EM anti-tekenband, ervaringen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  
No offence, maar “baat het niet, dan schaadt het niet” is wat de meeste kwakzalvers zeggen om te cashen op de goedgelovigheid van de naïeve medemens, gebruik makend van o.a. het placebo effect. Bij deze banden is het zogenaamde effect al heel makkelijk verklaarbaar doordat baasjes meestal, geheel onbewust, al minder allert zullen zijn op teken (door hun vertrouwen in die band) en ze daardoor minder snel opmerken. 
 
Daarbij zijn topics als deze wel degelijk gevaarlijk. Deze kralen aanprijzen als echt werkend alternatief voor de spot-on kan mensen ertoe bewegen ze ook als dergelijk te gebruiken. En dan zitten ze op vakantie in Zuid-Frankrijk en komt er een vrolijke dermacentor teek langs die babesia draagt. Of ehrlichia in Griekenland. Of zelfs lyme van onze simpele Nederlandse teek op de Veluwe. Ga jij die baasjes met doodzieke honden dan vertellen dat de anti-teekbanden die jij ze verkocht hebt eigenlijk geen enkele wetenschappelijke basis hebben?
 
Voordat je een wetenschappelijk, dubbel blind en peer reviewed onderzoek/artikel kan laten zien wat jouw “claims” over de werking ondersteund, is er weinig te bediscussiëren.  "

mij lijkt de uitvinder geen kwakzalver die op geld belust is, maar iemand die probeert iets goeds voor onze aarde te doen? En ook niet de eerste de beste maar een professor aan een universiteit.

 

http://www.em-la.com/dr__teruo_higa_en.php?idioma=2

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo heeft hem vorige zomer ook gedragen. Normaal gesproken is hij echt een tekenmagneet maar met de EM-band geen een meer gezien. Nu was ik wel heel slecht in het regelmatig ''opladen'' van de band en na een paar weken had hij toen een weekje. Na het ''opladen'' weer geen. Deze zomer wel gekozen voor een seresto band ivm onze vakantie en omdat ik ook iets tegen de vlooien wilden hebben. 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Ik gebruik ook de EM keramiek kralenband. Ik ben nog wel teken tegen gekomen, toevallig vandaag, nadat we in het bos zijn geweest. Maar i.p.v. 20 er nu 4 loslopende teken afgehaald (ik hoop nu niks over het hoofd te hebben gezien).

Nu las ik hier net iets over een band met barnsteen. Hier ben ik wel benieuwd naar. Waar kan je die krijgen? Zou het ook samen gedragen kunnen worden de barnsteen en de keramiek?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

ISH, denk dat Laura of Danielle je daar heel goed antwoord op kunnen geven, maar zelf denk ik dat een band meer dan genoeg is...En als je naar bet bos gaat, spray meenemen en even wat sprayen bijvoorbeeld met ...teekweg.  Ook met chemie zal je teken hebben maar het blijft met de veilige middelen ook zeker beperkt....je zal toch altijd je hond na moeten kijken...

honden page profiel --

honden foto van -

" Mijn dier is me veel te dierbaar om het niet uit te testen. "

Mijn dier is me juist veel te dierbaar om als proefkonijn te gebruiken. Geef mij maar liever een bewezen middel zodat mijn hond de minste kans heeft enge ziektes van teken op te lopen.

" mij lijkt de uitvinder geen kwakzalver die op geld belust is, maar iemand die probeert iets goeds voor onze aarde te doen? En ook niet de eerste de beste maar een professor aan een universiteit.
 
http://www.em-la.com/dr__teruo_higa_en.php?idioma=2
 
  "

Het blijven plaatsen van degelijke linkjes heeft weinig nut zolang het wetenschappelijke onderzoek wegblijft (dát waar juist naar gevraagd wordt).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Het blijven plaatsen van degelijke linkjes heeft weinig nut zolang het wetenschappelijke onderzoek wegblijft (dát waar juist naar gevraagd wordt). "

 

