Hoe betrek je partner bij het hondenleven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Bij mij voelt dat overigens niet zo, dat mijn relatie hobby is. Of Obi for that matter. Ik heb het kunnen "passen" min of meer. Mijn vriend accepteert Obi, hij irriteert zich soms wel mateloos aan Obi want Obi is een slimme hond en zet wel eens zijn gameconsoles uit als hij bezig is bijvoorbeeld. Oehh dat moet ie niet doen, weg saved game. Maar mijn vriend weet ook wel dat Obi niets slechts wil doen. Obi is een soort van "ons kindje" geworden waar we vaak samen over lachen. Soms ook bijna samen om huilen en samen zorgen om maken. Een hond kan op die manier ook juist voor een extra soort band zorgen. 

 

Maar we proberen hier zoveel mogelijk elkaar af en toe wat te gunnen. Soms voegt Obi zich, soms mijn vriend ( en gaat Obi bijvoorbeeld extra lang uit) soms voeg ik me en ga ik toch mee naar die beurs voor mijn vriend etc. Het is allemaal een beetje geven en nemen... Kijk als je bij voorbaat al zegt dat kan niet want.... Dat soort dingen zijn moeilijker ja met 3 partijen maar zeker niet onmogelijk. 

 

Als Obi trouwens zou kunnen praten en je zou hem vragen wie vind je het allerliefste en is je allergrootste held?! Dan zou die meteen mijn vriend's naam roepen. Mijn naam zou die niet eens weten... Overloper is het?! Jazeker...een echte verrader!

Ik moet overigens nog wel een deur verven hier omdat Obi die bekrast heeft, tja dat soort dingen krijg je  wel. Dan is het mijn hond... lebbert Obi het bezoek af en entertaint hij ze met z'n malle gedrag dan is het onze hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik ben zelf opgegroeid met honden, ging toen uit huis, en samenwonen, geen honden meer voor wat leek een eeuwigheid. Stiekem keek ik naar rassen en wat bij mij zou passen. Ik ben verliefd geworden op de Corgi. Maar mijn vriend wou geen hond. Uiteindelijk na vaak duidelijk te hebben gemaakt dat ik een hond nodig heb in mijn leven, mocht het toch. Ik heb wel afgesproken dat hij er dan wel voor open moet staan om soms de hond uit te laten, anders zou het niet kunnen. 

14 juli is Java geboren, en mijn vriend is samen met mij wezen kijken toen de pups wat ouder waren. Hij heeft Java uitgekozen, ik een andere pup die de fokker uiteindelijk zelf heeft gehouden en wij dus Java kregen. De eerste weken waren moeilijk. Java was ziek, ik had nog nooit een pup alleen opgevoed en had enorm veel stress. Mijn vriend heeft mij emotioneel gesteund. Omdat hij werkt moest ik alles zelf doen. 

Nu is het alsof we haar altijd al hebben gehad, hij houdt bijna meer van de hond dan van mij. Maar alsnog is het mijn hond, ik wandel er mee en ga naar corgi wandelingen waar hij geen interesse in heeft. Mijn vriend doet dus vrij weinig met de hond. Ze krijgt 's ochtends eten van hem en hij laat dr in de tuin en af en toe laat hij dr uit. En dat is allemaal prima.

Het was mijn idee, mijn hond, ik train die, laat die uit, ga naar dierenartsen, koop benodigdheden, maak schoon etc, hij houdt van Java en dat is voor mij geweldig. Dus wat dat betreft hoeft hij niet nog meer betrokken te zijn. Ik mocht tenslotte minder werken om meer thuis te zijn voor de hond.

Danny en Laika (Gast)

Ligt ook meer aan mij als hem. Ik heb meer moeite mee om zijn hobby's en vrienden(ik heb er geen) te delen. Dus beetje eenzijdig.

relatie is wel stabiel maar met ups & downs, mijnerzijds. Dacht met dieren hier oplossing te vinden maar is anders verlopen...???? wat toekomst hier gaat gebeuren? Geen idee...

