Iemand ervaring met een labradoodle?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TessTess

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Hier op het forum zijn de meeste mensen anti designerrassen, dus ik weet niet of je hier de antwoorden krijgt die je verwacht.  

 

Een van de dingen die je gevraagd gaat worden is: waarom geen poedel of een labrador? Waarom specifiek een kruising van deze twee rassen? Als je dat alvast kan beantwoorden bespaart je dat lange discussies straks. 

 De eigenschappen die je noemt passen namelijk ook bij een lab en poedel, vriendelijk, leergierig, etcetera. 

 

Ik ben verder niet bekend met labradoodles, maar wil je alvast waarschuwen dat je in ieder geval zeker niet in zee moet gaan met een fokker die de pups op hele jonge leeftijd castreert. Ik hoorde dat ze dat in Nederland 'niet meer doen', maar ik wijs je er toch nog even op voor de zekerheid. 

Anoniem (Gast)

Ik overwoog om er eentje te nemen maar heb het niet gedaan. Ik heb er dus geen ervaring mee. Bedenk wel dat er veel onderhoud aan de vacht nodig is. De hond moet sowieso een paar keer worden getrimd en daarnaast moet het geregeld worden geborsteld. Het wordt anders een klittenboel. En met dergelijke vacht houdt het veel troep van buiten op. Dat is ook iets om rekening mee te houden.

Let ook op dat je bij een adres gaat kijken die echte labradoodles heeft. Bij een erkende fokker is de prijs hoog! Er worden veel honden verhandeld die geen labradoodle zijn en worden vaak goedkoper aangeboden. Deze hebben meestal niet de specifieke eigenschappen zoals allergievrij. Dit is vaak juist de eigenschap waarom mensen deze honden vaak nemen. De hond zou de eigenschappen van zowel de poedel als labrador hebben. Dat zou een trouwe, gemakkelijke en leergierige hond moeten opleveren.

Doodle (Gast)

Ik heb een goldendoodle. 

Geweldig beest.

Heel veel labradoodle vriendjes stuk voor stuk ontzettend lief en sociaal geweldige beesten 

Hier op dit forum is een anti doodle beleid dus reken maar op duur voor een kruising.

Waarom geen poedel enz enz.

Mijn ervaring is goeie fokker zoeken.

Goed en liefdevol opvoeden niet met harde hand maar gewoon rustig en met geduld.

Dan heb je aan de doodle een geweldige hond.

Hun energie level is normaal buiten heerlijk sociaal rennen en spelen en binnen heerlijk rustig.

Geen haar verlies maar heel veel onderhoud daar moet je wel rekening mee houden ik vind dat heerlijk om te doen maar dat is wel iets om over na tedenken 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Vanuit m'n werk als instructeur zie ik op het moment heel veel doodles voorbij komen.

Groot, klein, golden, labra, aussie noem maar op.

Mijn ervaring is dat er toch heel veel verschil in zit, van hele relaxte hondjes waarvan je denkt beetje peper erin tot hondjes die enorm leergierig zijn en ook heel veel stuiterballen/ongeleide projectielen.

Het is immers een modehond aan het worden en fokkers schieten als paddenstoelen uit de grond omdat er zulke (in mijn ogen) belachelijk hoge bedragen voor worden gevraagd en gegeven.

Het is dus best leuk verdienen aan zo'n nestje van een niet erkend ras, een leuke kruising.

Er is een groep serieuze fokkers die hun honden keurig testen op allerlei erfelijke ziektes om zo in de basis een gezonde hond te kunnen fokken.

Je zou eens kunnen beginnen bij de rasvereniging. http://www.alcn.nl/

 

Maar wees van bewust dat er erg veel verschil van karakter en energie zit in de doodles en dat toch veel mensen zich daar best in vergissen.

Succes met je zoektocht.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Het leergierige, aanhankelijke, zachtaardige en vriendelijke karakter spreekt me echt aan. Kunnen jullie wat meer vertellen over het karakter en het energieniveau? 
  "

Kan je dus absoluut niet op voorhand weten....

Voor hetzelfde geld heb je een lekkere jachthond 

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Een vriendin van ons heeft net een pup van 12 weken van de Zaanse doodles. Super schattig natuurlijk maar nu al een lekkere druktemaker en dondersteen. Vergis je dus niet in die bolletjes wol!! En kijk vooral naar een goede fokker. Geen idee of Zaanse doodles goed is. Blijft namelijk een hond zonder stamboom de labradoodle en daardoor is er geen controle op vanuit de Raad van Beheer en zijn de ouderdieren lang niet altijd goed getest. 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Eigenlijk alle doodles die ik ken vind ik overenthousiast en ongeleide projectielen. Die vinden echt álles leuk en dat is lastig af te leren, idem met het opspringen tegen mensen

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Ik ken drie labradoodles een kleine een middenslag en een grote maar zijn allemaal nog wel jong. Tussen de 16 weken en 1,5 jaar. Overigens 1 is zeker een labradoodle de andere zou ook nog een australian kunnen zijn, ik heb namelijk geen idee wat het verschil nu precies is en 1 is een combinatie labra / goldendoodle en alle drie zijn ze verschillende van karakter. Druk, speels, rustig, dominant, angstig. Ik ben 1x mee geweest naar een labradoodle fokker en waar ik mij het meest "zorgen" over maak is dat er werd gezegd hoe makkelijke ras het is. "Echt een beginnershond, super makkelijk, gaat al bijna opgevoed bij de fokker weg". Ik denk dat het met die instelling bijna altijd tegen gaat vallen omdat je denkt dat je zelf niks meer hoeft te doen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik ken er wel een paar, ze lijken totaal niet op elkaar.

Er is weinig zinnigs over te zeggen, zulke grote verschillen zitten er in deze honden.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik heb er zelf geen, maar er wonen er hier in de buurt 8.

 

En er zitter er tuseen die rustig zijn. En er zit er een tussen met een jachtinstinct groter dan die van mijn husky. En een ander is agressief, ja echt agressief alsin hij pakt wat hij pakken kan. En sit kwam zomaar van de ene op de andere dag, letterlijk helaas.

 

En dan zitten er ongeleide projectielen bij.

En sociale honden.

 

Ofwel, 8 hondenn 8 totaal verchillllende karakters.

 

Zoals al ezegt er zit zoveel verschil in, dat je echt niet weet wat je gaat krijgen.

 

Houd aub wel rekening mee dat er behoorlijk wat vachtonderhoud bij komt kijken!!

Er is 1 doodle die man zegt doodleuk 1x in de 2 weken birstelen is zat, die hond is bijna vervilt. Ze hebben een poedelvacht, ofwel veel onderhoud en klitten!! 

honden page profiel bentebente

Een labradoodle is geen rashond, verkeerd geplaatst dus . Zoals met alle kruisingen weet je nooit wat je krijgen gaat. Neigen ze meer naar het karakter van een labrador, of een poedel? Krijgen ze de goede of de slechte eigenschappen van beide rassen mee? 

 

Bovendien wordt er (vaak) slecht getest onder dit 'ras', aangezien ze officieel geen ras zijn.

 

Ik zou dus zoeken naar een ander ras, eentje waarvan meer bekend is en het makkelijker is info over te vinden.

Volgende forumvraag: Shows windhondjes in Nederland?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^