Een bewezen middel kan ook vervelende bijwerkingen hebben voor je hond...zelfs met fatale gevolgen, een barnsteenketting doet niet veel kwaads..... en ook dan nog kan je hond ziektes van besmetting van vlooien of teken oplopen, de vlo en de teek bijt en geef gif af, en dan gaan beiden dood, het leed is dan ook geschied...met erische olieen of sprays is er grote kans dat de teek en vlo snel naar elders gaat.... het wijzen naar een middem heeft geen zin, er is gevraagd over ervaringen van de barnsteen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

509572.jpg

509573.jpg

509574.jpg

509575.jpg

De banden zijn hier binnen, over een week of twee weet ik het resultaat....509576.jpg     zijn wel heel mooi, en met zorg gemaakt......heb de vachten voor de foto wat opzij moeten doen, als ze ze om hebbn zie je er helaas weinig van, ben heel benieuwd naar de werking, na twee tot drie weken moet de werk8ng optimaal zijn...ik laat het weten hier.

honden page profiel --

honden foto van -

"   Een bewezen middel kan ook vervelende bijwerkingen hebben voor je hond...zelfs met fatale gevolgen, een barnsteenketting doet niet veel kwaads..... en ook dan nog kan je hond ziektes van besmetting van vlooien of teken oplopen, de vlo en de teek bijt en geef gif af, en dan gaan beiden dood, het leed is dan ook geschied...met erische olieen of sprays is er grote kans dat de teek en vlo snel naar elders gaat.... het wijzen naar een middem heeft geen zin, er is gevraagd over ervaringen van de barnsteen... "

Uh, veel middelen hebben ook een afwerend effect op teken, zodat ze zich niet eerst vol moeten lopen zuipen. Daar hoef je niet gelijk voor naar de natuurwinkel te rennen. Daarnaast heeft die hele barnsteen niks met dit topic te maken, het gaat om EM-kralen.

Over die EM-kralen, in een eerdere reactie geeft Laura zelfs aan dat ‘te veel’ van die stenen een negatieve invloed heeft op de hond.

Juist als je gelooft dat iets ook best negatieve gevolgen kan hebben.. Juist als je denkt dat een overdosis mogelijk is.. Juist dán zou je toch veel waarde moeten hechten aan de wel/niet aanwezigheid van wetenschappelijk onderzoek.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ik vergis me ...het zijn em..kralen...ze zijn prachtig en ik hoop echt dat het helpt, ook bij chemie zal je altijd wel een teek bij de hond vonden.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het punt is dat je nooit iets kunt bewijzen.

Pepijn heeft vorig jaar geen één teek gehad. Dit jaar gebruiken we (weer) druppeltjes en had hij vorige week één teek.

Als ik hem een ketting om doe en hij heeft geen teek, zegt dat natuurlijk niets. Althans naar mijn mening.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik gebruik ook de EM keramiek kralenband. Ik ben nog wel teken tegen gekomen, toevallig vandaag, nadat we in het bos zijn geweest. Maar i.p.v. 20 er nu 4 loslopende teken afgehaald (ik hoop nu niks over het hoofd te hebben gezien).
Nu las ik hier net iets over een band met barnsteen. Hier ben ik wel benieuwd naar. Waar kan je die krijgen? Zou het ook samen gedragen kunnen worden de barnsteen en de keramiek? "

die mevrouw die ik van de week tegenkwam had ze allebei om, nouja haar hond dan.

Ik heb zelf via amazon een barnsteenketting voor Jenna gekocht, en ik geef haar egyptische zwarte kummelolie, eigenlijk tegen haar pollenallergie, maar het werkt ook tegen teken. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Het punt is dat je nooit iets kunt bewijzen.
Pepijn heeft vorig jaar geen één teek gehad. Dit jaar gebruiken we (weer) druppeltjes en had hij vorige week één teek.
Als ik hem een ketting om doe en hij heeft geen teek, zegt dat natuurlijk niets. Althans naar mijn mening. "

En met chemie dan....hier stikt het van de teken op het moment...iedere dag vooral op Ogin vang ik tig teken iedere dag, zelfs in huis liggen ze, ik gebruik teekweg, ze hechten en vallen eraf thuis....als de werking van de band de teken verminderen weet ik toch wel of de band werkt of niet....Ogin loopt iedere dag in de blauwe stad en ze heeft er veel iedere dag, Bams loopt daar niet vaak die heeft af en toe een teek, maar heb ze bij allebei omgedaan.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Garantie heb je niet van de keramiek banden niets is wetenschappelijk bewezen, chemie welke je ook gebruikt is wel bewezen dat het werkt....ook zijn de bijwerkingen ervan beschreven, en dat is niet van de barnsteen en keramiek banden.....toch probeer ik het, en ik blijf alert....wie weet helpt het en kan het toch de teken beperken...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Toch, trillingen kan je meten, ik zou zo graag een onafhankelijk onderzoek willen zien.

