Pup trekt flink. Schadelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariekeMarieke

Hoihoi! Onze mechel pup Humvee is intussen 18 weken en wat genieten we van hem! Hij doet het heel goed, is lekker zelfverzekerd en luistert prima.

We lopen alleen tegen een probleempje aan met wandelen, Humvee trekt flink aan de riem. Op zich vinden we dat niet erg, hij is nog maar een pupje en wil gewoon heel graag lekker naar het veld om te spelen en te rennen. Humvee vind het heerlijk om buiten te zijn en we genieten hier saampjes ook echt van. Eenmaal op het veld blijft hij netjes bij mij/ons en heeft hij met de lange lijn ook geen behoefte om te trekken. Alleen als we op de stoep lopen, gewoon door het dorp, trekt hij heel erg om op het veld te komen, of weer naar huis, en dan hangt hij zichzelf soms bijna op aan de lijn. Daarom bevestigen we de riem nu ook niet meer aan de halsband, dat leek ons pijnlijk. We hebben al verschillende tuigjes geprobeerd, waarvan hij er 1 gewoon kapot getrokken heeft. We zijn ook al een aantal keer van riem gewisseld; politielijn, lange lijn, jachtlijn met stop (maar 1x 5 minuutjes gebruikt omdat meneer bijna stikte), flexi (vooral omdat hij dan gewoon meer ruimte heeft waar het kan, zonder dat hij los loopt), noem maar op... Natuurlijk zijn we iedere dag flink aan het oefenen, maar het heeft nog weinig effect. Regelmatig doen we een uur over een wandeling die we ook binnen 5 minuutjes kunnen maken. Steeds stilstaan, of omdraaien en de andere kant op lopen totdat hij op mij let en uitbundig belonen! Ik weet dat dit heel lang kan duren, bij mijn vorige hond (heidewachtel met een heel sterk jachtinstinct) sprong ik een gat in de lucht als hij 3 minuutjes netjes naast bleef lopen toen hij bijna 3 was.

Mijn zorg is alleen dat Humvee zichzelf echt bezeert met al dat trekken... Hoe kunnen we dat het beste voorkomen en kan het zijn dat dit echt schadelijk is voor zijn gezondheid? 

Ons werd geadviseerd om met een Y-tuigje te wandelen. Ik denk dat dit het minst belastend is voor zijn schouders en keel, dus wat dat betreft ben ik er positief over. Hij lijkt alleen met dit type tuigje nog harder te trekken, de vorige heeft hij kapot getrokken en we lopen nu met een Hurtta tuigje terwijl we op zoek zijn naar een steviger Y-tuig.

Heeft iemand nog goede tips m.b.t. het trekken aan de riem, of ideeën over een steviger tuigje? 

Advies is meer dan welkom! :)

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Denk zoals je beschrijft dat je stilstaat of de andere kant op loopt als hij zo trekt wel de enige manier is. De aanhouder wint...!! Kan die al volgen? Doe dit kleine stukjes en beloon elke keer als hij wel netjes mee loopt. Het blijft een pup dus trekken zeker bij leuke en spannende dingen onderweg is redelijk normaal. Alleen zal hij wel moeten leren wat netjes meelopen is. Daarom zou ik ook geen Flexi gebruiken omdat dit het trekken alleen maar beloont. Een y tuig is inderdaad het beste voor het lichaam. Ruffwear heeft mooie y tuigjes maar misschien voor een hond in de groei wel wat prijzig. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ga je naar een cursus en wat zeggen ze er daar van? 

Hier was het ook echt continu omdraaien twee stappen terug en weer de gewenste kant op lopen. De pup moet leren dat zijn getrek hem juist de tegenovergestelde kant op laat gaan. 

Wat het hele proces ook makkelijker kan maken is continu met snoepjes lopen die hij heeeel lekker vind. Die houdt je voor zijn neus en zo wandel je eerst een paar stappen en dan gelijk belonen. De afstand tot de beloning ga je dan steeds verder opbouwen. 

 

Als laatste, sta het trekken NOOIT toe, nu is het nog een pup en is het misschien minder erg, maar het is raar als het straks niet meer mag omdat hij groter is.

