Jack russel te dik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

Hallo allemaal, na een heeeeeel lange periode kom ik nog eens hallo zeggen!

 

Voor degene die ons niet (meer) kennen, Gugy is een reu van 5,5 jaar. (Hij is niet gecastreerd, moest dit een rol spelen)

 

Nou.. hij heeft een schofhoogte van ongv. 30cm en weegt 9.4kg. Ik weet dat de perfecte jrt tussen de 6-7kg weegt. MAAR Gugy heeft best korte pootjes en een vrij brede/gespierde borstkas. Hij krijgt enkel brokjes, dit 2x/dag en onbeperkt water. Vaak krijgt hij ook wel hapjes/snoepjes/botten tussendoor. Nu vraag ik mij wel af of hij te dik is. In principe krijgt hij niet zoooo veel te eten ofzo. Hij beweegt ook superveel. Vooral zwemmen, en apporteren doet hij heel graag..

 

(De foto's zijn allemaal genomen rond dezelfde periode :) Dus niet dat hij er ergens magerder op is ofzo.)

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik vindt het een beetje lastig te beoordelen vanuit foto's die alleen van voren zijn gekomen. Misschien een foto van bovenaf en een van de zijkant waar hij helemaal op staat? Zoals ik nu de foto's bekijk ziet hij er in ieder geval leuk en blij uit! :) 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Mooie foto's ;-)

honden page profiel PLRPLR

honden foto van PLR

Het is lastig zien zo. Heb je een foto van zijaanzicht staand?
Ik zou je niet vastpinnen op een getal wat kilo's betreft. Wel moet de taille duidelijk zichtbaar zijn en mag je de achterste ribben wat zien. Dan is de hond mooi slank.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Je moet de ribben kunnen voelen als je er met je hand over gaat. Als je de ribben niet goed kunt voelen is hij te dik.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Het is lastig te zien. 

Een foto van boven genomen terwijl je hond staat en een foto van zijaanzicht terwijl je hond staat zijn de foto's waarop men beetje kan beoordelen of je hond te dik is of niet. 

 

Je moet de ribben best goed kunnen voelen zonder dat je ze ziet een van boven bekeken zou je een taille moeten kunnen zien. Als dit zo is dan is je hondje goed op gewicht. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Op deze foto's ziet hij er erg zwaar uit, ja. Maar zoals anderen al zeggen: neem een foto van bovenuit, zodat je kan zien of ie nog taille heeft. En misschien eentje van opzij als ie rechtstaat. Dat maakt het veel duidelijker.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

je hebt een ras met een aanleg om dik te worden. Op de foto's is moeilijk te zien of hij echt te dik is. Heb je een foto van zijn rug (rechtstaand) en zijn zij?

Je kan het ook zelf testen. Je hoort zijn ribben te voelen als je zachtjes duwt.

 

Welke brokken geef je?

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

Zijn deze duidelijk? Hij staat heel moeilijk stil, dus foto's nemen is vrij lastig haha :) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hihi echt korte pootjes!

Persoonlijk vind ik 'm te dik.

 

Hoeveel voer je daags en hoeveel beweging krijgt ie?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik vind hem zo ook wat te stevig lijken. Heb je de ribben al gevoelt?

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Ik vind hem zo ook wat te stevig lijken. Heb je de ribben al gevoelt? "

 Heb ik gedaan. Ik voel de ribben inderdaad niet zo goed.

 

Wat kan ik doen om hem te laten afvallen? Ik zit nl. al 2 jaar op kot maar in september ben ik terug. Nu ik vaker in het weekend thuis ben is dit mij erg opgevallen. Misschien een papiertje hangen boven zijn voedselbak zodat het volk in huis weet dat hij al eten heeft gekregen? Enkele handige tips om dit in bedwang te houden totdat ik terug thuis ben?  Ik ben vrijwel zeker dat het niet aan de beweging ligt. Niets houdt hem tegen om als een gek rond te lopen, en non-stop te apporteren 

honden page profiel bentebente

Onze jacks zijn ook 'te dik' volgens de normen. Honden, en dan vooral kleintjes, hebben nou eenmaal aanleg voor overgewicht. Als het niet hinderlijk is voor hem zou ik er niks aan doen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Onze jacks zijn ook 'te dik' volgens de normen. Honden, en dan vooral kleintjes, hebben nou eenmaal aanleg voor overgewicht. Als het niet hinderlijk is voor hem zou ik er niks aan doen. "

 Nee. Mensen geven kleine hondjes sneller te veel te eten.