 

Net zoals al die geurtjes die je op moet spuiten, zo ver ik weet heeft een teek geen neus, dus waarom zou hij bij de geurtjes wegblijven, het enige wat dan in me op komt is dat het onzichtbaar maakt voor teken net zoals Deet en Icardine doen bij mensen.

Maar onderzoeken zijn er niet gedaan, men weet over kruiden dat daar werkzame stoffen in zitten en welke, die ook in geneesmiddelen worden gebruikt, dat is nog aan te tonen.

 

De luchtjes hebben nooit gewerkt bij Faro, maar de kralen heb ik nooit geprobeerd.

Nu maken ze er erg leuke halsbanden van dus waarom niet proberen.

Zolang je verwachtingen maar niet te hoog zijn.

 

Ik weet dat in Denemarken en ook Duitsland er wel middelen bestaan die men tegen dazen gebruikt, niet op natuurbasis maar op de werkende stof icardine, ik gebruik het zelf altijd, het werkt hetzelfde zoals DEET, maar dan niet zo giftig en vies.

Die middelen gebruiken ze bij paarden, maar ik ben er nooit achter gekomen of het ook op honden mag, en paard likt zichzelf niet, daar zal het probleem liggen denk ik.

Ach werken de kralen niet heb je wel een leuke halsband.

 

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Hier vandaag een speciale bestelling gemaakt met de keramiek staafjes.

 

Kreeg van de week de vraag of ze ook in een gewone halsband verwerkt konden worden, met een foto erbij in welke band ze ze wilde hebben.

 

Ben voor dat ik ja heb gezegd eerste aan het proberen geweest, en het lukte, heb toen de kleuren besteld welke bij de halsband en riem paste die de hond ( australian shepherd ) nu al heeft.

 

Dit is het eind resultaat geworden.

509686.jpg

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  
No offence, maar “baat het niet, dan schaadt het niet” is wat de meeste kwakzalvers zeggen om te cashen op de goedgelovigheid van de naïeve medemens, gebruik makend van o.a. het placebo effect. Bij deze banden is het zogenaamde effect al heel makkelijk verklaarbaar doordat baasjes meestal, geheel onbewust, al minder allert zullen zijn op teken (door hun vertrouwen in die band) en ze daardoor minder snel opmerken. 
 
Daarbij zijn topics als deze wel degelijk gevaarlijk. Deze kralen aanprijzen als echt werkend alternatief voor de spot-on kan mensen ertoe bewegen ze ook als dergelijk te gebruiken. En dan zitten ze op vakantie in Zuid-Frankrijk en komt er een vrolijke dermacentor teek langs die babesia draagt. Of ehrlichia in Griekenland. Of zelfs lyme van onze simpele Nederlandse teek op de Veluwe. Ga jij die baasjes met doodzieke honden dan vertellen dat de anti-teekbanden die jij ze verkocht hebt eigenlijk geen enkele wetenschappelijke basis hebben?
 
Voordat je een wetenschappelijk, dubbel blind en peer reviewed onderzoek/artikel kan laten zien wat jouw “claims” over de werking ondersteund, is er weinig te bediscussiëren.  "

Ik wil geen plus geven daarom quote ik je. Ik ben het helemaal met je eens.

Ik ben dus die slechte hondenbaas die in het verleden pipetten op mijn bouviers gooide,ze werden trouwens stokoud leeftijden van 14 jaar werd gehaald.

 

Vigo krijgt nu ook zijn pipetten,hij wordt ook ontwormd omdat hij buiten poep eet. Vigo die gaat ook buiten nederland mee op vakantie maar ook al ga ik niet naar het buitenland,ik kies voor safe.