Qua tuigje ben ik tevreden over het perfect fit tuigje. Die kan je ook met ring voorop laten maken zodat het een anti-trek tuigje wordt. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Je moet je ook realiseren hoe zwaar HUMVEE is als hij volgroeid is. Als hij dan nog trekt, sleurt hij je de straat over.

DE manier schijnt inderdaad te zijn : als hij trekt, stoppen, niets zeggen, omkeren. Zodra de riem slap hangt weer doorlopen. Niets zeggen. Je hebt hierbij wel geduld en doorzettingsvermogen nodig, maar als hij het eenmaal doorheeft, heb je er de rest van zijn leven plezier van!

honden page profiel MariekeMarieke

Wat fijn die snelle reacties! Ik probeer even op mijn laptop in te loggen, dat typt wat fijner, maar dat lukt nog niet helemaal. Ik zal even reageren als dat gelukt is!

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Neem een balletje bij geef hem deze als hij niet trekt en bij je blijft lopen.

als hij dat balletje heeft heb je kans dat hij meer gefocust is op het balletje en niet meer zo trekt.

 

 

Ook kan je kijken naar iets lekkers te voeren onderweg.

houd het lekkers in je hand en je hand laag zodat je hind dit ruikt maar niet kan pakken.

als hij blij je blijft lopen beloon je hem met dat lekkers.

dit kan je uitbouwen van snel wat lekkers geven tot wat langer wachten met het geven.

 

 

ennehhh. Geweldige naam

honden page profiel MariekeMarieke

" Kan die al volgen? Doe dit kleine stukjes en beloon elke keer als hij wel netjes mee loopt. Het blijft een pup dus trekken zeker bij leuke en spannende dingen onderweg is redelijk normaal. Alleen zal hij wel moeten leren wat netjes meelopen is. Daarom zou ik ook geen Flexi gebruiken omdat dit het trekken alleen maar beloont. Een y tuig is inderdaad het beste voor het lichaam. Ruffwear heeft mooie y tuigjes maar misschien voor een hond in de groei wel wat prijzig.  "

 Hoi Pim,

binnen kan hij heel goed volgen en naast lopen, ook wel te verwachten natuurlijk, buiten zijn gewoon heel veel interessante dingen haha

Zelfs de allerlekkerste beloningen vind hij buiten niet meer interessant, daarom gebruiken we een balletje als beloning, maar zelfs die vind hij niet altijd even interessant meer als we gewoon door het dorp lopen en hij naast moet lopen... 

We weten inderdaad dat de flexi soms belonend kan werken, daarom gebruiken we wanneer hij naast moet lopen ook gewoon een politielijn. De flexi is in ons geval meer handig omdat we dagelijks lekker door de modder lopen en de lange lijn binnen 5 minuten helemaal vies is en in de knoop zit ;) op plekken waar meer mensen en honden komen willen we hem niet zomaar loslaten, maar hem toch de ruimte geven om lekker te snuffelen en zijn ding te doen. 

Ik ga eens kijken naar tuigjes van Ruffwear, bedankt voor de tip!! Iets prijziger maakt niet zo heel veel uit, zolang het maar echt goed zit en hij het niet kapot trekt 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ken je de biothane lijn? Wordt niet nat en raakt minder snel in de knoop. Een Flexi zou ik persoonlijk pas doen als die echt netjes mee kan lopen. 

 

Om de aandacht te houden kan je ook een stukje gaan rennen. Of wissel met de speeltjes die je mee neemt. Hier is bijvoorbeeld de Chuck it bal met handvat een succes. Niet zozeer om te gooien maar wel om mee te spelen/trekken en mee te sjouwen. En kijk wat jullie pup een enorm lekkere beloning vindt. Hier zijn Farmfood beloningssnoepjes en kleine stukjes honden hotdog of worst favoriet. Is even zoeken wat voor jullie werkt. 

honden page profiel MariekeMarieke

" Ga je naar een cursus en wat zeggen ze er daar van? 
Hier was het ook echt continu omdraaien twee stappen terug en weer de gewenste kant op lopen. De pup moet leren dat zijn getrek hem juist de tegenovergestelde kant op laat gaan. 
Wat het hele proces ook makkelijker kan maken is continu met snoepjes lopen die hij heeeel lekker vind. Die houdt je voor zijn neus en zo wandel je eerst een paar stappen en dan gelijk belonen. De afstand tot de beloning ga je dan steeds verder opbouwen. 
 
