Seresto band, allergie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Martine (Gast)

Ik ben even niet ingelogd, maar heb wel een vraag. Onze Puk (westie) likt sinds vorige week woensdag ontzettend aan zijn voorvoetjes. Deze zijn er helemaal rood van geworden. Hij heeft er echt last van. We vonden een haarballetje tussen de teentjes en kregen die zelf niet weg, dus vanochtend mochten we tussendoor bij de trimster komen om het weg te laten halen. Ze heeft het weggehaald, maar vertelde dat dit echt niet de oorzaak was van het liggen. Het was ook geen schimmel, ze denkt aan een allergie. Nu zaten wij op een rijtje te zetten wat de afgelopen weken anders is. Puk heeft sinds twee weken de seresto bank om tegen teken en vlooien. We dachten hiermee een hele diervriendelijke band te hebben gekocht. We gaan vandaag sowieso de band af doen, om te kijken of dit effect heeft, maar ben al heel benieuwd of jullie hiermee ervaringen hebben?

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Onze vorige berner kreeg van die band een mega hotspot .

Misschien toeval maar ik heb hem afgedaan

Martine (Gast)

Ah zie! En was het daarna opgelost?

Ik vind het raar om te zeggen, maar eigenlijk hoop ik dat dit het is. Het afdoen van die band is in ieder geval heel wat minder complex en dan het uitsluiten van een voedselallergie of zo. 

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Na behandeling was het over ja .

Ik durf ze niet nog eens te kopen

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Wij hebben maandagavond de band afgedaan. Dinsdag beet en likte hij nog in zijn voorpootjes maar wel minder obsessief, woensdag alleen in de ochtend even en daarna niet meer. Zo blij dat we eerst de band af hebben gedaan voordat we naar de dierenarts gingen of met voeding gingen switchen!! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Heel goed, ik zou het ook even melden bij de dierenarts

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Wij hebben maandagavond de band afgedaan. Dinsdag beet en likte hij nog in zijn voorpootjes maar wel minder obsessief, woensdag alleen in de ochtend even en daarna niet meer. Zo blij dat we eerst de band af hebben gedaan voordat we naar de dierenarts gingen of met voeding gingen switchen!!  "

 

Goed dat je de band hebt afgedaan en je weet dat het probleem hierdoor veroorzaakt werd.

Zeker melden bij je DA of zelf bij het volgende meldpunt aangeven:

https://www.cbg-meb.nl/dieren/inhoud/handelsvergunning-diergeneesmiddelen/diergeneesmiddelenbewaking/melden-vermoedelijke-bijwerkingen

 

Eigenaren van honden, die hun hond meenemen naar Zuid Europa, wordt ook aangeraden om de Scalibor band enige weken van tevoren op hun hond te testen. Van deze band zijn ook meerdere meldingen dat de hond er ziek van werd, jeuk had, poten likte etc.

 

Eveline Marres (Gast)

Hoi hoi...mijn hond altijd de band gehad en nooit geen problemen werkte fantastisch terwijl andere vlooienkuren niet meer hun werk deden.

Nou dat is nu afgelopen, mijn hond is dood en doodziek zwaar allergische reactie gekregen. Maar echt heel erg. Afgelopen zondag naar de dierenarts en vandaag weer, ze heeft een wond zo groot als een halve meloen in haar nek/onder haar kon. Voeten en oren helemaal dik en poten knaagt ze ook open. Enige wat er anders was was dus die band. Was ik vandaag niet weer geweest had ze de nacht niet gehaald zei de dierenarts. Nu antibiotica, veta derm spray prednison etc...en dit gebeurde in een paar dagen. Vorige week maandag band er om, vrijdag zagen wij dus een wondje in haar nek zaterdag was die 2x zo groot en zondag een drama. Natuurlijk vrijdag gelijk band verwijderd. Katten hebben hem ook om geen probleem. Hond altijd gehad en nu drama, misschien een verandering aangebracht in de samenstelling van de band.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Wat verschrikkelijk en dat allemaal door een vlooienband die zogezegd veilig is voor de hond .