 

Te dik is nooit gezond, maar ts als je er zelf geen zicht op hebt is t wel lastig.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Hihi echt korte pootjes!
Persoonlijk vind ik 'm te dik.
 
Hoeveel voer je daags en hoeveel beweging krijgt ie? "

'Normaal' gezien krijgt hij 's ochtends en 's avonds brokjes. Water krijgt hij onbeperkt. Voor bezigheid tussendoor is hij ook vaak bezig met ofwel een echte bot, ofwel zo van die pensbotten. 

Wat beweging betreft. Hij mag vrij rondlopen in de tuin en is heel energiek. Als het warm is zwemt hij heel graag, daarbuiten apporteert hij heel graag. Dus ik denk niet dat het echt aan de beweging ligt.

honden page profiel bentebente

"  Nee. Mensen geven kleine hondjes sneller te veel te eten.
 
Te dik is nooit gezond, maar ts als je er zelf geen zicht op hebt is t wel lastig. "

 Wij geven onze honden al jaren gewoon de goede hoeveelheid, twee maals daags een half bekertje brok. Aanleg en genetica spelen een grote rol in gewicht en grootte.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

wat voor brokjes krijgt hij, ik vind hem inderdaad te dik,

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" wat voor brokjes krijgt hij, ik vind hem inderdaad te dik, "

 Geen kwaliteitsvoer. Gewoon brokjes uit te delhaize. Maar dit krijgt hij al 5 jaar. Maar hij is precies bijgekomen in deze 2 jaar sinds ik niet thuis ben. Maar ik wil dit graag veranderen de komende periode :)

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Als hij genoeg beweging krijgt zou ik minder brokjes gaan geven. Doe dat wel in stapjes en niet ineens bam de helft er af :') hoeveel gram krijgt hij nu.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" 'Normaal' gezien krijgt hij 's ochtends en 's avonds brokjes. Water krijgt hij onbeperkt. Voor bezigheid tussendoor is hij ook vaak bezig met ofwel een echte bot, ofwel zo van die pensbotten. 
Wat beweging betreft. Hij mag vrij rondlopen in de tuin en is heel energiek. Als het warm is zwemt hij heel graag, daarbuiten apporteert hij heel graag. Dus ik denk niet dat het echt aan de beweging ligt. "

 Alleen beweging in de tuin? Wordt er niet dagelijks met hem gewandeld? Met alleen wat rennen en aporteren in de tuin gaat ie geen kilo's verliezen. Daar is wel wat meer voor nodig. Dus trek er dagelijks met de hond op uit, maak wandelingen in een pittig tempo.

En maak de porties vd brokjes kleiner. Als ie overwicht ontwikkelt, wil dit zeggen dat ie te veel eet in verhouding met wat ie nodig heeft.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Geen kwaliteitsvoer. Gewoon brokjes uit te delhaize. Maar dit krijgt hij al 5 jaar. Maar hij is precies bijgekomen in deze 2 jaar sinds ik niet thuis ben. Maar ik wil dit graag veranderen de komende periode :-) "

 Dan zou ik hem graanvrije brokken gaan geven, minder koolhydraten.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik vind hem aan de zware kant

 

Kijk, als je zo'n kleine tussendoor wat lekkers geeft (van je eigen eten bv) al die dingen bij elkaar zijn al snel een halve maaltijd.. idem met snoepjes en botten.. als je dat mindert/halveert dan krijgt hij al veel minder binnen

 

Brokjes zou je ook wat kunnen minderen, de aanbeveling op de zak is een richtlijn, niet elke hond heeft exact dat aantal nodig, de ene wat meer de andere wat minder

 

 

Je zegt dat hij is aangekomen sinds je op kamers bent gegaan? Dat vermoed ik dat je ouders (?) hem een beetje teveel lekkers toestoppen tussendoor..

