt doen; opvoeden doe ik zelf namelijk) vind ik het belangrijk dat jij je echt aan wilt passen aan de wensen van de eigenaar hoe onzinnig jij die ook vindt.

 

Daar gaat het vaak fout. Ze zeggen "Ja en amen" en doen zodra jij als eigenaar je hielen hebt gelicht vrolijk "Nee". En zo leer jij hun hond dingen aan die zij niet willen zoals bv dat de hond wat lekkers krijgt als de mensen eten. Jij drukt dan je zin door voor een paar dagen, de eigenaar zit er voor de rest van het leven van de hond mee. Been there...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
 
Daar gaat het vaak fout. Ze zeggen "Ja en amen" en doen zodra jij als eigenaar je hielen hebt gelicht vrolijk "Nee". En zo leer jij hun hond dingen aan die zij niet willen zoals bv dat de hond wat lekkers krijgt als de mensen eten. Jij drukt dan je zin door voor een paar dagen, de eigenaar zit er voor de rest van het leven van de hond mee. Been there... "

 Een hond is best wel in staat om te weten wat hij bij ene mens mag en bij een andere mens niet mag.

Ze zijn echt niet achterlijk.

Wordt dikwijls als excuus gebruikt door hondeneigenaren: "mijn hond is helemaal verpest want oma heeft hem leren bedelen..."

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

punt 1
Mijn bedrijf is een hondenopvang en uitlaatservice in een. De hondenopvang is een opvang in een huislijke sfeer, er zijn geen kennels aanwezig en gaan er ook nooit komen.
punt 2
 Alle honden zijn welkom bij mij het ras, de grote en het karakter maakt niet uit er is voor iedere hond opvang op maat. Maximaal aantal honden is vier, zodat ik genoeg aandacht heb voor allemaal. Mochten er honden zijn die niet sociaal zijn of om andere redenen liever niet samen met andere honden op te vangen zijn; is er natuurlijk ook privé opvang te bespreken.

 Heb het even genummerd voor mijn uitleg. 

 

Punt 1; 

Lastige is dat er nog best veel mensen zijn die als ze een oppas zoeken, verwachten dat die oppas dan 24/7 thuis is en of de honden niet/nooit alleen laat. 

Geloof mij dit is onmogelijk... 

Bv; je hebt 3 oppas honden. 1 heeft zijn pootje ergens aan open gehaald. Daardoor kan hij gewoonweg al niet overal meer mee naar toe. Maar stel diezelfde hond kan niet/erg slecht alleen zijn heb je een probleem.. tenzij alle andere honden de dupe gaan worden van die 1e hond.

 

O en nog heel even de kennels, ik snap je gedachtegang helemaal. Maar er zijn honden, oa die van mij die als ze vuurwerk hoort (is ze bang voor) zoekt ze juist haar bench op als veilige plek. Die hebben dus graag een bench of iets dergelijks..

 

Punt 2;

Vind ik gewoon een tikkeltje tegenstrijdig. Je begint netjes met elk ras is welkom, karakter ed maakt niet uit. En ik snap het, maar er zijn ook mensen die hun hond niet willen achter laten bij iemand die al.op een pitbull past. (Sorry mensen, het is de harde waarheid. Ik zelf heb dit trouwens niet maar goed..) 

Max aantal 4 vind ik wel netjes, al wel een tikkeltje veel al. Want over 4 honden aandacht verdelen en fenoeg rust voor de honden geven lijkt me erg lastig. Zeker als je een prikkelgevoelige hond hebt.  En dan nog mijn laatste puntje. 

Er is ook oppas op maat mocht de hond niet met andere honden kunnen. En geloof me ik vind het fijnndat mensen er zo over denken!

Echter denk je niet dat je met de tijd liever in die ene periode die 3 honden hebt ipv die 1e die niet met andere honden kan, gewoonweg omdat het meer verdiend en jij ook eegens van moet leven?

 

Sorry als dit heel lullig en bot overkomt. Maar dit waren de eerste dingen die in mij opkwamen na het lezen van de tekst.