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

Alweer jaren geleden had ik een hond en een "beginnende" relatie. Toen hij bij mij thuis kwam, eiste hij dat ik de hond in de keuken opsloot. Eigenlijk had ik hem meteen de voordeur moeten wijzen...
Er kwam een tweede hond, een pupje dat hem in zijn lip beet. Au, dat kwam niet goed. Een derde hond maakte het helemaal af en hij vertrok. Geen seconde spijt van gehad, nu heb ik 6 honden en doe gewoon mijn eigen ding zonder partner. Gaat perfect. :-D

Leentje. (Gast)

hij laat mij dieren hebben ik laat hem zijn brandweer, ambulance en duiken. Ik weet op voorhand dat de katten, vogels, kippen en straks een pup voor het leeuwendeel mijn verantwoordelijkheid zijn. Ik heb zijn toestemming gekregen maar hijzelf zou geen dieren houden, toch ziet hij ze graag.

ik heb bij onze vorige hond eens  super boos geweest. Ik lag met griep in de zetel en had niet de drollen weggedaan, hij ging het gras afrijden en ik moest en zou het doen want het was MIJN hond. Ik heb het dan gedaan. De week erop was ik beter en deed ik de strijk maar zijn kleren vlogen apart. Toen hij vroeg waarom antwoorde ik : het zijn JOUW kleren.

nooit meer discussie over gehad 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Zo blijkt maar weer dat bij veel mensen dieren wel geaccepteerd worden maar dat 1 van de 2 er voor opdraait en verzorgd.

Maar zoals ik al zei en vind als de partner het goed vind dat dieren in huis mogen,kunnen,is er al veel gewonnen.

 

Alleen moet je dat wel even van tevoren weten dat je er alleen voor staat.

 

Eeuwen geleden wist ik dat niet.

Na jaren nu wel en de kinderen en ik waren blij met alle dieren die in de loop van de tijd hier waren.

Hier was van alles in huis als man maar niets hoefde te doen.

 

honden page profiel  Gero  † & Lara Gero † & Lara 3 doggies

honden foto van  Gero  † & Lara

" Ik vraag me af.
ik heb een hond, duitse herder, gaat veel liefde en werk in. Maar partner is niet 1 wat deze hobby deeld. Voor mij is dat "de hobby". 
hoe ga je daar mee om? 
graag jullie reactie???? "

 9 1/2  jaar geleden hadden we ook een duitse herder puppy aan geschaft, een gezin met  3 jonge kinderen, mijn vrouw is meer een kattenmens.

Ik weet het nog goed het was op een vrijdagmiddag toen we naar een pup gingen kijken, en je raadt het al van kijken komt kopen, mijn vrouw was er niet mee eens ,maar ja ze moest wel het was 4 tegen 1, in de loop der tijd ging ze toch van die hond houden, Gero is onlangs onverwachts overleden , en wie huilde toen het hardste ? je raadt het al, het was mijn vrouw.

Het is niet alleen je partner die wel of niet van dieren houdt maar in mijn geval ook je (schoon )familie, die moeten helemaal niks van dieren hebben, jammer dan ik koos toch voor mijn hond.

Je houdt van dieren of je houdt er niet van of je kan het leren om van dieren te houden.

 

 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Nou de relatie is er door beeindigd na 18,5 jaar. Mis nu wel veel maar vind mijn verlies terug in Laika. 

