Welke hondenrassen kan mijn zoon van 12 uitlaten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Beste mensen, Ik wil graag een hond nemen, mijn zoon van 12 zei dat hij de hond wil gaan uitlaten, verzorgen Enzo, ik ga daar ook aan werken, alleen zou ik graag willen welke hond hij zou kunnen uitlaten, hij is ongeveer 1 meter 60, Ik hoop dat jullie wat leuke hondenrassen achterlaten!  

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Ik zou eerst gaan kijken denk welk type karakters/rassen bij julkie gezin passen. 

Qua hoeveelheid beweging dat jullie willen gegeven. Activiteiten e.d. 

 

Op basis daarvan een lijst maken en dan gaan kijken op formaat/kracht. 

 

Echter zou ik wel in ogenschouw nemen dat een 12 jarige niet de volledige verantwoording en kan. Plus hoe ga je het doen als je zoon naar voortgezet onderwijs gaat. De eerste jaar a 2 jaar vallen de uren en huiswerk mee. Maar daarna word het vaak flink aanpoten.

 

En willicht ook rekening houdend dat je zoon op een leeftijd komt dat ie met vrienden op pad wil e.d.

 

En een hond heeft meer nodig als alleen uitgelaten worden. Veel honderassen hebben daarnaast ook uitdaging nodig omdat ze zich anders gaan vervelen.  Willen graag ook tussendoor aandacht. 

 

Een hond hebben is heel erg leuk maar brengt naast verantwoordelijkheid ook andere dingen met zich mee. 

 

Hoe gaat t als je zoon met school op kamp is. Of vakanties, ben je bereid die aan te passen aan de hond of een hoop geldt te betalen voor opvang van de hond.

 

Uitlaat service tussen de middag als je zoon volle dagen maakt op school.

 

Zijn wel serieuze zaken waar je vooraf over na moet denken.

 

En dan nog naast karakter en grote de vraag voor jezelf. Denk je aan een hond die elke week of vaker gekamt moet worden. Of juist met een vacht die geplukt moet worden of in elk geval getrimd bij een hondentrimmer. 

 

Dat moet dan toch met enige regelmaat.

 

Ik wil het zeker niet uit je hoofd praten. Want een hond in huis kan een enorme meerwaarde hebben. Maar overweeg heel goed wat je wil. En hoe je het gaat opvangen als je zoon niet meer tussendoor met de hond kan lopen, of er zelfs op uitgekeken raakt en niet meer wil.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

12 Jaar net een tussenleeftijd vind ik dan.

Je zoon kan goed en hond uitlaten,is hij ook bestand tegen andere honden.

Weten wat te doen als hij een hond tegenkomt die lelijk gaat doen tegen jullie hond. Of andersom.

 

Misschien vinden anderen dit onzin maar zo denk ik er een beetje over.

En denk er ook aan dat de grootste zorg voor jullie is als de zoon niets meer met de hond wil doen.

 

Er komen vast meer tips ook van geschikte honden.

Zelf hebben we een spaniel en een jack russeltje gehad zij waren gek op kinderen.

 

 

Grote hond zou ik niet kiezen.

Tot een cm of 40.

Zomaar een idee.

 

Verder veel plezier met de zoektocht naar een geschikt maatje voor jullie.

 

honden page profiel TineMilaTineMila

honden foto van TineMila

Ligt dat niet eerder aan het karakter van het individuele dier zelf en de manier waarop uw zoon al met honden om kan gaan? Ik denk niet dat je je hier vast moet houden aan een bepaald ras, maar gewoon op zoek moet gaan naar een hond die qua karakter goed bij jullie past.

Anoniem (Gast)

Ik zat na denken aan een sheltie of samojeed

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk dat je je eerst moet afvragen of je zoon volwassen genoeg is om de verantwoordelijkheid tijdens het uitlaten geheel op zich te nemen. 

 

Er kunnen áltijd dingen gebeuren. Jullie hond kan aangevallen worden door een andere hond, jullie hond kan problemen veroorzaken etc. Ook moet je zoon sterk in zn schoenen staan en je hond onder appel kunnen houden. Hij moet op een pósitieve manier overwicht op de hond kunnen hebben. 

 

Dit is iets dat je zélf moet beoordelen. De ene 12jarige is de ander niet... 

 

Verder zou in theorie elke hond kunnen. Er zijn ook volwassene van 160cm die gewoon met elk ras lopen... ligt er maar net aan hoe goed de hond getraind word op het trekken aan de riem. 