 

Oke waar ik dan zelf op zou letten;

Ik zou mijn hond niet zomaar bij een vreemde achterlaten. Ewoonweg omdat ik weet dat ze niet luistert...

Ik wil iemand die ervaring heeft met het ras. 

Haar echt haar 10-15 km per dag geeft die ze nodig heeft.

GEEN andere huisdieren heeft, omdat ik niet kan garanderen dat je die nog hebt nadat mijn hond er is geweest...

 

Iemand die haar absoluut niet en nooit  los laat zonder mijn toestemming! Ze loopt weg, gaat jagen, eb luistert dus echt niet naar vreemde..

 

Oow en mocht je haar alleen laten, waar ik dus bij in kan komen dat dat moet gebeuren.

Dan moet je niet erg vinden dat ze: al je bedden uittest, wss ook de bank.. misschien de prullenbak omgooit en er eten uithaalt en heeel waarschijnlijk op je aanrecht of een andere plek met uitzicht gaat zitten  oow en misschien een uurtje jankt als ze het huis niet goed genoeg kent..

Verder heb ik echt een perfecte hond.. bij mij doet ze die dingen niet. Bij andere oppas adressen is bivenstaande allemaal al voorgekomen..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Lavina,

 

Dat is natuurlijk ook gelijk het probleem met opvang in de huiselijke sfeer. Ook al zijn het geen hond-agressieve honden, je krijgt geheid schermutselingen onderling voor het vlekkeloos verloopt maar dan is het baasje al weer terug. En hoe denkt TS te gaan voeren met allemaal verschillende onbekende honden bij elkaar en zonder benches?

 

Kennels en/of benches zijn voor mij toch wel een must bij opvang. Al is het alleen maar voor de nacht en het eten. Wat als er 's nachts een vechtpartij uitbreekt? Vreemde honden moet je nooit bij elkaar alleen laten, zeker niet als ze elkaar nog geen 24 uur kennen en na een paar dagen elkaar nooit meer zien.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" Lavina,
 
Dat is natuurlijk ook gelijk het probleem met opvang in de huiselijke sfeer. Ook al zijn het geen hond-agressieve honden, je krijgt geheid schermutselingen onderling voor het vlekkeloos verloopt maar dan is het baasje al weer terug. En hoe denkt TS te gaan voeren met allemaal verschillende onbekende honden bij elkaar en zonder benches?
 
Kennels en/of benches zijn voor mij toch wel een must bij opvang. Al is het alleen maar voor de nacht en het eten. Wat als er 's nachts een vechtpartij uitbreekt? Vreemde honden moet je nooit bij elkaar alleen laten, zeker niet als ze elkaar nog geen 24 uur kennen en na een paar dagen elkaar nooit meer zien. "

 Ik wacht even het antwoord van de TS op je vragen af.

Goede vragen! Ik pas zelf ook op honden, en laat een 5tal honden uit de buurt uit. Dus heb er redelijke ervaring mee.

 

Maar je hebt iig helemaal gelijk 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik ben het eens met bovenstaande reacties. Het lijkt mij ook niet helemaal realistisch... 

 

Daarbij... mijn hond kan echt met elke hond samen. Ze is heel sociaal en zoekt geen problemen. Maar in huis is ze ook erg gestelt op haar rust. Ze wil niet 24/7 lastig gevallen worden door 3 andere honden om te spelen ofzo. Nóg een puntje waar je op moet letten met 4 honden... en hoe ga je dit regelen als je boodschappen moet doen? Of toevallig naar de dierenarts moet met een hond zoals hierboven al genoemd? Je wilt ook een uitlaatservice dus dan zitten daar ook weer uren in op een dag. Neem je de oppashonden dan mee?? 

 

Natuurlijk vind ik het ook belangrijk dat je een goede opleiding hebt en een heleeeee brede kennis hebt van rassen als je álle rassen op wil vangen. Je moet ook je mannetje staan en heel goed weten wat te doen als het tóch mis gaat tussen de honden. Je moet ook mensenkennis hebben en door de bazen heen kunnen kijken. Er zijn ook mensen die komen aan met hun hond en vertellen dat ie géén probleemgedrag heeft terwijl hij dat wel heeft. Als je hier niet doorheen kan kijken en je laat zn hond los in je huis bij de andere honden dan heb je een gevecht en 3 getraumatiseerde honden... 