 

Ik heb hier regelmatig kleine kindjes die op de vloer spelen,ik wil geen teken,vlooien of wormeitjes in huis.

Ik kies voor zekerheid,heb 1 keer een huis vol met vlooien gehad,kwam door onze eerste kat,had niet goed opgelet en dat wil ik nooit meer.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het belangrijkst tegen ziektes is nog altijd een goed immuunsysteem, dat vergeten we soms.

 

Heb je een hond met problemen daarmee, zoals bijv. Jenna hier met haar alergieen en demodexgevoeligheid, is het in mijn ogen funest om haar met chemie vol te proppen en haar afweer nog meer te verzwakken.

Als je in zo'n situatie chemie gaat aanraden vind ik dat dan weer levensgevaarlijk. 

 

In mijn ogen kan je dan in zeker in zulke gevallen beter naar alternatieven zoeken die het immuunsysteem niet aantasten. . 

Persoonlijk geloof ik sterk in een combinatie, dus werken aan een sterke afweer, en een combinatie van natuurlijke middelen (wij nemen egyptische zwarte kummelolie), waarbij de hond na elke wandeling nakijken ook bijhoort. Maar ook de EM als je gaat googlen zie je veel enthousiaste recensies bijv. op amazon  en ook de artikels geschreven over effectieve micro organismen spreken mij wel aan. 

 

Het is allemaal niet zo zwart wit, we hebben allemaal het beste voor met onze honden en maken allemaal daarop gebaseerd een keuze die ons goed en logisch lijkt.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Tja soms is het een dilemma.

Met Jazz komen we niet echt veel in bossen enzo.

Tuurlijk zitten die teken overal dat snap ik ook.

Zolang het bij 1 enkel rotbeest blijft geef ik Jazz geen gif.

Of de kralenband werkt weet ik zo net nog niet dat zei ik al eens eerder op hp.

 

Omdat Jazz mdr1 drager is wil ik op ieder soort gif op en in zn lijfje goed op letten.

Vakantie naar de veluwe 1 week dit jaar doe ik die ketting om en we zien wel hoe het gaat.

 

Nadeel vind ik  die ketting lang om dan word zijn nek lelijk.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Inderdaad Dobry en zolang we zelf ook op onderzoek uitgaan niet alles klakkeloos aannemen en ons gezonde verstand

gebruiken dan komen we er al een heel eind.

 

Mijn honden hun afweer is altijd goed geweest daarom tevreden over wat ik gaf.

Kijk toen Tosca kanker had,gaf ik ook geen pipetjes meer dan ging ik iedere dag even met het kammetje over haar vacht.

Maar het leek dat zelfs het ongedierte ging zin had om op haar te zitten.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Inderdaad Dobry en zolang we zelf ook op onderzoek uitgaan niet alles klakkeloos aannemen en ons gezonde verstand
gebruiken dan komen we er al een heel eind.
 
Mijn honden hun afweer is altijd goed geweest daarom tevreden over wat ik gaf.
Kijk toen Tosca kanker had,gaf ik ook geen pipetjes meer dan ging ik iedere dag even met het kammetje over haar vacht.
Maar het leek dat zelfs het ongedierte ging zin had om op haar te zitten.
 
  "

 

 

och Toscahp-heart

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Ik volg even!

Rori heeft door haar dikke krullende vacht gelukkig weinig last gehad van teken (in de 8 jaar dat ik haar heb nog geen 10 teken van haar af gehaald terwijl ze zwemt en door de bossen rent)

Raico (sinds 2 maanden bij ons) heeft advantix gehad maar wel al een teek gehad. Als het geruststellend werkt zou dat voor hem ook ideaal zijn.

Als het zou werken lijkt me dat ideaal.

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

" het belangrijkst tegen ziektes is nog altijd een goed immuunsysteem, dat vergeten we soms.
 
Heb je een hond met problemen daarmee, zoals bijv. Jenna hier met haar alergieen en demodexgevoeligheid, is het in mijn ogen funest om haar met chemie vol te proppen en haar afweer nog meer te verzwakken.
Als je in zo'n situatie chemie gaat aanraden vind ik dat dan weer levensgevaarlijk. 
 