Als laatste, sta het trekken NOOIT toe, nu is het nog een pup en is het misschien minder erg, maar het is raar als het straks niet meer mag omdat hij groter is.
Qua tuigje ben ik tevreden over het perfect fit tuigje. Die kan je ook met ring voorop laten maken zodat het een anti-trek tuigje wordt.  "

 Hoi Brenda,

we zijn op dit moment nog op zoek naar een geschikte hondenschool. We wilden hem in eerste instantie gewoon eens lekker pup laten zijn, ik heb met mijn vorige hond hele negatieve ervaringen opgedaan met de scholen in de regio hier en we kunnen in de buurt niet echt wat vinden dat bij ons past jammer genoeg... We willen graag met hem gaan sporten maar hebben op het moment geen auto, zodra die er is kunnen we clubs bezoeken die iets verder weg zijn en ons ruimer orienteren. We twijfelen nog of we hier een de buurt alsnog een puppycursus gaan doen, en dan gewoon de dingen overslaan waar we het niet mee eens zijn. 

Snoepjes e.d. werkt dus niet echt meer, zijn bal vind hij nog wel heel leuk als er verder niet veel prikkels zijn, dus daar oefenen we nu mee. 

Het trekken word idd niet toegestaan, daarom duren de wandelingen nu meestal wat langer dan gepland haha, hoewel het soms een beetje irritant is dat mensen het zo leuk vinden om te blijven kijken hoe je 10x omdraait of stil blijft staan  Duurde het bij jullie lang voordat hij het een beetje op ging pikken? Denk je dat het ook nog verschil maakt als je veel gebruikt maakt van je stem? 

Ik ga de tuigjes van perfect fit ook eens googlen, bedankt!

honden page profiel MariekeMarieke

" Je moet je ook realiseren hoe zwaar HUMVEE is als hij volgroeid is. Als hij dan nog trekt, sleurt hij je de straat over.
DE manier schijnt inderdaad te zijn : als hij trekt, stoppen, niets zeggen, omkeren. Zodra de riem slap hangt weer doorlopen. Niets zeggen. Je hebt hierbij wel geduld en doorzettingsvermogen nodig, maar als hij het eenmaal doorheeft, heb je er de rest van zijn leven plezier van! "

 Hoi Jantien, 

Humvee gaat inderdaad een hele grote jongen worden, het is een flinke pup en zijn ouders waren ook beren! Hij groeit erg hard, vandaar dat ik er idd intensief mee bezig ben! 

Die methode zijn we idd dagelijks mee bezig, ik denk ook de enige manier ja... Hij leert snel dus hopelijk begint hij dit ook snel op te pikken! 

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel MariekeMarieke

" Neem een balletje bij geef hem deze als hij niet trekt en bij je blijft lopen.
als hij dat balletje heeft heb je kans dat hij meer gefocust is op het balletje en niet meer zo trekt.
 
 
Ook kan je kijken naar iets lekkers te voeren onderweg.
houd het lekkers in je hand en je hand laag zodat je hind dit ruikt maar niet kan pakken.
als hij blij je blijft lopen beloon je hem met dat lekkers.
dit kan je uitbouwen van snel wat lekkers geven tot wat langer wachten met het geven.
 
 
ennehhh. Geweldige naam "

 Hoihoi,

het balletje gebruiken we idd  als er veel gebeurt om hem heen vind hij die alleen wat minder interessant... Iets lekkers heeft hij helemaal geen aandacht voor buiten. We blijven het balletje in ieder geval iedere wandeling meenemen. Zo hebben we ook zo'n irritant piepspeeltje , die gebruiken we als hij echt bananen in zijn oren heeft. Op een of andere manier reageert hij daar wel op, maar ik wil niet dat dat standaard word en de aandacht is al weer snel weg zodra hij het speeltje niet krijgt (als we het speeltje of de bal geven is het aan 1 stuk door trekken).

Haha grappig he  dankjewel!

 

honden page profiel MariekeMarieke

" Ken je de biothane lijn? Wordt niet nat en raakt minder snel in de knoop. Een Flexi zou ik persoonlijk pas doen als die echt netjes mee kan lopen. 
 
