(ontstoken?) hechting na castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Judith (Gast)

Mijn hond is 3 weken geleden gecastreerd. Hij is gehecht met oplosbare hechtingen, er is dus nog geen vervolgafspraak gemaakt. De wond is goed genezen en hij is weer helemaal zichzelf. Ik maak me alleen zorgen om één van zijn hechtingen. De plek eromheen is al een tijdje licht gezwollen en rood. De hecting zit (bovenhuids) niet meer vast maar 'steekt uit', als een soort slangetje. Hij vindt het duidelijk erg onprettig als ik aan de plek zit.   Moet ik hiervoor contact opnemen met de dierenarts? En aangezien het pasen is en de meeste artsen (neem ik aan) dicht zijn, kan het dan wachten tot dinsdag of beter van niet?  

Judith (Gast)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou persoonlijk daar een dierenarts voor bellen inderdaad. Het zou niet fijn zijn als dat een fikse ontsteking wordt. 

 

Er zijn gewoon dienstdoende dierenartsen. Je betaald weliswaar het dubbele tarief, maar als jij denkt dat het niet na Pasen kan wachten, dan moet je gewoon bellen.

Telefoon nummers van de dienstdoende dierenarts staat in de weekkrant van je gemeente. 

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP

honden foto van  Dutch Auti DP

Ikzelf nam bij twijfel altijd even contact met de arts op.

 

Het ziet er vind ik niet erg rood uit of zo. Zwelling vind ik op foto lastig te zien.

 

Maar mijn idee is als je merkt dat de hond er last van heeft is telefonisch de vraag bij de dierenarts neerleggen altijd raadzaam en eventueel de foto per mail doorsturen.

 

Dan kunnen zij bepalen of er toch nog even naar gekeken moet worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je schrijft dat het drie weken geleden is, zou dan tot dinsdag wachten, of is het opeens vandaag ontstoken ? Als dat zo is.....dienstdoende arts.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou de spoedlijn bellen. Er zijn altijd 24/7 365 dagen in het jaar dierenartsen aanwezig. 

 

Tot dinsdag lijkt me wel érg lang. Bij een (beginnende) infectie (waar dit toch wel op lijkt) moet je zo snel mogelijk ingrijpen. 

Ik zou alvast zn temperatuur meten. 

Anoniem (Gast)

 

Dankjulliewel!

@willemijn, het is niet opeens op komen zetten, het is al een paar dagen zo en lijkt ook niet erger te worden, maar ook niet echt beter. 

Ik heb net contact gehad, met een andere dierenarts dan waar de castratie is geweest aangezien die dicht is. Zij raadde mij aan om morgen even naar mijn eigen arts te bellen aangezien een vervolgconsult eigenlijk nog bij de castratie hoort. Volgens haar was het ook niet erg als dat dus pas morgen zou gebeuren, zolang t hondje maar levendig is en goed eet en drinkt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"
 

Dankjulliewel!
@willemijn, het is niet opeens op komen zetten, het is al een paar dagen zo en lijkt ook niet erger te worden, maar ook niet echt beter. 
Ik heb net contact gehad, met een andere dierenarts dan waar de castratie is geweest aangezien die dicht is. Zij raadde mij aan om morgen even naar mijn eigen arts te bellen aangezien een vervolgconsult eigenlijk nog bij de castratie hoort. Volgens haar was het ook niet erg als dat dus pas morgen zou gebeuren, zolang t hondje maar levendig is en goed eet en drinkt. "

 Mooi dat je even contact hebt opgenomen....nacontrole behoort altijd, maar tweede paasdag ? Geen koorts, toch even wachten tot dinsdag ? Je bent nu gerustgesteld.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als je niet naar een da gaat kun je t in ieder geval even koelen. Die hechting had er al lang uit moeten zijn, beetje jammer dat je niet voor de pasen bent gegaan. (bedoel dit niet lullig, maar nu heeft de hond er last van).

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het belangrijkste voor nu is: controleer of je hond geen koorts heeft.

Heeft hij geen koorts, blijft goed eten en drinken dan kun je inderdaad gerust wachten tot morgen of na Pasen.

Het gebeurd vaker dat er na een operatie een draadje niet snel genoeg oplost en dan een weg naar buiten zoekt. Dat irriteert.

Dus je moet wel voorkomen dat je hond er zelf aan gaat lopen trekken of in bijten; want dan kan hij zichzelf alsnog een wond bijten. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Had Beer ook.. dat hebben we er zelf uit getrokken en daarna ontsmet. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ook oplosbare hechtingen kan je er beter na een dag of veertien uit halen ,anders krijg je irritatie .

Als je hond goed eet en drinkt en er niet lusteloos van is kan je gewoon tot dinsdag wachten ,Als het los zit kan je zelf even met een pincet proberen ,voorzichtig aan het draadje trekken ,vaak is het er dan zo uit 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dit is geen spoedgeval. Als je durft kan je het zelf verwijderen. En anders even naar de dierenarts, maar dat hoeft niet in het weekend. Weg laten halen is wel verstandig omdat via de hechting wel een bacterie binnen kan komen. 

Het ziet er helemaal niet ontstoken uit trouwens.

Judith (Gast)

Nogmaals bedankt voor alle reacties!

Ik wilde even laten weten dat we inmiddels bij de dierenarts zijn geweest. Daarvoor heb ik zelf wel geprobeerd de hechting los te trekken, maar ik voelde best wat weerstand en durfde niet echt hard te trekken. 

Bij de dierenarts bleek het een onderhuidse hechting te zijn die omhoog was gekomen, die was dus ook niet zomaar los te maken. De hechting is zo kort mogelijk afgeknipt en ik heb een antibioticakuur (amoxibactin) van 7 dagen meegekregen omdat de arts vond dat er wel iets te veel reactie was.

 

Al met al goed afgelopen dus, meteen ook even zijn anaalklieren laten legen, dus alles goed.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Had Beer ook.. dat hebben we er zelf uit getrokken en daarna ontsmet.  "

 Ja, ik heb het al dikwijls gezien en ik heb er al veel uit gehaald bij klantjes.

Gewoon zelf proberen om die hechting eruit te halen.

Lukt het niet zelf, dan naar dierenarts om hem weg te laten halen.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Bedankt dat je nog even een update kwam geven Judith!

Ja, dat eraan( aan dat uitstekende draadje) trekken is tricky; als het niet heel makkelijk gaat moet je er vanaf blijven.

Het was dus inderdaad een onderhuidse hechting die naar buiten was gekropen. 

Goed dat je mee naar de da geweest bent. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Top!

Fijn dat je een update hebt gegeven. 

Volgende forumvraag: Epilepsi'- kaliumbormide
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^