 

Geen idee of je hierover hebt nagedacht maar reken je ook echt op je zoon met het uitlaten?? Ik zou er eerst als ouder zeker van zijn dat jij alleen de gehele zorg voor de hond kan dragen. Alles wat je zoon dan voor je doet is mooi meegenomen. Maar vaak is het in het begin leuk en sta je daarna als ouder er alleen voor. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik zat na denken aan een sheltie of samojeed "

 

Worden vele tips gegeven en het enige wat je reageerd is wat je voorkeur heeft. Met de rest doe je niks?? Komt op mij heel raar over.. 

 

Wauw... 

 

Samojeed is een poolhond.. weet je wat dat inhoud in de praktijk?? 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Als de keuze alleen sheltie of samojeed is zou ik in iedergeval gaan voor de sheltie... vanwege het formaat, maar ook het karakter. Een kleine keeshond kan evt ook nog een optie zijn voor jullie. 

Ik zou sowieso geen hond zwaarder dan 15kg nemen, niks zo eng als een kind die vooruit wordt gesleurd door de hond. 

Verder zou ik een makkelijk karakter nemen, zeker als het jullie eerste hond is, maar ook omdat jullie zoon ermee moet lopen (dan is het niet fijn als je een hond met kort lontje hebt).

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Samojeed, heel kort gezegd, niet doen. Sterke en eigenwijze honden met een bonk energie en absoluut ongeschikt om uitgelaten te worden door een jongetje van 12.

 

Met een Sheltie kun je vrij veel, qua formaat zou dit ras beter passen, maar bedenk dat het actief ras is met bijhorende praatjes; ze blaffen graag (en veel).

 

Vertel eens wat meer over je zoon en over jullie gezin. Ik kijk er niet raar van op dat iemand van 12 jaar graag een hond wil verzorgen enz.

Ik was zelf 9 jaar toen wij Bruno in huis namen en op 12 jarige leeftijd ging ik ook steeds meer met hem doen, bijvoorbeeld naar de hondenschool

 

EDIT; vergeten om dan nog een ras aan te raden..  

Sowieso zal ik alle poolhonden afraden, dus ook de keeshonden, want die hebben ook een flink eigen willetje en ik heb eens een middenslag keesje vastgehouden aan de riem en ze hebben meer kracht dan op het eerste gezicht lijkt.

Misschien een Maltezer? Of een kleine Poedel? Of kijk eens in het asiel naar leuke honden, misschien is een wat oudere hond ook wel leuk voor jullie!

Anoniem (Gast)

Hallo, Zoals ik al zei heb ik een zoon van 12, ik heb ook een dochter van 7, maar ik denk dat zij niet echt in staat is om een hond uit te laten laten denk ik, trouwens wil ik als formaat van de hond in iedergeval geen klein hondje, want dat willen mijn kinderen ook niet, want ja ik ga niet helemaal zelf bepalen welke hond ik neem, in iedergeval, ik werk parttime, maar mijn zoon is thuis vanaf kwart over 3 (Ongeveer, volgend jaar veranderd dat waarschijnlijk ivm voortgezet onderwijs). Hij gaat naar school om ongeveer half 8 maar ik zelf ben nog tot kwart voor 8 thuis met mijn dochter, daarna moet ik haar echt naar school brengen, in de ochtend kan mijn zoon wel de hond uitlaten, die moet toch vroeg op voor school, dan loopt hij 15 min, in de middag is niemand thuis en ik wil de hond ook niet de hele tijd alleen thuis laten, dus kan ik beter voor bijvoorbeeld 12 uur een hondenuitlaatservice regelen als mijn zoon van school komt (kwart over 3) kan hij gelijk de hond uitlaten en met hem spelen, daarna avond eten dan krijgt de hond ook te eten en in de avond ook nog een groot stuk lopen, en dan is het vast wel goed (hoop ik). Verder ben ik gescheiden, in eerste instantie zou de hond heen en weer moeten gaan tussen beide huizen, alleen is dat nogal moeilijk omdat mijn ex niet van honden houdt. Maar we gaan misschien een hond nemen omdat mijn kinderen er al jaren om zeuren, maar bijvoorbeeld op dagen dat ik alleen ben en ook alleen wil zijn zit de hond ook naast me, en dat wil ik niet! Daarom zou mijn zoon veel moeten doen en dat zou ik hem ook niet aandoen. Misschien kunnen we gewoon een tijdje een ''proefhond'' in huis nemen om te kijken of het bezitten van een hond wel wat voor ons is.