In mijn ogen kan je dan in zeker in zulke gevallen beter naar alternatieven zoeken die het immuunsysteem niet aantasten. . 
Persoonlijk geloof ik sterk in een combinatie, dus werken aan een sterke afweer, en een combinatie van natuurlijke middelen (wij nemen egyptische zwarte kummelolie), waarbij de hond na elke wandeling nakijken ook bijhoort. Maar ook de EM als je gaat googlen zie je veel enthousiaste recensies bijv. op amazon  en ook de artikels geschreven over effectieve micro organismen spreken mij wel aan. 
 
Het is allemaal niet zo zwart wit, we hebben allemaal het beste voor met onze honden en maken allemaal daarop gebaseerd een keuze die ons goed en logisch lijkt. "

 

Als er nou een extreem gelovig persoon halsbanden met kruisjes eraan ging verkopen, met de mededeling dat God de hond ermee zal beschermen tegen teken, dan kan ik je garanderen dat er ook een berg positieve recensies op internet te vinden zou zijn (mijn excuses voor eventuele christenen op HP, dit is maar een voorbeeld).

 

Zo werkt de menselijke psyche nou eenmaal. We willen heel graag dat iets werkt en proberen er daarom (geheel onbewust) toevallige verschijnselen aan te koppelen. Begrijpelijk ook, want het zou inderdaad schitterend zijn als er een zeer werkzaam middel was met nul bijwerkingen voor het doeldier, maar dus wel een zeer sterk effect tegen parasieten. Dit is iets waarvan wij als baasjes heel erg willen en hopen dat het bestaat, waardoor er vaak een effect zal lijken te zijn.

Helaas is het nou eenmaal zo dat alles wat wel werkt, ook mogelijke bijwerkingen draagt.

 

Waar de halsbanden met kruisjes hun werking zouden danken aan religie, doen de banden met kralen of stenen eigenlijk hetzelfde. De theorieën achter de zogenaamde werking worden immers niet ondersteund door de natuurwetenschappen, maar worden wel op zo’n manier naar het publiek gebracht dat het logisch en goed onderbouwd klinkt. Daar komt ook het verschil tussen pseudowetenschap en echte wetenschap bij kijken.

 

Het gevaar; schijnveiligheid. En dat is iets wat men niet zou mogen onderschatten, gezien de risico’s die teken met zich meedragen.

 

Het klopt dat (echte) antiparasitica niet aan zieke dieren of dieren met een erg zwak immuunsysteem gegeven moeten worden. Dit wel doen resulteert wel eens in de horrorverhalen die op internet te lezen zijn. Ik kan me goed voorstellen dat eigenaren van zulke honden op zoek gaan naar een alternatief, maar ook zij moeten constant op hun hoede zijn niet te vallen voor schijnveiligheid. Een borrelia (lyme) of babesia infectie zou immers juist voor deze honden erg snel fataal kunnen zijn.

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

"  

Als er nou een extreem gelovig persoon halsbanden met kruisjes eraan ging verkopen, met de mededeling dat God de hond ermee zal beschermen tegen teken, dan kan ik je garanderen dat er ook een berg positieve recensies op internet te vinden zou zijn (mijn excuses voor eventuele christenen op HP, dit is maar een voorbeeld).

 

Zo werkt de menselijke psyche nou eenmaal. We willen heel graag dat iets werkt en proberen er daarom (geheel onbewust) toevallige verschijnselen aan te koppelen. Begrijpelijk ook, want het zou inderdaad schitterend zijn als er een zeer werkzaam middel was met nul bijwerkingen voor het doeldier, maar dus wel een zeer sterk effect tegen parasieten. Dit is iets waarvan wij als baasjes heel erg willen en hopen dat het bestaat, waardoor er vaak een effect zal lijken te zijn.

Helaas is het nou eenmaal zo dat alles wat wel werkt, ook mogelijke bijwerkingen draagt.

 

Waar de halsbanden met kruisjes hun werking zouden danken aan religie, doen de banden met kralen of stenen eigenlijk hetzelfde. De theorieën achter de zogenaamde werking worden immers niet ondersteund door de natuurwetenschappen, maar worden wel op zo’n manier naar het publiek gebracht dat het logisch en goed onderbouwd klinkt. Daar komt ook het verschil tussen pseudowetenschap en echte wetenschap bij kijken.

