Ervaring met lumbosacrale instabiliteit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Agnes_LunaAgnes_Luna

honden foto van Agnes_Luna

Goedemorgen allemaal,
 

Ik heb hier al eens eerder een profiel gehad maar ik kan er niet meer op.
Ik ben toen weggegaan omdat ik vond dat er teveel negativiteit was omtrent het hondenras waar ikzelf zoveel van hou.

 
Echter ben ik toendertijd wel goed geholpen hier met de huidproblemen van mijn hond Luna. Mede dankzij tips hier ben ik een traject ingegaan en is zij al lange tijd stabiel.
 

Helaas dient zich nu een volgend probleem aan.
Sinds februari bemerk ik dat Luna na rust  wat strammer loopt de eerste paar meter. Het is een milde klacht, maar uiteindelijk toch een bezoek aan de da waard. Röntgenfoto's gemaakt, er werd namelijk gedacht aan HD. Heupen echter dik in orde. Wel wordt er nu gedacht aan een lage rug instabiliteit (lumbosacrale instabiliteit).
 
Ik moet vandaag naar de orthopeed. Intussen al veel rond gegoogled en gevraagd. DH van vrienden is er recent aan geopereerd. Maar is een operatie wel direct nodig? Ik lees veel goede dingen over orthomanuele therapie, accupunctuur, supplementen, kruiden, fysio etc.
 

Ik ben benieuwd naar ervaringen met deze aandoening.

Zijn er mensen hier die een hond hebben met deze aandoening? Wat heb je er aan gedaan/doe je eraan? Wat zijn de vooruitzichten voor de hond?

Ik ben actief met haar, wandelen, fietsen, combisport, op de renbaan. Dit alles staat nu op een laag pitje omdat ik niet weet waar ik goed aan doe met haar!

 

Alvast erg bedankt en hopelijk ben ik nog welkom hier ;)
  

Groeten Agnes

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niet zo mooi, wacht eerst even de orthopeed af, wat hij er van vind, en vraag naar de mogelijkheden voor een beter functioneren, vraag of zwemmen een goede optie is, ik wens je voor vandaag sterkte joh, en hoop dat het mee zal vallen en een operatie niet nodig is, maak desnoods een briefje met de vragen die je wilt stellen, als je daar bent ben je nerveus en vergeet je een hoop.

honden page profiel Agnes_LunaAgnes_Luna

honden foto van Agnes_Luna

Bedankt Willemijn!

Ben net terug van het VOTC in Tilburg. Foto's bekeken, Luna onderzocht. Zij vond hetgeen wat ze zag op de foto's zo ontzettend minimaal en de klacht ook. Luna is verder in goede conditie,n goede heupen, goed gespierd. Dat er iets zit, is een feit, heb voor 4 weken ontstekingsremmers mee gehad, even rustig aan doen en straks kunnen we weer gewoon gaan wandelen en zwemmen, fietsen beetje opbouwen, achterhand goed sterk en gespierd houden. Even mezelf gaan verdiepen in een goede fysio of ostheopaat met als doel Luna zo lang mogelijk klachtenvrij te houden. Opgelucht baasje hier!

  

Oja, tips welkom!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ja, hier ook een hond met lumbosacrale instabiliteit. Gelukkig is onze vaste dierenarts toevallig ook orthopedisch specialist. We hebben het vorig jaar ontdekt en de foto's gaven aan dat het nog in een vrij vroeg stadium was. 

 

Omdat jouw hond ook nog maar in een beginnend stadium zit (wil je de foto's hier trouwens neerzetten? En waar zijn precies foto's van gemaakt?) heb ik een pro-tip voor je: Operatie is helemaal niet nodig! 

 

Wij zijn met Anarthron begonnen, een middel dat komt uit de humane medicijnen en sinds een paar jaar op de markt is voor honden. Niet elke dierenarts heeft een licentie om Anarthron te gebruiken! Ik kan je eventueel de contactgegevens van mijn dierenarts geven, en die kan je dan doorverwijzen naar dierenartsen dichter bij jou in de buurt die toegang hebben tot Anarthron. 

 

De behandeling bestaat uit vier weken elke week een injectie bij het heiligbeen met Anarthron, twee keer per jaar. Als de behandeling goed aanslaat, kan na verloop van tijd 1 keer per jaar volstaan. Anarthon zorgt ervoor dat de ruimte tussen de wervels weer groter wordt. Wij zijn nu een jaar verder en hebben een ongelooflijke verandering gezien. 

 

Tweede foto is van 6 maanden na het begin van de behandeling. 

En ook mooi meegenomen, het is véél goedkoper dan een operatie. 

 

Dit klinkt wel als een verkooppraatje haha  Maar veel mensen weten hier niks vanaf, het is nog vrij nieuw bij honden en niet elke dierenarts heeft er toegang toe... maar het is het echt waard, dus vandaar dat ik het meld. 

 

De behandeling heeft weinig nut meer als de aandoening doorzet. Zodra er meerdere bruggen in de wervelkolom zitten, is het eigenlijk al te laat en kun je niet anders meer dan een operatie. 

 

Verder: rechtlijnige beweging is goed. Piekbeweging vermijden, je wil gelijkmatige beweging voor een hond met LSI. Laag op gewicht houden, goede bespiering. Maar dat wist je denk ik al  

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ps. Alleen ontstekingsremmers en gelijkmatige beweging en goede bespiering doen niks om LSI tegen te gaan, het gaat zich gewoon doorzetten naar mate de tijd verstrijkt. Je pakt het probleem dus niet aan, het is afwachten tot uiteindelijk de operatie nodig is. Mijn advies is dus om dat niet af te wachten en te gaan kijken of jullie ook aan Anarthron kunnen komen voor Luna. 

 

Edit: Ik vond een site met informatie. Artrose: bestrijd de ziekte, niet de symptomen met Anarthron

honden page profiel Agnes_LunaAgnes_Luna

honden foto van Agnes_Luna

Bedankt voor je reactie! Ik ontvang graag gegevens van jouw da om te kijken wat deze (of een andere) voor Luna kan betekenen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Je hebt bericht. 

honden page profiel Agnes_LunaAgnes_Luna

honden foto van Agnes_Luna

Witte Draak, hier nog de röntgen foto's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Dat valt inderdaad nog erg mee. De tussenwervelschijven zien er nog heel helder uit, scherp gedefinieerd. Ik zie nog geen vergroeiingen bij het sacrum en de laatste wervel. Wel is de ruimte wat nauw daar, en bij andere wervels zie ik dat er haken beginnen te ontstaan, maar Luna ziet er nog heel goed uit! Je bent er heel op tijd bij, wij kwamen er pas in een later stadium achter, bij Mike zit dus ook al echt spondylosevorming in de rug, en vergroeiingen aan de laatste wervel naar het sacrum. 

 

honden page profiel Agnes_LunaAgnes_Luna

honden foto van Agnes_Luna

" Dat valt inderdaad nog erg mee. De tussenwervelschijven zien er nog heel helder uit, scherp gedefinieerd. Ik zie nog geen vergroeiingen bij het sacrum en de laatste wervel. Wel is de ruimte wat nauw daar, en bij andere wervels zie ik dat er haken beginnen te ontstaan, maar Luna ziet er nog heel goed uit! Je bent er heel op tijd bij, wij kwamen er pas in een later stadium achter, bij Mike zit dus ook al echt spondylosevorming in de rug, en vergroeiingen aan de laatste wervel naar het sacrum. 
  "

 Dat zei de orthopeed ook  Ik ben dus erg hoopvol. Heb jouw da al gemaild!

Volgende forumvraag: hangoogje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^