Ook vind ik het belangrijk dat míjn regels opgevolgt worden. Niet loslopen is ook écht niet loslopen! Niet overmoedig gaan denken van 'dat doe ik wel even'.... omdat ze dus van mij niet los mag bij een ander zou ik een behoorlijk grote tuin als must zien. 

Hygiene vind ik heel belangrijk. Ik vind het ook belangrijk als je kijkt naar de gezondheid van een hond en geen zieke honden aanneemt. In de zin van overdraagbare ziektes of ziektes die de hond in gedrag veranderen waardoor er ook weer spanningen kunnen ontstaan. 

 

Andere huisdieren moet je ook niet hebben denk ik. En als je zelf een hond hebt moet je er wel heel zeker van zijn dat jou hond zich 100% goed voelt bij zoveel verschillende honden in zíjn huis!

 

Je wil eigenlijk zoveel mogelijk het dagelijks leven nabootsen van de hond maar ik denk dat er teveel verschillende dingen zijn. Lavina gaf al aan dat haar hond 10 km wandeling nodig heeft. Als je Puk daar bij zet heb je al een 'probleem' want Puk besteed die 2 uur buiten véél liever aan heerlijk mogen snuffelen, graven, spelen, speuren dan echt kilometers maken. Dus neem je Puk dan mee op de 10km wandeling van Lavina haar hond? Waardoor Puk weer niet helemaal voldaan is of andersom? Of laat je Puk thuis en loop je apart met haar een wandeling aangepast op haar wensen? Met het risico dat ze dus de hele tijd lastig gevallen word door de andere honden als jij weg bent. 

 

Ik snap het hele concept ik vraag me alleen af of het allemaal wel haalbaar is... ik kan zo nog 100 dingen bedenken waarbij ik mn bedenkingen heb. Zeker niet om je af te branden hoor! Want het is een goed idee ik vraag me alleen af of het in de praktijk ook gaat werken. 

 

Ik denk dat dit hele concept beter werkt voor gezinnen met een grote roedel honden. Die honden kennen elkaar en hebben hun routines al perfect op elkaar afgestemt. Die hoef jij dan alleen te 'kopiëren'. Maar vaak gaan deze mensen niet op vakantie of zoeken een oppas in hun eigen kringen. 

 

Nog een puntje... ik zou ook willen dat dit alles legaal gaat. Er gewoon belasting betaald word en dat je geregistreerd staat als bedrijf. Zo krijg jij keuringen en heb ik meer garantie en poten om op te staan mocht er iets misgaan. Ik zeg niet dat je dit niet van plan bent hoor. Maar dit is gewoon mijn voorkeur. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi kan niet in een pension want als hij ons mist na 2 minuten. Dan vindt hij een manier om uit te breken. Geen pension wil hem meer en ik wil Obi dat ook niet aan doen.


Dus punt A; een penson moet veilig zijn. Niemand moet kunnen ontsnappen. Hier is laatst al 2x een hond uit een pension ontsnapt en doodgereden. Ik heb geen tips hoe want bij Obi waren geen sporen van het uitbreken, hoogstwaarschijnlijk is hij over 2m hek geklommen. Nu ben ik van mening dat dit soort honden ook niet in een pension horen, maar je weet niet altijd van te voren dat een hond dit doet...


Punt b; Mogen ongecastreerde honden ook komen? Niet iedereen wil zijn/haar hond castreren maar vind dan maar eens een goed pension. Ik had er veel moeite mee.


Een vaste groep met van te voren gescreende honden zouden bij mijn hond mogen, anderen niet. In een opvang hier in de buurt is laatst een hond doodgebeten omdat de pensionhouders het dier gebruikte voor experimenten bij grote rassen met agressie problemen. Eigenaars wisten hier niet van af....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou dan eerst heel vaak op visite komen, want mijn hond moet wennen, en dan nog het liefst met honden waar hij het mee kan vinden, dus geen drukke honden want daar houd hij niet van, honden die ook gewoon lekker gaan liggen af en toe daar heeft hij geen moeite mee.