Om de aandacht te houden kan je ook een stukje gaan rennen. Of wissel met de speeltjes die je mee neemt. Hier is bijvoorbeeld de Chuck it bal met handvat een succes. Niet zozeer om te gooien maar wel om mee te spelen/trekken en mee te sjouwen. En kijk wat jullie pup een enorm lekkere beloning vindt. Hier zijn Farmfood beloningssnoepjes en kleine stukjes honden hotdog of worst favoriet. Is even zoeken wat voor jullie werkt.  "

 Zal ik ook eens naar kijken, dan leggen we de flexi voorlopig even aan de kant 

Een stukje rennen doen we ook standaard iedere dag, buiten spelen ook. Zijn bal blijft hij het leukst vinden, alleen als je zijn aandacht vraagt als we dus gewoon op de stoep lopen, duurt dat 10 seconden en dan hangt hij weer in de lijn. Daarom zijn we voor nu echt nog intensief aan de slag met stilstaan/omdraaien. Snoepjes werken binnen wel erg goed dus daar gaan we buiten mee verder zodra hij het stilstaan/omdraaien een beetje oppikt en ik iets beter zijn aandacht kan krijgen als hij zo trekt. We gebruiken vaak kip of kleine stukjes kaas, daar eet hij binnen bijna je vingers bij op 

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

"  Hoi Brenda,
we zijn op dit moment nog op zoek naar een geschikte hondenschool. We wilden hem in eerste instantie gewoon eens lekker pup laten zijn, ik heb met mijn vorige hond hele negatieve ervaringen opgedaan met de scholen in de regio hier en we kunnen in de buurt niet echt wat vinden dat bij ons past jammer genoeg... We willen graag met hem gaan sporten maar hebben op het moment geen auto, zodra die er is kunnen we clubs bezoeken die iets verder weg zijn en ons ruimer orienteren. We twijfelen nog of we hier een de buurt alsnog een puppycursus gaan doen, en dan gewoon de dingen overslaan waar we het niet mee eens zijn. 
Snoepjes e.d. werkt dus niet echt meer, zijn bal vind hij nog wel heel leuk als er verder niet veel prikkels zijn, dus daar oefenen we nu mee. 
Het trekken word idd niet toegestaan, daarom duren de wandelingen nu meestal wat langer dan gepland haha, hoewel het soms een beetje irritant is dat mensen het zo leuk vinden om te blijven kijken hoe je 10x omdraait of stil blijft staan  Duurde het bij jullie lang voordat hij het een beetje op ging pikken? Denk je dat het ook nog verschil maakt als je veel gebruikt maakt van je stem? 
Ik ga de tuigjes van perfect fit ook eens googlen, bedankt! "

 Het trekken heeft Java zo afgeleerd eigenlijk, het netjes meelopen heeft wat langer geduurt. En ja, je stem gebruiken is zeker goed hoor, zo zorg je er uiteindelijk voor dat je straks zijn aandacht makkelijker gaat krijgen. Gebruik bijvoorbeeld voor het meelopen(met de snoepjes meelokken ) gelijk een commando zoals kom of volg.

Ik praat zelf vrij veel met Java als ik wandel, als ze afgeleid is zeg ik kijk, zodat ze naar mij kijkt, of ik noem dr naam of ik zeg kom. En bij elke goede reactie die ze mij geeft krijgt ze een snoepje. 

gast (Gast)

k/9 tuig lcd
Tuig is verstelbaar bij de borst en buikriem ook.
Met handvat boven op.

Is ook extra borst stuk bij te kopen(10 a 12,00 euro)
maakt het tuig nog stabieler.
(het tuig is al heel degelijk)

Boven op het tuig zit een ring.

Als je nu ook een halsband om doet met ring er aan.

Gebruik dan een politielijn met twee musketon haken eraan.

Koppel dan 1 musketon haak aan de halsband andere musketon haak aan het stevige k-9 lcd tuig.

Dan heb je niet alleen druk op de hals en niet te veel druk op schouders ed.

Klinkt ingewikkeld misschien...
Maar het is echt zeer eenvoudig!!