MVG,

Mij

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Hallo, Zoals ik al zei heb ik een zoon van 12, ik heb ook een dochter van 7, maar ik denk dat zij niet echt in staat is om een hond uit te laten laten denk ik, trouwens wil ik als formaat van de hond in iedergeval geen klein hondje, want dat willen mijn kinderen ook niet, want ja ik ga niet helemaal zelf bepalen welke hond ik neem, in iedergeval, ik werk parttime, maar mijn zoon is thuis vanaf kwart over 3 (Ongeveer, volgend jaar veranderd dat waarschijnlijk ivm voortgezet onderwijs). Hij gaat naar school om ongeveer half 8 maar ik zelf ben nog tot kwart voor 8 thuis met mijn dochter, daarna moet ik haar echt naar school brengen, in de ochtend kan mijn zoon wel de hond uitlaten, die moet toch vroeg op voor school, dan loopt hij 15 min, in de middag is niemand thuis en ik wil de hond ook niet de hele tijd alleen thuis laten, dus kan ik beter voor bijvoorbeeld 12 uur een hondenuitlaatservice regelen als mijn zoon van school komt (kwart over 3) kan hij gelijk de hond uitlaten en met hem spelen, daarna avond eten dan krijgt de hond ook te eten en in de avond ook nog een groot stuk lopen, en dan is het vast wel goed (hoop ik). Verder ben ik gescheiden, in eerste instantie zou de hond heen en weer moeten gaan tussen beide huizen, alleen is dat nogal moeilijk omdat mijn ex niet van honden houdt. Maar we gaan misschien een hond nemen omdat mijn kinderen er al jaren om zeuren, maar bijvoorbeeld op dagen dat ik alleen ben en ook alleen wil zijn zit de hond ook naast me, en dat wil ik niet! Daarom zou mijn zoon veel moeten doen en dat zou ik hem ook niet aandoen. Misschien kunnen we gewoon een tijdje een ''proefhond'' in huis nemen om te kijken of het bezitten van een hond wel wat voor ons is.
MVG,
Mij "

 Dit zijn echt hele slechte redenen om aan een hond te beginnen

Ten eerste moet je niet een hond nemen omdat de kinderen er al jaren om zeuren... als ze al jaren om een vliegtuig zeuren koop je die toch ook niet? Daarnaast moeten ALLE leden van de familie er achter staan om een hond in huis te nemen

 

 

Een hond is een dier wat volledig van jou afhankelijk is voor de komende 10-15 jaar....

 

Een proefhond (voor een weekend/week om op te passen) lijkt me een goed idee om te kijken of je er aan wil beginnen om een eigen hond aan te schaffen

honden page profiel Joyce -Rover & SagaJoyce -Rover & Saga

honden foto van Joyce -Rover & Saga

Maar we gaan misschien een hond nemen omdat mijn kinderen er al jaren om zeuren, maar bijvoorbeeld op dagen dat ik alleen ben en ook alleen wil zijn zit de hond ook naast me, en dat wil ik niet! Daarom zou mijn zoon veel moeten doen en dat zou ik hem ook niet aandoen. Misschien kunnen we gewoon een tijdje een ''proefhond'' in huis nemen om te kijken of het bezitten van een hond wel wat voor ons is.
MVG,
Mij "

 

Als jullie een hond in jullie gezin willen opnemen, moet wel iedereen er achter staan. En niet alleen maar doen omdat de kinderen dat zo graag willen. 

 

Het hond kies je voor een leven, en niet voor even!

 

is dit topic trouwens ook van jou? http://www.hondenpage.com/hondenforum/215129/goede-hondenuitlaatschema-op-een-werkdag..php

 

Edit: Stabij Gijs en ik denken hetzelfde :-) 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Joyce, dat zag ik ook net, dat het dezelfde persoon is waarschijnlijk.

 

Maar goed, jij bent zelf blijkbaar 12 uur per dag weg, en je kinderen zijn om 3 uur thuis van school 's middags.

Het is wel een grote verantwoording wat je op hun legt.

 

En een hond in huis halen, is niet alleen uitlaten.

Dat is gewoon een basisbehoefte omdat zo'n dier toch z'n behoeftes moet doen.