Anders denkt hij de boel te regelen  en wil de andere honden kalmeren, wat niet elke hond pikt, dus nee, in een vaste roedel waar ik dan zelf bij ben geweest dan zou het kunnen.

Mijn hond kan al heel slecht zonder ons.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Voor mij is het belangrijk dat de hondenopvang schoon is en dat ze minimaal 2x per dag gaan wandelen en buiten kunnen spelen. Ik vind het belangrijk dat als mijn honden met andere honden in één ruimte zijn dit nooit zonder toezicht gebeurd tenzij ze al vaker bij elkaar hebben gezeten. De ruimte waar ze in verblijven moeten ze normaal in kunnen spelen en bewegen, dus niet de hele dag in een bench. Ook zou ik het waarderen als ze een paar aai-, speel- en knuffelmomentjes krijgen als ze langer dan een dag zouden blijven

 

Ik zou mijn hond trouwens nooit naar een pension brengen waar we niet een paar keer op visite mogen komen voor ze daar verblijven om aan de plek te wennen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Alle honden zijn welkom bij mij het ras, de grote en het karakter maakt niet uit er is voor iedere hond opvang op maat.
Mochten er honden zijn die niet sociaal zijn of om andere redenen liever niet samen met andere honden op te vangen zijn; is er natuurlijk ook privé opvang te bespreken.
- huiselijke kring
- iedereen is welkom
- opvang word op maat gemaakt
- plezier en lekker veel buiten zijn
- genoeg aandacht voor elke hond

 Dat klinkt erg mooi en duidelijk met de beste intenties opgesteld, maar ik vind het niet realistisch.

 

Je kan niet alle honden op maat opvangen in een volstrekt huiselijke en open omgeving, als je meerdere honden tegelijk wil opvangen. Dan moet je je tot 1 hond beperken.

Als mensen hun hond naar een opvang brengen, dan willen ze namelijk in de eerste plaats dat ie daar veilig zit. Dus fysieke of emotionele agressie van andere honden is uit den boze. 

En door 4 vreemde honden 24/24u los bij elkaar samen te zetten in een vreemde omgeving, neem je hele grote risico's. 

Voor mij persoonlijk zou dit al meteen een no-go zijn.

(En voor de duidelijkheid: ik gebruik thuis ook geen bench of kennel, maar ik mag er niet aan denken m'n twee malamutes dag en nacht los te laten bij vreemde honden in een vreemde omgeving, want daar komen geheid vodden van!)

 

Ook vind ik dat je als 'klant' erop moet kunnen vertrouwen dat -indien je bepaalde richtlijnen of regels of wensen hebt- deze ook daadwerkelijk worden gevolgd.

En dat is niet evident met meerdere honden in huis, want de verschillende baasjes kunnen zeer tegengestelde eisen hebben, waar ook weer conflicten van kunnen komen.

 

Dus samengevat denk ik dat, als je meerdere honden wil opvangen, je niet aan het feit voorbij kan gaan dat je ze ook moet kunnen scheiden van elkaar. In praktijk is dat toch een bench of een kennel.

En als je wil vasthouden aan de volstrekt huiselijke sfeer en opvang op maat, je je moet beperken tot 1 hond (of honden uit hetzelfde gezin).

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Vraag me wel af welke verzekering je gaat vinden die akkoord gaat met vreemde honden los bij elkaar te laten.

Dat is toch "bewust" gevaarlijke situaties uitlokken: je zal regelmatig een gevecht tussen honden krijgen, waardoor het die verzekeringen veel geld gaat kosten op jaarbasis....

Van hygiëne gesproken:

 

Heb je er ook aan gedacht dat honden door stress dikwijls constant plassen in vreemde huizen waar ze los mogen lopen?

Volgende forumvraag: Mijn hond is sloom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^