 

Het gevaar; schijnveiligheid. En dat is iets wat men niet zou mogen onderschatten, gezien het de risico’s die teken met zich meedragen.

 

Het klopt dat (echte) antiparasitica niet aan zieke dieren of dieren met een erg zwak immuunsysteem gegeven moeten worden. Dit wel doen resulteert wel eens in de horrorverhalen die op internet te lezen zijn. Ik kan me goed voorstellen dat eigenaren van zulke honden op zoek gaan naar een alternatief, maar ook zij moeten constant op hun hoede zijn niet te vallen voor schijnveiligheid. Een borrelia (lyme) of babesia infectie zou immers juist voor deze honden erg snel fataal kunnen zijn. "

 Helemaal mee eens!
Iedereen wil het beste voor hun hond en daar maken bedrijven gebruik van. Mensen willen steeds meer natuurlijke oplossingen waardoor bedrijven vanalles gaan bedenken.
Het blijven wel mooie bandjes

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  
Als er nou een extreem gelovig persoon halsbanden met kruisjes eraan ging verkopen, met de mededeling dat God de hond ermee zal beschermen tegen teken, dan kan ik je garanderen dat er ook een berg positieve recensies op internet te vinden zou zijn (mijn excuses voor eventuele christenen op HP, dit is maar een voorbeeld).
 
Zo werkt de menselijke psyche nou eenmaal. We willen heel graag dat iets werkt en proberen er daarom (geheel onbewust) toevallige verschijnselen aan te koppelen. Begrijpelijk ook, want het zou inderdaad schitterend zijn als er een zeer werkzaam middel was met nul bijwerkingen voor het doeldier, maar dus wel een zeer sterk effect tegen parasieten. Dit is iets waarvan wij als baasjes heel erg willen en hopen dat het bestaat, waardoor er vaak een effect zal lijken te zijn.
Helaas is het nou eenmaal zo dat alles wat wel werkt, ook mogelijke bijwerkingen draagt.
 
Waar de halsbanden met kruisjes hun werking zouden danken aan religie, doen de banden met kralen of stenen eigenlijk hetzelfde. De theorieën achter de zogenaamde werking worden immers niet ondersteund door de natuurwetenschappen, maar worden wel op zo’n manier naar het publiek gebracht dat het logisch en goed onderbouwd klinkt. Daar komt ook het verschil tussen pseudowetenschap en echte wetenschap bij kijken.
 
Het gevaar; schijnveiligheid. En dat is iets wat men niet zou mogen onderschatten, gezien de risico’s die teken met zich meedragen.
 
Het klopt dat (echte) antiparasitica niet aan zieke dieren of dieren met een erg zwak immuunsysteem gegeven moeten worden. Dit wel doen resulteert wel eens in de horrorverhalen die op internet te lezen zijn. Ik kan me goed voorstellen dat eigenaren van zulke honden op zoek gaan naar een alternatief, maar ook zij moeten constant op hun hoede zijn niet te vallen voor schijnveiligheid. Een borrelia (lyme) of babesia infectie zou immers juist voor deze honden erg snel fataal kunnen zijn. "

Dat is niet helemaal de goede kijk, te zwart/wit.

Elke steen/mineraal heeft een bepaalde trilling, planten hebben trillingen, die zijn allemaal meetbaar, maar wat het doet dat weet niemand.

Met DEET zijn er letterlijke testen gedaan, hand in een bak met muggen, en inderdaad, ze moesten de ingesmeerde hand niet meer, op een enkeling na, terwijl zonder DEET, de hand werd opgevreten.

Met de pipetten zijn er ook onderzoeken gedaan, en het kan dat ze zenuweinden van je hond beschadigt raken, het kan, hoeft niet.

Zelf heb ik alle natuurlijke middelen wel eens geprobeerd, CD VET, Treeolie, maar Faro zat vl met teken, het was in de Ardennen en ik had gelukkig Vectra 3D bij me.