Wij hebben hier twee grote zware newfoundlanders van 60kg per stuk(120kg bij elkaar)

Ondanks hier ook een vrij jonge grote newfoundlander kunnen hier gewoon andere honden(ook blaffende honden) makkelijk passeren.

Door de combinatie hondenlijn aan halsband en het tuig kun je op een gegeven moment gewoon een beetje regelen aan de lijn waar je een beetje meer druk op zet..halsband of het tuig of op beide.

Misschien kun je bv op Zooplus kijken hoe zo een tuig er uit ziet .
Staan ook veel foto's van honden die het aan hebben.
Dan is het waarschijnlijk makkelijker om te zien wat ik bedoel..
Borst(tussen) stuk verkopen ze daar niet maar op andere sites wel.

Succes!!!!





honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

ik denk dat je wel alle tuigjes en riempjes en de hele heutemeteut kan gaan bestellen op internet of dierenwinkel.
Maar het heeft geen zin denk ik.
ga op puppy cursus en leer je hond niet te trekken.
nu als pup is hij niet zo zwaar, maar als hij groter is dan komt er heel wat kracht op te staan.
Het is ook niet goed voor jou gewrichten en spieren om de hele tijd een trekkende hond vast te hebben.

honden page profiel MariekeMarieke

" k/9 tuig lcd
Tuig is verstelbaar bij de borst en buikriem ook.
Met handvat boven op.

Is ook extra borst stuk bij te kopen(10 a 12,00 euro)
maakt het tuig nog stabieler.
(het tuig is al heel degelijk)

Boven op het tuig zit een ring.

Als je nu ook een halsband om doet met ring er aan.

Gebruik dan een politielijn met twee musketon haken eraan.

Koppel dan 1 musketon haak aan de halsband andere musketon haak aan het stevige k-9 lcd tuig.

Dan heb je niet alleen druk op de hals en niet te veel druk op schouders ed.

Klinkt ingewikkeld misschien...
Maar het is echt zeer eenvoudig!!

Wij hebben hier twee grote zware newfoundlanders van 60kg per stuk(120kg bij elkaar)

Ondanks hier ook een vrij jonge grote newfoundlander kunnen hier gewoon andere honden(ook blaffende honden) makkelijk passeren.

Door de combinatie hondenlijn aan halsband en het tuig kun je op een gegeven moment gewoon een beetje regelen aan de lijn waar je een beetje meer druk op zet..halsband of het tuig of op beide.

Misschien kun je bv op Zooplus kijken hoe zo een tuig er uit ziet .
Staan ook veel foto's van honden die het aan hebben.
Dan is het waarschijnlijk makkelijker om te zien wat ik bedoel..
Borst(tussen) stuk verkopen ze daar niet maar op andere sites wel.

Succes!!!!





"

 Hoihoi, 

dit tuigje durven we dus niet zo goed aan omdat we bang zijn dat hij zichzelf echt bezeert. Hij trekt zo hard dat de band op de borst dan belemmering geeft en als hij met zijn kop naar beneden loopt schuurt het tegen zijn keel. Verder vind ik het wel een heel mooi en degelijk tuig! Dit tuig is vooral heel stevig en dat is dan wel weer positief. Misschien nog eens wat meer info over zoeken.

Honden passeren is trouwens geen probleem voor Humvee. Soms wil hij natuurlijk graag spelen als een hond heel vlak langs ons loopt, maar een simpel "nee" is vaak genoeg. Honden die aan de overkant lopen of wat verder weg negeert hij over het algemeen. Het is vooral dat hij zo graag lekker wil rennen. Energie voor 10 natuurlijk haha! 

De riem aan halsband en tuigje heb ik daarnet eens geprobeerd. Dat geeft voor mij wel wat meer controle! Nu ging de wandeling ook heel goed verder, maar ik denk dat dat best verschil maakt. 

Bedankt voor je reactie! 

honden page profiel MariekeMarieke

" ik denk dat je wel alle tuigjes en riempjes en de hele heutemeteut kan gaan bestellen op internet of dierenwinkel.
Maar het heeft geen zin denk ik.
ga op puppy cursus en leer je hond niet te trekken.
nu als pup is hij niet zo zwaar, maar als hij groter is dan komt er heel wat kracht op te staan.
Het is ook niet goed voor jou gewrichten en spieren om de hele tijd een trekkende hond vast te hebben. "

 Hoi Sem, 

Ik denk dat tuigjes en halsbanden wel degelijk verschil kunnen maken. Mijn vorige hond liep een stuk rustiger met een tuigje, en daar ben ik zoals eerder genoemd dan ook bijna 3 jaar mee bezig geweest (met verschillende scholen en gedragstherapeuten) voor hij het naast lopen onder de knie kreeg. 