(Ex)partner begrijpt er niks van. Blijft vragen wat, waarom etc.

weet nu niet wat ik hem moet zeggen. Ja een hond geeft veel maar een partner ook. Hoe dit verder gaat geen idee. ????

honden page profiel  Gero  † & Lara Gero † & Lara 3 doggies

honden foto van  Gero  † & Lara

" Nou de relatie is er door beeindigd na 18,5 jaar. Mis nu wel veel maar vind mijn verlies terug in Laika. 
(Ex)partner begrijpt er niks van. Blijft vragen wat, waarom etc.
weet nu niet wat ik hem moet zeggen. Ja een hond geeft veel maar een partner ook. Hoe dit verder gaat geen idee. ???? "

 Weet je wat het is , en dat is hoe ik het zie, je hond heeft verder niemand , jij bent zijn enige familie , als pup werd je hond van zijn papa en mama weggehaald om bij jou te wonen.

Hij of zij heeft veel opgegeven om jou hond te zijn , het is kiezen of delen in het leven, en dat geldt ook voor jou (ex) vriend.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

"  Weet je wat het is , en dat is hoe ik het zie, je hond heeft verder niemand , jij bent zijn enige familie , als pup werd je hond van zijn papa en mama weggehaald om bij jou te wonen.
Hij of zij heeft veel opgegeven om jou hond te zijn , het is kiezen of delen in het leven, en dat geldt ook voor jou (ex) vriend. "

 Dat is wel zo maar als er duidelijk is aangegeven dat iemand geen hond wilt en de hond er toch komt dan is het niet zo gek dat zoiets zo gaat lopen toch.

 

Ik snap niets van dit hele verhaal eigenlijk en zou mijn vriend ook nooit aan de kant zetten om zoiets. Nou vind die dat hij de eigenaar is van mijn hond en zegt ie zelfs dat mochten we uit elkaar gaan het zijn hond is (haha denkt ie) maar als dat niet zo was... Je weet dat wanneer jij een keuze maakt waar de ander weinig voor voelt de verantwoordelijkheid ook bij jou ligt. Of het nu een levend wezen is of wat dan ook. Wil jij een kristallen lamp met 600 kristallen en de ander niet hoef je denk ik niet van die persoon te verwachten dat ie hem elke week afstoft. (Of je dat een man wilt laten doen is een tweede maar he)

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Heeft veel voor mij gedaan. In lastige dagen en waar ik down was, was hij wat mij vooruit liet kijken. Nu begrijpt hij mij & Laika niet. Ben het kwijt wat ik had. Waarom? Geen idee....

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Jeetje wat heftig om een relatie van 18,5 jaar te beëindigen. En helemaal als dit enkel aan de huisdieren zou liggen. Heel veel sterkte!! 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Heftig hoor, deels snap ik waarom de relatie is afgekapt maar hij was er erg duidelijk in geen hond te willen.. kon je het écht niet alleen af met Laika? Was het zó belangrijk dat hij die liefde voor Laika met je deelde? Accepteren is toch genoeg? Nu sta je er ook alleen voor namelijk. 

Sterkte ermee

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Mis alles! Ja laika is belangrijk. Heb ik doorgeduwt, dit als resultaat.

auw.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Doe romantische dingen, zoals samen naar het strand een strandwandeling lopen met de hond, of naar het bos, lekker er op uit, lekker op een terras wat drinken na een leuke wandeling.

 

Wij hebben echt samen voor een hond gekozen, dat maakt alles makkelijker, zou iedereen moeten doen.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Sorry mensen dit is mijn ex wat mijn account heeft gehackt, net zoals mijn email adressen, paypal account, enz enz Kunnen de modjes dit account please blokkeren. Hij is me op dit moment aan het stalken, continue emails aan het sturen, vriendinnen lastig aan het vallen en zelfs hondenpage is niet heilig. Er liggen al meerdere aangiftes tegen deze man. Kan iemand een modje roepen aub????

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Even voor de duidelijkheid, heb de relatie niet beeindigt door laika, maar gewoon omdat die gast niet klopt in zijn hoofd.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Je kunt zelf ook de moderatoren PB sturen om je account te laten blokkeren.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

En waar doe ik dat

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Ik heb het al gevonden thx

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Schoolproject
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^