Verder was hij geen tekenmagneet, door zijn vacht, ik zou het niet weten, alle honden hier in de buurt vol teken, Faro niet, had ik hem een steen omgehangen had ik zeker gedacht het komt daardoor.

Maar ja, het zijn maar kralen, zelfgebakken door mensen en dat maakt het voor mij minder geloofwaardig, ik weet dat bepaalde mineralen trillingen geven is ook bewezen, maar een koffiekopje? geen idee, en die kralen, ach als je het leuk vind kan het toch geen kwaad.

Mij lijkt het inderdaad zoals iemand al noemde dat de vacht er minder mooi van word omdat de riem niet glad is.

Jammer dat er geen bewijzen zijn, niemand die een hand met kralenketting in een bak met teken steekt...

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

" Dat is niet helemaal de goede kijk, te zwart/wit.
Elke steen/mineraal heeft een bepaalde trilling, planten hebben trillingen, die zijn allemaal meetbaar, maar wat het doet dat weet niemand.
Met DEET zijn er letterlijke testen gedaan, hand in een bak met muggen, en inderdaad, ze moesten de ingesmeerde hand niet meer, op een enkeling na, terwijl zonder DEET, de hand werd opgevreten.
Met de pipetten zijn er ook onderzoeken gedaan, en het kan dat ze zenuweinden van je hond beschadigt raken, het kan, hoeft niet.
Zelf heb ik alle natuurlijke middelen wel eens geprobeerd, CD VET, Treeolie, maar Faro zat vl met teken, het was in de Ardennen en ik had gelukkig Vectra 3D bij me.
Verder was hij geen tekenmagneet, door zijn vacht, ik zou het niet weten, alle honden hier in de buurt vol teken, Faro niet, had ik hem een steen omgehangen had ik zeker gedacht het komt daardoor.
Maar ja, het zijn maar kralen, zelfgebakken door mensen en dat maakt het voor mij minder geloofwaardig, ik weet dat bepaalde mineralen trillingen geven is ook bewezen, maar een koffiekopje? geen idee, en die kralen, ach als je het leuk vind kan het toch geen kwaad.
Mij lijkt het inderdaad zoals iemand al noemde dat de vacht er minder mooi van word omdat de riem niet glad is.
Jammer dat er geen bewijzen zijn, niemand die een hand met kralenketting in een bak met teken steekt... "

 

DEET heeft helemaal niets met dit topic te maken. Dat is gewoon een werkzame stof waar onderzoek naar gedaan is én waarvan we het werkingsmechanisme kunnen verklaren/begrijpen. De mogelijke bijwerkingen zijn ook bekend. 

Zo zal het toepassen van bijvoorbeeld fytotherapie (kruidengeneeskunde) ook goede resultaten teweeg kunnen brengen, hier spreken we tevens over de aanwezigheid van onderzochte werkzame stoffen.

 

Wanneer je het over trillingen van stenen/bioresonantie en het medische of antiparasitaire gebruik ervan hebt, hoop ik wel dat je begrijpt dat daar niets wetenschappelijks aan is. Dat is pseudowetenschap. Daar ligt het enorme gevaar van schijnveiligheid.

 

Enfin, over de stukken klei aan halsbanden waar dit topic over gaat kan ik heel kort zijn; mensen, blijf alsjeblieft alert. 

Nou is de gemiddelde HP’er wel hondengek genoeg om zijn huisdier regelmatig te blijven controleren, maar vergis je niet in de hoeveelheid mensen die hun hond een spot-on geven en er daarna niet meer naar omkijken wat teken betreft. Als er daar een aantal van zou switchen naar deze magische kralen, dan zou dat nog eens heel fout af kunnen lopen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  
DEET heeft helemaal niets met dit topic te maken. Dat is gewoon een werkzame stof waar onderzoek naar gedaan is én waarvan we het werkingsmechanisme kunnen verklaren/begrijpen. De mogelijke bijwerkingen zijn ook bekend. 
Zo zal het toepassen van bijvoorbeeld fytotherapie (kruidengeneeskunde) ook goede resultaten teweeg kunnen brengen, hier spreken we tevens over de aanwezigheid van onderzochte werkzame stoffen.
 