Natuurlijk zijn we al heel hard aan het oefenen en ik denk (en hoop ) dat Humvee dit echt wel wat eerder oppikt. We blijven liever even weg bij hondenscholen hier in de regio door negatieve ervaringen, maar zodra er weer een auto is (binnenkort) gaan we zeker op zoek naar een andere hondenschool waar we misschien ook verder kunnen met de vervolgcursussen als hij de eerste positief afrond. Gelukkig hebben we zelf ook wel wat kennis en doet hij het heel erg goed verder ;) 

Mijn grootste angst is dat het voor hemzelf gewoon echt schadelijk is. Ik heb te veel ellende gezien met honden met nekproblemen e.d., dus een tuigje vind ik zelf wel een must in dit geval, vandaar! 

Het is nu al best een bakbeest dus laten we hopen dat het steeds beter gaat haha! 

Bedankt voor je reactie! 

gast (Gast)

Graag gedaan!!
Ik ben blij dat je het in ieder geval wil uit proberen.

Hier helpt het echt ontzettend goed met onze 2 newfoundlanders.

(bij ons komt het de borstriem niet in de buurt van de hals en met het extra borststuk van borstband naar buikband maak je het tuig nog stabieler.
de druk is verdeeld)

de borstband van het nieuwste model k-9 lcd loopt iets meer naar beneden dan het oude model..

Volgens mij staan er bij Zooplus het oude en nieuwe model te koop dan kun je het vergelijken misschien..

Heel veel succes!!

gast (Gast)

ps het komt echt wel goed.
Nogmaals succes!!

honden page profiel MariekeMarieke

" Graag gedaan!!
Ik ben blij dat je het in ieder geval wil uit proberen.

Hier helpt het echt ontzettend goed met onze 2 newfoundlanders.

(bij ons komt het de borstriem niet in de buurt van de hals en met het extra borststuk van borstband naar buikband maak je het tuig nog stabieler.
de druk is verdeeld)

de borstband van het nieuwste model k-9 lcd loopt iets meer naar beneden dan het oude model..

Volgens mij staan er bij Zooplus het oude en nieuwe model te koop dan kun je het vergelijken misschien..

Heel veel succes!! "

 Met zulke beren moet je ook wel creatief zijn! Haha ik merk iig wel verschil, je hebt wat meer controle. Je kunt de druk op de nek en het tuigje zelf ook zelf een beetje verdelen, dat lijkt wel te schelen. Het hurtta tuigje waar hij dan nu mee loopt (ook met een borstband maar die zit echt te hoog maar mijn idee) heeft ook een soort handvat op de rug en daar doe ik dan de riem doorheen, of zou je zeggen beter gewoon aan halsband en tuig vastdoen zonder door het handvat heen te halen? Je geeft toch al snel onbedoeld lichte druk op de nek als hij door dat handvat heen zit zeg maar. 

Ik ga ze even vergelijken.

 dankjewel!! 

gast (Gast)


Je kunt misschien bij Beestenspul kijken??
Icd Julius k-9
(deze hebben meer keuzes met accessoirres)

Daar verkopen ze dus ook aanvullend de:
Chest pad.

op blz 2 bij idc Julius k-9 accessoires.
met een foto erbij en waar het voor dient(als extra drukverdeling)

Bij de ene newfoundlander gebruiken wij dit tussen stuk wel erbij en bij de andere alleen het tuig in combinatie met de halsband.

Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat..
groetjes en succes!!

gast (Gast)

Wij doen niet de riem door het handvat.