Maar er komt nog wel veel meer bij kijken.

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Je zegt sowieso een grote hond te willen. Als je MET je zoon en de hond wandelt, prima. Laat je je zoon ALLEEN wandelen met een grote hond: niet oke. 

 

Hier momenteel een puber van 26 kg aan de lijn. Daar gaan nog flink wat kilo's bij komen. Dat gaat een jongen van 12 niet houden als de hond trekt (nee echt niet). En reken er maar op dat dat gaat gebeuren. Veiligheid en verantwoordelijkheid moeten voorop staan. Dat is in jullie geval dan niet zo. Het zal gevaarlijke situaties opleveren (verkeer, medemens die niet van hond gediend is, etc.)

 

Daarnaast moet je een hond nemen omdat je zelf graag een hond wilt, niet omdat je kinderen er al jaren om zeuren. Bij mij stond ook elk jaar op mijn verlanglijstje: een hond! We hebben er nooit een gehad. Toen ik op mezelf ging wonen, kwam de eerste hond. Inmiddels zijn het er twee. Ik begrijp mijn ouders uiterst goed dat er toen ik kind was nooit een hond is gekomen. Als volwassene moet je de zorg op je nemen van de hond. De volwassene moet de vele wandelingen maken, elke dag meerdere. Leuk natuurlijk om ook een aantal keren met de kinderen gaan wandelen. Maar de verantwoordelijkheid ligt bij de ouder. Die moet het doen.

Het kind is er om te HELPEN met de hond. Maar niet om de verantwoordelijkheid te dragen van de hond. 


Je zoon is nu 12. Wil graag een hond verzorgen. Hoe zit het straks, als hij het geweldig druk gaat krijgen op de middelbare school? Als hij hele dagen op school zit, daarnaast met vrienden op wil trekken, examens heeft, uit wil gaan. Als het verzorgen van een hond toch minder leuk blijkt? Als hij over misschien een jaar of 6/7 het huis verlaat? 

 

 

Nee.

De ouder(s) dragen de verantwoordelijkheid voor een hond in het gezin (zo'n 12-15 jaar lang). De kinderen kunnen helpen. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Oké dus lange dagen dat je kinderen niet bij je zijn moet de hond mee naar je ex die niets met honden heeft? Ik denk niet dat dat goed zal gaan.

 

En kinderen willen wel vaker wat, dan is het aan de ouders om te kijken of het haalbaar is. En vergeet niet dat kinderen in het begin heel goed hun best kunnen doen, maar dat toch de taak te zwaar blijkt te zijn. Dat is niet erg, maar wel als verder eigenlijk niemand voor die hond wil zorgen. Vooral de ouders moeten blij zijn met een hond en daar graag mee aan de slag gaan.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Hallo, Zoals ik al zei heb ik een zoon van 12, ik heb ook een dochter van 7, maar ik denk dat zij niet echt in staat is om een hond uit te laten laten denk ik, trouwens wil ik als formaat van de hond in iedergeval geen klein hondje, want dat willen mijn kinderen ook niet, want ja ik ga niet helemaal zelf bepalen welke hond ik neem, in iedergeval, ik werk parttime, maar mijn zoon is thuis vanaf kwart over 3 (Ongeveer, volgend jaar veranderd dat waarschijnlijk ivm voortgezet onderwijs). Hij gaat naar school om ongeveer half 8 maar ik zelf ben nog tot kwart voor 8 thuis met mijn dochter, daarna moet ik haar echt naar school brengen, in de ochtend kan mijn zoon wel de hond uitlaten, die moet toch vroeg op voor school, dan loopt hij 15 min, in de middag is niemand thuis en ik wil de hond ook niet de hele tijd alleen thuis laten, dus kan ik beter voor bijvoorbeeld 12 uur een hondenuitlaatservice regelen als mijn zoon van school komt (kwart over 3) kan hij gelijk de hond uitlaten en met hem spelen, daarna avond eten dan krijgt de hond ook te eten en in de avond ook nog een groot stuk lopen, en dan is het vast wel goed (hoop ik). Verder ben ik gescheiden, in eerste instantie zou de hond heen en weer moeten gaan tussen beide huizen, alleen is dat nogal moeilijk omdat mijn ex niet van honden houdt. Maar we gaan misschien een hond nemen omdat mijn kinderen er al jaren om zeuren, maar bijvoorbeeld op dagen dat ik alleen ben en ook alleen wil zijn zit de hond ook naast me, en dat wil ik niet! Daarom zou mijn zoon veel moeten doen en dat zou ik hem ook niet aandoen. Misschien kunnen we gewoon een tijdje een ''proefhond'' in huis nemen om te kijken of het bezitten van een hond wel wat voor ons is.
MVG,
Mij "