Wanneer je het over trillingen van stenen/bioresonantie en het medische of antiparasitaire gebruik ervan hebt, hoop ik wel dat je begrijpt dat daar niets wetenschappelijks aan is. Dat is pseudowetenschap. Daar ligt het enorme gevaar van schijnveiligheid.
 
Enfin, over de stukken klei aan halsbanden waar dit topic over gaat kan ik heel kort zijn; mensen, blijf alsjeblieft alert. 
Nou is de gemiddelde HP’er wel hondengek genoeg om zijn huisdier regelmatig te blijven controleren, maar vergis je niet in de hoeveelheid mensen die hun hond een spot-on geven en er daarna niet meer naar omkijken wat teken betreft. Als er daar een aantal van zouden switchen naar deze magische kralen, dan zou dat nog eens heel fout af kunnen lopen. "

Ik noemde DEET omdat dat wel bewezen is, net zoals de pipetten, en ik doel niet op bioresonantie wat in de holistisch wereld word gebruikt, je kan dus echt van alles meten, gewoon wetenschappers die daar mee bezig zijn, ze weten alleen niet wat ze er mee moeten.

Zo kan bijvoorbeeld een plant geluid maken en als je een blaadje van de plant trekt maakt hij meer lawaai.

Eeen marmer steen geeft andere trillingen dan een ambersteen, goud geeft ook trillingen en zilver ook.

Erg Interessant allemaal, maar wat de wetenschappers er mee moeten? dat weten ze nog niet.

Verder ben ik het met je eens ik had dan een hond die bijna nooit teken kreeg, maar in de Ardennen wel, dan kreeg hij Vectra 3 D.

Alle natuurproducten deden helemaal niks in de Ardennen, ik vraag me ook af waarom een geurtje een teek zou weren, aangezien teken niet ruiken.

MIjn hond kon slecht tegen de pipetten, als hij dan ook niet tegen Vectra 3D zou kunnen, dan zou ik niet meer naar de Ardennen gaan met hem, kan ook niet meer helaas...

honden page profiel --

honden foto van -

"
Zo kan bijvoorbeeld een plant geluid maken en als je een blaadje van de plant trekt maakt hij meer lawaai. Eeen marmer steen geeft andere trillingen dan een ambersteen, goud geeft ook trillingen en zilver ook.
Erg Interessant allemaal, maar wat de wetenschappers er mee moeten? dat weten ze nog niet.
 "

Precies. En dan komt er een stel kwakzalvers bij die dit gegeven verdraaien en er dan medische werkingen bij gaan verzinnen, om de nietsvermoedende mens dan te vertellen dat de afwerende of helende werking van hun steen bewezen is...

 

Het doet me denken aan dit filmpje. Een andere situatie, hetzelfde principe;

https://youtu.be/o_r9K0jEJlk

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Misschien eens zoiets proberen te maken met kralen uit stukken van een seresto band. Ik bedacht het daarstraks als grapje, maar ik vind het eigenlijk nog niet zo gek. Dan kun je toch toe met wat minder werkzame stof dan met een hele seresto band, en kun je er toch iets moois van maken. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Precies. En dan komt er een stel kwakzalvers bij die dit gegeven verdraaien en er dan medische werkingen bij gaan verzinnen, om de nietsvermoedende mens dan te vertellen dat de afwerende of helende werking van hun steen bewezen is...
 
Het doet me denken aan dit filmpje. Een andere situatie, hetzelfde principe;
https://youtu.be/o_r9K0jEJlk
  "

hahaha ik vroeg me even af of je wel de goede link had gegeven.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Misschien eens zoiets proberen te maken met kralen uit stukken van een seresto band. Ik bedacht het daarstraks als grapje, maar ik vind het eigenlijk nog niet zo gek. Dan kun je toch toe met wat minder werkzame stof dan met een hele seresto band, en kun je er toch iets moois van maken.  "

Denk dat dat niet gaat werken. De kralen moeten het liefst omhuld zijn met iets want ze kunnen breken. 

 

Toevallig dat ik deze week wel aan een nieuw projectje ga werken. Halsbanden met aan de achterkant een voorbereiding voor een seresto band. 

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Huisdierendokter ervaringen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^