Harde witte brokjes in ontlasting: lintworm?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mara en AydenMara en Ayden

honden foto van Mara en Ayden

Goedemorgen, 

Ayden heeft sinds een paar dagen kleine harde witte brokjes in z'n ontlasting. Ik dacht eerst dat hij iets gaf gegeten dat niet goed was verteerd, maar vanochtend zat het laatste stuk, zeg maar, er echt helemaal vol mee. 

Een snelle Google sessie leert mij dat het nog het meest op lintworm lijkt. De stukjes zijn inderdaad wel ongeveer formaat rijstkorrel, alleen eerder vierkant dan echt langwerpig. En dus hard. 

 

Zou dit inderdaad lintworm kunnen zijn? Ayden is nu (ruim) 7 maanden, met 6 maanden voor het laatst ontwormt. Ik heb nog wel milbemax liggen, is het verstandig om hem gewoon nogmaals te ontwormen en kijken of het beter wordt? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

ik zou even naar de dierenarts bellen morgen als ik jou was.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

dubbel.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Zoals je het omschrijft, lijkt het wel op een lintworminfectie. Een keer extra ontwormen kan niet zoveel kwaad, dat zal de dierenarts je morgen ook vertellen te doen - en verder moet je goed zijn ontlasting opruimen tijdens het wandelen en controleren of er geen 'rijstkorrels' aan zijn bips zijn blijven hangen of in zijn mand om herbesmetting te voorkomen...

 

Contact opnemen met de dierenarts is sowieso een goed idee, ook om een schema op te stellen voor verdere behandeling, misschien moet je nog een aantal keer ontwormen om er zeker van te zijn dat het gevaar voorbij is.

honden foto van Ingrid De Meulemeester

stoelgang binnensteken bij de Da, dan ben je zeker en hoef je niet onnodig te ontwormen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat ingrid daar aangeeft...neem wat ontlasting mee met de witte korrels, en geef het af bij je dierenarts, als het niets is ontworm je voor niets.

Volgende forumvraag: Ze zijn echt vreselijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^