 

Sorry dat ik het zeg maar ik zou gewoon géén hond nemen... je bent véél te afhankelijk van je zoon van 12. Ik vind dat je als ouder zijnde zélf helemaal alleen voor de hond moet kunnen zorgen en alles wat je zoon dan doet is mooi meegenomen. Maar hier word in de hele planning rekening gehouden met wat je zoon allemaal moet doen. Zijn situatie veranderd over een half jaar want dan gaat hij naar een andere school. Ook kan je van een kind niet 100% elke dag inzet verwachten bij de verzorging van een hond. 

 

In mijn ogen weet je nog te weinig van honden af. Je wilt een poolhond??? Serieus??? Volgens mij weet je niet wat dat inhoud. 

 

De hond van jou naar je ex laten gaan lijkt me geen goede oplossing zeker omdat je ex niks met honden heeft (zijn goed recht toch). Daarbij wil jij niet de zorg voor de hond als je kids er ook niet zijn. Dit geeft al aan dat jij niet de volledige zorg in je eentje kan dragen voor de hond en vraag ik me sterk af waar je uberhaupt aan begint. Zeurende kinderen blijf je houden. Ik wou ook een paard maar heb ik ook nooit gekregen. Ik vind dat echt een rare rede om een hond te nemen zeker als je zelf niet alle zorg voor de hond op je wil nemen... ik zou voor de hond zn welzijn en geluk kiezen ipv de zeurende kinderen gelukkig willen maken. Nu is het een hond, als de hond straks 'gewoon' is dan willen ze een kat of whatever. Maar zit je wel met een hond die en bij je ex niet gewenst is en bij jou ook niet helemaal (want je wil de hond niet als de kids er ook niet zijn). 

 

Het idee van een 'proefhond/leenhond' is echt bélachelijk. Diegene die hieraan wil meewerken zou ik vér van uit de buurt blijven want die denkt niet aan het welzijn van zijn dier. Waarom zou je een hond uit zn vertrouwde omgeving halen en bij jullie een tijd in huis zetten op proef... bij een herplaatsing maakt een hond een behoorlijk trauma mee en krijgt de hond een behoorlijke klap in het vertrouwen!! Dan zou hij gewend zijn aan jullie en dan mag ie weer weggaan omdat de 'proef' toch mislukt is.. 

Als je kids zó graag een hond willen en jij zó makkelijk toegeeft en niet nadenkt over de overige gevolgen... dan zou ik gewoon een oppashond nemen die je af en toe eens uitlaat of een paar uur in huis hebt op het moment dat het jóu uitkomt! 

 

Ik zou eerst maar eens héél goed voor jezelf op een rijtje gaan zetten wat je de hond kan bieden en of je bereid bent 24/7 voor de hond te zorgen. Ook op de momenten dat je helemaal alleen wil zijn. Dan zou ik kijken of het in de praktijk haalbaar is met JOUW werk (kids niet meegerekend want daar kan je niet op rekenen), heb je een back up als je oppas nodig hebt?? Genoeg geld voor de dierenarts en alle andere kosten?? Genoeg kennis van honden of heel veel motivatie om er veel over te leren?? Dan zou ik me inlezen in de vele verschillende rassen en dan pas zou ik gaan beslissen wat voor hond het word, als het uberhaupt al zo ver komt... 

 

Kotsmisselijk word ik van dit soort topics... bij bepaalde uitspraken gaan me haren overeind staan. 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ja al vaker gehoord, de kinderen willen een hond. Leuk voor een maandje of zo en dan kijken ze er niet meer naar om.

Zeker als jij geen hond wil niet doen! Het gaat allemaal op jou neerkomen. 

En een jongen van 12 kan echt geen pup opvoeden. Het arme beestje kan in het begin nog niet eens zolang alleen blijven.

 

Ik zou de kinderen laten wachten tot ze op zichzelf wonen, dan kunnen ze zelf beslissen of ze een hond willen.

Of jij moet er 100% achter staan en veel dingen zoals opvang voor de lange uren moeten willen regelen.

