Jack russel te dik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hier kleine ,middelgrote en zeer grote honden , Ik weeg niets af ,maar bekijk het per hond . Afwegen heeft niet zo veel zin om dat de ene hond meer verbruikt als de andere ,dus die moet dan ook wat meer hebben . Voelen aan je hond is de beste maatstaaf .

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hier kleine ,middelgrote en zeer grote honden ,
Ik weeg niets af ,maar bekijk het per hond .
Afwegen heeft niet zo veel zin om dat de ene hond meer verbruikt als de andere ,dus die moet dan ook wat meer hebben .
Voelen aan je hond is de beste maatstaaf . "

 Ja klopt, voor de kleintjes weeg ik 35 gr en voor Paddy 75. Ik kan dat echt niet op de gok. 5 brokjes meer is 10 gram, ik zie dat verschil niet in t bakje.

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Ja klopt, voor de kleintjes weeg ik 35 gr en voor Paddy 75. Ik kan dat echt niet op de gok. 5 brokjes meer is 10 gram, ik zie dat verschil niet in t bakje.
  "

 

Ja dat heb ik ook. Moh krijgt 50 gram aan brok per dag en idd paar brokjes meer is ook gelijk paar gram meer en dat is voor een Duitse dog misschien niet zo erg, maar voor een klein hondje wel.

Zo weet ik dus precies wat ze krijgt,  wordt ze toch dikker dan paar gram eraf en als ze afvalt dan juist paar gram erbij.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Paddy woog vorig jaar na de zomer anderhalve kilo te veel. Een maandje 5 gr per keer minder en t was er af. Zo veel verschil kan t maken! Daar schrok ik best wel van.

 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hoi,

Ik heb zoals je ziet ook een Jack Russel. Dirk heet hij.

Dirk zijn probleem is dat hij dun is haha dan zou je zeggen dun is niet zo erg, maar zodra er een teef loops is valt hij af naar 6,4 ipv 6,7 en je kan zijn ribben tellen. Volgens de dierenarts komt het omdat hij niet gecastreerd is en goede spieren heeft MAAR als ik hem zou voeren met wat op de verpakking staat, dan heb ik geen Dirk meer over. Hij krijgt 2x per dag 180 gram profine zalm zoete aardappel en wat ik zeg geen gram te zwaar.

Je moet echt proberen te voeren op het oog en het voer aanpassen als je ziet dat hij te zwaar word,

maar jou hondje is al te zwaar, dan zou ik toch kiezen voor dieet voer en voeren naar de kilo's die je wilt dat hij gaat wegen.

Mijn andere hond Kyra woog 20 kilo toen ze hier kwam wonen, die moest afvallen. Toen ben ik haar gaan voeren naar 15 kilo ( wat aangegeven staat op de zak) en extra sperziebonen. Ook lopen we 1,5 uur  in de ochtend en nog een uur in de middad, dus dat schoot op.

Toen ze 15 kilo woog, heb ik het aangepast naar 12 kilo en de wandelingen bleven.

Nu weegt ze 12 kilo, gezond gewicht voor een beagle, maar ik moet op haar voer blijven letten. Ze eet de helft minder dan Dirk.

Zo zie je dat het echt verschilt per hond

 

Succes

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Natuurlijk voor honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^