Hoelang doorgaan met puppybrokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Hallo allemaal, ik was onlangs een discussie aan het lezen dat puppybrokken soms onnodig of zelfs slechter zouden zijn (doordat ze er te snel door groeien)? Nu vroeg ik me natuurlijk af wat hier van waar is en wat jullie zelf eventueel hebben gegeven qua voeding. 
Zelf heb ik nog geen hond maar er komt binnen een halfjaartje misschien een mechelaar en ik ben me dus rond vanalles wat aan het oriënteren. Sowieso was ik al van plan om zo natuurlijk mogelijke brok te geven, maar ik zit dus wel met de vraag tot op welke hoogte puppybrokken echt gezond zijn? 

 

Alvast bedankt. :)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hier krijgt mijn hond kvv, dit kreeg ze al bij de fokker.. als ik het goed heb kreeg ze daar puppy kvv, en toen ik haar heb opgehaald heb ik even puppy kvv gegeven maar ben eigenlijk heel snel overgestapt op normale kvv. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hangt ook wel af wat je gaat geven.

Er zijn hele goed puppybrokken van goede kwaliteit, maar ook rotzooi.

Sommige merken hebben geen puppybrok, zoals Dog Lovers Gold, dat is voor alle honden ongeacht leeftijd.

Een goede puppybrok (of KVV) dat kun je gerust geven, dat is juist goed afgestemd voor een pup.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo allemaal, ik was onlangs een discussie aan het lezen dat puppybrokken soms onnodig of zelfs slechter zouden zijn (doordat ze er te snel door groeien)? Nu vroeg ik me natuurlijk af wat hier van waar is en wat jullie zelf eventueel hebben gegeven qua voeding. Zelf heb ik nog geen hond maar er komt binnen een halfjaartje misschien een mechelaar en ik ben me dus rond vanalles wat aan het oriënteren. Sowieso was ik al van plan om zo natuurlijk mogelijke brok te geven, maar ik zit dus wel met de vraag tot op welke hoogte puppybrokken echt gezond zijn? 
 
Alvast bedankt. :-) "

 

Heel goed dat je je nu al verdiept in het voer voor je toekomstige hond.

 

Op www.voerwijzer.com vind je zeer uitgebreide info over hondenbrokken en KVV.

 

Je doelt met "doordat ze er te snel door groeien" waarschijnlijk op een te hoog calciumgehalte.

https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/

 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Over KVV heb ik ook al wat gelezen maar ik heb uiteindelijk schrik dat het iets te duur gaat worden.. Al weet ik niet hoeveel duurder het is dan gewoon goede brokken. Dus dat moet ik nog een beetje bekijken. 

Ik denk dat ik inderdaad het liefst kies voor een merk zonder puppybrok dan eventueel, want ik lees eigenlijk toch eerder meer negatieve dingen over puppybrok. Zal binnenkort eens gaan kijken in een aantal winkels of zij toevallig iets natuurlijk hebben, volgens mij was er wel een waar ze Carnilove, Riverwood of Canagan hebben. Weet niet meer precies welke maar volgens mij zijn deze drie allemaal wel vrij gezond. Al zie ik net dat er in Canagan denk ik te veel calcium zit om goed te zijn. 
Zal sowieso ook nog eens aan de fokker vragen hoe zij het doen. 

 

Zal de voerwijzer straks eens bekijken, bedankt. :)

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden

honden foto van Shadowthegolden

" Hangt ook wel af wat je gaat geven.
Er zijn hele goed puppybrokken van goede kwaliteit, maar ook rotzooi.
Sommige merken hebben geen puppybrok, zoals Dog Lovers Gold, dat is voor alle honden ongeacht leeftijd.
Een goede puppybrok (of KVV) dat kun je gerust geven, dat is juist goed afgestemd voor een pup. "

Geldt helaas niet meer voor Dog lovers gold Original, samenstelling is stilletjes verandert. En de hoeveelheid calcium en fosfor is te hoog geworden voor pups.