 

Er wordt te makkelijk gedacht over het nemen van een hond, daarom zijn er zoveel herplaatsers 

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Als ik het goed begrijp ga je een hond aanschaffen voor je zoon, want hij gaat er voor zorgen.

Don't ! Degene die er voor gaat zorgen ben jij. Een kind van 12 zal af en toe eens met de hond spelen en in het begin zal dat heel goed gaan, totdat hij liever met zijn vriendjes gaat spelen.

Het zou niet de eerste sukkelaar zijn die ter adoptie wordt geplaatst omdat er geen tijd voor is. 

Een goeie raad ? Wacht nog een paar jaar...

 

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Beste mensen,
Ik wil graag een hond nemen, mijn zoon van 12 zei dat hij de hond wil gaan uitlaten, verzorgen Enzo, ik ga daar ook aan werken, alleen zou ik graag willen welke hond hij zou kunnen uitlaten, hij is ongeveer 1 meter 60, Ik hoop dat jullie wat leuke hondenrassen achterlaten!
  "

 Hallo gast

Volgens mij ben jij dezelfde die elders iets anders heeft gepost, en waar het verhaal wel  anders werd gesteld.

Goede hondenuitlaatschema op een werkdag.

 

Quote:

Hoi, Ik ben van plan een hond te nemen alleen weet ik niet zo goed wanneer en hoevaak ik een hond moet uitlaten, ik werk heel lang van 6 uur als ik alleen thuis ben tot 6/7 uur 's avonds, maar als mijn kinderen er zijn is de hond ongeveer van kwart voor 8 tot kwart over 3 alleen, kan een hond dit volhouden of moet er nou echt een uitlaatservice komen? Sowieso heb ik ook nog een uitlaatschema nodig wat handig is voor een Schotse Herdershond (Collie) van ongeveer 2/3/4 jaar. Bedankt alvast!

 

Quote:

Hier Geef je deze reactie.

" Hallo, Zoals ik al zei heb ik een zoon van 12, ik heb ook een dochter van 7, maar ik denk dat zij niet echt in staat is om een hond uit te laten laten denk ik, trouwens wil ik als formaat van de hond in iedergeval geen klein hondje, want dat willen mijn kinderen ook niet, want ja ik ga niet helemaal zelf bepalen welke hond ik neem, in iedergeval, ik werk parttime, maar mijn zoon is thuis vanaf kwart over 3 (Ongeveer, volgend jaar veranderd dat waarschijnlijk ivm voortgezet onderwijs). Hij gaat naar school om ongeveer half 8 maar ik zelf ben nog tot kwart voor 8 thuis met mijn dochter, daarna moet ik haar echt naar school brengen, in de ochtend kan mijn zoon wel de hond uitlaten, die moet toch vroeg op voor school, dan loopt hij 15 min, in de middag is niemand thuis en ik wil de hond ook niet de hele tijd alleen thuis laten, dus kan ik beter voor bijvoorbeeld 12 uur een hondenuitlaatservice regelen als mijn zoon van school komt (kwart over 3) kan hij gelijk de hond uitlaten en met hem spelen, daarna avond eten dan krijgt de hond ook te eten en in de avond ook nog een groot stuk lopen, en dan is het vast wel goed (hoop ik). Verder ben ik gescheiden, in eerste instantie zou de hond heen en weer moeten gaan tussen beide huizen, alleen is dat nogal moeilijk omdat mijn ex niet van honden houdt. Maar we gaan misschien een hond nemen omdat mijn kinderen er al jaren om zeuren, maar bijvoorbeeld op dagen dat ik alleen ben en ook alleen wil zijn zit de hond ook naast me, en dat wil ik niet! Daarom zou mijn zoon veel moeten doen en dat zou ik hem ook niet aandoen. Misschien kunnen we gewoon een tijdje een ''proefhond'' in huis nemen om te kijken of het bezitten van een hond wel wat voor ons is.
MVG,
Mij "

 

Andere met mij hebben daar een reactie opgegeven en met name je toen aangegeven lange werktijden en de leeftijd van de kinderen is toen aan de orde gekomen.

Naast mijn reactie heb ik toen ook een link geplaatst en dat doe ik maar weer.

Zou je namelijk niet dezelfde zijn dan heb je aan deze link ook wat in mijn ogen.

https://hondenbescherming.nl/ik-neem-een-hond/

 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Volgends mij zitten we met een trol.  Dit is bijna hetzelfde verhaal als dat Andere topic. 