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Bij mijn hond werkte hij niet, hij kreeg alsnog teken. Verder niets bemerkt.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

In de Seresto-band zitten Imidacloprid en Flumethrine : insecticides/landbouw-vergiften. Deze band is 8 maanden werkzaam! Zo vreemd is het dan niet, dat er klachten optreden op de vacht. Wat ik tegen al deze producten, pipetjes, pillen, banden ed. heb, is dat ze ook uitwerkingen hebben op de lever, nieren en hersens. Dat zie je aan de buitenkant niet. De hond van een vriendin is maandenlang door dierenartsen behandeld voor zijn huidproblemen. Medicatie, ander voer, dure consults, allergie-spuiten, weet ik wat nog meer, kreeg hij. Niets hielp. Wat wel uiteindelijk hielp, was de band af te doen! De dierenarts verkocht de anti-vlooien/tekenband en vervolgens werd de hond voor huidproblemen door diezelfde dierenarts behandeld! 

Gea Neeteson (Gast)

Band voor het eerst omgedaan februari 2017 en werkte uitstekend om vervolgens in  juli 2017 de nieuwe 2e band omgedaan en niets dan ellende. 1 hond zit onder de uitslag en verliest aan achterflank veel haar en 2 e hond zit constant te bijten aan haar poten die alle vier rood zijn van het Bijten. Ik heb vervolgens mail gestuurd naar Bayer omdat mijn 2 honden nog veel vlooien hebben band werkt niet en levert allen maar allergie op. Heb net vandaag de banden afgedaan en ga nu advantix proberen en voorlopig geen seresto vlooienband 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Zoals ik in een vorige reactie al aangaf, had de hond van een vriendin huidproblemen, had diarree en gaf geregeld over. Een heel lange tijd werd hij door de dierenartsen behandeld met injecties, hypo-allergene brokken, ed. niets hielp. Toen de vlooienband afging, verdwenen deze problemen. In al die banden, niet alleen de Seresto-band, zitten vergiften. Dierenartsen verkopen ze zelf en houden op deze manier de problemen in stand en verdienen niet alleen aan de band, maar juist aan de aandoeningen, die deze banden veroorzaken.

Gea (Gast)

Mijn honden hebben ook een allergie. De kleine hond 2 jaar likte ook op alle vier de poten en zijn ook helemaal rood. De 2e hond 3 jaar heeft erge jeuk en aan krabt veel waardoor haar dun wordt. In februari heb ik ze voor het eerst omgedaan en gind alles goed. Daarna in juli nieuwe omgedaan en deze werken helemaal niet wel voor teken maar de vlooien blijven er toch steeds weer opkomen. Ik heb ze nu afgedaan om dat ik denk dat de allergie daar vandaan komt en heb een andere mideel gekocht. Een allergie bouwt zich op ze hadden van mijn hele mooie vachten en nu alleen ellende. Voor mijn geen seresto vlooienband 

honden page profiel MartijnMartijn

Hallo allemaal,

Onze silver draagt nu een week de seresto vlooien/tekenband en heeft nu uitslag onder zijn oksels en op zijn borst.

De dierenarts noemt het allergie en adviseert een hypo allergeen dieet en we hebben een zalf meegekregen.

We hebben de band nu afgedaan en wachten het af uiteraard later meer.

Groet,

Martijn

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hallo allemaal,
Onze silver draagt nu een week de seresto vlooien/tekenband en heeft nu uitslag onder zijn oksels en op zijn borst.
De dierenarts noemt het allergie en adviseert een hypo allergeen dieet en we hebben een zalf meegekregen.
We hebben de band nu afgedaan en wachten het af uiteraard later meer.
Groet,
Martijn "

goed dat je de band hebt afgedaan, hopelijk is je hond snel beter

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^