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Als hij genoeg beweging krijgt zou ik minder brokjes gaan geven. Doe dat wel in stapjes en niet ineens bam de helft er af :') hoeveel gram krijgt hij nu. "

 Ik weeg eerlijk gezegd niet wat ik hem geef. Mag ik weten wat de perfecte hoeveelheid is? Dan kan ik hiermee al mee beginnen.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

"  Alleen beweging in de tuin? Wordt er niet dagelijks met hem gewandeld? Met alleen wat rennen en aporteren in de tuin gaat ie geen kilo's verliezen. Daar is wel wat meer voor nodig. Dus trek er dagelijks met de hond op uit, maak wandelingen in een pittig tempo.
En maak de porties vd brokjes kleiner. Als ie overwicht ontwikkelt, wil dit zeggen dat ie te veel eet in verhouding met wat ie nodig heeft. "

 Nee niet alleen in de tuin natuurlijk. Nu is het ook warm weer, dus we gaan dagelijks naar een grote weide waar hij ook kan zwemmen, daarbuiten wordt er ook uiteraard elke dag gewandeld met hem.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

 
Je zegt dat hij is aangekomen sinds je op kamers bent gegaan? Dat vermoed ik dat je ouders (?) hem een beetje teveel lekkers toestoppen tussendoor.. "

Awel, dat vermoed ik ook. Daarom zou ik graag willen weten hoeveel gram & hoeveel keer per dag hij het best eten moet krijgen. Dan ben ik van plan om een papiertje op te hangen op zijn bench zodat ze niet elk zonder te weten van elkaar hem dubbel voeren ofzo.. 

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

"  Dan zou ik hem graanvrije brokken gaan geven, minder koolhydraten. "

 Raadt u misschien een aan? Want ik ga zowiezo veranderen van voeding omdat zijn vacht wat dof is. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Awel, dat vermoed ik ook. Daarom zou ik graag willen weten hoeveel gram & hoeveel keer per dag hij het best eten moet krijgen. Dan ben ik van plan om een papiertje op te hangen op zijn bench zodat ze niet elk zonder te weten van elkaar hem dubbel voeren ofzo..  "

 Dat staat als het goed is op de zak van de brokken (elk merk heeft een andere samenstelling van brok en dus een andere aanbeveling), als je die niet meer hebt kun je dat ook wel op internet vinden vaak

 

 

Ik zou thuis proberen uit te leggen dat als ze hem vaak iets lekkers tussendoor geven dat hij dan al een halve maaltijd heeft gekregen en zo komt hij dus heel snel aan

Op je foto's zie ik ook dat hij een lekker bot heeft, die vind ik ook behoorlijk groot voor zo'n kleine hond, je kunt ook kleine botten/hondensnoepjes kopen

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Ik weeg eerlijk gezegd niet wat ik hem geef. Mag ik weten wat de perfecte hoeveelheid is? Dan kan ik hiermee al mee beginnen. "

 De ideale hoeveelheid verschilt per brok en ligt aan hoeveel beweging de hond krijgt. Het is dus belangrijk om continu je hond te blijven voelen en wegen, en daar de hoeveelheid voer op aan te passen. Zo heeft Java Acana, zou 140 gram moeten krijgen volgens de verpakking maar krijgt ze 120. Ik denk dat jij rond de 80 tot 120 gram komt. Maar je moet zelf in de gaten houden welke hoeveelheid t beste is.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

Op je foto's zie ik ook dat hij een lekker bot heeft, die vind ik ook behoorlijk groot voor zo'n kleine hond, je kunt ook kleine botten/hondensnoepjes kopen "

Een kleine bot eet hij meteen op. Daarom haal ik vaak een grotere, die krijgt hij niet op en stopt er dan vlugger mee zonder het op te eten omdat hij zich verveeld. (Het houdt hem dan wel een langer tijdje bezig zonder dat hij constant in het oog moet gehouden worden)

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

"  De ideale hoeveelheid verschilt per brok en ligt aan hoeveel beweging de hond krijgt. Het is dus belangrijk om continu je hond te blijven voelen en wegen, en daar de hoeveelheid voer op aan te passen. Zo heeft Java Acana, zou 140 gram moeten krijgen volgens de verpakking maar krijgt ze 120. Ik denk dat jij rond de 80 tot 120 gram komt. Maar je moet zelf in de gaten houden welke hoeveelheid t beste is. "

 Ik ga dit zeker onthouden. Toen hij puppy was (en ik thuis was) gaf ik hem voer in grammen. Maar daarna heb ik hier niet meer op gelet.. Ik zal het eens bekijken op de verpakking.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Natuurlijk voor honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^