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Volgends mij zitten we met een trol.  Dit is bijna hetzelfde verhaal als dat Andere topic.  "

 Zie mijn reactie Gwen.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Was het maar een trol... nee zonder gekkigheid. Als ik dit allemaal lees en ook het andere topic hier aan koppel is er maar één conclusie. Met deze situatie en uitgangspunten begin niet aan een hond....!!

 

Je kan deze verantwoordelijkheid niet toekennen aan een jongen van 12 die geen idee heeft hoe je goed voor een hond moet zorgen. Iedere 12 jarige zal ja zeggen om maar een hond te krijgen zonder te weten wat dit precies betekent. Dit zal in jullie situatie straks voor heel veel stres en frustratie zorgen. 

 

Je kan in mijn ogen alleen een hond nemen als jij 100000% de verantwoordelijkheid neemt en hierin niet afhankelijk bent van je kinderen. Ook moet je het zelf, en alleen zelf, voor 100000% willen. En als ik lees dat je de hond niet wilt op de dagen als je kinderen weg zijn dan vraag ik me dat af. Dat lijken me dan juist de momenten om heerlijk met je hond in natuurgebieden erop uit te trekken. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Was het maar een trol... nee zonder gekkigheid. Als ik dit allemaal lees en ook het andere topic hier aan koppel is er maar één conclusie. Met deze situatie en uitgangspunten begin niet aan een hond....!!
 
Je kan deze verantwoordelijkheid niet toekennen aan een jongen van 12 die geen idee heeft hoe je goed voor een hond moet zorgen. Iedere 12 jarige zal ja zeggen om maar een hond te krijgen zonder te weten wat dit precies betekent. Dit zal in jullie situatie straks voor heel veel stres en frustratie zorgen. 
 
Je kan in mijn ogen alleen een hond nemen als jij 100000% de verantwoordelijkheid neemt en hierin niet afhankelijk bent van je kinderen. Ook moet je het zelf, en alleen zelf, voor 100000% willen. En als ik lees dat je de hond niet wilt op de dagen als je kinderen weg zijn dan vraag ik me dat af. Dat lijken me dan juist de momenten om heerlijk met je hond in natuurgebieden erop uit te trekken.  "

 

Helaas kan je wel concluderen dat zelfs deze moeder van weet ik hoe oud niet eens weet wat het betekend om een hond te hebben...

 

Ik ben het volledig met je eens hoor! 

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Aan de moderator. 

Voorstel : enkel nog leden aanvaarden die zich kenbaar maken en geen "gasten" meer, zou dat niet veel oplossen ?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Kinderen zeuren wel vaker om dingen. Gewoon negeren.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Aan de moderator. 
Voorstel : enkel nog leden aanvaarden die zich kenbaar maken en geen "gasten" meer, zou dat niet veel oplossen ? "

 

Aan de ene kant zeg ik YESSS PLEASE!!! 

 

Maar aan de andere kant... 

Ik zie vaak gast topics voorbij komen van bazen waarbij de hond in nood is. Als in behoorlijk ziek en ze even niet weten wat te doen. Dan vind ik het wel fijn dat ik (en de mede forummers) ze zo snel mogelijk duidelijk kunnen maken dat ze naar de dierenarts moeten gaan. Als die mensen zich eerst moeten registreren dan zullen ze het vast niet doen en wat gebeurd er dan met de hond?? Zou de eigenaar dan zelf op het idee komen om de dierenarts te bellen.. 

Dit geld ook voor honden die aan het bevallen zijn en de baas net ff snel een antwoord nodig heeft, registreren is dan ook teveel werk. 

 

Of gevallen zoals dit... mensen die even snel willen checken of hun (behoorlijk ondoordachte) situatie bij een hond past. Of mensen die ff snel willen checken of iets br00dfok is. 

Misschien zal de helft ervoor kiezen zich niet te registreren en dan zeer ondoordacht toch voor een hond kiezen of toch voor de foute fokker kiezen. 

 

Misschien kan er een tool ingebouwd worden dat als 10 mensen een topic 'rapporteren' dat het tijdelijk op slot gaat en de modjes binnen 24 uur een beslissing erover nemen. Dit gaat dan om echte trol topics, waar ik in dit specifieke topic nog aan twijfel.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Hallo gast
Volgens mij ben jij dezelfde die elders iets anders heeft gepost, en waar het verhaal wel  anders werd gesteld.
Goede hondenuitlaatschema op een werkdag.
 