Inderdaad kun je nu het zelf verdelen!!
Ik zeg zelf maar je kunt een beetje spelen met de riem.
nergens te veel druk.
Wij ervaren dat de honden het zelf ook prettig vinden(ook erg belangrijk)
Bedankt voor je reactie en er voor open staan.

honden page profiel MariekeMarieke

"
Je kunt misschien bij Beestenspul kijken??
Icd Julius k-9
(deze hebben meer keuzes met accessoirres)

Daar verkopen ze dus ook aanvullend de:
Chest pad.

op blz 2 bij idc Julius k-9 accessoires.
met een foto erbij en waar het voor dient(als extra drukverdeling)

Bij de ene newfoundlander gebruiken wij dit tussen stuk wel erbij en bij de andere alleen het tuig in combinatie met de halsband.

Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat..
groetjes en succes!! "

 Ik heb meteen even gekeken en het is echt een Y pad wat je er tussen kunt zetten! Ik had er een heel ander beeld bij. Maar dat kunnen we wel overwegen in combinatie met zo'n tuig, dan is er volgens mij echt wel complete drukverdeling. Humvee gaat vanavond met ons mee naar de stad (dit was ook een verassing voor ons: hij vind de bus helemaal leuk!), even naar de dierenspeciaalzaak, dan kunnen we wel even passen en kijken hoe het zit. Ik ga ook meteen even naar Ruffwear en perfect fit vragen, dan kijken we gewoon wat goed zit. We moeten er ook even rekening mee houden dat meneer nog veel moet groeien dus we wegen de opties even af. 

Bedankt voor je input! Ik hou jullie wel even op de hoogte hoe het gaat ;) groetjes!

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Als je nog geen keuze heb kunnen maken in tuigen heb ik hier een link voor je:

 

 

https://www.eurobullysupply.com/Sports-Harness/

 

 

honden page profiel MariekeMarieke

" Als je nog geen keuze heb kunnen maken in tuigen heb ik hier een link voor je:
 
 
https://www.eurobullysupply.com/Sports-Harness/
 
  "

 Hoihoi, die ken ik ook idd! Die zijn echt super stevig haha

Zoiets lijkt me leuk als hij uitgegroeid is! 

Bedankt voor je reactie! 

honden page profiel MaartenMaarten

honden foto van Maarten

Hoi Marieke,

Heerlijk herkenbaar  Onze Mechelaar, Rex, trok ook flink aan de lijn. We hebben nu ongeveer 2 weken een Julius k9 tuig voor hem (zijn eerste tuigje) en ik moet zeggen dat we het verschil al goed merken. Naast stilstaan, belonen wij hem ook voor de keren dat hij aan een slappe lijn naast ons loop en naar ons kijkt. Rex is nu 7 maanden en trekt nog steeds wel aan de lijn, maar we merken dat het week op week beter gaat. 

 

Succes!

Anoniem (Gast)

als hij te hard trek laat hem zitten, zeg 'voet' en hou nhet snoepje juist zo hoog dat hij er niet aan kan maar wel kan rieken, na 20-30 seconden mooi aan de voet te hebben gelopen geef je het hem

Anoniem (Gast)

"  Ik heb meteen even gekeken en het is echt een Y pad wat je er tussen kunt zetten! Ik had er een heel ander beeld bij. Maar dat kunnen we wel overwegen in combinatie met zo'n tuig, dan is er volgens mij echt wel complete drukverdeling. Humvee gaat vanavond met ons mee naar de stad (dit was ook een verassing voor ons: hij vind de bus helemaal leuk!), even naar de dierenspeciaalzaak, dan kunnen we wel even passen en kijken hoe het zit. Ik ga ook meteen even naar Ruffwear en perfect fit vragen, dan kijken we gewoon wat goed zit. We moeten er ook even rekening mee houden dat meneer nog veel moet groeien dus we wegen de opties even af. 

Bedankt voor je input! Ik hou jullie wel even op de hoogte hoe het gaat <img class=" /> groetjes! "

 

gast (Gast)

Het idxc k-9 tuig kunnen ze best in mee groeien een stuk
scheelt toch in de kosten. ;-)
ps Bij beestenspul heb je er nog een ander extra borststuk.
2e pagina extra accesoirres k-9 tuig.
Deze is uit 1 geheel en wat breder..
geen y model.
Is zacht aan de binnenkant voor de hond.
Deze hebben wij voor een van de newfoundlanders. (de bredere)

groetjes en weer succes!!

gast (Gast)

en veel plezier in de stad!!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kale neus bij teckelpup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^