Zie hier

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Met Maylo heb ik tot de 7 maanden puppy brokken gevoerd en bij Eddy maar tot de 5-6 maanden op advies van de dierenarts. Die had groeipijn in zijn voorpoot en volgens de dierenarts kon dat duiden dat hij te snel groeide. 

 

Dus die is vrij vlot overgegaan, daarnaast kon hij het voer wat ze hadden meegekregen niet zo goed verdragen. Wat een of ander zelf geproduceerd voer speciaal voor de Bullmastiff door een andere Bullmastiff fokker. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Geldt helaas niet meer voor Dog lovers gold Original, samenstelling is stilletjes verandert. En de hoeveelheid calcium en fosfor is te hoog geworden voor pups.
Zie hier
  "

 Ja dat heb ik op FB gelezen via voedingswijzer. 

 

Ik voer het zelf niet maar had het inderdaad gelezen dat ze het stilzwijgend veranderd hadden. Zonder duidelijk te zijn op de verpakking of zoiets?

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik voer hier puppybrok tot een maand of 5 en dan krijgen ze gewoon brok. (Straks weer barf als ik n nieuwe vriezer heb) 

Ze krijgen nu burns graanvrij puppybrok en als de zak leeg is wolf of wildernis junior. 

Zijn ze 5 maand dan krijgen ze wolf of wildernis of taste of the wild.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Heb al diverse manieren gedaan, laatste en eerste hond zijn opgegroeid tot aan een jaar met puppybrok + kvv. Volgende zal weer zo zijn, ik vind ze mooi uitgegroeid. Mooier dan diegeen die enkel op kvv/barf is opgegroeid.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Pup Lotus van vier maanden oud krijgt nu nog puppybrokken (Bosch). Als deze op zijn gaat ze na overleg met mijn dierenarts over op gastro intestinal brokken van Royal Canin. Mijn andere hond krijgt deze brokken op advies van mijn dierenarts, hij verdraagt niets anders. Dit is een licht verteerbare brok en ook geschikt voor gezonde honden. Mowgli heeft het heel goed op deze brok gedaan zo ook Balou, hij is goed op gewicht en zijn vacht ziet er mooi, glanzend uit.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Bedankt voor jullie reacties. :-)
Ik denk dat het uiteindelijk dus waarschijnlijk het beste is om te kijken naar puppybrokken waarvan de verhoudingen goed kloppen? Want de reacties zijn soms wel nog wat tegenstrijdig.:p
Zal voornamelijk ook gewoon naar de hond zelf moeten kijken als ik het zo bekijk.

Zal binnenkort eens aan de fokker vragen wat hij voert want ben er nu wel redelijk benieuwd naar eigenlijk.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Hier heel verschillende leeftijden toen ik overstapte op volwassen brokken.

 

Mijn eerste hond (Flatcoat retriever ) ging met 6 maanden over op voer voor volwassen honden ( zij kreeg Propland ), op aanraden van de dierenarts, zij groeide te hard.

 

Mijn oudste Aussie ging met 5 maanden over op volwassen brokken, ( zij kreeg eukanuba ) ook zij groeide naar mijn mening te hard.

 

Mijn jongste Aussie ging pas na 10 maanden over op volwassen voer,( zij kreeg scans ) zij groeide heel langzaam en regelmatig op, daarom heb ik haar langer op puppy/ junior brokken gehouden

 

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden

honden foto van Shadowthegolden

"  Ja dat heb ik op FB gelezen via voedingswijzer. 
 
Ik voer het zelf niet maar had het inderdaad gelezen dat ze het stilzwijgend veranderd hadden. Zonder duidelijk te zijn op de verpakking of zoiets? "

Klopt, ik voer het dus wel. Vind het niet echt netjes van focusline

Maar de mijne eet nu beter dan ooit te voren, dus klaag niet

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Heb ondertussen eens aan de fokker gevraagd en zij raden aan een zak puppybrok te voeren van 20kg voor ongevoor drie maanden van het merk Barca. Zal hier dus sowieso ook wel mee beginnen.

Volgende forumvraag: Hondenvoer onderzoek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^