Quote:
Hoi, Ik ben van plan een hond te nemen alleen weet ik niet zo goed wanneer en hoevaak ik een hond moet uitlaten, ik werk heel lang van 6 uur als ik alleen thuis ben tot 6/7 uur 's avonds, maar als mijn kinderen er zijn is de hond ongeveer van kwart voor 8 tot kwart over 3 alleen, kan een hond dit volhouden of moet er nou echt een uitlaatservice komen? Sowieso heb ik ook nog een uitlaatschema nodig wat handig is voor een Schotse Herdershond (Collie) van ongeveer 2/3/4 jaar. Bedankt alvast!
 
Quote:
Hier Geef je deze reactie.
" Hallo, Zoals ik al zei heb ik een zoon van 12, ik heb ook een dochter van 7, maar ik denk dat zij niet echt in staat is om een hond uit te laten laten denk ik, trouwens wil ik als formaat van de hond in iedergeval geen klein hondje, want dat willen mijn kinderen ook niet, want ja ik ga niet helemaal zelf bepalen welke hond ik neem, in iedergeval, ik werk parttime, maar mijn zoon is thuis vanaf kwart over 3 (Ongeveer, volgend jaar veranderd dat waarschijnlijk ivm voortgezet onderwijs). Hij gaat naar school om ongeveer half 8 maar ik zelf ben nog tot kwart voor 8 thuis met mijn dochter, daarna moet ik haar echt naar school brengen, in de ochtend kan mijn zoon wel de hond uitlaten, die moet toch vroeg op voor school, dan loopt hij 15 min, in de middag is niemand thuis en ik wil de hond ook niet de hele tijd alleen thuis laten, dus kan ik beter voor bijvoorbeeld 12 uur een hondenuitlaatservice regelen als mijn zoon van school komt (kwart over 3) kan hij gelijk de hond uitlaten en met hem spelen, daarna avond eten dan krijgt de hond ook te eten en in de avond ook nog een groot stuk lopen, en dan is het vast wel goed (hoop ik). Verder ben ik gescheiden, in eerste instantie zou de hond heen en weer moeten gaan tussen beide huizen, alleen is dat nogal moeilijk omdat mijn ex niet van honden houdt. Maar we gaan misschien een hond nemen omdat mijn kinderen er al jaren om zeuren, maar bijvoorbeeld op dagen dat ik alleen ben en ook alleen wil zijn zit de hond ook naast me, en dat wil ik niet! Daarom zou mijn zoon veel moeten doen en dat zou ik hem ook niet aandoen. Misschien kunnen we gewoon een tijdje een ''proefhond'' in huis nemen om te kijken of het bezitten van een hond wel wat voor ons is. MVG, Mij "
 
Andere met mij hebben daar een reactie opgegeven en met name je toen aangegeven lange werktijden en de leeftijd van de kinderen is toen aan de orde gekomen.
Naast mijn reactie heb ik toen ook een link geplaatst en dat doe ik maar weer.
Zou je namelijk niet dezelfde zijn dan heb je aan deze link ook wat in mijn ogen.
https://hondenbescherming.nl/ik-neem-een-hond/
  "

 Ik heb de test gedaan, en blijk niet geschikt te zijn voor een hond..........waarom niet ? De vraag of poep en plas op mijn bank niet erg is.....nou ben heel eerlijk, moet er niet aan denken dat ik die drol op de bank niet zie en lekker ga zitten op de bank.....en de vraag of ik geld genoeg heb, ben ik ook eerlijk in, nee .... dus niet geschikt voor een hond, zo zie je maar..

Anoniem (Gast)

Ik neem geen hond, dat heb ik besloten, dankjulliewel voor de comments. Ik weet het, het is niet slim, en niet leukvoor de hond

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Heel verstandig besluit

 

Misschien kan je zoon honden uit de buurt uitlaten? Dan heeft hij wel het plezier maar niet alle verantwoordelijkheid

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

" Ik neem geen hond, dat heb ik besloten, dankjulliewel voor de comments. Ik weet het, het is niet slim, en niet leukvoor de hond "

 Wat fijn om zo een besluit te lezen ..!! Zal vast niet makkelijk zijn maar zo een situatie is ook naar een hond toe niet eerlijk. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^